Thursday 20 August 2015

Αντζελες Σίτι: Η πόλη των παιδιών του σεξοτουρισμού

Το γεγονός ότι είναι παράνομες οι αμβλώσεις, δεν δικαιολογεί με κανέναν τρόπο τον σεξοτουρισμό στον οποίο επιδίδονται οι ανώμαλοι του «πολιτισμένου» κόσμου
«ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ» ΝΤΡΟΠΗΣ ΣΤΙΣ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ
   
Παγκόσμιο κέντρο σεξοτουρισμού, όπου η άμβλωση είναι παράνομη, το Άντζελες Σίτι στις Φιλιππίνες έχει μετατραπεί στην πόλη των παιδιών του σεξοτουρισμού.

Πέρυσι η UNICEF και το περιοδικό GEO απένειμαν το βραβείο της φωτογραφίας της χρονιάς στους Iνσα Χάγκεμαν και Στέφαν Φίνγκερ για το έργο τους «Wanna have love?! - Επιπτώσεις του σεξοτουρισμού» που απεικονίζει τη ζωή των παιδιών του σεξοτουρισμού στις Φιλιππίνες
Περίπου 10.000 παιδιά, τα οποία δεν έχουν αναγνωριστεί από τον Αμερικανικό, Ευρωπαίο ή Αυστραλό πατέρα τους, ζουν στο Άντζελες Σίτι με το στίγμα των παιδιών ιεροδούλων.
Μάλιστα η διαφορετική εμφάνιση των παιδιών του σεξοτουρισμού, η πιο λευκή επιδερμίδα, τα ανοιχτόχρωμα μαλλιά ή μάτια τους, τα κάνουν να ξεχωρίζουν από τα άλλα παιδιά που παίζουν στους δρόμους της πόλης των Φιλιππίνων, και ζουν αποκλεισμένα ακούγοντας μια σειρά από υποτιμητικά παρατσούκλια. Πολλές είναι οι μητέρες που επιχειρούν να εντοπίσουν τον πατέρα του παιδιού τους, τις περισσότερες φορές χωρίς επιτυχία.
Oρισμένες καταφεύγουν ακόμα και στο Facebook για να τον βρουν και να του ζητήσουν με γραπτό μήνυμα να αναγνωρίσει το παιδί. Πολλοί από αυτούς έχουν ήδη οικογένεια και αρνούνται οποιαδήποτε σχέση μαζί του.

Γενετικές εξετάσεις
Επίσης, σε εργαστήριο γενετικών εξετάσεων στο Άντζελες Σίτι κατατίθενται περίπου 10 αιτήματα για τεστ πατρότητας την εβδομάδα από γυναίκες που φτάνουν με μία τρίχα από τα μαλλιά ή δείγμα σπέρματος του άντρα που υποψιάζονται ότι τις άφησε εγκύους.
Λίγα είναι τα παιδιά σεξοτουριστών που γνωρίζουν το όνομα του πατέρα τους και προσπαθούν επί χρόνια να τον αναζητήσουν μέσω Διαδικτύου. Τα περισσότερα δεν ξέρουν από πού να αρχίσουν το ψάξιμο ή εγκαταλείπουν σύντομα την προσπάθεια αναζήτησης.
Και με την άμβλωση να είναι απαγορευμένη και μάλιστα να τιμωρείται με έως έξι χρόνια κάθειρξη, ανθεί στη χώρα η βιομηχανία των παράνομων αμβλώσεων.
Περισσότερες από μισό εκατομμύριο γυναίκες κάθε χρόνο στη χώρα αποφασίζουν να «ρίξουν» το έμβρυό τους με μεθόδους που είναι άκρως επικίνδυνες: είτε λαμβάνουν δυνατά φάρμακα, είτε καταφεύγουν σε μαία για να αφαιρέσει το έμβρυο, είτε ζητούν από τον φίλο τους να τις χτυπήσει στην κοιλιά μέχρι αυτό να πεθάνει.
Στη συνέχεια καταφεύγουν σε κάποιο νοσοκομείο και οι γιατροί ειδοποιούν την αστυνομία, η οποία κάνει την ανάκριση στο κρεβάτι της ασθενούς.
Ο σεξοτουρισμός είναι σημαντική βιομηχανία για τις Φιλιππίνες και ιδιαίτερα για το Αντζελες Σίτι, καθώς αποφέρει στη χώρα περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια ετησίως. Στη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ ο σεξοτουρισμός άνθησε στη χώρα από στρατιώτες στην αμερικανική βάση Clark Air Base έξω από το Αντζελες Σίτι, με αποτέλεσμα εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά Αμερικανών να ζουν σήμερα στις Φιλιππίνες.

Υπηκοότητα
Μάλιστα το 1982 οι ΗΠΑ θέσπισαν νόμο για τη χορήγηση υπηκοότητας των ΗΠΑ σε παιδιά Αμερικανών που στη διάρκεια του πολέμου γεννήθηκαν στο Βιετνάμ, στην Ταϊλάνδη, στο Λάος, στην Καμπότζη ή τη Νότια Κορέα, όμως αποκλείστηκαν τα παιδιά στις Φιλιππίνες, με την αιτιολογία ότι ήταν καρποί πορνείας και ότι γεννήθηκαν σε καιρό ειρήνης.
Αργότερα τη δεκαετία του '90 τη βιομηχανία άρχισαν να τροφοδοτούν σεξοτουρίστες από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα.

ΕΡΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΑ
ethnos.gr

Προλάβετε την ουρολοίμωξη στο παιδί με απλούς τρόπους

Είναι γνωστό πως τα συμπτώματα του παιδιού με ουρολοίμωξη έχουν άμεση σχέση με την ηλικία του παιδιού.

Η ουρολοίμωξη μπορεί να εκδηλωθεί στα βρέφη με εμετούς, διάρροιες ή ακόμα και με πυρετό. Πολλές φορές, ο πυρετός αποτελεί το μόνο σύμπτωμα σε παιδί με ουρολοίμωξη, ο οποίος διαρκεί αρκετές μέρες.

Το νεογέννητο με ουρολοίμωξη μπορεί να έχει σαν μόνο σύμπτωμα τη άρνηση λήψης γάλακτος ή ίκτερο που οι τιμές του να είναι υψηλές και να διαρκεί αρκετές μέρες.

Στα μεγαλύτερα παιδιά εκδηλώνεται με συχνουρία. Αυτό σημαίνει πως το παιδί πηγαίνει συνεχώς στο αποχωρητήριο και αφήνει ελάχιστα ούρα κάθε φορά. Άλλο σύμπτωμα της ουρολοίμωξης είναι η δυσουρία δηλαδή ο πόνος την ώρα που ουρεί.

Επίσης αρκετές φορές, θα διαπιστώσετε ότι τα ούρα ενός παιδιού με ουρολοίμωξη μυρίζουν πραγματικά άσχημα. Ο πυρετός δεν είναι απαραίτητο σύμπτωμα στην ουρολοίμωξη. Η παρουσία του όμως δείχνει ότι η ουρολοίμωξη είναι πιο σοβαρή. Αν το παιδί σας ξαφνικά άρχισε να κάνει τα τσίσα του πάνω του, τότε πρέπει να σκεφτείτε την πιθανότητα της ουρολοίμωξης.
Η ουρολοίμωξη αντιμετωπίζεται τις περισσότερες φορές με φαρμακευτική αγωγή αλλά σε περίπτωση που είναι μικρότερο των τριών μηνών θα πρέπει να νοσηλευτεί.

Προλάβετε την ουρολοίμωξη με απλούς τρόπους.
Πιο συγκεκριμένα,

-αλλάζετε τακτικά την πάνα του μωρού για να αποφεύγεται η διασπορά των μικροβίων από τα κόπρανα στην ουρήθρα.
-προτιμάτε τα βαμβακερά εσώρουχα γιατί ευνοούν λιγότερο την ανάπτυξη των μικροβίων, σε σχέση με τα συνθετικά, οπότε μειώνετε το κίνδυνο ουρολοίμωξης.
-ενθαρρύνετε το παιδί σας να ουρεί αρκετά συχνά και να μην κρατάει τα τσίσα του γιατί μπορεί να βαριέται η να μην θέλει να πάει σε ξένη τουαλέτα.
-στα κορίτσια, η καλή τεχνική σκουπίσματος της περιγεννητικής περιοχής (από μπροστά προς τα πίσω) μειώνει τον κίνδυνο μεταφοράς μικροβίων από τον πρωκτό στην ουρήθρα.


govastileto.gr

Όταν ένα παιδί κάθεται ήσυχο μάλλον δεν είναι για καλό!
Η σιωπή τους δεν είναι πάντοτε χρυσός!!!

11 φορές που η σιωπή δεν αποδείχθηκε χρυσός
Εάν ένας ενήλικας είναι ήσυχος αυτό σημαίνει πώς κατά πάσα θα διαβάζει ένα βιβλίο, θα ξεκουράζεται, θα κοιμάται ή απλά σκέπτεται.
 
Όταν όμως ένα παιδί κάθεται ήσυχο μάλλον δεν θα είναι για καλό! Είναι σχεδόν σίγουρο δηλαδή ή πως έχει κάνει μια αταξία ή «μαγειρεύει» κάτι.
Δείτε παρακάτω 11 πιτσιρίκια που πίστευαν ότι ξεγέλασαν τον μπαμπά και την μαμά αλλά τελικά – έστω κι αργά- τους πήρανε χαμπάρι. Είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι εκείνος που εφηύρε τη "η σιωπή είναι χρυσός" δεν ήταν γονέας!
 
Η φορά που την αφήσατε μόνη της στο δωμάτιο για 45 δευτερόλεπτα.
 Και επέστρέψατε σε ένα υπνοδωμάτιο
που το είχε χτυπήσει ανεμοστρόβιλος.
 
Η φορά που επέμεινε να φάει μόνη της.
 
Η φορά που επέμεινε ότι δεν είχε φάει εκείνος το παγωτό σοκολάτα.
Βέβαια τα γεγονότα άλλα δείχνουν…
 
Όταν τα παιδιά προσπάθησαν να «φορτώσουν» τις ζημιές στα κατοικίδια της οικογένειας
. . . Αλλά κατά βάθος ξέρατε ποιος πραγματικά φταίει.
 
Όταν αποφάσισε να χρησιμοποιήσει όλο το αφρόλουτρο…
Για ένα μπάνιο! 
 
Η φορά που όλα τα υπαίθρια παιχνίδια με ένα μυστήριο τρόπο βρέθηκαν μέσα στο σπίτι.
Κανείς δεν έμαθε πώς…
 
Όταν ένα μικρό παιχνίδι σας έβαλε σε μεγάλο μπελά…
 
Εκείνη η φορά που της είπατε να περιμένει ένα λεπτό για το πρωινό.
. . . Και σας έδειξε ποιος είναι το αφεντικό σε αυτό το σπίτι!
 
Η φορά που επιστρέψατε σπίτι και βρήκατε τον σκύλο…
Ντυμένο μπανάνα!
 
Η φορά που για κακή σας τύχη ξεχάσατε να απομακρύνετε τις μπογιές στο σαλόνι.

Και δεν ξέρατε από πού να ξεκινήσετε!
Η φορά που αποφάσισε να ασχοληθεί με επενδύσεις!

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki