Wednesday 12 August 2009

Η κρίση... χαλάει το κλίμα στη Βόννη
August intersessional informal consultations

Το χάσμα μεταξύ πλούσιων - φτωχών και η σκιά της ύφεσης δυσκολεύουν την επίτευξη συμφωνίας.

INTERVIEW - Climate change fight seen costing $300 bln a year
BONN, Germany (Reuters) - Cutting greenhouse gas emissions to slow global warming and adapting to impacts such as droughts and rising sea levels are likely to cost about $300 billion a year, the top U.N. climate change official said.
Η κρίση... χαλάει το κλίμα στη Βόννη
Εν τω μεταξύ σύμφωνα με τα συγκλονιστικά στοιχεία της ΕΕ, περίπου δύο εκατομμύρια στρέμματα δασικών εκτάσεων χάθηκαν από την αρχή του καλοκαιριού, ενώ η αδράνεια των κυβερνήσεων στο ζήτημα της υπερθέρμανσης του πλανήτη θα πολλαπλασιάσει τις πυρκαγιές τα επόμενα χρόνια.
Με τον χρόνο να εξαντλείται για τη διάσκεψη του Δεκεμβρίου στην Κοπεγχάγη και τις ελπίδες να εξανεμίζονται για μια ουσιαστική συμφωνία για το κλίμα, οι 2.400 αντιπρόσωποι στη γερμανική πόλη θα επιχειρήσουν να μειώσουν δραματικά την έκταση του αχανούς και ασαφούς προσχεδίου κειμένου 200 σελίδων με στόχο τις 30 σελίδες μετά το τέλος της διάσκεψης στην Μπανγκόκ (28 Σεπτεμβρίου - 9 Οκτωβρίου).
 .
Φλέγοντα ζητήματα της πενθήμερης διάσκεψης (10-14 Αυγούστου) αποτελούν οι σημαντικές μειώσεις των ρύπων από μέρους των μεγάλων οικονομιών του πλανήτη, η προστασία των δασών, αλλά και η οικονομική βοήθεια προς τις αναπτυσσόμενες χώρες, ώστε να μπορέσουν να καταπολεμήσουν την κλιματική αλλαγή.
Συγκεκριμένα τα κράτη της αφρικανικής ηπείρου εκτιμούν ότι θα χρειαστούν 267 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως έως το 2020, την ώρα που η οικονομική κρίση έχει κάνει τις κυβερνήσεις λιγότερο πρόθυμες να χρηματοδοτήσουν τον κοινό σκοπό του περιορισμού της αύξησης της παγκόσμιας θερμοκρασίας σε δύο βαθμούς Κελσίου.
 .
Κίνα - Ινδία
Κίνα και Ινδία ζητούν από τις πλούσιες χώρες μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 40% έως το 2020 ως προς τα επίπεδα του 1990, τη στιγμή που αυτή τη στιγμή ανέρχεται κατά μέσο όρο στο 10 έως 14%.
«Είμαστε εντελώς εκτός του στόχου μας», έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου ο επικεφαλής της υπηρεσίας του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή, Ιβο ντε Μπουρ και ζήτησε από τις πλούσιες χώρες να «αποτελέσουν παράδειγμα». Τον τελευταίο αιώνα οι παγκόσμιες θερμοκρασίες έχουν αυξηθεί κατά 0,7 βαθμούς Κελσίου με τους ειδικούς να προβλέπουν ότι περαιτέρω αύξηση θα οδηγήσει σε καύσωνες, ξηρασίες, πλημμύρες και αύξηση της στάθμης των υδάτων.
 .

Στο φως το έγκλ(ι)μα Bush

Στοιχεία-σοκ για την κλιματική αλλαγή απέκρυπτε η αμερικανική διοίκηση επί προεδρίας 
του Τζ. Μπους αποκάλυψαν χθες τα εγχώρια ΜΜΕ.
.
Aριστερά το λιμάνι του Μπάροου στην Αλάσκα σε φωτογραφία που τραβήχτηκε τον Ιούλιο του 2006 και στην οποία διακρίνονται ξεκάθαρα οι τεράστιες πλάκες πάγου. Το αμέσως επόμενο καλοκαίρι (δεξιά) δεν υπάρ
Aριστερά το λιμάνι του Μπάροου στην Αλάσκα σε φωτογραφία που τραβήχτηκε τον Ιούλιο του 2006 και στην οποία διακρίνονται ξεκάθαρα οι τεράστιες πλάκες πάγου. Το αμέσως επόμενο καλοκαίρι (δεξιά) δεν υπάρχει ίχνος πάγου. Ο Μπους γνώριζε για τη ραγδαία κλιματική αλλαγή, αλλά επέλεξε να αποκρύψει τα εφιαλτικά στοιχεία
 .
«Κλειδωμένες» στα συρτάρια του Λευκού Οίκου επί μια ολόκληρη δεκαετία, οι δορυφορικές φωτογραφίες που έδωσε πριν από λίγα 24ωρα στο φως της δημοσιότητας το γραφείο του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα αποτελούν, σύμφωνα με τους περιβαλλοντολόγους, «μια τρομακτική απόδειξη για τις καταστροφικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής».
Στο φως το έγκλ(ι)μα Μπους
Σύμφωνα με τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν χθες στα αμερικανικά ΜΜΕ, η Ουάσιγκτον είχε «απόλυτη εικόνα» του ραγδαίου ρυθμού με τον οποίο έλιωναν οι πάγοι στην Αρκτική, ωστόσο επέλεξε να το αποκρύψει.
Εν μέσω πιέσεων που δέχεται ο Ομπάμα για την τροποποίηση ενός αυστηρού περιβαλλοντολογικού νομοσχεδίου που προωθεί στο αμερικανικό Κογκρέσο και το οποίο έχει πυροδοτήσει θύελλα αντιδράσεων από τα βιομηχανικά λόμπι, ο πρόεδρος των ΗΠΑ επέλεξε να χρησιμοποιήσει όλα τα επιχειρήματα που είχε στη διάθεσή του συμπεριλαμβανομένου του «ξεμπροστιάσματος» της προηγούμενης διοίκησης.
Οπως επισημαίνουν οι περιβαλλοντολόγοι, ανάμεσα στις 1.000 φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν οι επιστήμονες θα πρέπει να επικεντρώσουν την προσοχή τους σε δύο πολύ χαρακτηριστικές εικόνες.
Πρόκειται για μία φωτογραφία του λιμανιού Μπάροου της Αλάσκας που τραβήχτηκε τον Ιούλιο του 2006 και στην οποία διακρίνονται ξεκάθαρα οι τεράστιες πλάκες πάγου αλλά και οι φωλιές νεοσσών κοντά στην ακτή. Το αμέσως επόμενο καλοκαίρι, τον Ιούλιο του 2007, δεν υπάρχει ούτε ίχνος από τα παραπάνω.
Επιστήμονες
Οπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, πρόκειται για απώλεια ρεκόρ άνω του 1 εκατ. τετραγωνικών χιλιομέτρων πάγου και από τότε μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν σημάδια επαναδημιουργίας του. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η «εξάτμιση» των πάγων, εκτός από τον κίνδυνο που θέτει για την υπερθέρμανση του πλανήτη, αποτελεί και μια άμεση απειλή για την επιβίωση πολλών ζώων όπως είναι η πολική αρκούδα, η οποία χρησιμοποιεί τις παγωμένες πλάκες για το κυνήγι της φώκιας και άλλων θαλασσινών ειδών.
Σε πολλαπλές ευκαιρίες οι επιστήμονες έχουν απευθύνει εκκλήσεις προς τις ΗΠΑ για την αύξηση των κονδυλίων για την έρευνα γύρω από την κλιματική αλλαγή, ωστόσο, μέχρι και πέρυσι η Ουάσιγκτον επέλεγε να... μειώνει τη χρηματοδότηση του συγκεκριμένου επιστημονικού πεδίου.
Παρά τις πρόσφατες προσπάθειες του Ομπάμα, οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι «σε περίπτωση που ο Αμερικανός πρόεδρος δεν καταφέρει να πείσει το Κογκρέσο για την ανάγκη αλλαγής πορείας στον τομέα της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής» και δεν ενισχύσει τη χρηματοδότησή του, τότε το αμερικανικό δορυφορικό δίκτυο περιβαλλοντολογικού ελέγχου που τροφοδοτεί με σημαντικά στοιχεία τις έρευνες ανά τον κόσμο κινδυνεύει με κατάρρευση.
 .

Ένας από τους πιο ηλίθιους κλέφτες του πλανήτη!!
One of the most stupid thiefs in the world

Μικρά και μεγάλα χαμομηλάκια, θα γελάσετε πολύ :)))
Είναι από τους λίγους "κλέφτες" που προκαλούν τόσο γέλιο
στην προσπάθεια τους να τα καταφέρουν!!
.
 .
ευχαριστούμε το  FatsaTV
που μας το έστειλε :)))

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki