Η γλυκοπατάτα είναι
πολύ πιο θρεπτική από την πατάτα, αλλά δεν είναι πολύ δημοφιλές
λαχανικό στην ελληνική κουζίνα. Αποτελεί ποώδες, πολυετές φυτό που
ανήκει στην οικογένεια Ιπόμοια και σ’ εκείνη των Περιπλοκοειδών.
Κατάγεται
από τη Νότια Αμερική και εκεί χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες. Αρχικά
αναφερόταν ως πατάτα και πήρε το συνθετικό γλυκό- γύρω στο 1740, για να
τη διαχωρίσουν από τη λευκόσαρκη πατάτα.
Σήμερα, η γλυκοπατάτα καλλιεργείται σε παγκόσμιο επίπεδο.Πειστικοί λόγοι να την εντάξουμε στη διατροφή μας στο Πρασινούλι
Πικάντικες Γλυκοπατάτες Φούρνου στη Μητερούλα !!