Thursday 20 August 2009

Βοηθείστε τον Γιωργάκη

Λαμία 18 Αυγούστου 2009

Ονομάζομαι Δήμος Δημήτριος και είμαι πατέρας ενός παιδιού πεντέμισι χρόνων που ονομάζεται Γιώργος.
Τον Ιανουάριο διαγνώσθηκε ότι πάσχει από Fanconi Anemia που έχει εξελιχθεί σε μυελοδυσπλαστικό σύνδρομο.
Η διάγνωση έγινε στο Αγία Σοφία και το παιδί από τότε παρακολουθείται στο τμήμα Τ.Α.Ο..
Αυτή είναι μία αρκετά σπάνια ασθένεια του αίματος και αντιμετωπίζεται μόνο με μεταμόσχευση μυελού των οστών.
Η διάγνωση και ο τρόπος αντιμετώπισης έχουν επιβεβαιωθεί από τον Dr. Helmut Hanenberg ογκολόγο αιματολόγο του πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Dusseldorf στη Γερμανία.
Μετά από περίπου τέσσερις μήνες που γίνεται η προσπάθεια εύρεσης συμβατού δότη από τον Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων δεν έχει βρεθεί κανένας λόγω της μεγάλης συμβατότητας που απαιτείται στην περίπτωση αυτή.
Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης είναι πιθανό να επιχειρηθεί μεταμόσχευση από αίμα ομφάλιου λώρου γιατί στην συγκεκριμένη μέθοδο δεν απαιτείται μεγάλη συμβατότητα.
Δυστυχώς στην Ελλάδα λόγω της σπανιότητας της ασθένειας έχουν αντιμετωπιστεί μόνο οκτώ περιπτώσεις Fanconi Anemia με μικρό ποσοστό επιτυχίας.
Την διαφορά σε αυτή τη διαδικασία όπως έχουμε ενημερωθεί από διάφορες πηγές αλλά και από τον Dr. Helmut Hanenberg την κάνει ένα νοσοκομείο στην Αμερική και συγκεκριμένα το παρακάτω:
Blood and Marrow Transplant Program
University of Minnesota Medical Center
Fairview-UniversityBMT Program
MMC 803420 Delaware St SE
Minneapolis, MN 55455
612.273.2800
888.601.0787

Στο νοσοκομείο αυτό έχουν πραγματοποιηθεί από το 1974 μέχρι σήμερα 150 επεμβάσεις με ποσοστό επιτυχίας 89%.
Αυτό που επιθυμούμε είναι ,δεδομένου ότι είμαι υπάλληλος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και το ταμείο μου είναι ο ΟΠΑΔ , να μεταβεί το παιδί στο συγκεκριμένο νοσοκομείο για να αντιμετωπιστεί η ασθένειά του.
Το ταμείο μου έχει ενημερωθεί και μας δήλωσε ότι προτίθεται να αναλάβει το κόστος αλλά χρειάζεται ένα χαρτί από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων που να εγκρίνει την μετάβαση του παιδιού στο συγκεκριμένο κέντρο στην Αμερική.
Μέχρι στιγμής δεν έχουμε καταφέρει να εξηγήσουμε στους αρμόδιους ότι δεν θέλουμε να πάει το παιδί στην Αμερική επειδή απαξιώνουμε τις ικανότητες και τις γνώσεις των Ελλήνων γιατρών.
Ο λόγος είναι ένας , ότι εκεί σχεδόν τριπλασιάζονται οι πιθανότητες θεραπείας του Γιώργου μας.
Ο χρόνος είναι κρίσιμος παράγοντας στην ασθένειά του.

Σας παρακαλούμε εάν μπορείτε βοηθήστε μας να ξεμπλοκάρουμε τη διαδικασία.

Με εκτίμηση
Δήμος Δημήτριος
Τηλ. 6944 300237

Αναρτήθηκε από ddimos στις Τρίτη, 18 Αύγουστος 2009 1:50 πμ

Εφηβική επανάσταση

Γράφει: Γιώργος Καμβυσέλλης
07/08/2009
 .
Ήρθα επροψέ εκεί, δίπλα σου. Ήταν ο γείτονας. Ή ο αδερφός σου. Μπορεί να ήσουνα κι εσύ ο ίδιος φίλε αναγνώστη.
Μη βιάζεσαι! Είπα, μπορεί. Άκουσέ με, θα καταλάβεις.
Ήτανε, που λες, ένα παλικαράκι ίσαμε δεκατριώ χρονώ.
Ήθελε να μιλήσει στο γονιό του. Τον έσπρωχνε, τον παρακαλούσε, μα ο πατέρας βιαζότανε. Θα πήγαινε επίσκεψη, γήπεδο, εκκλησία, ή στην ερωμένη, δεν θυμάμαι, κι ούτε που τον άκουγε... Όταν όμως έμπηξε τις φωνές, αντέδρασε ο γονιός και, πολύ συγκινητικό, έχωσε το χέρι στην τσέπη του και του πέταξε ένα χαρτονόμισμα.
- Άντε να πάρεις κανένα σουβλάκι, και κάτσε στην τηλεόραση. Δεν θ’ αργήσω.
- Θέλω να σου μιλήσω.
- Το βράδυ.
- Μααα, πατέρα!

Τούτη την ώρα φάνηκε η μάνα φουριόζα μη χάσει την κομμώτρια και το πατικιούρ, έδωκε κι αυτή κάτι κέρματα, κάνανε το γονικό τους καθήκον, και φύγανε.
Σα γυρίσανε αργά το βράδυ, ο Κωστάκης έλειπε, κι ένα τηλεφώνημα τους πληροφόρησε ότι έπρεπε να περάσουν από το νοσοκομείο. Ο γιος τους είχε τραυματιστεί σοβαρά από τους πιο μεγάλους που είχε γνωρίσει στο διαδίκτυο και του ζήτησαν να συναντηθούν για κάτι σκονάκια που θα του δίνανε. Και δεν ήξερε τι να κάνει. Μηδέ έφτανε το χαρτζιλίκι προδοσίας που του ‘χαν δοσμένο.

Τι;; Δεν έγινε; Θα μπορούσε όμως να είχε γίνει. Όπως αλλού.
Θυμάμαι πάλι τη μάνα, κι αυτή βιαστική μην αρχίσει η μπιρίμπα, που ξεφορτώθηκε το βλαστάρι της με το να το πιέσει να χρησιμοποιήσει το δικό της κομπιούτερ και να παίξει αυτά τα άγνωστά μου ψυχοφθόρα τυχερά παιγνίδια.
Συχνά πάλι, βλέπω γονιούς να μη μαγειρεύουν, να μη βγαίνουν από την ησυχία τους, κι αγανακτισμένοι για τις «παράλογες» απαιτήσεις των παιδιών να τα βγάζουν εκτός μάχης με το χουβαρντάδικο χαρτζιλίκι. Και βέβαια το ταχυφαγάδικο έχει πολύ ωραίες λιχουδιές και ποτά. Αποτέλεσμα, η κυρία θρέφει ξίγκια, ο κύρης κάνει κοιλιές και λεφτά, οι πολυεθνικές κονομάνε, και το παιδί χάνει την υγεία του. Σε λίγα χρόνια δε θα χωράει από τη πόρτα, και ακόμα πιο ύστερα, δε θα βάνει μπουκιά στο στόμα εξ αιτίας της νευρικής ανορεξίας που απόχτησε, αφού έπρεπε να μοιάσει στα ξυλοπόδαρα μανεκένια.
Και, οι έφηβοί μας ασθενούν.
Ψυχικά, και σωματικά. Από αυξημένη πίεση, χοληστερίνη, ζάχαρο, εθισμό στο διαδίκτυο και τυχερά παιγνίδια, και σεξουαλικό αποπροσανατολισμό, λόγω, και, πρόσβασης σε πορνογραφικές σελίδες. Απλά πράγματα δηλαδή!
Και δεν επαναστατούν.
Γιατί να επαναστατήσουν;
Ποια καταπίεση να αποτινάξουν;
Ποια δεσμά να λύσουν και ποια χαλινάρια να πετάξουν;
Όλα τούτα έχουν ισοπεδωθεί, έχουν αμβλυνθεί.
Γι’ αυτό και με τη σειρά τους ισοπεδώνουν ό,τι έχει απομείνει.
Όλοι κυνηγούμε την εύκολη λύση.

Πετάμε το χρυσωμένο χάπι, το αρπούν στον αέρα σαν τα κυνηγόσκυλα και το βγάζουν μετά ανάκατα με χολή και αίμα.
Πού θα βρει επί τέλους στήριγμα το παιδί;
Ας το πιστέψουμε. Δεν θέλει λεφτά και λούσα. Αγάπη και στοργή αναζητά από μας.
Χρειάζονται όμως θυσίες· αγώνας, αγωνία, κι αντοχές· μεγάλες.
Από μένα, κι από σένα, φίλε μου αγαπημένε!
emprosnet

Άκουσαν την κραυγή των ανηλίκων
Unaccompanied youth refugees from Africa and Iraq
to Europe

Ακούστηκε η «κραυγή» των ασυνόδευτων ανηλίκων μεταναστών που, φυλακισμένοι πίσω από τα κάγκελα στο Κέντρο Υποδοχής της Παγανής, ζητούσαν με εξεγέρσεις, απεργίες πείνας, πανό διαμαρτυρίας, γράμματα και ποιήματα, την απελευθέρωσή τους. 
 

Alone in a New World (see below)

Η δημοσιότητα (και από τις στήλες της «Ε») που δόθηκε στην εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Παγανή, κινητοποίησε το υπουργείο Υγείας που σε συνεργασία με την Αστυνομία ξεκίνησαν διαδικασίες για τη μετακίνηση των ασυνόδευτων ανηλίκων σε άλλους κατάλληλους χώρους.
Χθες το πρωί και με παρέμβαση του αρμόδιου υφυπουργού Απόστολου Σιαλμά πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με θέμα την αποσυμφόρηση της Παγανής, τουλάχιστον από τους ανήλικους κρατούμενους. Στο γραφείο του γενικού αστυνομικού διευθυντή Βορείου Αιγαίου, με τη συμμετοχή του αστυνομικού διευθυντή Λέσβου και του διοικητή του Κέντρου Ασυνόδευτων Ανηλίκων μεταναστών στην Αγιάσο και παρά την εδώ και μήνες πεισματική άρνηση του τελευταίου να αυξηθεί η δυναμικότητα του Κέντρου της Αγιάσου, αποφασίστηκε να μεταφερθούν άλλα 40 έως και 60 άτομα, με τον όρο ότι θα εξασφαλιστούν κρεβάτια και θα διαμορφωθούν προηγουμένως οι χώροι φιλοξενίας τους.  

Ηδη από Σχολή της Αστυνομίας εξασφαλίσθηκαν 30 κρεβάτια (κουκέτες) που μπορούν να δεχθούν 60 άτομα και αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να σταλούν στη Μυτιλήνη.
Από το υπουργείο δόθηκαν επιτροπείες στην Εισαγγελία Μυτιλήνης για περίπου 140 ανηλίκους που κρατούνται στην Παγανή, προκειμένου μέσα στις επόμενες ημέρες να μεταφερθούν σε κατάλληλα κέντρα της άλλης Ελλάδας. Εκτός από τους 40 με 60 ανήλικους που θα μεταφερθούν στην Αγιάσο, άλλοι 40 ανήλικοι θα μεταφερθούν στη Θεσσαλονίκη, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη διαδικασίες για να μεταφερθούν ανήλικοι και στην Αγιά Βόλου.
«Δεχθήκαμε την αύξηση της δυναμικότητας του Κέντρου Ανηλίκων Αγιάσου με τον όρο όμως ότι θα εξασφαλιστούν προηγουμένως οι κατάλληλες συνθήκες για τα παιδιά που θα μεταφερθούν εκεί. Δεν πρόκειται να δεχθώ να μετατραπεί σε αποθήκη ή γκέτο το Κέντρο που τόσο καιρό τώρα διατηρούμε σε άψογες συνθήκες για να παρέχουμε σωστή φιλοξενία στους ανηλίκους», δήλωσε χθες ο διοικητής του Ιδρύματος στην Αγιάσο Απόστολος Αθηναίος.

Στο μεταξύ, το «μπλοκάρισμα» στα λιμάνια από πολίτες της μεταφοράς μεταναστών σε άλλους χώρους της μέσα Ελλάδας που καταγγέλλονταν σαν απόπειρες απελάσεων και, φυσικά, η συνέχιση της ροής μεταναστών προς τα νησιά οδηγεί το υπουργείο Εσωτερικών να έχει ξεκινήσει άτυπα την επιστροφή στο «παλιό καθεστώς». Ενήλικοι μετανάστες απελευθερώνονται από το Κέντρο της Παγανής σαν μια ύστατη προσπάθεια ν' αποσυμφορηθεί. Η απόφαση για εξάμηνη παραμονή εγκαταλείπεται με σειρά απελευθερώσεων «για ανθρωπιστικούς λόγους».

«Εχω την αίσθηση ότι θα επιστρέψουμε σιγά σιγά στο παλιό καθεστώς. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Ηδη σε συμφωνία με το υπουργείο αφήνουμε κατά διαστήματα μετανάστες, κυρίως οικογένειες, ελεύθερους για να φύγουν με τα πλοία της γραμμής. Αν δεν το κάναμε και αυτό θα είχαμε ξεπεράσει και τους 1.000 στην Παγανή», έλεγε χθες ο αρμόδιος αντινομάρχης Λέσβου, Σταύρος Ψαρόπουλος.

Ελευθεροτυπία, Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009 

Alone in a New World

Refugee Kids Build New Lives in Europe

Sudanese children at a camp in Chad: Between 3,000 and 5,000 youth from other countries are believed to have sought refuge in Germany.
Sudanese children at a camp in Chad: Between 3,000 and 5,000 youth from other countries are believed to have sought refuge in Germany.
Some come to escape the brutality and horror of war -- others are sent by parents who hope they will one day send them money. The number of unaccompanied youth refugees from Africa and Iraq to Europe is increasing. They are part of a massive trend in global migration.
It was bombs that caused a young Iraqi to lose his home. It was an earthquake in the case of a Chinese teenager who is now no longer certain where he belongs. It was war in the case of a former child soldier from Sierra Leone who is plagued by recurrent nightmares.
more
 Σχετικά θέματα:

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki