Friday 17 April 2015

50 likes για τον Γιαννάκη!, κάποια από άτομα που δεν γνωρίζετε καν.

Καμιά φωτογραφία των παιδιών στο διαδίκτυο!
Μια συνηθισμένη εικόνα στο Facebook...
Η φωτογραφία του παιδιού σας στο κολυμβητήριο, με την ταμπέλα του κολυμβητηρίου εμφανέστατη, δικό σας σχόλιο «Όλοι εδώ για να θαυμάσουμε τον Γιαννάκη!» και 50 likes από κάτω, κάποια από άτομα που δεν γνωρίζετε καν.

Δίπλα στην φωτογραφία αυτή, στο άλμπουμ των φωτογραφιών σας στο Facebook, δεκάδες ακόμα φωτογραφίες του Γιαννάκη, από παραλίες της Κεφαλονιάς, από την πρώτη μέρα έξω από το σχολείο, από την βάφτισή του και 1-2 φωτογραφίες σε πιο «ιδιαίτερες» στιγμές, π.χ. με τον Γιαννάκη να κοιμάται μόνο με το σλιπάκι του. Επίσης με likes από άτομα που δε γνωρίζετε.

Η επιθυμία των γονιών να απαθανατίζουν κάθε στιγμή του παιδιού τους είναι απολύτως κατανοητή και θεμιτή. Εξίσου κατανοητοί, όμως, είναι και οι όροι χρήσης του Facebook ή οποιουδήποτε άλλου διαδικτυακού μέσου στο οποίο μπορεί κανείς να «ανεβάζει» φωτογραφίες, σύμφωνα με τους οποίους «Ό,ΤΙ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ, ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ». Κοινώς, οτιδήποτε ποστάρετε δεν μπορείτε ποτέ να το διαγράψετε οριστικά, ενώ ταυτόχρονα δίνετε το δικαίωμα στο μέσο (εν προκειμένω στο Facebook) να το χρησιμοποιήσει κατά το δοκούν.
Καμιά φωτογραφία των παιδιών στο διαδίκτυο!!Σε πρόσφατη ομιλία του με θέμα την προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο, ο Ταξίαρχος – Διευθυντής του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κ. Μάνος Σφακιανάκης, έδωσε στους γονείς την πιο σαφή οδηγία «Καμιά φωτογραφία των παιδιών στο διαδίκτυο!»
Ο κ. Σφακιανάκης αναφέρθηκε σε ουκ ολίγα περιστατικά παιδιών στην Ελλάδα, τα οποία βρέθηκαν σε πολύ δύσκολη θέση όταν φωτογραφίες τους «πειράχτηκαν» μέσω φωτομοντάζ και διέρρευσαν στο σχολικό τους περιβάλλον, παρουσιάζοντας π.χ. το πρόσωπο του παιδιού με το σώμα κάποιας ποpνοστάρ. Και δεν είναι η ίδια η φωτογραφία που θα ενοχλήσει το παιδί, όσο ο αδιάκοπος χλευασμός των συμμαθητών του ή, ακόμα χειρότερα, το bullying που θα ακολουθήσει.
Γιατί, λοιπόν, να ρισκάρετε να υποβάλλετε το παιδί σας σε αυτή τη διαδικασία κάποια στιγμή στην ζωή του; Γιατί να παρέχετε στο διαδίκτυο ψηφιακά δεδομένα του παιδιού σας, τα οποία θα διευκολύνουν αλγορίθμους να ενημερώνονται για εκείνο με την πάροδο του χρόνου; Γιατί να αποκλείσετε κάθε πιθανή ελπίδα του παιδιού σας να ζήσει με απόλυτη ανωνυμία στο μέλλον;

Και δεν είναι μόνο οι φωτογραφίες που μπορεί να βάλουν τα παιδιά σας σε κίνδυνο. Όπως αναφέρει η διευθύντρια του Ινστιτούτου Διαδικτύου της Οξφόρδης, Victoria Nash, υπάρχουν δύο πράγματα που οι γονείς θα πρέπει να προσέχουν: Το ένα είναι πληροφορίες για τα παιδιά που δημοσιεύουν, όπως π.χ. η ημερομηνία και το τόπος γέννησής τους, το που ζουν και που πηγαίνουν σχολείο, καθώς τις πληροφορίες αυτές μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος προκειμένου να τους κλέψει την ηλεκτρονική ταυτότητα (να φτιάξει, δηλαδή, ένα προφίλ στο Facebook με αυτά ακριβώς τα στοιχεία). Το δεύτερο έχει να κάνει με την συγκατάθεση του παιδιού: Τι από αυτά που ποστάρετε θα θέλει ...

Βίασε και σκότωσε 9χρονο κοριτσάκι
που άρπαξε από παιδική χαρά

Φρίκη στη Γαλλία
Άνδρας με καταγωγή από την Πολωνία ομολόγησε ότι βίασε και σκότωσε ένα εννιάχρονο κορίτσι, το οποίο άρπαξε από παιδική χαρά, στην πόλη Καλέ, στη βόρεια Γαλλία.
Η αρπαγή του κοριτσιού έγινε μπροστά στα μάτια της μητέρας της, δήλωσαν Γάλλοι εισαγγελείς.
Ο δράστης, ο οποίος λόγω εγκληματικού παρελθόντος, είχε κριθεί ανεπιθύμητος στο γαλλικό έδαφος, ομολόγησε το έγκλημα μετά τη σύλληψή του, την Τετάρτη το βράδυ, κοντά στη δασική περιοχή όπου βρέθηκε το γυμνό, άψυχο σώμα του μικρού κοριτσιού.
Η Κλοέ έπαιζε με έναν φίλο της όταν ο άνδρας «εμφανίστηκε και την άρπαξε, βάζοντάς την με τη βία σε ένα κόκκινο αυτοκίνητο», αναφέρουν οι γαλλικές αρχές.
Οι ιατροδικαστές κάνουν λόγο για «ίχνη στραγγαλισμού και σεξουαλικής βίας» στο σώμα της Κλοέ.
Κοντά στο σημείο, βρέθηκε και το κόκκινο αυτοκίνητο, με πολωνικές πινακίδες, όπου βρισκόταν ο δράστης, ο οποίος ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ.
 
thebest

«Πέφτει ο άλλος στη θάλασσα και, αν είναι μόνος του,
θα τον πνίξεις. Αν έχει και μωρό μαζί του;»

Να η λύση για το μεταναστευτικό!!!!
Γειά σου βρε Μυλωνάκη με τα ωραία σου!!
Γιατί κολλάς όμως με το μωρό;; Αργά αλλά σταθερά θα μεγαλώσει. Πνίξτο κι αυτό!!

Ήταν το ερώτημα που έθεσε κατά τη διάρκεια της εκπομπή του στο κανάλι του Γιώργου Καρατζαφέρη ο δημοσιογράφος, απόστρατος συνταγματάρχης, και πολιτευτής του ΛΑΟΣ, Αντώνης Μυλωνάκης.
 
Η φράση του παρουσιαστή που αναφέρθηκε με αυτό τον τρόπο στο μεταναστευτικό έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στα social media.
lifo

Υπερηχογραφήματα κατά την εγκυμοσύνη:
Όσα σκέφτονται όλες οι μέλλουσες μανούλες

Το πρώτο υπερηχογράφημα συνήθως γίνεται μεταξύ της 6ης και 10ης εβδομάδας για να επιβεβαιωθεί η κύηση.

Σε αυτό το πρώτο ραντεβού ο γιατρός σας θα σας πει την ηλικία του μωρού σας, θα ελέγξει αν υπάρχουν περισσότερα από ένα μωρά, θα ακούσει τον χτύπο της καρδούλας του μωρού σας και θα σας πει αν οι ωοθήκες σας είναι υγιείς.
Μπορεί λοιπόν να πρόκειται για ένα «αρχικό έλεγχο» και μην κρατάει περισσότερο από 10 λεπτά, δεν υπάρχει όμως γυναίκα που να μην συγκινείται όταν αντικρίζει τις πρώτες εικόνες του μωρού στην οθόνη.
Πρόκειται για μια συναρπαστική εμπειρία και αφού τελειώσει, σίγουρα θα θέλετε μια εκτύπωση να πάρετε μαζί σας (ίσως και cd με όλο το υπερηχογράφημα)!

Εδώ είναι μερικές από τις πιο ειλικρινείς σκέψεις που μπορεί να έχετε μέσα στο μυαλό σας όταν βλέπετε το μωρό σας σε ένα υπερηχογράφημα.
"Μμμ ... Μα πού είναι;"
Αυτή η πρώτη φωτογραφία είναι σαν να προσπαθεί κανείς να αποκρυπτογραφήσει ένα γκριζόμαυρο χαρτί . Ίσως αν βάλετε τη φαντασία σας να δουλέψει… δείτε ένα μωρό!
 
"Περιμένετε, νομίζω ότι βλέπω ένα φασόλι"
Ίσως να είστε σε θέση να ξεχωρίσετε ένα μικρό φασολάκι! Αν κάνετε τον υπέρηχο γύρω στις 5 - 6 βδομάδες κύησης, τότε το μήκος του μωρού σας είναι μόλις μερικά χιλιοστά και το μέγεθός του περίπου σαν ένα φασόλι.

«Τι είναι αυτό το τρομακτικό κρανίο;»
Στις 12 εβδομάδες κύησης, το κεφαλάκι του εμβρύου έχει πλέον σχηματιστεί απλά από ορισμένες γωνίες είναι κάπως…τρομακτικό!  Έχουν επίσης ολοκληρωθεί και όλα τα όργανα του σώματος του. Τα νυχάκια των χεριών και των ποδιών είναι ακόμα πολύ μαλακά, ενώ μπορεί να παρατηρήσετε τα ούλα αφού έχουν ήδη εμφανιστεί οι πρώτες προεξοχές που θα σχηματίσουν αργότερα τα δοντάκια του.
 
«Το προσωπάκι του μοιάζει με ποντικάκι!»
Καθώς το μωράκι σας μεγαλώνει, το πρόσωπό του θα αρχίσει να αποκτά μοναδικό περίγραμμα. Μπορεί να είναι ακόμα πάρα πολύ μικρό, τα χαρακτηριστικά του όμως θα σας θυμίζουν κάποιο καρτούν!
 
«Που στο καλό είναι οι ώμοι του;»
Κεφαλάκι; Τσεκ. Θώρακας; Τσεκ. Ποδαράκια; Τσεκ. Ώμοι; Πουθενά στον ορίζοντα! Αρκετές είναι οι μανούλες που δυσκολεύονται να εντοπίσουν τους ώμους. Σε αυτή την φάση απλά εμπιστευτείτε τον γιατρό σας!
 
«Περιμένετε, τι είναι αυτά τα βατραχοπέδιλα;»
Μερικές φορές, τα άκρα δεν φαίνεται πώς ανήκουν σε ανθρώπινο σώμα αλλά κάνουν περισσότερο για άκρα μιας χελωνίτσας ή ενός πιγκουίνου. Προσπαθήστε να μην εκνευριστείτε!
«Μήπως σε αυτή την θέση πιάνεται ο λαιμός του;»
Κάποια στιγμή θα έχετε την εντύπωση ότι το μωρό σας δεν βολεύεται στην κοιλίτσα σας. Αισθάνεστε πώς έχει την ανάγκη να τεντωθεί! Ωχ!
 
«Εξωγήινος»
Κοιτάζοντας ένα υπερηχογράφημα 3-D περίπου στις 28 εβδομάδες κύησης μπορεί να έχετε την εντύπωση ότι παρακολουθείτε μια ταινία τρόμου παρά ένα υπερηχογράφημα του μωρού σας. Κι όμως! Είναι ένας υπέρηχος και αυτό που βλέπετε είναι το μωράκι σας! 

«Αυτό είναι στο σώμα μου;»
Μόλις μπείτε στο τρίτο τρίμηνο, θα διαπιστώσετε ότι το μωράκι σας θα αρχίσει να μοιάζει με πραγματικό μωρό! Τέλος! Τεράστια ανακούφιση! 
«Δεν μπορώ να περιμένω άλλο! Θέλω να γνωρίσω το μωρό μου!»
Στον τελευταίο σας υπέρηχο πριν από τη γέννηση, μπορείτε να θελήσετε να χαϊδέψετε και να τσιμπήσετε αυτά τα μαλακά και παχουλά μαγουλάκια που βλέπετε από την οθόνη! Το μωρό μπορεί επίσης να κάνει και μερικές αστείες γκριμάτσες!
Κάντε λίγη υπομονή και θα το κρατήσετε σε λίγες μέρες στην αγκαλιά σας!
 

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki