Tuesday 21 June 2011

Στραντιβάριους πωλήθηκε σε τιμή-ρεκόρ υπέρ των σεισμόπληκτων Ιαπώνων

Ένα εξαιρετικά καλά διατηρημένο σπάνιο βιολί του διάσημου κατασκευαστή Stradivarius πωλήθηκε σε διαδικτυακή δημοπρασία για το αντίτιμο των 9.8 εκατομμυρίων στερλινών Αγγλίας.
Τα έσοδα θα διατεθούν για την ανακούφιση του ιαπωνικού πληθυσμού που επλήγη από τον σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου 2011.
Η συγκεκριμένη τιμή υπερβαίνει κατά 4 φορές το προηγούμενο ρεκόρ που είχε σημειώσει πώληση βιολιού Stradivarius.

Stradivarius Sets $15.9 Million Auction Price
to Help Japan Quake Relief

Το βιολί κατασκευάστηκε το 1721 και είναι επίσης γνωστό ως "Lady Blunt", καθώς ανήκε στην Λαίδη Μπλάντ, την εγγονή του Λόρδου Βύρωνα, για τριάντα χρόνια. Το μουσικό όργανο έβγαλε σε δημοπρασία ένα μουσικό ίδρυμα της Ιαπωνίας, Nippon Music Foundation, με στόχο τη συγκέντρωση πόρων υπέρ των σεισμοπλήκτων και των θυμάτων του τσουνάμι του περασμένου Μαρτίου. Το συγκεκριμένο ίδρυμα κατέχει μερικά από τα αρτιότερα όργανα των κατασκευαστών Stradivari και Guarneri.

Το βιολί αυτό αποτελεί ένα από τα περίπου 600 όργανα που έφτιαξε ο Ιταλός Antonio Stradivari και εξακολουθούν να υπάρχουν. Στο παρελθόν πέρασε από τα χέρια διάσημων συλλεκτών και ειδικών μουσικών οργάνων, όπως οι WE Hill και Son, Jean Baptiste Vuillaume, ο Βαρώνος Johann Knoop και ο Sam Bloomfield. Σε άλλη δημοπρασία, το 1971, από τον οίκο Sotheby's το συγκεκριμένο μουσικό όργανο είχε πωληθεί για το τότε ποσό-ρεκόρ των 84.000 στερλινών.
Η ταυτότητα του νέου κατόχου του σπάνιου και εξαιρετικής κατάστασης βιολιού δεν έγινε γνωστή.
tvxs

No comments:

Post a Comment

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki