Σελίδες

Saturday, 9 February 2019

Για να θυμάστε τα πάντα, μην τα γράφετε. Απλά, ζωγραφίστε τα! - Drawing as an Encoding Tool

Συχνά νομίζουμε ότι αν χρειάζεται πραγματικά να θυμηθούμε κάτι, πρέπει να το γράψουμε. Από ότι φαίνεται όμως, είναι μάλλον καλύτερα να το ζωγραφίσουμε.
Drawing as an Encoding Tool
Πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Waterloo στον Καναδά, απέδειξε ότι το να ζωγραφίσουμε μια λέξη μας βοηθάει περισσότερο να τη θυμηθούμε από ο,τι αν τη γράψουμε. 
Ο λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό πιθανόν σχετίζεται με το ότι η ζωγραφική κρατάει μεγαλύτερο μέρος του εγκεφάλου ενεργό από ό,τι το γράψιμο, με αποτέλεσμα να ενισχύεται και η μνήμη. 
Στα καλά νέα, δε χρειάζεται να είναι κανείς καλός στη ζωγραφική για να ζωγραφίσει αυτά που θέλει να θυμάται. Ένα απλό σκιτσάκι αρκεί.
Η ανακάλυψη αυτή μπορεί να γίνει όπλο στη μάχη εναντίον του Alzheimer και της γεροντικής άνοιας, πράγμα το οποίο ελπίζουν οι ερευνητές. 
Οι άνθρωποι που ζωγραφίζουν μπορούν να βελτιώσουν συνολικά τη μνήμη τους και θεωρείται ότι μπορεί να βοηθήσει ιδιαίτερα τους πάσχοντες από άνοια, καθώς βοηθάει τη γνωστική λειτουργία του μυαλού. 
jenny
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

27χρονος κάνει μήνυση στους γονείς του επειδή τον γέννησαν χωρίς την άδειά του!!

Μα πώς δεν σκέφτηκαν οι γονείς του να τον ρωτήσουν, πριν τον συλλάβουν, αν θέλει να γεννηθεί; 

Η ζωή μάλλον δεν φέρθηκε και με τον καλύτερο τρόπο σε αυτό τον νεαρό από την Μουμπάι της Ινδίας ή απλά ήθελε να βρει έναν τρόπο να πάει κόντρα στα... πρέπει των γονιών του. 

Μάνα γιατί με γέννησες χωρίς να με ρωτήσεις;; 
Ο Ραφαέλ Σάμουελ έχει έναν δικό του τρόπο σκέψης και υποστηρίζει πως τα παιδιά δεν πρέπει να γεννιούνται αν δεν το επιθυμούν τα ίδια κι ότι δεν πρέπει να υποφέρουν στη ζωή. 
Ο ίδιος χαρακτηρίζει τον εαυτό του ως έναν άνθρωπο ενάντια στις γεννήσεις.
Για να αποδείξει πόσο πολύ πιστεύει όσα υποστηρίζει αναμένεται να κινηθεί νομικά ενάντια των γονιών του επειδή τον γέννησαν! 
Η μητέρα του, μάλιστα, υποστηρίζει πως καταλαβαίνει το σκεπτικό του παιδιού της και το στηρίζει απόλυτα.
«Αγαπώ τους γονείς μου, έχω εξαιρετικές σχέσεις μαζί τους, ωστόσο με έφεραν στη ζωή για τη δική τους απόλαυση και ευχαρίστηση. Απλά θέλω να πω σε όλα τα παιδιά από την Ινδία ότι δεν χρωστάνε στους γονείς τους τίποτα. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να ακολουθήσω το ιδανικό μοτίβο, να πάω στο σχολείο, να σπουδάσω, να βρω αξιόλογη δουλειά, από τη στιγμή που δεν με ρώτησαν καν αν θέλω να γεννηθώ», είπε ο 27χρονος.

gazzetta
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Η 9η Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης του εθνικού ποιητή Διονυσίου Σολωμού, έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας.
Η 9η Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης του εθνικού ποιητή Διονυσίου Σολωμού, έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας, σύμφωνα με την υπ. αριθμ. 17889 κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Εξωτερικών και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (ΦΕΚ Β’ 1384/24/04/2017).

«Με την θέσπιση αυτής της παγκόσμιας ημέρας επιδιώκεται η ανάδειξη του θεμελιώδους ρόλου που διαδραμάτισε η ελληνική γλώσσα ανά τους αιώνες, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην εδραίωση τόσο του ευρωπαϊκού όσο και του παγκόσμιου πολιτισμού. Η ελληνική γλώσσα κατά την αρχαιότητα ευτύχησε να καταστεί φορέας μορφοποίησης και μεταβίβασης σημαντικών επιστημονικών θεωριών, φιλοσοφικών θεωρήσεων και λογοτεχνικών κειμένων. Στην ελληνική γράφτηκαν λίγο αργότερα τα πιο σημαντικά κείμενα του Χριστιανισμού για να διαδοθούν σε ολόκληρο τον κόσμο. Στο διάβα των αιώνων υπήρξε καθοριστική η συμβολή της ως μέσου αποθησαύρισης και διάδοσης του ελληνικού πολιτισμού και επιβιώνει ως τις μέρες μας, στη νεότερη εκδοχή της, ως μια από τις μακροβιότερες ζωντανές γλώσσες παγκοσμίως» αναφέρεται σε εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση, το Υπουργείο Εξωτερικών θα μεριμνήσει για την αναγνώριση της Παγκόσμιας Ημέρας της Ελληνικής Γλώσσας και από τους διεθνείς οργανισμούς, όπως ο ΟΗΕ και η ΟΥΝΕΣΚΟ.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας περιλαμβάνει εκδηλώσεις σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας, αλλά και σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της αλλοδαπής, που διατηρούν τμήματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας ή ελληνικών σπουδών.

© SanSimera.gr
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι