Τρίτη, 10 Ιουνίου 2014

Να και ο Γκίκας!!!

Έσπασα το κεφάλι μου να θυμηθώ που τον ξέρω τον Γκίκα!!
Τελικά το θυμήθηκα....
Εσείς;;;;

hamomilaki
από το παλιό Αλφαβητάρι της Α' Δημοτικού

Εμείς οι... αγορομάνες :)
10 Things Moms of Boys Must Do

1. Θα πρέπει να αγαπήσουν την ώρα του μπάνιου
Και όταν λέμε την ώρα του μπάνιου εννοούμε ότι πρέπει να είναι προετοιμασμένες να πιτσιλιστούν, να μπουγελωθούν, να πάρουν από την μπανιέρα την πετσέτα που μόλις βύθισε ο γιόκας τους, και βέβαια να σταθούν επί πολλή-πολλή ώρα στην πόρτα και να του υπενθυμίσουν πολλές-πολλές φορές ότι πρέπει να σαπουνιστεί παντού!

10 Things Moms of Boys Must Do


2. Θα πρέπει να αποδεχτούν ότι τα «πριτς» είναι αστεία! 
Ναι,
στον πλανήτη των αγοριών το «χιούμορ της τουαλέτας» (και ότι σχετίζεται με την καθημερινή ανάγκη του ανθρώπου) είναι ύψιστο  αστείο. Τώρα αυτό που μετράει είναι ο τρόπος που θα το χειριστείτε! Αν γελάσετε μ’ αυτό όλα εντάξει! Αν όμως σας πιάσει ο καθωσπρεπισμός σας, τότε τα πράγματα θα εξοκείλουν! Απλώς θα πρέπει να τους θυμίζετε ότι τα «πριτς» απαγορεύονται σε κάποιους χώρους, όπως  η εκκλησία ή το εστιατόριο. Απλά τις υπόλοιπες ώρες θα πρέπει να τα ανεχτείτε. Γιατί θα υπάρξουν και (πολύ) χειρότερες στιγμές! Όπως το επόμενο!

3. Θα πρέπει να είστε προετοιμασμένες για τον «πόλεμο της τουαλέτας»  
Είναι από τις πιο
δύσκολες στιγμές μιας αγορομάνας: να μάθει τα παιδιά της ότι το καπάκι της λεκάνης είναι πάντα σηκωμένο! Επίσης να αποδεχτεί ότι το χαρτί τουαλέτας δε θα βρίσκεται ποτέ στη θέση του.  
Και ότι θα πρέπει να επαναλάβει εκατοντάδες φορές τις παρακάτω 5 εντολές:
1. Ανεβάστε το καπάκι.
2. Κάνετε τσίσα.
3. Στοχεύστε σωστά.
4.Τραβήξτε το καζανάκι.
5. Κλείστε το καπάκι.

4. Θα πρέπει να επανεξετάσουν τον όρο «ασφάλεια»!
Και βέβαια δεν εννοώ πως μια μαμά δε θα πρέπει να κοψοχολιάζεται κάθε φορά που σκαρφαλώνει ο γιος της σε ένα δέντρο, ή κάνει τσουλήθρα από την κουπαστή μιας σκάλας. Απλώς να αποδεχτεί ότι το κοψοχόλιασμα είναι στο παιχνίδι!

Και βέβαια, να αποδεχτεί ότι στα αγόρια αρέσει το ρίσκο. Και τους αρέσει να χοροπηδάνε στους καναπέδες, να δοκιμάζουν χώματα, να τραβάνε τις ουρές από τους σκύλους και τις γάτες και να παλεύουν. Α! Και να έχει πάντα μαζί της πολλά τσιρότα!

5. Δεν πρέπει να εκπλήσσονται με το δράμα!
Χα, χα, ο κόσμος πιστεύει ότι τα κορίτσια είναι οι «βασίλισσες του δράματος»! Λάθος! Τα αγόρια (μου) κλαίνε με λυγμούς όταν κάποιος τα πειράζει, παραπονιούνται μέχρι δακρύων, όταν κάποιος κλέβει στο παιχνίδι, απειλούν όταν κάποιος τους προσβάλλει, χτυπιούνται όταν χάνουν στο video game, κοκκινίζουν από θυμό όταν τους πιέζεις να φάνε φρούτο και πολλά-πολλά άλλα που θα άξιζαν Όσκαρ Α’ ανδρικού δραματικού ρόλου!

6. Θα πρέπει να είστε προετοιμασμένες για την μόνιμη ακαταστασία!
Ναι, αυτό είναι κάτι που χρειάζεται ψυχραιμία και υπομονή. Δεν έχει σημασία πόσες φορές θα τους επαναλάβουμε να μην μπαίνουν μέσα με λασπωμένα παπούτσια, να μην αφήνουν το μισό σάντουιτς στον καναπέ, όταν δεν το θέλουν, να μην σκουπίζουν τις μύξες τους στα μπλουζάκια, να μην ζωγραφίζουν στους τοίχους και να μην βάζουν όοολη την οδοντόκρεμα στην οδοντόβουρτσα. Πιστέψτε με δεν είναι θέμα προπόνησης! Έχω περάσει το 75% του χρόνου μου με κήρυγμα για το πώς πρέπει να φέρονται. Και το υπόλοιπο  25% απλώς καθαρίζοντας.

7. Θα πρέπει να έχουν πάντα γεμάτο ψυγείο!
Και μην βιαστείτε να κοκορευτείτε πως το δικό σας αγόρι είναι λιγόφαγο. Θα έρθει εκείνη η στιγμή που θα αρχίσει να καταναλώνει τεράστιες ποσότητες. Τόσο τεράστιες που θα αναρωτιέστε που το βάζει τόσο φαγητό! Ναι, είμαι μαμά με αγόρια και έχω να δηλώσω ότι το ψυγείο μου ανοίγει τουλάχιστον κάθε πέντε λεπτά! Και τα αγόρια μετά το σχολείο, ή την προπόνηση θυμίζουν σμήνος από πεινασμένες ακρίδες! Που πρέπει να το ταΐσετε!

8. Θα πρέπει να είστε προετοιμασμένες να αγοράσουν πολλά τζην παντελόνια!

Και φόρμες. Και σορτσάκια. Η ταχύτητα που ένα αγόρι σκίζει, καταστρέφει ή φθείρει τα ρούχα του είναι απίστευτη. Πόσο γρήγορα μπορεί να σκιστεί ένα τόσο ανθεκτικό ύφασμα σαν το τζην είναι πραγματικά αξιοπερίεργο! Και είναι πραγματικά αξιοπερίεργο γιατί….διαβάστε το επόμενο…

9. Θα πρέπει να είναι προετοιμασμένες (και εξοικειωμένες) με το γυμνό!
Τώρα πως γίνεται να φθείρουν τόσο εύκολα τα τζην τους όταν μέσα στο σπίτι κυκλοφορούν μόνο με το μποξεράκι και συνέχεια παραπονιούνται ότι το τζην τους ζεσταίνει, ένας Θεός ξέρει! Ναι, στα αγόρια αρέσει να κυκλοφορούν ημίγυμνα. Δεν ξέρω ακριβώς γιατί, μάλλον νιώθουν πιο ελεύθερα, αλλά ομολογώ ότι περιμένω να μεγαλώσουν και να αποκτήσουν την αίσθηση της ντροπής. Και το ελπίζω!

10. Θα πρέπει να συνηθίσουν ότι θα ασχολούνται (αρκετά) με το όργανό τους!
Ναι με κάθε ευκαιρία. Θα ξύνονται, θα ταχτοποιούνται, θα το δείχνουν (μέχρι τα 3 τουλάχιστον), θα το πειράζουν, θα το ζουλάνε, θα το τραβάνε και... πολλά άλλα ακατάλληλα που μόνο μια μαμά με αγόρια μπορεί να κατανοήσει!

Από τη συγγραφέα, blogger και μαμά τεσσάρων αγοριών Rita Templeton


World Cup 2014: Μικρά παιδιά
στις ορέξεις των παιδεραστών για 1,5 ευρώ

Πίσω από το σκηνικό της “παγκόσμιας γιορτής” που έχει στηθεί στη Βραζιλία για το παγκόσμιο κύπελλο, χιλιάδες μικρά παιδιά, ακόμα και δέκα ετών,  εξωθούνται βίαια στην πορνεία αλλά και στην διακίνηση ναρκωτικών.
Ερευνητές διεθνών φορέων και οργανισμών βρέθηκαν στις πλέον εξαθλιωμένες περιοχές των πόλεων του Μουντιάλ, για να διαπιστώσουν με αποτροπιασμό το φαινόμενο μικρών παιδιών που γίνονται αντικείμενο κάθε είδους εκμετάλλευσης από εμπόρους ναρκωτικών, αλλά και οργανωμένους προαγωγούς, που στοχεύουν στις 600 χιλιάδες των “φιλάθλων” που θα πλημμυρίσουν τη χώρα, και θα έχουν την ευκαιρία να κορέσουν τα παιδόφιλα ένστικτά τους, ασελγώντας και βιάζοντας παιδικά κορμάκια αντί του ποσού του ενάμισυ ευρώ !
“Μικρά αγόρια και κορίτσια, παιδιά που θα έπρεπε να πηγαίνουν στο δημοτικό, με κατάλληλο μέικ άπ αλλά και φορώντας ρούχα που τα κάνουν να φαίνονται μεγαλύτερα, εκδίδονται εν ψυχρώ στους δρόμους των πόλεων, ενώ οι συναλλαγές με τους παιδεραστές “φιλάθλους” γίνονται τελείως απροκάλυπτα στα lobbies και στους προαύλειους χώρους των ξενοδοχείων. Τα ίδια παιδιά, από τους ίδιους προαγωγούς, υποχρεώνονται να εισπνέουν οσμές βιομηχανικής κόλλας, ώστε να “φτιάχνονται” και να μην πονάει το σώμα τους από την πείνα και την εξάντληση”, δηλώνει πρώην ντεντέκτιβ.
Φυσικά δεν είναι διόλου λίγα και εκείνα που βρίσκονται δολοφονημένα, όπως η περίπτωση ενός  14χρονου κοριτσιού που κατακρεουργήθηκε από “πελάτη” ενώ τα κομμάτια από το σώμα της βρέθηκαν σκορπισμένα σε διάφορα σημεία της πόλης.
Και φυσικά όλο αυτό το έγκλημα γίνεται κυριολεκτικά κάτω από τα μάτια της Αστυνομίας η οποία έχει λάβει εντολές “να μην ενοχλεί τους τουρίστες”, αφού το κύριο μέλημα της κυβέρνησης είναι να γίνουν όλα με τον καλύτερο τρόπο ώστε να ικανοποιηθεί όλο το κύκλωμα.

Ξέρετε που τα πηγαίνουν, αλυσοδεμένα, τα κοριτσάκια;

gunaikes-me-alusides
 
Θα υπέθετε κάποιος άσχετος, όπως εμείς, ότι τα κορίτσια οδηγούνται στη φυλακή.
Μεταφορικά ίσως ισχύει, αλλά στην πραγματικότητα πηγαίνουν να συναντήσουν τους μελλοντικούς συζύγους τους!
Την επιλογή την έχουν κάνει οι πατεράδες τους και τα κοριτσάκια, απλά υπακούν
 
περισσότερα εδώ


Η 12χρονη Αναστασία πέθανε, επειδή είχε φτωχή μάνα

Η Αναστασία Σταροκόλτσεβα δεν θα κηδευτεί. Πέθανε την Τρίτη, την ώρα των σχολικών εκδηλώσεων, επειδή η μητέρα της, Κοσμάν Ολένα Νικολάου, δεν είχε αρκετά χρήματα για να...
 
Η Αναστασία Σταροκόλτσεβα δεν θα κηδευτεί.
Πέθανε την Τρίτη, την ώρα των σχολικών εκδηλώσεων, επειδή η μητέρα της, Κοσμάν Ολένα Νικολάου, δεν είχε αρκετά χρήματα για να αγοράσει τα ακριβά φάρμακα για την αντιεπιληπτική αγωγή που έπρεπε να ακολουθεί το κορίτσι. Η τραγωδία διπλή. Τώρα η μητέρα δεν μπορεί να καλύψει ούτε τα έξοδα της κηδείας της 12άχρονης κόρης της.
 
Σοκ και οργή. Η θλίψη μεγαλύτερη.
Μια ζωή χαμένη, τον 21ο αιώνα, από επιληπτική κρίση. Ενα κορίτσι εξόριστο από το Εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας της. Αδιαφορία που ξεπερνάει την αναισθησία. Γίνεται έγκλημα. Τρείς μέρες μετά το θάνατο της μικρής, κανείς δεν ευαισθητοποιήθηκε, ούτε για την ανάπαυση της ψυχής της.
Το 128ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών στα Σεπόλια βυθίστηκε ξαφνικά στο πένθος. Συντετριμμένοι οι δάσκαλοι και οι συμμαθητές της μικρής Αναστασίας Σταροκόλτσεβα, η οποία ήταν μαθήτρια της Στ' τάξης, εξέδωσαν ανακοίνωση μέσω της οποίας προσπαθούν να μαζέψουν χρήματα για την τέλεση της κηδείας.
 
«Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι η μαθήτρια της Στ' τάξης, Αναστασία Σταροκόλτσεβα απεβίωσε λόγω καρδιοαναπνευστικής ανακοπής. Το σχολείο μας θα παραμείνει κλειστό» αναφέρει η θλιβερή ανακοίνωση.
 
Μαζί με την ντροπή, την οργή και τη θλίψη για το χαμό του παιδιού απέμειναν τα χαμόγελά της και ένας τραπεζικός λογαριασμός. Η Αναστασία τον πλήρωσε με τη ζωή της
(Εθνική Τράπεζα, 307/613959-01, Κοσμάν Ολένα Νικολάου).
 

Η συμμετοχή νοσοκόμων
στα πειράματα του Χίτλερ για μικρά παιδιά

Τον ρόλο που έπαιξαν οι Γερμανίδες νοσοκόμες, κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, στα πλέον απάνθρωπα πειράματα ευγονικής των Ναζί, φέρνει στη δημοσιότητα ρεπορτάζ της Daily Mail.

          
 
Σε αυτά τα πειράματα περιλαμβανόταν η ευθανασία όσων παιδιών έπασχαν από νοητική στέρηση, ή χαρακτηρίζονταν «ανεπιθύμητοι» από το Γ’ Ράιχ, επειδή δεν πληρούσαν τα φυλετικά κριτήρια.
 
Σε άλλες περιπτώσεις, παιδιά που προκαλούσαν προβλήματα με τη συμπεριφορά τους, στέλνονταν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Οι νοσοκόμες ήταν απαραίτητες, καθώς τα παιδιά ήταν χιλιάδες, χωρίς γονείς και είχαν ανάγκη από καθημερινή «φροντίδα».
Πως θα μπορούσαν να γίνουν τα πειράματα χωρίς τη συμμετοχή τους;
Το πιο πιθανό είναι, ότι συμφωνούσαν και με τους επιστημονικούς σκοπούς, καθώς όταν ο Χίτλερ ανέβηκε στην εξουσία έκανε συστηματική πλύση εγκεφάλου στη νεολαία και όποιος δεν πειθόταν, εξαφανιζόταν σε κάποιο στρατόπεδο.
Οι νοσοκόμες είναι βέβαιο, πως είχαν πειστεί, ότι έπρατταν το σωστό. Τα πειράματα είχαν ως στόχο τη δημιουργία μίας ανώτερης φυλής, που θα συγκέντρωνε τα χαρακτηριστικά της Άριας, με τελικό σκοπό την κατάκτηση του κόσμου.
Το πρόγραμμα διήρκεσε ως το 1944 και, έως τότε, γεννήθηκαν 42.000 βρέφη, με τα χαρακτηριστικά που τους είχαν δώσει οι επιστήμονες, ώστε να ανήκουν στην φυλή των Αρίων.
Η συλλογή φωτογραφιών της αγγλικής εφημερίδας δίνει μια άλλη διάσταση στον ρόλο της νοσηλευτικής, στα εγκληματικά πειράματα των Γερμανών.