Friday 19 May 2023

Επιλέξτε την Ευτυχία, ακόμα και αν τα πράγματα είναι ζόρικα.

Μερικές φορές οι άνθρωποι νομίζουν πως η ευτυχία είναι αποτέλεσμα μια ευνοϊκής σύμπραξης πραγμάτων και καταστάσεων: Κάτι σαν τύχη, όλα να δουλεύουν ρολόι στη ζωή τους και όλα να γίνονται όπως πρέπει.
Θεωρητικά θα μπορούσε να ήταν έτσι, αλλά ρεαλιστικά... 
αν περιμένουμε να είμαστε ευτυχισμένοι, όταν οι οιωνοί είναι με το μέρος μας, σωθήκαμε…
Γιατί δυστυχώς στη ζωή οι πραγματικά ευχάριστες μέρες είναι λιγότερες από το σύνολο των δυσάρεστων και των μέτριων. Και ειδικά στο σύνολο αυτό, έχει μεγαλύτερη αξία η επιλογή της ευτυχίας.
Αυτές τις συγκεκριμένες μέρες που όλα πάνε από το κακό στο χειρότερο, η γκρίνια και η μιζέρια είναι η πιο εύκολη επιλογή συμπεριφοράς.
Αυτό όμως κάνει τα πράγματα χειρότερα. Σαν μια μεταδοτική ασθένεια, φράσεις του τύπου «όλα σε μένα θα συμβαίνουν» κάνουν ό,τι μπορούν για να επιβεβαιώσουν τα λεγόμενα και η κακοτυχία επεκτείνεται από μια κατάσταση σχεδόν σε όλες.
........................
η συνέχεια εδώ: hamomilaki
H ευτυχία είναι απλή, σαν του παιδιού τη σκέψη.

19 Μαΐου, ημέρα μνήμης των θυμάτων της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού

Ολόκληρος ο Ελληνισμός, όπου γης, με το βλέμμα στραμμένο στις σκληρές εκείνες σελίδες της ιστορίας, θρηνεί τους νεκρούς του και προσμένει δικαίωση. 
Δικαίωση για τις 353.000 ψυχές, άνδρες, γυναίκες, παιδιά, θεματοφύλακες μιας πατρίδας που ακόμη και σήμερα ζει στην μνήμη των απογόνων τους.


Ο Πόντος είναι η ελληνική ονομασία της γεωγραφικής περιοχής των ΒΑ. ακτών της Μικράς Ασίας, η παράλια περιοχή της Καππαδοκίας, ανατολικά της Παφλαγονίας, η οποία σήμερα ανήκει στην Τουρκία. 
Η γεωγραφική θέση του Πόντου ορίζεται δυτικά από τον ποταμό Παρθένιο της Βιθυνίας, νότια από την οροσειρά Ολγασύς, ανατολικά από τη λεγόμενη Μικρή Αρμενία και βόρεια από τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου που σήμερα ονομάζεται Μαύρη Θάλασσα (τουρκικά: Καρά-Ντενίζ).
Ο Πόντος υπήρξε στην αρχαιότητα πεδίο έντονου ελληνικού αποικισμού αλλά και βασίλειο επί Μιθριδάτη. Στην ύστερη βυζαντινή περίοδο, ξαναϋπήρξε ως ανεξάρτητο κράτος. 
Μέχρι το 1923 και την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε κατ΄ επιταγή της Συνθήκης της Λωζάνης κατοικούνταν, σε σημαντικό ποσοστό, από ελληνόφωνους χριστιανικούς και μουσουλμανικούς πληθυσμούς

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki