Το ακριβότερο κομμάτι κρέατος δεν είναι πάντα και το καλύτερο.
Ποιο κομμάτι του μοσχαριού είναι άπαχο και ποιο έχει περισσότερο λίπος;– Κομμάτια μοσχαριού με χαμηλή περιεκτικότητα λιπαρών: Φιλέτο, στρογγυλό, κόντρα.– Κομμάτια μοσχαριού μέτρια περιεκτικότητα σε λιπαρά: Τρανς, νουά, σπάλα.– Κομμάτια μοσχαριού με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά: Λαιμός, στήθος, στηθοπλευρές, λάπα.
argiro
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι
Ποιο είναι το ιδανικό κομμάτι μοσχάρι και ποιο κομμάτι του μοσχαριού είναι άπαχο, πόση ώρα βράζουμε το μοσχάρι για μωρά;
Είσαι νέα μαμά ή μπαμπάς και ψάχνεις συνταγές με μοσχάρι για παιδιά;
Μάθε ποιο κομμάτι του μοσχαριού είναι άπαχο, πιο τρυφερό και μαλακό για το παιδί σου αλλά και πόση ώρα βράζουμε το μοσχάρι για μωρά.
Μάθε εδώ πως θα διαλέξεις το καλύτερο κομμάτι μοσχάρι, για ποιο λόγο, αλλά και πως θα το μαγειρέψεις.
Ποιο κομμάτι μοσχαριού είναι ιδανικό για μωρά και παιδικά φαγητά
– Ποντίκι. Τρυφερό και μαλακό που λιώνει στο στόμα, Είναι πλούσιο σε κολλαγόνο (αφαιρείς τα λευκά τραγανά μέρη αφού όμως μαγειρευτεί για να πάρεις όλα τα πλούσια θρεπτικά συστατικά του), και το κρέας σχεδόν λιώνει. Είναι κομμάτι μοσχαριού που συστήνουν όλοι παιδίατροι λόγω των θρεπτικών συστατικών του αλλά και την υφής του. Με το μαγείρεμα γίνεται απίστευτα τρυφερό.
– Νουά σπάλας. Τρυφερό κρέας αν μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά αρκετή ώρα.– Σπαλομίτα. Το πιο περιζήτητο κομμάτι του μοσχαριού, γιατί είναι τρυφερό, το ψαχνό του πολύ γίνεται πολύ μαλακό αφού μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά. Έχει λίγο λίπος και είναι κορυφαίο κομμάτι μοασχαριού για όλα τα μαγειρέματα. Αρκετά υψηλή τιμή αγοράς.– Χτένι σπάλας. Τρυφερό κομμάτι μοσχαριού από την μπροστινή πλευρά. Αφαιρείς το εμφανές ορατό λίπος και το σιγομαγειρεύεις σκεπασμένο μέχρι να μαλακώσει σωστά.– Λαιμός – ελιά. Είναι οικονομικό κομμάτι μοσχαριού, έχει αρκετό ορατό λίπος, πλούσιο σε γεύση. Είναι ιδανικό για βραστό-σούπες και πρέπει να βγάλεις το περισσότερο ορατό λίπος εσύ πριν το μαγείρεμά του. Θέλει χαμηλή φωτιά και σιγανό μαγείρεμα για να γίνει λουκούμι.– Σιδηρόδρομος. Πλούσια γεύση κρέατος, θέλει αρκετή ώρα μαγείρεμα. Γίνεται πολύ νόστιμο και πολύ τρυφερό αν τον διαχειριστείς σωστά και είναι και οικονομικό.– Φιλέτο. Πολύ ακριβό, έχει λίγα λιπαρά, είναι πολύ τρυφερό και μαγειρεύεται πολύ γρήγορα.– Ουρά μοσχαριού. Πολύ οικονομικό κομμάτι μοσχαριού, πολύ τρυφερό και νόστιμο. Θέλει σιγανό μαγείρεμα με αρκετά υγρά και λαχανικά και στο τέλος γίνεται λουκούμι.– Κιμάς. Αν θέλετε άπαχο κιμά για τα μωρά σας, επιλέξτε κομμάτι από το μπούτι, όπως κιλότο, στρογγυλό, τρανς.– Νουά. Βρίσκονται στο πίσω μέρος του μοσχαριού και τα λιπαρά του μοσχαριού σε αυτό το σημείο, στο μπούτι, δεν ξεπερνούν το 10%. Στην ουσία είναι ανάμεσα στο 5-10% λιπαρά.
Ποιο κομμάτι μοσχαριού είναι ιδανικό για μωρά και παιδικά φαγητά
– Ποντίκι. Τρυφερό και μαλακό που λιώνει στο στόμα, Είναι πλούσιο σε κολλαγόνο (αφαιρείς τα λευκά τραγανά μέρη αφού όμως μαγειρευτεί για να πάρεις όλα τα πλούσια θρεπτικά συστατικά του), και το κρέας σχεδόν λιώνει. Είναι κομμάτι μοσχαριού που συστήνουν όλοι παιδίατροι λόγω των θρεπτικών συστατικών του αλλά και την υφής του. Με το μαγείρεμα γίνεται απίστευτα τρυφερό.
– Νουά σπάλας. Τρυφερό κρέας αν μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά αρκετή ώρα.– Σπαλομίτα. Το πιο περιζήτητο κομμάτι του μοσχαριού, γιατί είναι τρυφερό, το ψαχνό του πολύ γίνεται πολύ μαλακό αφού μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά. Έχει λίγο λίπος και είναι κορυφαίο κομμάτι μοασχαριού για όλα τα μαγειρέματα. Αρκετά υψηλή τιμή αγοράς.– Χτένι σπάλας. Τρυφερό κομμάτι μοσχαριού από την μπροστινή πλευρά. Αφαιρείς το εμφανές ορατό λίπος και το σιγομαγειρεύεις σκεπασμένο μέχρι να μαλακώσει σωστά.– Λαιμός – ελιά. Είναι οικονομικό κομμάτι μοσχαριού, έχει αρκετό ορατό λίπος, πλούσιο σε γεύση. Είναι ιδανικό για βραστό-σούπες και πρέπει να βγάλεις το περισσότερο ορατό λίπος εσύ πριν το μαγείρεμά του. Θέλει χαμηλή φωτιά και σιγανό μαγείρεμα για να γίνει λουκούμι.– Σιδηρόδρομος. Πλούσια γεύση κρέατος, θέλει αρκετή ώρα μαγείρεμα. Γίνεται πολύ νόστιμο και πολύ τρυφερό αν τον διαχειριστείς σωστά και είναι και οικονομικό.– Φιλέτο. Πολύ ακριβό, έχει λίγα λιπαρά, είναι πολύ τρυφερό και μαγειρεύεται πολύ γρήγορα.– Ουρά μοσχαριού. Πολύ οικονομικό κομμάτι μοσχαριού, πολύ τρυφερό και νόστιμο. Θέλει σιγανό μαγείρεμα με αρκετά υγρά και λαχανικά και στο τέλος γίνεται λουκούμι.– Κιμάς. Αν θέλετε άπαχο κιμά για τα μωρά σας, επιλέξτε κομμάτι από το μπούτι, όπως κιλότο, στρογγυλό, τρανς.– Νουά. Βρίσκονται στο πίσω μέρος του μοσχαριού και τα λιπαρά του μοσχαριού σε αυτό το σημείο, στο μπούτι, δεν ξεπερνούν το 10%. Στην ουσία είναι ανάμεσα στο 5-10% λιπαρά.
Ο κιμάς βγαίνει λίγο στεγνός γι αυτό τον λόγο θα πρέπει να εμπλουτίσετε την συνταγή σας με υλικά για περισσότερη υγρασία και πιο αφράτο αποτέλεσμα.
Λίγο ελαιόλαδο στον κιμά λίγο ψιλοτριμμένο καρότο, κολοκυθάκι ή τριμμένη ντομάτα, αν επιτρέπεται, θα αφρατέψουν όλα τα μείγματα κιμά για τα παιδιά σας.
Η σπάλα, η ελιά και το καπάκι, από το μπροστινό μέρος του μοσχαριού, έχουν περίπου 20% λιπαρά γι αυτό όλες οι παρασκευές βγαίνουν πιο αφράτες λόγω του λίπους.
Η σπάλα, η ελιά και το καπάκι, από το μπροστινό μέρος του μοσχαριού, έχουν περίπου 20% λιπαρά γι αυτό όλες οι παρασκευές βγαίνουν πιο αφράτες λόγω του λίπους.
Ποιο κομμάτι του μοσχαριού είναι άπαχο και ποιο έχει περισσότερο λίπος;– Κομμάτια μοσχαριού με χαμηλή περιεκτικότητα λιπαρών: Φιλέτο, στρογγυλό, κόντρα.– Κομμάτια μοσχαριού μέτρια περιεκτικότητα σε λιπαρά: Τρανς, νουά, σπάλα.– Κομμάτια μοσχαριού με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά: Λαιμός, στήθος, στηθοπλευρές, λάπα.
argiro
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι