Friday 10 September 2010

Βέλγιο: Στην αυτοκτονία οδηγήθηκαν θύματα παιδεραστών «ιερέων»
Belgium making moves against pedophile Catholic “priests”

Σοκαριστικές λεπτομέρειες για εκατοντάδες περιπτώσεις κακοποίησης ανηλίκων από ιερείς της Καθολικής Εκκλησίας στο Βέλγιο φέρνει στο φως η επιτροπή που έχει επιφορτιστεί με τη διερεύνηση των σκανδάλων.  
Δεκατρία θύματα των παιδεραστών ιερέων έβαλαν τέλος στη ζωή τους, αναφέρει η επιτροπή, ενώ υπήρξαν κρούσματα κακοποίησης σχεδόν σε κάθε επισκοπή του Βελγίου.
Belgium is actually doing something about pedophile priests. Check out this video of a “Cardinal” begging a victim not to tell on a pedophile priest who had continuously raped this victim since the victim was 5 years old.



 Η εκτεταμένη κακοποίηση ανηλίκων σε διάρκεια δεκαετιών οδήγησε τουλάχιστον σε 13 αυτοκτονίες και έξι απόπειρες, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της επιτροπής, η οποία έλαβε καταθέσεις από 488 θύματα παιδεραστών ιερέων της Καθολικής Εκκλησίας.
Η έκθεση παραθέτει λεπτομέρειες για το πώς κακοποιήθηκαν τα θύματα, ενώ περιλαμβάνει και την κατάθεση ενός ατόμου που δηλώνει ότι κακοποιούνταν σεξουαλικά από την ηλικία των δύο ετών.
Εντοπίστηκαν κρούσματα κακοποίησης σχεδόν σε κάθε αρχιεπισκοπή του Βελγίου και 13 θύματα φέρεται να διέπραξαν αυτοκτονία. Τα δύο τρίτα των θυμάτων κακοποίησης ήταν αγόρια, τα περισσότερα κάτω των 15 ετών. Υπάρχουν μαρτυρίες για κακοποίηση 100 κοριτσιών.
Οι βιασμοί ήταν πιο διαδεδομένοι τη δεκαετία του '60. 

Παιδιά κακοποιούνταν σχεδόν σε κάθε επισκοπή και κάθε οικοτροφείο που διαχειριζόταν η Εκκλησία. Οι επιθέσεις στα αγόρια σταματούσαν συνήθως στα 15 τους χρόνια, αλλά η κακοποίηση κοριτσιών συνεχιζόταν έως την ενηλικίωσή τους.
Τα κρούσματα σεξουαλικής κακοποίησης άρχισαν να μειώνονται κατά τη δεκαετία του 1980, ίσως γιατί έως τότε υπήρχαν λιγότεροι ιερείς και είχαν λιγότερη ανάμειξη στο εκπαιδευτικό σύστημα. 
Οι μισοί εκ των ιερέων που κατηγορούνται είναι σήμερα νεκροί.
Το Βέλγιο συνταράσσεται εδώ και ένα χρόνο από αποκαλύψεις για τη δράση παιδεραστών ιερέων σε βάθος δεκαετιών. 

Τον Απρίλιο ο αρχιεπίσκοπος της Μπριζ παραιτήθηκε παραδεχόμενος ότι είχε κακοποιήσει σεξουαλικά ένα αγόρι πριν και αφότου έγινε επίσκοπος.
Η έκθεση της επιτροπής είναι ημιτελής, καθώς τα αρχεία της κατασχέθηκαν στη διάρκεια αστυνομικής εφόδου που πραγματοποιήθηκε στις 24 Ιουνίου και η οποία ανάγκασε την επιτροπή να τερματίσει το έργο της.
Ο επικεφαλής της επιτροπής Πέτερ Αντριάνσενς διέκοψε τις έρευνες, κατηγορώντας τους εισαγγελείς ότι χρησιμοποίησαν την επιτροπή ως «δόλωμα».
Βελγικό Εφετείο έκρινε την Πέμπτη ότι η επιχείρηση της αστυνομίας ήταν παράνομη και τα έγγραφα που κατασχέθηκαν δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν από την Εισαγγελία.
Η Καθολική Εκκλησία στο Βέλγιο αναμένεται να ανακοινώσει τη Δευτέρα πώς θα μπορέσουν να συνεχίσουν οι έρευνες της επιτροπής, αναφέρει το BBC.
tovima

Εγκλήματα από στρατιώτες των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν
U.S. soldiers charged with conspiracy in killings

Αυτό που τους ενοχλεί ιδιαίτερα δεν είναι οι απεχθείς ενέργειες αυτές καθαυτές, αλλά η ζημιά που προκλήθηκε στην εικόνα του στρατού τους ανά τον κόσμο!!
Κατηγορίες για εγκληματικές ενέργειες απαγγέλθηκαν σε βάρος 12 Αμερικανών στρατιωτών, για απεχθείς ενέργειες που διέπραξαν στο Αφγανιστάν - από δολοφονίες αμάχων, μέχρι τη διατήρηση μελών των σωμάτων τους ως τροπαίων από τον πόλεμο- αποκαλύψεις που κατά το Πεντάγωνο καταστρέφουν την εικόνα της Αμερικής σε όλο τον κόσμο.


Πέντε από τους στρατιώτες φέρονται να είχαν συγκροτήσει μυστική "ομάδα θανάτου" που ανατίναζε και εκτελούσε αμάχους στην τύχη και στη συνέχεια έκοβε τα δάκτυλα από τις σορούς, ως "ενθύμια". Άλλοι επτά βαρύνονται με κατηγορίες για επιχείρηση συγκάλυψης των εγκλημάτων αυτών καθώς και για επίθεση κατά στρατιώτη που αποκάλυψε τη δράση της ομάδας.
Οι στρατιώτες του πυροβολικού από την 5η Ταξιαρχία, ανήκουν σε μονάδα που έχει έδρα την Ουάσινγκτον και εστάλησαν στην επαρχία Κανταχάρ πριν από ένα χρόνο. 
Οι απεχθείς δολοφονίες έγιναν μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου, σύμφωνα με το κατηγορητήριο που δημοσιοποιήθηκε από τους στρατοδίκες.
«Κατηγορίες όπως αυτές είναι πολύ σοβαρές», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τζεφ Μόρελ. «Είναι σαφές ότι ακόμα κι αν αυτές οι κατηγορίες δεν αποδειχθούν, αυτό δεν θα βοηθήσει. Δεν βοηθά την εικόνα των δυνάμεών μας σε όλο τον κόσμο», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου.
Οι κατηγορίες είναι «πέρα από κάθε αμφιβολία σοβαρές», όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, προσθέτοντας ότι ακόμα κι αν τελικά αποδειχθούν αβάσιμες έχουν προκαλέσει ζημιά στην εικόνα και την υπόληψη του στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών.

από tvxs

Διπλασιάζει τον αριθμό των συσσιτίων η Αρχιεπισκοπή

Σε διπλασιασμό των συσσιτίων που προσφέρει καθημερινά η Εκκλησία προχωρεί από τις 26 Σεπτεμβρίου ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος. Η διαρκής αύξηση των απόρων προκαλεί έντονο προβληματισμό, γι΄ αυτό με επιστολή του προς τους ιερείς κατ΄ εντολήν του Αρχιεπισκόπου ο πρωτοσύγκελός της, Αρχιμανδρίτης κ. Γαβριήλ Παπανικολάου τονίζει την ανάγκη αύξησης των συσσιτίων, ο αριθμός των οποίων αναμένεται να ξεπεράσει τις 10.000 μερίδες φαγητού ημερησίως. 

Η Εκκλησία και «η απειλή της μεγάλης πείνας»
Δωρεάν Φαγητό ανά Νομό


Οι κληρικοί των ενοριών καλούνται από τον κ. Ιερώνυμο να δημιουργήσουν τράπεζες τροφίμων και να συντονιστούν με τις υπηρεσίες της Αρχιεπισκοπής καθώς, όπως σημειώνεται, το κόστος από τον διπλασιασμό αναμένεται να ανέλθει 
στα 2 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Εκκλησίας, τα 72 Ενοριακά Κέντρα Αγάπης ως σήμερα «σιτίζουν ημερησίως με 3.000 μερίδες φαγητού απόρους, αστέγους, ηλικιωμένους και ανήμπορους αδελφούς, ανεξαρτήτως χώρας προελεύσεως, φυλής, χρώματος και θρησκεύματος».  
Και κατά τη διάρκεια του 2009 προσέφεραν συνολικά 1.260.000 μερίδες. Στο Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων η Εκκλησία μοιράζει 1.100 μερίδες φαγητού καθημερινά, δηλαδή 401.500 κατά τη διάρκεια του 2009. Ακόμη προσφέρονται καθημερινά σε απόρους που ζουν σε στέγες της Εκκλησίας 661 μερίδες φαγητού.
Οι κληρικοί των ενοριών καλούνται από τον κ. Ιερώνυμο να δημιουργήσουν τράπεζες τροφίμων και να συντονιστούν με τις υπηρεσίες της Αρχιεπισκοπής καθώς, όπως σημειώνεται, το κόστος από τον διπλασιασμό αναμένεται να ανέλθει στα 2 εκατ. ευρώ.
Όπως επισημαίνει στην επιστολή του ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, «η Εκκλησία, κλήρος και λαός μαζί, καλούμαστε να διαδραματίσουμε έναν άκρως σημαντικό ρόλο, διαφοροποιημένο και σίγουρα όχι του απλού παρατηρητή και τιμητή των γεγονότων και των εξελίξεων, αλλά ως Μητέρα που αγκαλιάζει τα παιδιά της, συνεχιστές της αποστολής που μας ανέθεσε η Εκκλησία για ακόμη μία φορά, μέσα στη μακραίωνη θεανθρώπινη, εσχατολογική, σωτηριολογική ιστορική της πραγματικότητα και παρουσία».
tovima

Το μικρό σπίτι στο λιβάδι - Επιστροφή στο σχολείο - Little house on the prairie - ❝back to school 2❞

«Σουσάμι άνοιξε»... «Το μικρό σπίτι στο λιβάδι», για να γίνουν έξυπνα και καλόκαρδα τα χαμομηλάκια μας
«Δίαιτα στην τηλεόραση»: αυτή είναι η συμβουλή που δίνει ο διακεκριμένος καθηγητής Παιδιατρικής του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον κ. Δημήτρης Χριστάκης.
Μελετώντας επί χρόνια την επίδραση της τηλεόρασης στα παιδιά, κατέληξε πως μπορεί μεν τα μάτια των παιδιών να μην κινδυνεύουν από την τηλεόραση, η τηλεθέαση όμως βλάπτει σοβαρά τον εγκέφαλό τους!  
Η εξαίρεση; 
Τα παιδικά προγράμματα «Σουσάμι άνοιξε»... 


και «Το μικρό σπίτι στο λιβάδι»

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki