Monday 31 May 2021

«Μπες μέσα τώρα» είπε με αγριεμένη φωνή στο 12χρονο κοριτσάκι...

... κι εκείνο τρόμαξε και άρχισε να φωνάζει. Το παιδί πανικοβλήθηκε με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν οι γείτονες και ο άνδρας να τραπεί σε φυγή.
Απόπειρα απαγωγής 12χρονης που έκανε ποδήλατο στη Ραφήνα - Συνελήφθη 45χρονος

Ένας 45χρονος άνδρας προσπάθησε να αρπάξει μία 12χρονη την ώρα που έκανε ποδήλατο. O δράστης επιχείρησε να τη βάλει στο αυτοκίνητο, στο οποίο μάλιστα βρέθηκαν και υπνωτικά χάπια.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο 45χρονος προσπάθησε να πείσει την ανήλικη να μπει στο αυτοκίνητό του ενώ εκείνη προσπάθησε να τον αποφύγει.
..........

περισσότερα εδώ
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

1η πτυχιούχος πανεπιστημίου με σύνδρομο Down στη Κύπρο

Η Ελένη είναι το πρώτο παιδί με σύνδρομο down στην Κύπρο που ακολούθησε πιστά και υλοποίησε τελικά το όνειρό του.
Η Ελένη Λουκά αποφοίτησε από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και είναι πτυχιούχος νηπιαγωγός
Με την αγάπη για τα παιδιά να κυριαρχεί στη ζωή της και τον δυναμισμό που τη διακατέχει, η Ελένη Λουκά είναι η πρώτη στην Κύπρο, με σύνδρομο down, που ακολούθησε πιστά το όνειρό της και το υλοποίησε. 
Φοίτησε στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο και σήμερα είναι και επίσημα πτυχιούχος νηπιαγωγός. Τώρα, ετοιμάζεται ν’ ανοίξει νέα κεφάλαια στη ζωή της και να κάνει σχέδια για νέα «ταξίδια».

Πρόκειται για ένα πλάσμα που με την πρώτη ματιά σε κερδίζει. Από παιδί έμαθε πολλά. Έμαθε να παίζει πιάνο, να τραγουδά, έκανε και μαθήματα χορού (αδυναμία της είναι το ζεϊμπέκικο), έμαθε να αγαπά τη ζωή, μα πάνω απ’ όλα να αγαπά τα πάντα γύρω της και πιο πολύ τους ανθρώπους.

Παράλληλα, αναπόσπαστο κομμάτι των σπουδών της ήταν και η σχολική εμπειρία η οποία έδωσε στην Ελένη την ευκαιρία να ζήσει τη διδασκαλία στην πράξη. Μια διαδικασία που θεωρείται εύκολη, αλλά στην πράξη είναι δύσκολη. Μπορεί τα παιδιά να είναι οι πιο δύσκολοι κριτές, ωστόσο έχουν μέσα τους την ενσυναίσθηση. Καταφέρνουν να μπαίνουν στη θέση του άλλου και να καταλαβαίνουν ποιος τους αγαπά αληθινά.

Δεν δίστασε ποτέ να «τσαλακώσει» την εικόνα της, να κάτσει στο πάτωμα μαζί με τα παιδιά, να παίξει, να χορέψει και να τραγουδήσει, να ζωγραφίσει, γι’ αυτό και πολλές φορές τα ίδια τα παιδιά νόμιζαν πως… πρόκειται για συμμαθήτριά τους.

Το παράδειγμα της Ελένης θα μπορούσε να τεθεί σε εφαρμογή διαχρονικά για όλα τα άτομα με αναπηρίες, ως προς το θέμα της αποδοχής αλλά και της ένταξης των ατόμων με σύνδρομο Down στην κοινωνία.

newsthessaloniki.gr
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki