Thursday 4 July 2019

Ρόδος: Έβαζαν μικρά παιδιά να ζητιανεύουν στον καύσωνα! - Γιατί τα παιδιά που κρατούν οι ζητιάνοι κοιμούνται συνεχώς;

Δέκα άτομα συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας Ρόδου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) για εργασιακή εκμετάλλευση παιδιών. 
Στο πλαίσιο εφαρμογής ειδικών επιχειρησιακών δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου για την αστυνόμευση των τουριστικών περιοχών και την καταπολέμηση παραβατικών συμπεριφορών, πραγματοποιήθηκε χθες συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση με στόχο την αντιμετώπιση του φαινομένου της επαιτείας στην πόλη της Ρόδου.
Κατά τη διάρκεια προσήχθησαν είκοσι πέντε άτομα και συνελήφθησαν οκτώ, οι δυο αλλοδαπές γυναίκες, ηλικίας από 18 έως 66 ετών, κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της εμπορίας ανθρώπων και έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο.
Όπως διαπιστώθηκε, οι κατηγορούμενοι ενεργώντας κατ’ επάγγελμα προέβαιναν σε εργασιακή εκμετάλλευση παιδιών, τα οποία εξωθούσαν σε επαιτεία είτε από θέση ισχύος είτε αποσπώντας τη συναίνεσή τους με χρήση απατηλών μέσων, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα υγεία και καθιστώντας αυτά αβοήθητα σε ακραίες συνθήκες (καύσωνα, ορθοστασία, κλπ) με σκοπό την είσπραξη-κατακράτηση των χρημάτων που κέρδιζαν από την επαιτεία.

Αυτός είναι ο λόγος που τα παιδιά που κρατούν οι ζητιάνοι κοιμούνται συνεχώς!
Το άρθρο αυτό ΔΕΝ αναφέρεται στην Ελλάδα,έχει κυκλοφορήσει στο facebook και ο συγγραφέας του είναι άγνωστος, γι' αυτό δεν θα πιστεύαμε και κάθε λέξη...Η ιστορία του όμως είναι, δυστυχώς, πολύ γνωστή.

Αναφέρεται στην ερευνά που έκανε ο ίδιος έξω απο σταθμό του μετρό στο Κίεβο. Στη στάση του μετρό συναντώ καθημερινά μια…. γυναίκα απροσδιορίστου ηλικίας να ζητιανεύει.

Τα μαλλιά της βρώμικα και ανακατεμμένα, τα ρούχα της κουρελιασμένα και το πρόσωπό της σκιμμένο στη θλίψη. Η γυναίκα κατάχαμα στο βρώμικο πάτωμα και δίπλα της το ποτηράκι, όπου οι περαστικοί προσφέρουν τον οβολόν τους.

Στα χέρια της γυναίκας, κοιμάται ένα δίχρονο παιδάκι. Του φοράει ένα βρώμικο καπέλο και εξίσου βρώμικα ρούχα. Οι περισσότεροι περαστικοί, συγκινημένοι από το θέαμα προσφέρουν αβίαστα και το τελευταίο κέρμα από το πορτοφόλι τους, ξορκίζοντας με ανακούφιση την ενοχή της δικής τους ευδαιμονίας…

Καθημερινά, επί ένα μήνα, προσπερνούσα τη ζητιάνα, χωρίς βεβαίως να της δίνω χρήματα, γνωρίζοντας καλά ότι είναι “υπάλληλος” μιας καλοστημένης επιχείρησης απάτης, με διαχειριστή τον τοπικό ζητιανομαφιόζο, πιθανό ιδιοκτήτη βίλας και πολυτελούς αυτοκινήτου.

Σε αυτόν θα καταλήξει η είσπραξη της ημέρας της ζητιάνας… Όχι ότι κι αυτή δεν κερδίζει τίποτα φυσικά… ένα μπουκάλι βότκα κι ένα σουβλάκι στο τέλος της ημέρας είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεται… Αφού λοιπόν την προσπερνούσα αδιάφορα επί ένα μήνα, ξαφνικά το συνειδητοποίησα… Στέκομαι μπροστά της κοιτάζοντας αυτό το μωρό και συνειδητοποιώντας ότι κάτι δεν πάει καλά.

Ένα δίχρονο μωρό, από το πρωί μέχρι το βράδυ “κοιμάται” συνεχώς στην αγκαλιά της “μαμάς” του, χωρίς να κλαίει, να γκρινιάζει, να μουρμουρίζει, να σαλεύει καν! Όποιος από εμάς έχει παιδιά, ξέρει καλά… ένα μωρό σε αυτήν την ηλικία με δυκολία κοιμάται ακόμα και τη νύχτα, πόσο μάλλον ολόκληρη την ημέρα συνεχώς! Το συγκεκριμένο μωρό της ζητιάνας, για ένα συνεχόμενο μήνα, δεν το είδα ποτέ ξύπνιο… Κοιτούσα μια αυτό, μια εκείνη, και οι υποψίες μου όλο και φούντωναν. Στο τέλος, δείχνοντας το μωρό, τη ρώτησα:”-Γιατί κοιμάται συνέχεια;”

Εκείνη, με αγνόησε, προσποιούμενη ότι δεν με άκουσε. Επανέλαβα την ερώτηση. Σήκωσε το βλέμμα της, ...

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki