Saturday 15 February 2020

«Η αγάπη ποτέ δεν μας απογοητεύει»

Ένα βίντεο για τον παιδικό καρκίνο που θα σας μείνει αξέχαστο!
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Καρκίνου κάνει τον γύρο του διαδικτύου ένα εξαιρετικά τρυφερό και συγκινητικό βίντεο κινουμένων σχεδίων υπό τον τίτλο “Η αγάπη ποτέ δεν μας απογοητεύει”.
Κάθε χρόνο τα κρούσματα του παιδικού καρκίνου σε όλο τον κόσμο ανέρχονται περίπου στις 300.000 ενώ στην Ελλάδα νοσούν περίπου 300 παιδιά ετησίως. Αν και το 70% των παιδιών θεραπεύεται, πρέπει ακόμα να γίνουν πολλά βήματα για να νικήσουμε τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας.
  
Το βίντεο που ακολουθεί, με όνομα “The Fall: Love never lets us down” («Η πτώση: Η αγάπη δεν μας απογοητεύει ποτέ»), περιγράφει με τον πιο συγκινητικό τρόπο πώς βιώνει ένα παιδί τον καρκίνο. Το τέλος του, όμως, είναι αισιόδοξο και μας υπενθυμίζει πόσο σημαντική είναι η αγάπη και η υποστήριξη που δείχνουμε στα παιδιά αυτά.

Το βίντεο αυτό δημιουργήθηκε για λογαριασμό του Νοσοκομείου Cancer De Barretos στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, που αποτελεί κέντρο θεραπείας για παιδιά με καρκίνο.
Το βίντεο αυτό αφηγείται την ιστορία της μικρής Νίνας που κατορθώνει να νικήσει τον καρκίνο με τη φροντίδα και την ενθάρρυνση των ανθρώπων που την αγαπούν…

Αξίζει να το δείτε:
Ας ευχηθούμε σε λίγο καιρό ο παιδικός καρκίνος να είναι πια παρελθόν!

artemidanews.gr
mama365.gr
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

Τι μου έμαθε ο καρκίνος του παιδιού μου

  • Να λέω κάθε μέρα στα παιδιά μου πόσο τα αγαπάω, να τα αγκαλιάζω και να τα φιλάω όσο πιο πολλές φορές μπορώ, να μετράω διαφορετικά τα «εύκολα» και τα «δύσκολα», να στέκομαι όρθια ακόμα κι όταν όλα τριγύρω δείχνουν να καταρρέουν.
  • Πόση δύναμη έχουν μέσα τους τα παιδιά και πόση δύναμη έχω εγώ – κι ας μην το πίστευα.
  • Τι σημαίνει αξιοπρέπεια – πραγματική! Αξιοπρέπεια που δε χρειάζεται να τη διατυμπανίζεις, μιλάει μόνη της, στα μάτια των παιδιών και των γονιών τους που δίνουν μια μάχη συχνά άνιση, αλλά δεν παραιτούνται.
shape.grΦιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki