Monday 19 May 2014

Πέταξε το 2χρονο κοριτσάκι του στην πισίνα για να το τιμωρήσει!! -Arizona father tossed toddler into swimming pool to 'teach her a lesson'

Κατηγορίες για παιδική κακοποίηση αντιμετωπίζει ο Κόρεϊ Μακάρθι, ο οποίος πέταξε την μόλις δύο ετών κορούλα του στην πισίνα για να της δώσει ένα μάθημα, όπως είπε.
Το περιστατικό συνέβη στο Φοίνιξ των ΗΠΑ.
Κάμερες από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης κατέγραψαν καρέ καρέ τον απαράδεκτο αυτό πατέρα να πετά με δύναμη και χωρίς κανένα δισταγμό το παιδί στην πισίνα γιατί έριξε κι εκείνη ένα κουταβάκι πέντε εβδομάδων.
περισσότερα εδώ: star

The father of an Arizona toddler has been charged with child abuse after allegedly throwing his 23-month-old daughter into a swimming pool as punishment for accidentally drowning a puppy.



A disturbing video of the incident, which was captured on a surveillance camera, shows Corey McCarthy, 23, grabbing his daughter Mia by the shoulders and hurling her into the pool at a home in Phoenix.
more

19 Μαΐου: Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία
του Ποντιακού Ελληνισμού

....................................................
Στις 19 Μαΐου 1919 ο Μουσταφά Κεμάλ αποβιβάζεται στη Σαμψούντα για να ξεκινήσει τη δεύτερη και πιο άγρια φάση της Ποντιακής Γενοκτονίας, υπό την καθοδήγηση των γερμανών και σοβιετικών συμβούλων του. Μέχρι τη Μικρασιατική Καταστροφή το 1922 οι Ελληνοπόντιοι που έχασαν τη ζωή τους ξεπέρασαν τους 200.000, ενώ κάποιοι ιστορικοί ανεβάζουν τον αριθμό τους στις 350.000.
Όσοι γλίτωσαν από το τουρκικό σπαθί κατέφυγαν ως πρόσφυγες στη Νότια Ρωσία, ενώ γύρω στις 400.000 ήλθαν στην Ελλάδα.
Με τις γνώσεις και το έργο τους συνεισέφεραν τα μέγιστα στην ανόρθωση του καθημαγμένου εκείνη την εποχή ελληνικού κράτους και άλλαξαν τις πληθυσμιακές ισορροπίες στη Βόρειο Ελλάδα.
Με αρκετή, ομολογουμένως, καθυστέρηση, η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε ομόφωνα στις 24 Φεβρουαρίου 1994 την ανακήρυξη της 19ης Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.
περισσότερα εδώ: sansimera


Οι Ελβετοί αποφάσισαν με δημοψήφισμα: Οι παιδόφιλοι δεν θα μπορούν πλέον να εργάζονται με παιδιά

Οι Ελβετοί σκλήρυναν καθαρά τη στάση τους όσον αφορά τους παιδόφιλους, αποδεχόμενοι την Κυριακή μια δημοφιλή πρωτοβουλία που απαγορεύει διά βίου και αυτόματα στα πρόσωπα αυτά να εργάζονται με παιδιά.

"Αισθάνομαι ανακούφιση. Φοβόμουν πολύ ότι δεν θα περνούσε", δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι RTS μία από τις προέδρους της ένωσης Λευκή Πορεία, η Κριστίν Μπουσάτ, που ήταν από τους πρωτεργάτες της κίνησης.
Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, οι Ελβετοί είπαν με ποσοστό 63,5% "Ναι" στο σχέδιο, στο οποίο αντιτίθετο η κυβέρνηση. Όλα τα καντόνια ψήφισαν υπέρ του σχεδίου.
Το κείμενο που εγκρίθηκε την Κυριακή από τους Ελβετούς προβλέπει πως όποιος καταδικάζεται για σεξουαλική κακοποίηση ενός παιδιού ή ενός εξαρτώμενου προσώπου θα στερείται διά βίου το δικαίωμα να ασκεί επαγγελματική ή φιλανθρωπική δραστηριότητα που περιλαμβάνει επαφή με ανήλικους ή με εξαρτώμενα πρόσωπα.
Το κοινοβούλιο δεν είχε αποφανθεί συμβουλευτικά, όμως η κυβέρνηση είχε αντιτεθεί στο σχέδιο, εκτιμώντας ότι ένας νόμος που υιοθετήθηκε πρόσφατα από το κοινοβούλιο και θα τεθεί σε ισχύ το 2015 αναφέρεται στο ίδιο θέμα. Υποστήριξε επίσης πως η πρωτοβουλία ποινικοποιεί τον εφηβικό έρωτα.
"Το θέμα αυτό θα διευθετηθεί στον εφαρμοστικό νόμο", σύμφωνα με την επιτροπή της Λευκής Πορείας, που υπογραμμίζει πως η πρωτοβουλία έχει στόχο τους παιδόφιλους και όχι τους εφήβους.
Η επιτροπή είχε εκτιμήσει επίσης πως ο νόμος που εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο δεν είναι αρκετά αυστηρός, καθώς προβλέπει αναγκαστική επαγγελματική απαγόρευση μόνο για δέκα χρόνια και μόνο έπειτα από μία ελάχιστη ποινή έξι μηνών.
Μεταξύ των συμπροέδρων της πρωτοβουλίας βρίσκονται εκπρόσωποι κομμάτων της δεξιάς και του κέντρου. Η ένωση ελβετική Λευκή Πορεία δημιουργήθηκε τον Ιούνιο του 2011 από μια ομάδα γονέων σοκαρισμένων από την πραγματικότητα της εγκληματικότητας σε σχέση με το παιδί οι οποίοι εκτιμούν πως η παιδοφιλία δεν θεραπεύεται.
Το σύστημα της άμεσης δημοκρατίας στην Ελβετία επιτρέπει τη διοργάνωση δημοψηφισμάτων για ένα κείμενο, δεδομένου ότι οι υποστηρικτές του έχουν συγκεντρώσει τον αριθμό των υπογραφών που προβλέπει το σύνταγμα. Για ένα δημοψήφισμα σε ομοσπονδιακό επίπεδο απαιτείται η συγκέντρωση 100.000 υπογραφών.

newsbomb

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki