Saturday 21 September 2013

Συλλογή «Άξιον Αγάπης»

Αγαπημένοι μας φίλοι,
«Η Ευτυχία είναι απλή ...»
Βιντεοσκοπείστε την πιο ευτυχισμένη σας στιγμή  
και στείλτε μας να την αναρτήσουμε!!
 

Σας καλούμε να συμπληρώσετε τη Συλλογή «Άξιον Αγάπης».
  • Βρείτε την πιο όμορφη στιγμή της ζωής σας: με το παιδάκι σας, το ανιψάκι σας, ένα παιδάκι, μια παιδική ζωγραφιά, μια παλιά φωτογραφία σας, όταν ήσασταν παιδάκι, ένα βίντεο που φτιάξατε εσείς, ό,τι αξίζει να αγαπηθεί και προσθέστε το στη Συλλογή «Άξιον Αγάπης».
Η πρόσκληση ισχύει για όλο τον κόσμο
Προσέξτε, να προστατεύσετε τα προσωπικά σας δεδομένα
Με αγάπη
Το χαμομηλάκι

Τι χρειάζονται τα μωρά για να είναι ευτυχισμένα;

Από: Ελένη Χαδιαράκου
.
Συναισθηματική ασφάλεια, καλός ύπνος και πολλοί φίλοι. Αυτά είναι τα 3 μυστικά των ευτυχισμένων ανθρώπων αλλά και των ευτυχισμένων μωρών σύμφωνα με τον διάσημο παιδίατρο Dr. Harvey Karp και συγγραφέα του βιβλίου The Happiest Baby on the Block
.
Καλός ύπνος
Η έκφραση «ο ύπνος τρέφει τα μωρά» αποδεικνύεται σοφή σύμφωνα με τις τελευταίες μελέτες για τις ανάγκες των βρεφών. Ένα νεογέννητο κοιμάται το 80% ενός 24ωρού! Τα οφέλη του ύπνου είναι πολλά και αναντικατάστατα για τον οργανισμό του. Και φυσικά, δεν αναφερόμαστε μόνο στην ξεκούραση και στη χαλάρωση. Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, όταν το βρέφος κοιμάται, ο οργανισμός του δυναμώνει, αποκτά αντοχές, ο εγκέφαλός του ξεκουράζεται και εξασφαλίζει ισορροπία πνευματική και σωματική. 

Ασφάλεια
Η αγαπημένη στιγμή για κάθε μωρό είναι η στιγμή που το χαϊδεύουν τα αγαπημένα του πρόσωπα. 
Και αυτό μας λέει ο δόκτωρ Harvey Karp γιατί νιώθει ασφάλεια. Η συναισθηματική ασφάλεια του μωρού συνδέεται όχι μόνο με την ψυχική του υγεία, αλλά και με τη σωματική και την πνευματική του ανάπτυξη. Έρευνες που έγιναν στις Η. Π. Α έδειξαν πως η στοργική σωματική επαφή βοηθά στην αύξηση του βάρους των βρεφών, αλλά και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού τους συστήματος. Και όλα αυτά είναι θέμα… εγκεφάλου! Κάθε φορά που εσείς αγκαλιάζετε το μωρό σας, ένα κρανιακό νεύρο, το βλαστικό, διεγείρεται και η γαστρεντερική δραστηριότητα βελτιώνεται μέσω της απελευθέρωσης ορμονών όπως είναι η ινσουλίνη. Οι ορμόνες αυτές βοηθούν τον οργανισμό του μωρού να απορροφήσει καλύτερα τις τροφές και κατά συνέπεια αυτό βοηθά στην αύξηση του βάρους του. Επιπλέον, η αγάπη, η τρυφερότητα κι η ασφάλεια που νιώθει μέσω της αφής από την οποία το μωρό λαμβάνει τα πρώτα του μηνύματα συνδέονται με την αύξηση της άμυνας του οργανισμού και της καλής λειτουργίας του ανοσοποιητικού του συστήματος. Η ευεργετική επίδραση της τρυφερότητας όμως δεν περιορίζεται μόνο εκεί.  
Σύμφωνα με έρευνες, το στοργικό άγγιγμα έχει την ικανότητα να μειώσει το άγχος των βρεφών, αλλά και να βοηθήσει την ανάπτυξη του εγκεφάλου τους. Μάλιστα, φαίνεται πως τα μωρά που έχουν στοργικές μητέρες έχουν περισσότερες πιθανότητες να γίνουν έξυπνα παιδιά και ενήλικοι. Κάθε φορά λοιπόν που χαϊδεύετε, αγκαλιάζετε ή κάνετε μασάζ στο μωρό σας, βοηθάτε την ψυχή, το σώμα, την υγεία του, αλλά και το μυαλό του.
Καλοί φίλοι
Εννοείται πως ένα μωρό δε μπορεί να αναπτύξει φιλίες με την κλασσική έννοια που τις αναπτύσσουν οι μεγάλοι. Ωστόσο ένα επικοινωνιακό μωρό φαίνεται από τους πρώτους μήνες μετά την γέννηση του. Χαιρετάει όποιον του χαμογελάσει, πιάνει αμέσως την «ψιλή» κουβεντούλα με όποιον του δείξει ενδιαφέρον, δίνει χαμογελώντας τα παιχνίδια του…Αυτές και άλλες παρόμοιου τύπου συμπεριφορές αποκαλύπτουν την κοινωνικότητα του την όρεξή του δηλαδή να έρχεται σε επαφή με τους ανθρώπους και να δημιουργεί σχέσεις μαζί τους. Προς το τέλος αυτού του χρόνου, θα δείχνει την όρεξή του να γνωρίσει καλύτερα και άλλους ανθρώπους του περιβάλλοντός του (και όχι μόνο!).

Τι είναι αυτό που κάνει τα μωρά μας ευτυχισμένα;

Τι είναι αυτό που μπορεί να κάνει ευτυχισμένο ένα μωράκι τον πρώτο χρόνο της ζωής του; Η παρουσία μας μπορεί να είναι το πρωταρχικό στοιχείο, υπάρχουν όμως κάποια ακόμα τα οποία διαφέρουν από μήνα σε μήνα… Υιοθετώντας τα, θα έχετε ένα χαρούμενο, πανευτυχές μωράκι. 

mwroΜπορεί να μην είναι ακόμα σε θέση να σας το πει, σίγουρα όμως μπορεί να σας το δείξει χαρίζοντάς σας το πιο γλυκό χαμογελάκι του! 
Τι είναι, λοιπόν, αυτό που θα το κάνει ευτυχισμένο σε κάθε ηλικία;

Από 0-3 μηνών: Η φωνή μας, η μυρωδιά μας, το άγγιγμά μας και, φυσικά, η εκπλήρωση των βασικών αναγκών του (φαγητό, καθαριότητα, ύπνος) είναι όλα όσα χρειάζεται το μωρό σε αυτή τη φάση της ζωής του. 

Από 3-6 μηνών: Το πρόγραμμα είναι ένα βασικό κομμάτι το οποίο θα πρέπει να προσέξουμε. Είναι σημαντικό να ξέρει το μικρό μας τι πρόκειται να ακολουθήσει μετά. Έτσι, λοιπόν, φροντίζουμε από νωρίς να το «δημιουργήσουμε» μία ρουτίνα την οποία θα τηρούμε όσο το δυνατό πιο πιστά. Αυτό, δε σημαίνει ότι δεν μπορούμε να εντάξουμε μικρές απολαύσεις στην καθημερινότητά μας. Ένα χαλαρωτικό μασαζάκι, ένα νανούρισμα ή ένα παραμύθι είναι κάποια από εκείνα τα πράγματα που κάνουν τη διαφορά. 

Από 6-12 μηνών: Παιχνίδια, παιχνίδια κι άλλα παιχνίδια! Το μόνο που θέλει το μικρό μας είναι να ασχολούμαστε μαζί του όσο το δυνατό περισσότερο! Λίγη κουβεντούλα, λίγη εξάσκηση σε ένα «μαγικό» χαλάκι δραστηριοτήτων και μια ζεστή αγκαλιά το φέρνουν ακόμα πιο κοντά μας και το κάνουν να νιώθει πιο ευτυχισμένο από ποτέ.

Από 1 έτους: Από τη στιγμή που θα αρχίσει να περπατάει, το μόνο που θα θέλει να κάνει το αγγελούδι μας είναι να εξερευνά διαρκώς τον κόσμο που το περιβάλει. Τίποτα δεν το κάνει πιο ευτυχισμένο, λοιπόν, από το να μας βλέπει να τρέχουμε ξωπίσω του και να του χαρίζουμε διαρκώς νέες αφορμές για εξερεύνηση!  

Της Μάρθας Αγγελοπούλου με τη συνεργασία της Dr  Άννας Αντωνοπούλου, Διδάκτωρος Επιστημών Αγωγής, Κοινωνιολόγου, Πιστοποιημένης Ψυχοθεραπεύτριας.
fthis.gr

Έκλεψε μαρκαδόρους για το παιδί του!

Πρόκειται για οικογενειάρχη 
που μέχρι πριν από δύο χρόνια είχε τη δική του επιχείρηση  
.
- Ξέσπασε σε λυγμούς όταν είδε μπροστά του τους αστυνομικούς...
Όλα έγιναν πριν από λίγες μέρες, όταν ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης, συνελήφθη από αστυνομικούς που ειδοποιήθηκαν από τους υπαλλήλους ενός πολυκαταστήματος για κλοπή ενός κουτιού με μαρκαδόρους αξίας μόλις 18 ευρώ.

Οι αστυνομικοί τα έχασαν όταν τον είδαν να ξεσπάει σε λυγμούς και να τους λέει ότι αναγκάστηκε να γίνει κλέφτης επειδή το παιδί του χρειαζόταν τους μαρκαδόρους για το σχολείο του!


Το δράμα του 46χρονου οικογενειάρχη συγκίνησε μέχρι και τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου ο οποίος διέταξε να αφεθεί ελεύθερος δείχνοντας ότι η δικαιοσύνη έχει ανθρώπινο πρόσωπο.
Όπως έγινε γνωστό, ο πατέρας πριν από δύο χρόνια, αναγκάστηκε να κλείσει τη επιχείρησή του και από τότε ζει με σοβαρά οικονομικά προβλήματα καθώς δεν έχει βρει δουλειά. 
Όπως έλεγε η κλοπή δεν είχε περάσει ποτέ από το μυαλό του, ως τη στιγμή που ο γιος του ζήτησε τους μαρκαδόρους που έπρεπε να χρησιμοποιήσει στα μαθήματά του...
findkastoria

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki