Σελίδες

Saturday, 29 June 2019

ΔΩΡΕΑΝ η γονιδιακή θεραπεία για ΚΑΡΚΙΝΟ! - Γιατί η γονιδιακή θεραπεία είναι η απόλυτη θεραπεία του καρκίνου

Μία πραγματική επανάσταση στον χώρο της Υγείας, με τη χρήση υψηλής τεχνολογίας.
............
... άρχισαν οι δωρεάν γενετικές εξετάσειςσε ασθενείς με καρκίνο με βάση τις Μονάδες του Εθνικού Δικτύου Ιατρικής Ακριβείας (ΜΙΑ), επιφέροντας μία πραγματική επανάσταση για τους φτωχούς.
Γιατί η γονιδιακή θεραπεία είναι η απόλυτη θεραπεία του καρκίνου

Συγκεκριμένα η υψηλότερη τεχνολογία και έρευνα σε διεθνές επίπεδο τίθεται στην υπηρεσία της κοινωνίας εντελώς δωρεάν, στοιχείο το οποίο έχει εξοργίσει τα ιδιωτικά συμφέροντα που αναπτύσσονται στον κρίσιμο χώρο της Υγείας και λειτουργούν με άξονα το κέρδος.

Οι Μονάδες αυτές ήδη λειτουργούν 
στην Αθήνα 
στο (Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, 
Ερευνητικό Κέντρο Αλ. Φλέμινγκ, 
Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, 
Εργαστήριο Παθολογικής Ανατομικής του ΕΚΠΑ), 

στη Θεσσαλονίκη 
(Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών του ΕΚΕΤΑ), 
στο Ηράκλειο Κρήτης 
(Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του ΙΤΕ).

Ταυτόχρονα το σημαντικό γεγονός για τον κόσμο είναι ότι σύμφωνα με πληροφορίες μας, παρόμοιες Μονάδες θα λειτουργήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα στη Λάρισα, στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και στα Γιάννενα, πόλεις που έχει πραγματοποιηθεί η σχετική προεργασία.
Οι γενετικές δωρεάν εξετάσεις σχετίζονται με βιοδείκτες συμπαγών όγκων, αιματολογικές κακοήθειες και τα κληρονομικά σύνδρομα καρκίνου και αφορούν τόσο την πρόληψη όσο και τη θεραπεία του καρκίνου. 
Μάλιστα αυτές οι Μονάδες λόγω της υπερσύγχρονης τεχνολογίας που διαθέτουν θα μπορούν να εξετάζουν περίπου 96 γονίδια, δεκαπλάσια σε ποσότητα από αυτά που μπορούν να εξετάσουν τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Τα γονίδια αυτά αναφέρονται από το Υπουργείο Υγείας και η σχετική διαδικασία θα προωθείται μέσω του Συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης. Επιπρόσθετα έχει αναπτυχθεί μία διαδικασία πρότυπο αφού έχουν προηγηθεί ο διεργαστηριακός έλεγχος ποιότητας, ο οποίος διασφαλίζει την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων, ενώ προστατεύονται τα προσωπικά δεδομένα των ασθενών τα οποία δεν εξέρχονται από τη χώρα.

Γι’ αυτό το πρωτοποριακό εγχείρημα σε διεθνές επίπεδο, δωρεάν υποστήριξης των πολιτών, ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστας Φωτάκης, τόνισε:

«Σήμερα βρισκόμαστε στην τελική ευθεία ενός φιλόδοξου εγχειρήματος που εντάσσεται στις εμβληματικές δράσεις που υλοποιεί ο Τομέας Έρευνας και Καινοτομίας του ΥΠΠΕΘ, με στόχο την ανάδειξη της απήχησης της έρευνας και Καινοτομίας στην κοινωνία με τρόπο απτό, συγκεκριμένο και ορατό. Το εγχείρημα αυτό, η δημιουργία δηλαδή του Εθνικού Δικτύου Ιατρικής Ακριβείας, της Ιατρικής του μέλλοντος όπως πολλοί ειδικοί ισχυρίζονται, στην Ογκολογία υλοποιείται σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και φθάνει στο κομβικό στάδιο της παροχής διαγνωστικών υπηρεσιών υγείας στους πολίτες που τις έχουν ανάγκη.»
»Οι υψηλού κόστους γενετικές εξετάσεις για τον καρκίνο καλύπτονται πλέον από το Δίκτυο και διενεργούνται στις Μονάδες Ιατρικής Ακριβείας που συστάθηκαν το 2018. 
Αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι με τη συνεπή στήριξη της Έρευνας τα τελευταία χρόνια, η κοινωνία ωφελείται άμεσα και ουσιαστικά. Η αγαστή συνεργασία και σύμπνοια μεταξύ των επιστημόνων και των συλλόγων ασθενών αποτελούν εχέγγυο για τη βιωσιμότητα του εγχειρήματος. Η Πολιτεία από την πλευρά της έχει διασφαλίσει τη χρηματοδότηση του Δικτύου για τα επόμενα δύο χρόνια από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.»

Παναγιώτης Γεωργουδής

περισσότερα εδώ
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

No comments:

Post a Comment