Monday 15 July 2013

Και άλλο «Success story»: «Λουκέτο» και στο Άσυλο Ανιάτων, μετά από 120 χρόνια κοινωνικής προσφοράς

Αναστολή της λειτουργίας του Ασύλου Ανιάτων μετά από 120 χρόνια κοινωνικής προσφοράς, σημαίνει η επιβολή του clawback, που προβλέπεται στο άρθρο 100 του πολυνομοσχεδίου, του υπουργείου Οικονομικών.
Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Άσυλο Ανιάτων, το μέτρο του clawback (εκ των υστέρων 35% διόρθωση της υπέρβασης των δαπανών) που προβλέπεται για τις κερδοσκοπικές επιχειρήσεις, δηλαδή ιδιωτικές κλινικές και ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, επιβάλλεται εκτός κάθε λογικής και στο Φιλανθρωπικό μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα του Ασύλου Ανιάτων! Και μάλιστα μετά από το 30% κούρεμα των νοσηλίων του, τον Αύγουστο του 2012, από τον ΕΟΠΥΥ!...
Το Άσυλο Ανιάτων σε ανοικτή του επιστολή έχει ενημερώσει σχετικά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο της Βουλής κ. Ευάγγελο Μειμαράκη, καθώς και τον υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τον υφυπουργό Υγείας κ. Αντώνη Μπέζα, ενώ έχει στείλει υπομνήματα στον πρόεδρο κ Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο και τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων.

Το συνολικά 65% κούρεμα του χρέους του ΕΟΠΥΥ, οδηγεί άμεσα το Άσυλο Ανιάτων σε κλείσιμο, αφού δεν μπορεί πλέον να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, ούτε απέναντι στους ασθενείς και τους εργαζόμενους, αλλά ούτε και στους προμηθευτές του.

Από την ίδρυση του ΕΟΠΥΥ, οι 220 χρόνια πάσχοντες ανάπηροι ασθενείς, στην πλειοψηφία τους κατάκοιτοι, είναι αντιμέτωποι,  με την υποβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών τους, και οι ανάγκες τους σε τρόφιμα, φάρμακα και υγειονομικό υλικό, καλύπτονται κυρίως από φιλανθρωπικές δωρεές.

Σήμερα, η αναστολή λειτουργίας του Ασύλου Ανίατων, σημαίνει, ότι οι ασθενείς θα πρέπει να μεταφερθούν σε ιδιωτικές κλινικές με υπέρογκο κόστος για τον ΕΟΠΥΥ και τις οικογένειές των ασθενών, αφού δεν υπάρχουν αντίστοιχες δημόσιες μονάδες υγείας,  και οι 150 εργαζόμενοι θα χάσουν την εργασία τους.
Ο ΕΟΠΥΥ οφείλει στο Άσυλο Ανιάτων 1,7 εκατομμύρια ευρώ από νοσήλια των ασφαλισμένων του. Δεν έχει πληρώσει ούτε ένα ευρώ από τα οφειλόμενα από τον Νοέμβριο του 2012, μέχρι και σήμερα..

Ο ΕΟΠΥΥ και το Άσυλο Ανιάτων:
Το Άσυλο Ανιάτων είχε συμβάσεις με όλα σχεδόν τα Ταμεία, τα οποία έχουν ενοποιηθεί στον ΕΟΠΥΥ.

Σήμερα ο ΕΟΠΥΥ στέλνει τους ασφαλισμένους του στο Άσυλο Ανιάτων με συμβατική υποχρέωση να καταβάλλει τα  νοσήλια.

Το Άσυλο είναι το μοναδικό ίδρυμα χρονίως πασχόντων ασθενών, στην Ελλάδα, που δεν εισπράττει... 

Τούρτα παγωτό!! Μμμμ... η μανούλα έφτιαξε

4 απίθανες συνταγές για τούρτα παγωτό
.
Τούρτα παγωτό βανίλια-σοκολάτα
Υλικά:
Για τη βάσηΓια το παγωτόΓια τον στολισμό
  • 125 γραμ. μαργαρίνη
  •  4 κ.σ. κακάο
  • 200 γραμ. ζαχαρούχο γάλα (0,5 κουτάκι)
  • 25 μπισκότα πτι μπερ
  • 4 κ.σ. κονιάκ
  • 250 γραμ. φυτική
  • σαντιγί (1 κουτάκι)
  • 400 γραμ. ζαχαρούχο γάλα (1,5 κουτάκι)
  • 400 γραμ. εβαπορέ γάλα (1 κουτί)
  • 1 βανίλια
  • 100 γραμ. γεμιστά μπισκότα σοκολατένια
  • 100 γραμ. κουβερτούρα
  • 100 γραμ. φουντούκια ή φρέσκες φράουλες
Εκτέλεση:
Για τη βάση 
Λιώνετε το βούτυρο και αφού το αποσύρετε από την φωτιά προσθέτετε το κακάο, το ζαχαρούχο, έπειτα σπάτε τα μπισκότα σε πολύ μικρά κομμάτια, ρίχνετε το κονιάκ και ανακατεύετε πολύ καλά. 
Ρίχνετε το μείγμα σε τσέρκι-φόρμα και το βάζετε στην κατάψυξη.
Για το παγωτό
Χτυπάτε την σαντιγί μέχρι να διογκωθεί και ρίχνετε μετά το ζαχαρούχο, το εβαπορέ και τη βανίλια. 
Το βάζετε στην κατάψυξη. 
Αφού παγώσει και πήξει λίγο, το βγάζετε και το ξαναχτυπάτε, να γίνει σαν μους και τότε σπάτε και ρίχνετε τα μπισκότα και ανακατεύετε απαλά.
Χύνετε το παγωτό στο τσέρκι πάνω στην παγωμένη βάση. 
Βάζετε την τούρτα στην κατάψυξη.
Τον στολισμό,
τον κάνετε αφού είναι έτοιμη η τούρτα, παγωμένη, ακόμα και πριν το σερβίρισμα αν θέλετε. Λιώνετε την σοκολάτα και την περιχύνετε με ένα κουτάλι ζεστή, πάνω στην τούρτα και αμέσως κοκαλώνει!
Συνταγή: sintagespareas
.
Τούρτα παγωτό pralines and cream
περισσότερα στην πηγή: mama365

Η γλυκειά ζάχαρη και η πίκρα της παιδικής δουλείας

Καμπότζη: Η βιομηχανία της ζάχαρης και η παιδική εργασία

Χιλιάδες αγρότες στην Καμπότζη βλέπουν καθημερινά να χάνουν τη γη τους και να καταστρέφεται η ζωή τους από τις τεράστιες εκτάσεις ζαχαροκάλαμων που εκμεταλλεύονται μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες.  

η Tate & Lyle αρνήθηκε πως χρησιμοποιεί
μικρά παιδιά στις φυτείες!!!
 

The Cambodian villages destroyed by the sugarcane industry - video

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Guardian», μια από τις επιχειρήσεις που έχουν αναλάβει -για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης- τις εισαγωγές μεγάλης ποσότητας ζάχαρης στην Ευρώπη είναι και η Tate & Lyle. 

Η παιδική εργασία, οι απαλλοτριώσεις εξπρές και η δημιουργία ενός κλίματος τρομοκρατίας σε μεγάλα τμήματα της Καμπότζης είναι ορισμένες μόνο από τις κατηγορίες που εξαπολύουν ακτιβιστές κατά της συγκεκριμένης εταιρείας.
Από την πλευρά της πάντως η Tate & Lyle διέψευσε το Σάββατο πως ευθύνεται για την παραβίαση ατομικών ελευθεριών, υπογραμμίζοντας ότι τηρούνται όλες οι προβλεπόμενες διατάξεις της διεθνούς εργασιακής νομοθεσίας. Παράλληλα αρνήθηκε πως χρησιμοποιεί μικρά παιδιά στις φυτείες.
 

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

Αυτά που θα ήθελε να σας πει το μωρό σας…

6 πράγματα που θα ήθελε να σας πει το μωρό σας…… αν, βέβαια, μπορούσε να μιλήσει! Επειδή, όμως, δεν μπορεί, ας προσπαθήσουμε να μπούμε στο μυαλουδάκι του και να αποκωδικοποιήσουμε τις σκέψεις του. 
13 Things Babies Are Secretly Trying To Tell You
.
Τα μωρά είναι τόσο επιδέξια στο να μας κάνουν να καταλαβαίνουμε τι είναι αυτό που δεν θέλουν. Η επικοινωνία μαζί τους, ωστόσο, δεν είναι πάντα τόσο χαριτωμένη. Κάθε γονιός αναρωτιέται τι μπορεί να σημαίνουν όλες αυτές οι γκριμάτσες και οι φωνούλες με καθετί ‘ασήμαντο’ που βλέπουν, ενώ ξαφνικά χαλάνε τον κόσμο από το πουθενά βάζοντας τα κλάματα. Η αλήθεια είναι ότι κανένας ενήλικος δεν θα είναι ποτέ στην ευχάριστη θέση να ερμηνεύσει το μουρμουρητό ή την τσιρίδα ενός μωρού κατά τον πρώτο χρόνο της ζωής του. Όπως, όμως, υποστηρίζει η Jana Murphy στο βιβλίο της «The Secret Lives of Toddlers», υπάρχουν μερικά πράγματα που το μωρό σας σίγουρα θα ήθελε να σας πει…

1. «Δεν πεινάω κάθε φορά που κλαίω»
Το πότε ένα παιδί πεινάει ή όχι είναι μια… πονεμένη ιστορία για τις μαμάδες, που ξεκινά από τη στιγμή που γεννιέται μέχρι την ώρα που θα μπει στο Πανεπιστήμιο και θα φύγει από το σπίτι - στην καλύτερη περίπτωση! Αν και ο καθένας θα μπορούσε να καταθέσει τις δικές του διαφορετικές απόψεις, οι ειδικοί συμφωνούν σε μία: Αν το μωρό σας είναι καθ’ όλα υγιές και οι αντιδράσεις του υποδηλώνουν ότι δεν είναι πεινασμένο (σπρώχνει το φαγητό, στρέφει το κεφαλάκι του στην αντίθετη κατεύθυνση ή είχε φάει πριν από 1 ώρα), απλά πιστέψτε το. Το να το πιέζετε να φάει συνεχώς και ασταμάτητα είναι βέβαιο ότι δεν του κάνει καλό. Αν βάζει τα κλάματα όταν δεν είναι ώρα φαγητού, προσπαθήστε να ανακαλύψετε τι είναι αυτό το κάτι άλλο που το ενοχλεί προτού αποφασίσετε να του βάλετε το μπιμπερό με το γάλα στο στόμα.    
2. «Δώσ’ μου λίγο χρόνο όταν μιλάμε»
Σίγουρα, θα έχετε ακούσει πόσο σημαντικό είναι να συζητάτε με το μωρό σας. Μπορεί εκείνο να μην έχει να… πει και πολλά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε ένα ακατάσχετο μονόλογο. Πώς, όμως, μοιάζει ο διάλογος με ένα μωρό; Αν π.χ. εσείς κάνετε μια διαπίστωση για την πάνα του, περιμένετε για μια ‘απάντησή του’ (ένα βλέμμα, μια γκριμάτσα, έναν ήχο) και μετά πείτε του: «Αλήθεια το πιστεύεις αυτό;» ή «Α, δεν είχα ιδέα!». Μπορεί να σας φαίνεται ανόητη η αναμονή της απόκρισής του, αλλά πραγματικά αξίζει τον κόπο. Ακόμη και τα μωρά που είναι μόλις 3 μηνών, είναι ικανά να ‘συμμετέχουν’ σε μια συζήτηση, τονίζει η δρ. Kathy Hirsh-Pasek, συγγραφέας του βιβλίου «How Babies Talk». «Κάνετε εσείς κάτι, και κάνει κι εκείνο κάτι, και, ακόμα κι αν είναι πολύ νωρίς, αρχίζει σιγά-σιγά να κατανοεί τις βασικές δεξιότητες της λεκτικής επικοινωνίας», συνεχίζει η ειδικός. Θα κάνετε, λοιπόν, μεγάλη χάρη στο μωρό σας αν δείξετε υπομονή για την απόκρισή του, αντί να προσπαθήσετε να καλύψετε μόνοι σας το κενό της σιωπής. «Τα μωρά βρίσκονται σε ένα τελείως διαφορετικό χρονοδιάγραμμα από εμάς τους ενηλίκους. Οπότε χρειάζονται αυτές τις σιωπηρές στιγμές όταν η προσοχή πέφτει πάνω τους και καλούνται να κάνουν το επόμενο βήμα», προσθέτει η ειδικός.
3. «Δεν θέλω παπούτσια, ευχαριστώ»
Πραγματικά, καμιά μαμά δεν μπορεί να αντισταθεί σε όλα αυτά τα υπέροχα παπουτσάκια αγκαλιάς που κυκλοφορούν στην αγορά. Είναι τόσο όμορφα και υπάρχουν παντού, σε τεράστια ποικιλία και σε φανταστικά σχέδια και χρώματα. Και φυσικά για εσάς είναι πολύ χαριτωμένα για να τα αφήσετε στο ράφι του παιδικού καταστήματος. Κρίμα, γιατί στο μωρό σας δεν αρέσουν καθόλου. Η αλήθεια είναι ότι τα περισσότερα από αυτά δεν κάνουν καλό στα μικρά ποδαράκια του. Μέχρι να καταφέρει να σταθεί όρθιο και να περπατήσει, μάλλον προβλήματα του δημιουργούν. Αυτό που υποστηρίζουν οι ποδίατροι είναι απλό: Τα μωρά που δεν περπατούν, δεν χρειάζονται παπούτσια. Μάλιστα, τα περιοριστικά για τα ποδαράκια του υποδήματα ενδέχεται ακόμα και να επιβραδύνουν τη φυσιολογική τους ανάπτυξη. Θα ήταν προτιμότερο για εκείνα είτε να φορούν αντιολισθητικές κάλτσες, παντόφλες ή μποτάκια με μαλακές σόλες είτε να έχουν τελείως γυμνά τα ποδαράκια τους. Αφήστε, λοιπόν, κατά μέρους τα ντιζαϊνάτα υποδήματα των ακριβών οίκων… θα έχουν τα μωρά σας αρκετό χρόνο να τα απολαύσουν σε όλη την υπόλοιπη ζωή τους!
4. «Μη με αναγκάζεις απλά να κάτσω εδώ»
Τα μωρά λατρεύουν να μπορούν να νιώθουν κάθε δυνατότητα του σώματός τους, και κάθε μέλος τους ξεχωριστά, τονίζει η Helen Garabedian, συγγραφέας του βιβλίου «Itsy Bitsy Yoga». Στα μαθήματα γιόγκα που παραδίδει, διδάσκει στις μαμάδες πώς να βοηθούν τα παιδιά τους να τεντώνονται και να κινούν τα χέρια και τα πόδια τους. Τόσο κατά τη διάρκεια κάθε άσκησης όσο και μετά, τα μωρά είναι πάντα σε ετοιμότητα και απόλυτα ευδιάθετα και ικανοποιημένα. Επομένως, η ακινησία, όσο κι αν μας εξυπηρετεί, είναι βέβαιο ότι δεν τα βρίσκει σύμφωνα, αλλά ούτε και τα βοηθά να αναπτυχθούν.  
5. «Τραγούδα μου, σε παρακαλώ»
Το να λέτε τραγούδια στο μωρό σας είναι κάτι περισσότερο από διασκέδαση: Η επαφή με τη μουσική μπορεί να συμβάλλει στην εγκεφαλική του ανάπτυξη και να επιταχύνει τη διαδικασία της ομιλίας. Βέβαια, αυτό που κυρίως ευχαριστεί το μωρό σας, όταν του τραγουδάτε, είναι το άκουσμα του ήχου της φωνής σας, η ροή της μελωδίας και το γεγονός ότι απολαμβάνει την προσοχή σας, η οποία είναι στραμμένη αποκλειστικά σε εκείνο. Επιπλέον, με τη μουσική σάς δίνεται η δυνατότητα να αξιοποιήσετε τα συναισθήματα του μωρού σας, όποια κι αν είναι αυτά: από ηρεμία και χαλάρωση μέχρι χαρά και ευχαρίστηση. Και να θυμάστε: Δεν πρόκειται να ασχοληθεί με την… τονικότητά σας ή την παραφωνία σας. Για εκείνο, η φωνή σας και μόνο αποτελεί την πιο γλυκιά μελωδία του κόσμου!
6. «Μαμά, θέλω να είσαι ευτυχισμένη»
Για τα μωρά, η ευτυχία είναι μια απλή υπόθεση. Η καθαρή πάνα και η γεμάτη κοιλίτσα είναι οι βασικές τους ανάγκες. Μη θεωρήσετε, όμως, ότι δεν αντιλαμβάνονται την ψυχολογική σας κατάσταση. Ένα μωρό νιώθει πολύ πιο ήρεμο όταν και η μαμά του είναι ήρεμη. Τα συναισθήματα είναι μεταδοτικά, ακόμα και μεταξύ ανθρώπων που δεν μοιράζονται έναν τόσο στενό δεσμό όπως αυτόν του γονιού με το παιδί του. Σίγουρα έχει τύχει σε όλους μας να εκνευριστούμε π.χ. με ένα δύστροπο ταμία στο σουπερμάρκετ. Με τον ίδιο τρόπο, και το μωρό σας αλληλεπιδρά μαζί σας. Γι’ αυτό, αν εξασφαλίζετε στον εαυτό σας τα βασικά πράγματα που τον κάνουν ευτυχισμένο, να είστε βέβαιοι ότι το μικρό σας θα εισπράξει τη θετική σας ενέργεια και θα νιώθει κι εκείνο καλά. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να αγχώνεστε σκεπτόμενοι ότι όλα τα μωρά αναπόφευκτα είναι εκτεθειμένα στις ψυχολογικές μεταπτώσεις των γονιών τους. Όποτε αισθάνεστε ότι έχετε ανάγκη από ένα διάλειμμα, απλά κάντε το… είτε πρόκειται για μια βόλτα είτε για μια βραδινή έξοδο είτε για έναν καφέ είτε για οτιδήποτε θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα. Είναι σημαντικό και για εσάς και για το μωρό σας!

πηγή: Ζαχαρία Πηνελόπη

Μουσείο Μπενάκη: Δωρεάν είσοδος
κάθε Πέμπτη για έναν χρόνο

Κατόπιν χορηγίας του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», η είσοδος σε όλα τα κτίρια του Μουσείου Μπενάκη θα είναι δωρεάν κάθε Πέμπτη, για ένα ολόκληρο χρόνο.

Μουσείο Μπενάκη: Δωρεάν είσοδος κάθε Πέμπτη για 1 χρόνοΠέρα από τη δωρεάν είσοδο στο μουσείο κάθε Πέμπτη το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» προχωρά και στη λειτουργική του στήριξη, με τη μέθοδο του matching fund, δηλαδή την παροχή δωρεάς ίσης σε αξία με το ποσό των υπόλοιπων δωρεών, που θα συγκεντρώσει το μουσείο σε διάστημα ενός έτους.

«Το Μουσείο Μπενάκη είναι ένα από τα σημαντικότερα ιδρύματα στη χώρα, χωρίς να είναι ο μόνος πολιτιστικός φορέας που ενισχύουμε», τόνισε σε σχετική συνέντευξη Τύπου ο Γιώργος Αγουρίδης, μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος Νιάρχος.

«Απώτερος στόχος του Μουσείου είναι να εξασφαλίσει την επιβίωσή του ανεξάρτητα από τις οικονομικές συνθήκες» παρατήρησε ο διευθυντής του Μουσείου, Άγγελος Δεληβοριάς.

Εξάλλου, έχει ήδη συμφωνηθεί η συνεργασία με πολιτιστικό οργανισμό στην Αυστραλία (σσ. το όνομα θα ανακοινωθεί στο προσεχές διάστημα), για τη διοργάνωση εκθέσεων στις δύο χώρες, με την ελπίδα της μεγαλύτερης ευαισθητοποίησης της ομογένειας στην κατεύθυνση της στήριξης του Μουσείου. Επίσης, γίνονται επαφές και με φορείς στις ΗΠΑ για την αναζήτηση περισσότερων χορηγών. Στον αγώνα της αναζήτησης πόρων έχει μπει δυναμικά και η εθελοντική ομάδα Φίλων του Μουσείου.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η δωρεάν είσοδος αφορά και τα τέσσερα κτίρια του Μουσείου Μπενάκη: το κεντρικό (Κουμπάρη 1), το κτίριο της οδού Πειραιώς, (Πειραιώς 138), το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης (Αγ. Ασωμάτων 22) και την Πινακοθήκη Νίκου Χατζηκυριάκου- Γκίκα (Κριεζώτου 3). Θα ισχύει κάθε Πέμπτη, από την 15η Ιουλίου και για ένα χρόνο.

attikipress.gr

Bazaar βιβλίου στο δήμο Περιστερίου

Τώρα και στο Περιστέρι βιβλία από 1 ευρώ. 
.
Bazaar βιβλίου στο δήμο ΠεριστερίουΣτο καλοκαιρινό bazaar βιβλίου στην πλατεία Δημοκρατίας (Δημαρχείο), σταθμός Μετρό «Περιστέρι» θα βρείτε χιλιάδες βιβλία με έκπτωση έως και 90%.
Από την Παρασκευή 12 Ιουλίου έως και την Κυριακή 28 Ιουλίου 2013, καθημερινά από τις 6:00 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ.
Υπό την αιγίδα του Δήμου Περιστερίου και την οργάνωση των εκδόσεων «Πορφύρα».

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki