Tuesday 2 December 2014

Ελάτε, όλοι μαζί, να γεμίσουμε τουλάχιστον
το χριστουγεννιάτικο τραπέζι Πολύτεκνων οικογενειών

 
- «....Κύριε, τα χέρια μου είναι καθαρά»
- «Ασφαλώς, ασφαλώς, αλλά είναι άδεια...»!!

 

Παιδίατρος ασελγούσε σε ανήλικα αγόρια με λευχαιμία
Myles Bradbury-Children's cancer doctor pleads guilty to sexually abusing patients as young as 11

Οι γονείς περίμεναν έξω από το ιατρείο του με αγωνία και αυτό το κτήνος ασελγούσε στα άρρωστα παιδιά τους :((

Γονείς, έχετε το δικαίωμα να είστε παρόντες κατά την εξέταση του παιδιού σας
«Ποτέ πια μόνα» τα παιδιά με τον παιδίατρο κατά την διάρκεια απλών ιατρικών πράξεων Το βρήκαμε στην ιστοσελίδα του αγαπημένου μας,
φίλου των παιδιών,
Κλεισθένη
---------------------------
Ο 41χρονος παιδίατρος Μάιλς Μπράντμπερι από την Αγγλία παρενοχλούσε κατά την διάρκεια της εξέτασης ανήλικα αγόρια τα οποία μάλιστα έπασχαν από λευχαιμία.


 


Ο ίδιος ομολόγησε ομολόγησε στο δικαστήριο τις συνολικά 18 αποτρόπαιες πράξεις του ενώ τελικά καταδικάστηκε σε φυλάκιση 22 ετών για σεξουαλική παρενόχληση σε ανήλικα αγόρια.Συγκεκριμένα στην κατοχή του γιατρού βρέθηκαν περισσότερες από 170,000 φωτογραφίες, οι οποίες τραβήχτηκαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια, πριν απομακρυνθεί από τη θέση του το Νοέμβριο του 2013, όταν και ήρθαν στο φως οι πρώτες καταγγελίες.

Ο 41χρονος παιδίατρος Μάιλς Μπράντμπερι ασελγούσε επάνω στα αγόρια κατά τη διάρκεια της εξέτασης ενώ πολλές φορές βιντεοσκοπούσε τις πράξεις του με ειδικό στιλό.
Τα αγόρια ηλικίας από 10 έως 16 ετών που έπεσαν θύματα των αρρωστημένων διαθέσεων του παιδίατρου έπασχαν από λευκαιμία και σε αρκετές περιπτώσεις, οι γονείς τους τα περίμεναν έξω από το ιατρείο του Μπράντμπερι, ο οποίος ομολόγησε στο δικαστήριο τις συνολικά 18 αποτρόπαιες πράξεις του.

«Είναι μια από τις χειρότερες μορφές παιδοφιλίας και σεξουαλικής παρενόχλησης που έχω συναντήσει στη ζωή μου» τόνισε ο δικαστής Γκάρεθ Χόκσγουορθ και συμπλήρωσε «Το να κάνεις αυτές τις πράξεις σε άρρωστα μικρά παιδιά, τα οποία δίνουν μάχη για τη ζωή τους δεν μπορούσα να το φανταστώ».


madata

Προσοχή με τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια!

Μετά τον πανικό που προκλήθηκε το πρωί της Δευτέρας στο λύκειο της Νέας Ιωνίας Βόλου, με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε ενώ στόλιζαν μαθητές καραβάκι για τις γιορτές των Χριστουγέννων, η Πυροσβεστική Υπηρεσία εξέδωσε συγκεκριμένες οδηγίες προς τους πολίτες για να μην παρουσιαστούν παρόμοια περιστατικά.
Ειδικότερα για τα χριστουγεννιάτικα φωτιστικά συνιστάται στους πολίτες:

