Σελίδες

Saturday, 20 June 2020

Ελληνίδες, ζωντανές Καρυάτιδες, ζητούν πίσω την κλεμμένη αδελφή

Αυτό που συνέβη στο Λονδίνο ξεπέρασε κάθε προηγούμενη εκδήλωση διαμαρτυρίας. 
Το Σάββατο 7 Ιουνίου η Ελληνίδα σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου συνοδευόμενη από έξι σύγχρονες Ελληνίδες Καρυάτιδες, ντυμένες με αρχαιοελληνικά φορέματα, μπήκαν στο Βρετανικό Μουσείο για να συναντήσουν την αρπαγμένη από τον Λόρδο Έλγιν Καρυάτιδα του Ερεχθείου της Ακρόπολης των Αθηνών.
Η Σόνια Θεοδωρίδου όσο και οι έξι Καρυάτιδες ταξίδεψαν αεροπορικώς φορώντας τους χιτώνες τους και ενδεδυμένες με τα παραδοσιακά μας φορέματα έφτασαν στο Λονδίνο, πήραν το Μετρό κι έφτασαν στο Βρετανικό Μουσείο, όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες που ακολουθούν:
Πολλοί από τους ανθρώπους που βρίσκονταν στις αίθουσες του Βρετανικού Μουσείου έβαλαν τα κλάματα, ενώ η ασφάλεια του Βρετανικού Μουσείου που αρχικά ήταν εχθρική με τη διαμαρτυρία των Ελληνίδων στη συνέχεια άλλαξε στάση και έγινε φιλική, όπως διαβάσαμε στη σελίδα της Σόνιας Θεοδωρίδου στο facebook.
Η σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου συνοδευόμενη από έξι πανέμορφες Ελληνίδες ντυμένες στα λευκά, ως άλλες Καρυάτιδες, μπήκαν στο Βρετανικό μουσείο αναζητώντας την χαμένη «αδερφή τους», προκαλώντας το ενδιαφέρον τόσο των τουριστών αλλά και όσων επισκέπτονταν εκείνη την ώρα το μουσείο.
Ο κόσμος έκανε στην άκρη για να περάσουν. Όλοι αναρωτιόνταν τι συμβαίνει. Ακόμη και οι υπεύθυνοι του μουσείου. Μόλις αντιλήφθηκαν πως έψαχναν μέσα στην σιωπή, την έκτη Καρυάτιδα, αφού δεν την έβρισκαν, οι ίδιοι τις οδήγησαν σε αυτήν…
defence-point.gr

Πώς θα μάθετε στο μωρό να τρώει μόνο του

Μπορείτε να ταΐζετε το παιδί και ταυτόχρονα να κρατά ένα δικό του κουτάλι στο χεράκι του
Αν αφαιρέσετε τον εκνευρισμό και την ένταση που προκαλεί σε εσάς αυτή η φάση, είναι ένα πολύ σημαντικό στάδιο για το μωρό για πολλούς λόγους. 
Μαθαίνουν να δρουν ανεξάρτητα για πρώτη φορά και αυτό είναι σημαντικό για όλα τα στάδια της μετέπειτα ζωής τους. 
Εξασκούν τις πρακτικές ικανότητές τους με το να πιάνουν, να ζουλάνε και να ρίχνουν το φαγητό κάτω. 
Ξέρουμε ότι εκνευρίζεστε και μόνο στην ιδέα αλλά είναι αναπόφευκτο να συμβεί κατά τη διάρκεια της εκμάθησης. 
Τέλος, το παιδί ανακαλύπτει τις γεύσεις, τις υφές και τη θερμοκρασία των τροφών. 
Για παράδειγμα, θα διαπιστώσει από μόνο του ότι είναι πιο εύκολο να σηκώσεις ένα κομμάτι μπανάνα από μία χούφτα γιαούρτι ή μακαρόνια με κιμά.
Πότε είναι έτοιμο να φάει χωρίς τη βοήθειά σας; 
Συνήθως το δείχνει από μόνο του όταν προσπαθεί να πιάσει το κουτάλι ή όταν βάζει το χέρι μέσα στο πιάτο σας για να αρπάξει φαγητό. Εσείς πρέπει να δείξετε υπομονή και να ενθαρρύνετε αυτές τις κινήσεις του.

Ξεκινήστε με finger food
To finger food είναι τα μαλακά κομμάτια τροφής, σε μέγεθος μπουκίτσας ώστε να μπορεί να τα κρατάει και να τα σηκώνει εύκολα και φυσικά να τα κόβει με τα δοντάκια του. 
Ενδεικτικές τροφές είναι τα μαλακά φρούτα και τα μαγειρεμένα λαχανικά όπως η πατάτα και η κολοκύθα. 
Σε πρώτη φάση, μπορείτε να αφήνετε επίτηδες μικρά κομμάτια σε σημείο που να τα φτάνει όταν τελειώνει μία μπουκιά, ή όταν την ρίχνει κάτω.

Χρησιμοποιήστε κουτάλι
Συνήθως, ξεκινά να χρησιμοποιεί κουτάλι γύρω στους 18 μήνες αλλά προτείνεται να ξεκινήσει νωρίτερα ώστε να συνηθίζει στην ιδέα και για να δώσει σήμα ότι θέλει να φάει μόνο του με το να προσπαθεί να πιάσει το κουτάλι. 
Μπορείτε να ταΐζετε το παιδί και ταυτόχρονα να κρατά ένα δικό του στο χέρι.

Προσοχή! Για την αποφυγή πνιγμού από φαγητό, ποτέ δεν δίνουμε στο παιδί σκληρές τροφές όπως οι ξηροί καρποί ή τα κομμάτια ωμού καρότου και πάντα πρέπει να κάθεται με όρθιο κορμό και όχι να σέρνεται ή να παίζει ενώ τρώει.

Πώς να χειριστείτε την πολλή ακαταστασία
Αν σας προκαλεί εκνευρισμό, θα βοηθήσει να του βάλετε μία σαλιάρα, να του κόβετε το φαγητό σε λωρίδες ή αρκετά μικρές μπουκιές, να βάλετε εφημερίδες στο πάτωμα και να το αφήνετε να τρώει με τα χέρια του. 
Αν όμως τα κάνει μαντάρα, μην βάλετε τις φωνές γιατί θα το εκλάβει περισσότερο σαν ένα νέο ενθουσιώδες παιχνίδι. Μαζέψτε το φαγητό με ηρεμία και απλά αγνοήστε το συμβάν.

Όταν χρησιμοποιεί ειδικό κουπάκι
Μετά τους 6 μήνες, μαθαίνει να πίνει με ειδικό κουπάκι που είναι μικρό, πλαστικό και ελαφρύ ώστε να το μετακινεί εύκολα. 
Αφήστε το να παίξει με το σκεύος ώστε να το συνηθίσει και δείξτε του πώς να το κάνει. 
Γεμίστε το μέχρι τη μέση ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος να κάνει ζημιά και προτιμήστε κυρίως νερό. Ο ιδανικός τρόπος για να μάθει είναι να βλέπει εσάς να το κάνει ώστε να μιμηθεί τις κινήσεις σας.
Τα παιδιά 6-12 μηνών πρέπει να πίνουν μόνο κρύο ή ζεστό νερό βρύσης και μητρικό γάλα. 
Μετά τον πρώτο χρόνο, το παιδί επιτρέπεται να πιει αγελαδινό γάλα με όλα τα λιπαρά του. 
Αποφύγετε τους φρουτοχυμούς και τα σοκολατούχα γάλατα. 
Η ζάχαρη αυξάνει τις πιθανότητες προβλημάτων στα δόντια.

imommy
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

Αυτές είναι οι φράσεις που πληγώνουν ένα παιδί

Σίγουρα, κανένας γονιός δεν θέλει να πληγώνει το παιδί του. Αλλά υπάρχουν φορές, που χωρίς να το θέλει με τα λόγια του προκαλεί αυτό: πληγώνει το παιδί του.
1. Κάνω τα πάντα για εσένα
Αυτή η απλή φράση προσθέτει ένα βάρος στο παιδί, που θα το κουβαλάει και πολλές θα νιώθει ενοχικά

2. Με κάνεις έξαλλη
Αν παραδεχτούμε ότι δεν καταφέρνουμε να κρατήσουμε τον έλεγχο, πώς θα μάθουμε στο παιδί να το διατηρεί;

3. Μην το τρως αυτό, θα παχύνεις
Αν το παιδί, ειδικά όταν πρόκειται για κορίτσι, το βάζουμε στη διαδικασία του να μην παχύνει από πολύ μικρό, αργότερα, ενδεχομένως, να εμφανιστούν διατροφικά προβλήματα

4. Σταμάτα να κλαις
Αν θέλει να κλάψει, αφήστε το να κλάψει. Δεν είναι σωστό να επιβληθούμε στα συναισθήματά του.

5. Με απογοήτευσες
Δεν υπάρχει χειρότερο συναίσθημα για ένα παιδί, από εκείνο που νιώθει ότι απογοήτευσε τους γονείς του.

govastileto.gr

Σχετικά: