Tuesday 23 May 2023

Ιταλία: Υποχρεωτικός ο ειδικός συναγερμός στα αυτοκίνητα γονιών για να μην ξεχνούν μέσα τα παιδιά

H τοποθέτηση ειδικού συστήματος στα αυτοκίνητα για να μην ξεχνιούνται παιδιά μέσα στα αυτοκίνητα είναι υποχρεωτική από τον Νοέμβριο του 2019 στην Ιταλία και η απουσία του επιφέρει την επιβολή βαρύ προστίμου και αφαίρεση πόντων από την άδεια οδήγησης
Οι γονείς, οι παππούδες και γιαγιάδες και οι συνοδούς παιδιών πρέπει να έχουν εγκατεστημένο στα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου για παιδιά κάτω των 4 ετών έναν μηχανισμό συναγερμού ώστε να μην μένουν ξεχασμένα μέσα στο όχημα όταν ο οδηγός κατεβαίνει απ’ αυτό.
    Το σύστημα «ενεργοποιείται αυτομάτως και πρέπει να είναι εφοδιασμένο με συναγερμό για να ειδοποιεί τον οδηγό για την παρουσία του παιδιού με ακουστικά ή οπτικά σήματα με δόνηση, τα οποία να είναι ευδιάκριτα τόσο μέσα όσο και έξω από το όχημα».
    Μπορεί επίσης να είναι εφοδιασμένο με συστήματα αυτόματης αποστολής μηνυμάτων SMS ή Whatsapp ή τηλεφωνικών κλήσεων.

Πρόστιμο για όσους δεν το εγκαταστήσουν!
    Το υπουργείο, το οποίο έχει προβλέψει μια μικρή βοήθεια 30 ευρώ για την αγορά κάθε συσκευής, υπενθύμισε πως από σήμερα οι αυτοκινητιστές που μεταφέρουν παιδιά και δεν έχουν τον μηχανισμό, παραβιάζουν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.
    Η παράβαση αυτή θα μπορεί να τιμωρηθεί με πρόστιμο από 81 έως 326 ευρώ και αφαίρεση 5 πόντων από την άδεια οδήγησης. Πολλοί εξοπλισμοί αυτού του τύπου...
....
η συνέχεια εδώ
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

Για όλες τις μαμάδες που ξεχνούν τι αξίζουν

Αυτό το κείμενο είναι για σένα που, κάποιες φορές, νομίζεις ότι δεν αξίζεις τίποτα, ενώ στην πραγματικότητα είσαι αναντικατάστατη!

Τρέχεις όλη μέρα και κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς
    Να θυμάσαι ότι αξίζεις τα πάντα επειδή δίνεις καθημερινά τον εαυτό σου στην οικογένειά σου! Χωρίς εσένα τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο. Τρέχεις όλη μέρα, κάθε μέρα, για να είναι το σπίτι καθαρό, τα παιδιά φροντισμένα και διαβασμένα και οι υποχρεώσεις στην εντέλεια. Σπαταλάς όλη σου την ενέργεια για να είναι η οικογένεια ενωμένη και μονιασμένη.
Δίνεις απλόχερα όλη σου την αγάπη
    Στο τέλος της ημέρας, όταν με τα βίας στέκεσαι όρθια από την κούραση, βρίσκεις πάντα το κουράγιο να δώσεις την τρυφερότητα και την αγάπη που χρειάζονται τα παιδιά σου για να μεγαλώσουν σωστά. Ένα παραμύθι πριν τον ύπνο, μια ζεστή αγκαλιά κι ένα φιλί για καληνύχτα δεν λείπουν ποτέ από το καθημερινό σου πρόγραμμα - ακόμα κι όταν είσαι εξαντλημένη ή άρρωστη ή νιώθεις κενή συναισθηματικά.

Μαθαίνεις από τα λάθη σου
    Ο μόνος που δεν κάνει λάθη είναι αυτός που δεν κάνει τίποτα. Όλοι οι υπόλοιποι βουτάμε με φόρα στη ζωή και στην προσπάθειά μας να την κατακτήσουμε, κάνουμε δοκιμές, πειράματα και λάθη. Πολλά λάθη! Αυτά τα λάθη, όμως, είναι πολύ σημαντικά. Η αξία τους είναι πολύτιμη αφού μας δίνουν μαθήματα και, τελικά, μας οδηγούν στην επιτυχία. Εάν, λοιπόν, κάνεις κι εσύ λάθη, μην νιώθεις πως δεν αξίζεις τίποτα. Αντίθετα, νιώσε περήφανη γι’ αυτά. Αγάπησέ τα και δες τι θέλουν να σου πουν. 
Αξίζεις πολλά διότι έχεις το θάρρος και τη δύναμη να κάνεις λάθη και να διορθώνεσαι καθημερινά!

Είσαι ο λόγος που χαμογελούν τα παιδιά σου
    Εάν δεν υπήρχες εσύ να δίνεις κάθε μέρα τον αγώνα σου για να εξασφαλίζεις στα παιδιά σου ένα όμορφο, ζεστό, περιποιημένο και ασφαλές περιβάλλον, εκείνα δεν θα ένιωθαν ελεύθερα να κάνουν τα δικά τους λάθη, να δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους, να αποκτούν αυτοπεποίθηση και να χαμογελούν. Και ίσως να είναι μια ρουτίνα όλα αυτά, να τα θεωρείς αυτονόητα και δεδομένα, όμως δεν είναι. Δεν είναι όλα τα παιδιά χαρούμενα κι ευτυχισμένα. Τα δικά σου, όμως, είναι…. 
Έχουν όσα χρειάζονται και το οφείλουν σε εσένα. Γι’ αυτό και μόνο, ακόμα κι αν εσύ το ξεχνάς, αξίζεις τα πάντα!

ολόκληρο το κείμενο εδώ
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki