Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2019

Τέλος τα μπρατσάκια για τα παιδιά!

Οι ειδικοί έκριναν πόσο επικίνδυνα είναι για την υγεία του παιδιού σας!
Τεράστια προσοχή! Τέλος τα μπρατσάκια για τα παιδιά! 

Οι ειδικοί έκριναν πως δεν είναι ασφαλή για το μπάνιο του παιδιού σας είτε στην θάλασσα είτε στην πισίνα! 
Για ποιο λόγο όμως κρίθηκαν ακατάλληλα;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, όμως, μάλλον πρέπει να το ξανασκεφτούμε… 

Τι άλλο είναι επικίνδυνο για το παιδί σας και το κάνετε κάθε ημέρα;
«Τα μπρατσάκια δεν είναι για μικρά παιδιά. Γλιστρούν, ξεφουσκώνουν και δυστυχώς δίνουν στους γονείς μια εσφαλμένη έννοια της ασφάλειας»,
λέει ο Dr. Tom Griffiths, πρόεδρος και ιδρυτής της Ερευνητικής Ομάδας Υδάτινης Ασφάλειας. 
«Τα μπρατσάκια είναι φθηνά και δημοφιλή, αλλά δεν μπορούν να σώσουν τη ζωή του παιδιού.»
Έτσι, σε αντίθεση με ό,τι πιστεύαμε μέχρι σήμερα, τα μπρατσάκια δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται από παιδιά που δεν ξέρουν καλό κολύμπι. 
«Μπορεί να ξεφουσκώσουν ή να γλιστρήσουν από το χέρι του παιδιού. Τα παιδιά που ξέρουν μέτριο κολύμπι πρέπει να χρησιμοποιούν ειδικά γιλέκα κολύμβησης, ενώ τα παιδιά με μικρή ή καθόλου εμπειρία στο κολύμπι θα πρέπει να χρησιμοποιούν μόνο σωστικά γιλέκα.»
Το σημαντικότερο, βέβαια, σωστικό μέσο που έχουν για να προστατεύσουν τα παιδιά οι γονείς ή οι φροντιστές είναι να μην τα χάνουν ποτέ από τα μάτια τους, όταν βρίσκονται στην θάλασσα ή στην πισίνα! «Τα αξεσουάρ που επιπλέουν δεν θα πρέπει ποτέ να υποκαθιστούν την προσοχή του γονέα ή φροντιστή. Αν πάντως έχει να επιλέξει κανείς ανάμεσα σε αυτά, εγώ θα πρότεινα όσα έχουν την έγκριση της Αμερικανικής Ακτοφυλακής.

Στο τέλος, 
«οι γονείς θα πρέπει να ακολουθούν τον κανόνα της απόστασης του χεριού που σημαίνει, ότι δεν θα πρέπει να βρίσκονται πιο μακριά από την απόσταση ενός χεριού από ένα παιδί που δεν ξέρει κολύμπι.»
Τι πρέπει να ξέρετε για το πρώτο μπάνιο του μωρού σας το καλοκαίρι; 
Πως θα περάσετε καλά κι εσείς και το μωρό σας χωρίς προβλήματα;

Μπορεί να δέχεστε συμβουλές από φίλες σας ή συγγενείς σας αλλά καλό είναι να γνωρίζετε ποιοι είναι οι μύθοι και ποιες οι αλήθειες για το πρώτο μπάνιο του μωρού σας στην θάλασσα!

Αφήστε το γυμνό, μόνο με την πάνα του, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για να δροσιστεί
Μύθος: Θα νιώσει πολύ καλύτερα αν του φορέσετε ένα λευκό αρκετά φαρδύ βαμβακερό μπλουζάκι. Έτσι, θα παίρνει αέρα, θα απορροφάται ο ιδρώτας του και θα προστατεύεται από τις ακτίνες UV. 
Ξεχάστε για την ώρα τα τζιν και συνθετικά ρούχα. Όσον αφορά τα βρέφη, σε περίοδο καύσωνα, μπορούμε να τα έχουμε μόνο με την πάνα τους ξαπλωμένα σε βαμβακερό σεντονάκι. 

Μπορείτε να του κάνετε πολλά μπάνια την ημέρα 
Αλήθεια: Τίποτα δεν σας εμποδίζει να του κάνετε δύο και τρία μπάνια την ημέρα. Αν το νερό έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε άλατα ή το δέρμα του μωρού σας είναι ξηρό, να χρησιμοποιείτε ένα απαλό αφρόλουτρο που θα το προστατεύει.
Όταν είστε έξω, να χρησιμοποιείτε σπρέι με νερό ψεκάζοντάς το ελαφρά και παντού για να δροσίζεται. 

Ένα μπανάκι στη θάλασσα είναι ό,τι καλύτερο για να δροσιστεί το μωράκι μου 
Μύθος: 
Ειδικά αν είναι μικρότερο από τεσσάρων μηνών, τα μπάνια στην θάλασσα ή στο νερό της πισίνας είναι απαγορευτικά, γιατί μπορεί να είναι γεμάτα μικρόβια και μύκητες. 
Από την στιγμή που είναι η πρώτες του διακοπές και δεν προστατεύεται ακόμα πλήρως από το ανοσοποιητικό του σύστημα, προτιμήστε να το κάνετε μπάνιο στην μπανιέρα του για να μπορείτε να ελέγχετε και την θερμοκρασία χωρίς κανένα πρόβλημα. 

Τώρα με την ζέστη πρέπει να το αλλάζετε πιο συχνά 
Αλήθεια: 
Η ζέστη ευνοεί τον ερεθισμό του δέρματος εξαιτίας των ούρων και των κοπράνων, με αποτέλεσμα η ευαίσθητη περιοχή του να γίνεται κόκκινη. Περισσότερο από ποτέ, θα πρέπει ν’ αλλάζετε την πάνα μόλις λερωθεί.

Για να αποφύγετε μια τέτοια κατάσταση, αφήστε λίγη ώρα το μωρό σας χωρίς πάνα για να πάρει αέρα κάθε φορά που το κάνετε μπάνιο ή το αλλάζετε. Μερικά προϊόντα κουνουπιών είναι επικίνδυνα
Αλήθεια: 
Η πλειοψηφία των λοσιόν και των κρεμών που εφαρμόζονται στο δέρμα είναι καθαρά χημικά σκευάσματα και δεν ενδείκνυνται σε τόσο μικρές ηλικίες. Γι’ αυτό, είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε το παιδίατρο ή τον φαρμακοποιό σας. Το ιδανικό είναι να τοποθετήσετε μια συσκευή κατά των κουνουπιών κοντά στον χώρο που κινείται (προτιμήστε τις συσκευές που μπαίνουν στην πρίζα).

Είναι ακίνδυνες, σε αντίθεση με τα περισσότερα χημικά προϊόντα που είναι απαγορευτικά. Δεν πρέπει να ετοιμάζετε το μπιμπερό από πριν!
Αλήθεια: 
Το καλοκαίρι, τα μπιμπερό με το γάλα εγκυμονούν πολλούς κινδύνους. Πρέπει λοιπόν το περιεχόμενό τους να καταναλώνεται αμέσως μετά την παρασκευή τους. Ομοίως και το μπουκάλι με το νερό. Μόλις το ανοίξετε, μην το διατηρείτε στο ψυγείο για περισσότερο από 24 ώρες Είναι καλό να του δίνετε το γάλα του σε θερμοκρασία δωματίου Αλήθεια: Συνιστάται. Να αποφεύγετε επίσης να το ξαναζεσταίνετε από πριν και να το διατηρείτε όλη την ημέρα σε θερμός, γιατί ευνοείται η ανάπτυξη των βακτηρίων.

Τους πρώτους μήνες το μωρό δεν πρέπει να ταξιδέψει με αεροπλάνο!
Μύθος: 
ένα μωρό μπορεί να «πετάξει» από την ηλικία των τριών εβδομάδων, με την προϋπόθεση ότι ο γιατρός σας έχει επιβεβαιώσει ότι δεν έχει ωτίτιδα. 
Για να αποφύγετε τα κλάματα κατά την διάρκεια της απογείωσης και προσγείωσης θηλάστε το ή δώστε του το μπιμπερό ή την πιπίλα. 
Η κατάποση βοηθά στην ρύθμιση της πίεσης στην περιοχή των αυτιών του και αποφεύγονται και οι πόνοι. Κατά την διάρκεια της πτήσης να του δίνετε κάτι να πίνει: ο πεπιεσμένος αέρας των αεροπλάνων είναι πολύ ξηρός και μπορεί το μωρό σας να αφυδατωθεί πολύ γρήγορα. 
Τέλος, για να μην κρυώνει λόγω του κλιματισμού, να έχετε μια κουβερτούλα στην τσάντα σας.

Δεν πρέπει ποτέ να το ξαπλώνετε απευθείας στο γρασίδι ή στην άμμο!
Αλήθεια: 
Στην εξοχή ή στην παραλία, να βάζετε πάντα ένα ύφασμα ή καλύτερα ένα βαμβακερό σεντόνι πριν βάλετε το μωρό σας να καθίσει ή να ξαπλώσει. Το γρασίδι φιλοξενεί ζουζούνια που ενδεχομένως τσιμπάνε και προκαλούν φαγούρα. Η άμεση επαφή του μωρού με την άμμο αντίστοιχα, μπορεί να του προκαλέσει δερματικές μολύνσεις. 

Το βουνό δεν κάνει καλό στα παιδιά κάτω του ενός έτους
Μύθος: 
Μέχρι το υψόμετρο των 1.500 μέτρων, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, με τον όρο ότι ο παιδίατρός σας έχει επιβεβαιώσει ότι όλα πάνε καλά με τα τύμπανα του αυτιού και ότι το μωρό δεν είναι συναχωμένο. 
Αν επιλέξετε το βουνό για τις πρώτες καλοκαιρινές διακοπές, να κάνετε στάσεις κάθε μισή ώρα (και στο ανέβασμα και στο κατέβασμα) για να έχει τον χρόνο ο οργανισμός του να προσαρμοστεί στις διαφορές του υψόμετρου. Να του δίνετε να πίνει πολλά υγρά αλλά και την πιπίλα του για να μην πονάνε τα αυτάκια του.

Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

Συνταγές για να είναι Ενυδατωμένα τα Παιδιά το Καλοκαίρι

Η ενυδάτωση είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη για τα παιδιά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. 

Καθώς η ζέστη κορυφώνεται και οι θερμοκρασίες γίνονται ακόμη πιο υψηλές, οι γονείς πρέπει να έχουν ένα πλάνο για να κρατούν τα παιδιά μακριά από την αφυδάτωση. Ιδού μερικοί διασκεδαστικοί τρόποι για να κρατήσετε τα παιδιά ενυδατωμένα και το καλοκαίρι.

Νόστιμα παγάκια-γρανιτάκια.
Από τα πιο νόστιμα, fun και ενυδατικά επιδόρπια για το καλοκαίρι, είναι και τα σπιτικά παγάκια που μπορεί να περιέχουν χυμό, μικρά κομματάκια φρούτων ή και λίγο γάλα. 
Μπορείτε να τα φτιάξετε εύκολα μόνοι σας, να προσθέσετε ξυλάκια και να δημιουργήσετε τις δικές σας πολύ ενυδατικές και λαχταριστές μίνι γρανίτες.

Δροσερά smoothies.
Τα smoothies με φρούτα και λίγο γάλα μπορούν να γίνουν ο αγαπημένος φίλος των παιδιών το καλοκαίρι. 
Τα φρέσκα smoothies, όπως και οι φυσικοί χυμοί είναι ένας σούπερ τρόπος για να αποφύγουν τα παιδιά σας την αφυδάτωση και να πάρουν όλες τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά των φρούτων.

Γάλα και πάλι γάλα.
Το γάλα είναι απαραίτητο για τη σωστή ανάπτυξη του παιδιού, αλλά και την ενυδάτωσή του. Εκτός όμως από την αποφυγή της αφυδάτωσης οι πρωτεΐνες που περιέχει το γάλα δίνουν στο παιδί ενέργεια και δύναμη για να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των ζεστών ημερών. 
Συνοδέψτε το γάλα με σπιτικά μπισκότα, μπισκότα δημητριακών ή νόστιμα σπιτικά κουλουράκια για να καταναλώσουν πιο εύκολα τα παιδιά σας το γάλα.

Δώστε γεύση στο νερό τους.Κόψτε λεπτές φέτες των αγαπημένων φρούτων του παιδιού σας και ρίξτε τες μέσα στο νερό. Έτσι, η ουδέτερη γεύση του νερού θα γίνει πιο ενδιαφέρουσα για τα παιδιά και το νερό θα έχει επίσης περισσότερη πλάκα για εκείνα.
govastileto
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

Ρόδος: Έβαζαν μικρά παιδιά να ζητιανεύουν στον καύσωνα! - Γιατί τα παιδιά που κρατούν οι ζητιάνοι κοιμούνται συνεχώς;

Δέκα άτομα συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας Ρόδου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) για εργασιακή εκμετάλλευση παιδιών. 
Στο πλαίσιο εφαρμογής ειδικών επιχειρησιακών δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου για την αστυνόμευση των τουριστικών περιοχών και την καταπολέμηση παραβατικών συμπεριφορών, πραγματοποιήθηκε χθες συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση με στόχο την αντιμετώπιση του φαινομένου της επαιτείας στην πόλη της Ρόδου.
Κατά τη διάρκεια προσήχθησαν είκοσι πέντε άτομα και συνελήφθησαν οκτώ, οι δυο αλλοδαπές γυναίκες, ηλικίας από 18 έως 66 ετών, κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της εμπορίας ανθρώπων και έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο.
Όπως διαπιστώθηκε, οι κατηγορούμενοι ενεργώντας κατ’ επάγγελμα προέβαιναν σε εργασιακή εκμετάλλευση παιδιών, τα οποία εξωθούσαν σε επαιτεία είτε από θέση ισχύος είτε αποσπώντας τη συναίνεσή τους με χρήση απατηλών μέσων, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα υγεία και καθιστώντας αυτά αβοήθητα σε ακραίες συνθήκες (καύσωνα, ορθοστασία, κλπ) με σκοπό την είσπραξη-κατακράτηση των χρημάτων που κέρδιζαν από την επαιτεία.

Αυτός είναι ο λόγος που τα παιδιά που κρατούν οι ζητιάνοι κοιμούνται συνεχώς!
Το άρθρο αυτό ΔΕΝ αναφέρεται στην Ελλάδα,έχει κυκλοφορήσει στο facebook και ο συγγραφέας του είναι άγνωστος, γι' αυτό δεν θα πιστεύαμε και κάθε λέξη...Η ιστορία του όμως είναι, δυστυχώς, πολύ γνωστή.

Αναφέρεται στην ερευνά που έκανε ο ίδιος έξω απο σταθμό του μετρό στο Κίεβο. Στη στάση του μετρό συναντώ καθημερινά μια…. γυναίκα απροσδιορίστου ηλικίας να ζητιανεύει.

Τα μαλλιά της βρώμικα και ανακατεμμένα, τα ρούχα της κουρελιασμένα και το πρόσωπό της σκιμμένο στη θλίψη. Η γυναίκα κατάχαμα στο βρώμικο πάτωμα και δίπλα της το ποτηράκι, όπου οι περαστικοί προσφέρουν τον οβολόν τους.

Στα χέρια της γυναίκας, κοιμάται ένα δίχρονο παιδάκι. Του φοράει ένα βρώμικο καπέλο και εξίσου βρώμικα ρούχα. Οι περισσότεροι περαστικοί, συγκινημένοι από το θέαμα προσφέρουν αβίαστα και το τελευταίο κέρμα από το πορτοφόλι τους, ξορκίζοντας με ανακούφιση την ενοχή της δικής τους ευδαιμονίας…

Καθημερινά, επί ένα μήνα, προσπερνούσα τη ζητιάνα, χωρίς βεβαίως να της δίνω χρήματα, γνωρίζοντας καλά ότι είναι “υπάλληλος” μιας καλοστημένης επιχείρησης απάτης, με διαχειριστή τον τοπικό ζητιανομαφιόζο, πιθανό ιδιοκτήτη βίλας και πολυτελούς αυτοκινήτου.

Σε αυτόν θα καταλήξει η είσπραξη της ημέρας της ζητιάνας… Όχι ότι κι αυτή δεν κερδίζει τίποτα φυσικά… ένα μπουκάλι βότκα κι ένα σουβλάκι στο τέλος της ημέρας είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεται… Αφού λοιπόν την προσπερνούσα αδιάφορα επί ένα μήνα, ξαφνικά το συνειδητοποίησα… Στέκομαι μπροστά της κοιτάζοντας αυτό το μωρό και συνειδητοποιώντας ότι κάτι δεν πάει καλά.

Ένα δίχρονο μωρό, από το πρωί μέχρι το βράδυ “κοιμάται” συνεχώς στην αγκαλιά της “μαμάς” του, χωρίς να κλαίει, να γκρινιάζει, να μουρμουρίζει, να σαλεύει καν! Όποιος από εμάς έχει παιδιά, ξέρει καλά… ένα μωρό σε αυτήν την ηλικία με δυκολία κοιμάται ακόμα και τη νύχτα, πόσο μάλλον ολόκληρη την ημέρα συνεχώς! Το συγκεκριμένο μωρό της ζητιάνας, για ένα συνεχόμενο μήνα, δεν το είδα ποτέ ξύπνιο… Κοιτούσα μια αυτό, μια εκείνη, και οι υποψίες μου όλο και φούντωναν. Στο τέλος, δείχνοντας το μωρό, τη ρώτησα:”-Γιατί κοιμάται συνέχεια;”

Εκείνη, με αγνόησε, προσποιούμενη ότι δεν με άκουσε. Επανέλαβα την ερώτηση. Σήκωσε το βλέμμα της, ...