Να χρησιμοποιούν πάντα φωτιστικά και διακοσμητικά προϊόντα που φέρουν πιστοποίηση καταλληλότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Να επιθεωρούν τουλάχιστον μια φορά το χρόνο τα χριστουγεννιάτικα φωτιστικά σας για διαρροές, κοψίματα, ή καμένες λάμπες καθώς και το φις για καλή προσαρμογή με την πρίζα για την αποφυγή σπινθηρισμών.
Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες χρήσης του κατασκευαστή για την τοποθέτηση των φωτιστικών, καθώς κάποια είναι κατασκευασμένα για εσωτερική ή εξωτερική χρήση, αλλά  όχι και για τα δύο.
Αν σκοπεύουν να στολίσουν με φωτιστικά και εξωτερικούς χώρους του σπιτιού σας, να το κάνουν πάντα κατά τη διάρκεια της μέρας για να μπορούν να βλέπουν τυχόν φθορές στις καλωδιώσεις ή υγρασία που μπορεί να έχει εισχωρήσει στις επαφές. Αν έχουν επαφή με μεταλλικά αντικείμενα μην τα ανάψουν μέχρι να βεβαιωθούν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος και λειτουργούν κανονικά.
Να ελέγξουν τα volt των φωτιστικών με αυτά της πρίζας καθώς και σημάνσεις του ΕΛΟΤ για βεβαίωση ελέγχου από αρμόδιο εργαστήριο.
Να μην αφήνουν τα φωτιστικά να ακουμπούν σε υλικά που πιάνουν εύκολα φωτιά όπως χαρτιά ή υφάσματα κ.α.

Σχετικά με το χριστουγεννιάτικο δέντρο η Πυροσβεστική συμβουλεύει τους πολίτες:


Το χριστουγεννιάτικο δέντρο να το τοποθετούν κάπου που να τους ικανοποιούν σαν θέση, αλλά θα πρέπει να απέχει τουλάχιστον ένα μέτρο από το τζάκι ή άλλες εστίες και να έχει και την απαιτούμενη ασφάλεια σε ότι αφορά την στήριξη του και να μην είναι σε επαφή με άλλα αντικείμενα του χώρου ή να φράσσει εξόδους του σπιτιού.
Αν στολίσουν «φυσικό» δέντρο να προσέξουν να μην είναι ξεραμένο και να προσπαθήσουν να το διατηρούν υγρό με συχνό πότισμα.
Εάν αγοράσουν τεχνητό δέντρο, να βεβαιωθούν πως φέρει πιστοποίηση ότι είναι κατασκευασμένο από βραδυφλεγή υλικά.

Τα στελέχη της Πυροσβεστική επισημαίνουν πως «τα παιδιά μαγεύονται από το χριστουγεννιάτικο δέντρο και δεν θα πρέπει ποτέ να τα αφήνετε να παίζουν χωρίς επιτήρηση κάτω από αυτό.

Αναπτήρες, σπίρτα, καλώδια, πρίζες και φωτάκια θα πρέπει να μην είναι προσεγγίσιμα από τα παιδιά. Για να αποφύγετε ανατροπές ή τραυματισμούς, μπορείτε να κόψετε τα χαμηλότερα κλαδιά ή να το στερεώσετε στο ταβάνι με πετονιά. Επίσης αποσυνδέετε πάντα τα φωτιστικά του χριστουγεννιάτικου δέντρου  πριν φύγετε από το σπίτι ή πριν πάτε για ύπνο».

Σχετικά με τα κεριά η Πυροσβεστική αναφέρει προς τους πολίτες:

Εάν ανάβουν κεριά στο χώρο τους, πρέπει πάντα να τα τοποθετούν σε σταθερές  βάσεις (όχι πλαστικά ή άλλα εύφλεκτα υλικά), να τα έχουν σε απόσταση από κουρτίνες και ποτέ μην τα αφήνουν αναμμένα όταν φεύγουν.
Να τα κρατήσουν μακριά από χώρους που μπορεί να υπάρξει ρεύμα αέρα.
Να μην τα τοποθετούν κάτω από ράφια ή άλλες επιφάνειες και να τα αφήσουν  10 cm τουλάχιστον απόσταση μεταξύ δύο κεριών.
Ποτέ να μην χρησιμοποιούν αναμμένα κεριά για να διακοσμήσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο, και να βεβαιωθούν ότι κάθε αναμμένο κερί στο χώρο είναι τοποθετημένο μακριά από τα κλαδιά του δέντρου.

madata

«Το Σχολείο Μας»: Ένα διαφορετικό σχολείο άνοιξε χτες στην Καλαμάτα!!

«Το Σχολείο Μας»
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας ξεκινά την 1η Δεκέμβρη τη λειτουργία ενός απογευματινού αλληλέγγυου σχολείου.
«Το Σχολείο Μας» στοχεύει στην κάλυψη τόσο μαθησιακών αναγκών των παιδιών όσο και αυτών που σχετίζονται με την υγιή συναισθηματική και ψυχική τους ανάπτυξη.
Οι εθελοντές εκπαιδευτικοί διαφόρων ειδικοτήτων ξεπέρασαν τους 90, ενώ το σχολείο θα στεγαστεί στο 5ο Δημοτικό, Αρτέμιδος 82, και θα λειτουργεί καθημερινά τις ώρες 17.00 – 20.00.
Οι εγγραφές συνεχίζονται μέχρι και σήμερα το απόγευμα, 18.00 – 19.00 στον ίδιο χώρο.
Δυνατότητα εγγραφής θα υπάρχει και την επόμενη εβδομάδα από τη Δευτέρα 1/12 έως και την Παρασκευή 5/12 τις ώρες 18.00 – 19.00, αλλά μόνο στα τμήματα που θα έχουν ακόμη θέσεις.
Οι εγγραφές γίνονται με σειρά προτεραιότητας για όλα τα παιδιά και για να συμμετέχουν θα πρέπει απαραίτητα να έχουν κάνει εγγραφή πρώτα οι γονείς τους. Μπορούν να παρακολουθούν όσα τμήματα δηλώσουν, χωρίς περιορισμούς αρκεί να υπάρχουν ακόμη ελεύθερες θέσεις.
Πληροφορίες και στα τηλέφωνα 6977210336, 6976390430, 6936470427.

Τα μαθήματα – εργαστήρια που θα λειτουργήσουν δωρεάν είναι:
  • - Μελετώ τα μαθήματά μου
  • - Μελέτη για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες
  • - Μαθαίνω για τα δικαιώματά μου
  • - Δημιουργώ
  • - Χορός
  • - Αθλητισμός και Παιχνίδια
  • - Μελέτη Μαθηματικών με χρήση λογισμικών
  • - Θεατρικό Παιχνίδι
  • - Φιλαναγνωσία
  • - Ψάχνω – Ανακαλύπτω – Δημιουργώ
  • - Κατασκευές – Παραμύθι
  • - Δημιουργική Γραφή
  • - Δημιουργώ παιχνίδια στον υπολογιστή
  • - Παίζω και τραγουδώ στ’ αγγλικά/γαλλικά
  • - Παίζω δημιουργώντας παιχνίδια
  • - Εναλλακτική μελέτη
  • - Ανακατεύουμε τα υλικά μας
  • - Λέμε παραμύθια και κάνουμε μουσικά παιχνίδια
..............
περισσότερα μαθήματα εδώ

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, στον οποίο ανήκει η ιδέα και η υλοποίηση του αλληλέγγυου σχολείου, σημειώνει σε ανακοίνωσή του:

«Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας ξεκινά την 1η Δεκέμβρη τη λειτουργία ενός απογευματινού αλληλέγγυου σχολείου. «Το Σχολείο Μας» στοχεύει στην κάλυψη τόσο μαθησιακών αναγκών των παιδιών όσο και αυτών που σχετίζονται με την υγιή συναισθηματική και ψυχική τους ανάπτυξη.
Πλήθος εθελοντών εκπαιδευτικών διαφόρων ειδικοτήτων που ξεπερνούν τους 90 ενώνουμε τις δυνάμεις και τις ιδέες μας και φτιάχνουμε ένα εργαστήρι συνεργατικής μάθησης, εξερεύνησης της γνώσης, δημιουργίας και  φαντασίας.
Δεδομένου ότι το πιο ασφαλές περιβάλλον για τη μάθηση είναι εκείνο, στο οποίο τα παιδιά αναγνωρίζουν πως γονείς και δάσκαλοι δουλεύουν μαζί με αποδοχή και αλληλοεκτίμηση, θεωρούμε απαραίτητη τη στήριξη και συμμετοχή των γονιών στην προσπάθεια αυτή. Έτσι, ενθαρρύνουμε πρωτοβουλίες για επιμορφωτικά σεμινάρια, ψυχαγωγικές εκδηλώσεις και δράσεις συλλογικής ευαισθητοποίησης, που θα εμπλέκουν όλους μας, εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά και θα οργανώνονται σε συνεργατική βάση πάντα στο πνεύμα της προσφοράς και της αλληλεγγύης…  
Περιμένουμε τα παιδιά της πόλης μας από 5 έως 12 χρονών να ζωντανέψουμε το δικό μας αλληλέγγυο σχολείο».

kalamatajournal.gr
babyradio

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki