Wednesday 7 May 2008

ΟΥΑΙ !!!! (π.κ: προ κρίσης και προ κορωνοϊού)

Διαβάζω στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων:

«Ένα δισεκατομμύριο εκατό εκατομμύρια ανθρώπους σε τουλάχιστον 37 χώρες πλήττει η πείνα και η έλλειψη τροφίμων, με αποτέλεσμα αναλυτές μιλούν ήδη για επικείμενο “πόλεμο της πείνας
Μάλιστα!
Κατά τα άλλα η Ελλάδα έχει τα πιο χοντρά παιδιά στην Ευρώπη!
Αν το καλοσκεφτείς περνάμε καλά ε;;

Έχουμε το καναπέ μας, παίζουμε το στοίχημά μας από το κομπιούτερ μας, έχουμε μια γυναίκα, καμια δεκαριά παιδιά, τη γκόμενά μας, τη παρέα να βλέπουμε το «ΜΠΑΟΚ» ή το «Θρύλλο», πίνοντας μπύρες και τρώγοντας «σουφλάκια» με τζατζίκια και καμιά φορά πάμε και σε κανένα σκυλάδικο να νοιώσουμε άρχοντες, να πετάξουμε καμιά χιλιαριά γαρούφαλα στο πιπίνι που μας ερέθισε στη πίστα και βλέποντας τα οπίσθια της γυναίκας του φίλου μας που χορεύει πάνω στο τραπέζι το άσμα της αοιδού «εκεί που καίγομαι πολύ»!
Χλίδα σου λέω!
Τι άλλο να ζητήσουμε από τη ζωή?
Είμαστε καλοί γονείς, γιατί το παιδί μας των 8 ετών, από 35 κιλά που πρέπει να ζυγίζει, φτάνει το καταπληκτικό ρεκόρ των 65 κιλών!
Άσε που στα 15 θα έχει μέσα στο δωμάτιό του δικιά του τηλεόραση, dvd, υπερσύγχρονο κομπιούτερ, να κάνει chat με ανώμαλους κωλόγερους και κατά τα άλλα θα απαιτούν χωρίς να ξέρουν να δίνουν σε γονείς κι αδέρφια μια σταγόνα χαράς!!
Κατά τα άλλα γι αυτά οι Θερμοπύλες θα είναι άπλα το μέρος που κατούρησαν σε μια σχολική εκδρομή!
Έτσι τα έχουμε φιμωμένα κι εμείς τη κάνουμε λαμόγια από τις αληθινές ανάγκες τους!
«Μάγκες» πατεράδες, που είναι ανίκανοι και τρέμουν, μήπως και ερωτηθούν από το παιδί τους για έρωτα, για αγώνα, για πνεύμα, για αληθινή ζωή!
Έτσι τυφλωμένα και αποχαυνωμένα μέσα στην επίπλαστη χλίδα, μπας και ξεχάσουν ότι ζουν!
θα μου πεις τώρα: έλα ρε συ Γιώργο! Υπερβολικός είσαι!
Ε, καλά! ΕΙΜΑΙ!!!!
Όπως κι αυτό που διάβασα:
«Ένα δισεκατομμύριο εκατό εκατομμύρια ανθρώπους σε τουλάχιστον 37 χώρες πλήττει η πείνα και η έλλειψη τροφίμων, με αποτέλεσμα αναλυτές μιλούν ήδη για επικείμενο
“πόλεμο της πείνας» και τι μας νοιάζει εμάς ρε? θα μου πείτε.
Έλα ντε!
Εμείς είπαμε! Είμαστε μια χώρα προηγμένη.
Με το δώρο του Πάσχα τρέξαμε στα jumbo, στο χασάπη για τα αρνιά και τα άντερα για να εορτάσομεν ως καλοί Χριστιανοί το Πάσχα!
Σιγά μη δώσουμε δεκάρα για να γίνουμε ανάδοχοι σε κάνα παιδί στη Σομαλία ή στην Αιθιοπία!
Το ACTION AID (για τα παιδιά του τρίτου κόσμου) και η ΦΛΟΓΑ (για τα παιδιά με καρκίνο), νομίζουμε ότι είναι καινούργιο μοντέλο της μερτσέντες (επί το ελληνικότερον) ή κανένα καινούργιο μοντελάκι μακιγιάζ ή δονητών!
Αλήθεια συνΈλληνες της μάσας, έχουμε καταλάβει οτι τα παιδιά που πεινάνε στην Αφρική ή στην Ασία, είναι όλων μας?
Ότι όλοι μας αφήνουμε αυτά τα παιδιά να πεθαίνουν στη πείνα?
Δεν είπα να γίνουμε όλοι καλοί Σαμαρείτες και να τρέξουμε στην Αφρική να δώσουμε το «είναι» μας σα συνάνθρωποι.
Όχι μωρέ!
Ας μη φάει το παιδάκι σας ένα βράδυ δέκα σουβλάκια. Ας φάει εννέα!
Ας μη βγείτε με τη γκόμενα ένα βράδυ να τα πιείτε στα μουγκά στο μπαρ κι ας κάτσετε σπιτάκι σας, μπας και ερωτευτείτε!
Απλό?
Ναι θα μου πεις.
κι όλα αυτά τα χρηματάκια από δυο πράγματα που σας πρότεινα να τα δώσετε στις οργανώσεις ενάντια στη πείνα στο τρίτο κόσμο.

Μια πείνα που είναι πλαστή!
Μια πείνα που την επινόησαν και τη διαχειρίζονται οι ασπρουλιάρηδες τύραννοι κάπου εκεί στα "think tanks" της Αμερικής!
Μια πείνα, που στην ουσία τη φτιάξαν για να υποττάξουν λαούς και να ξεσκίσουν υπολήψεις και αξιοπρέπειες λαών και εθνών!
και τώρα έρχονται να ανησυχήσουν.
Ωωωωωωωωω!!!!!!!!
Πονόψυχοι χοντροί κι αναίσθητοι φονιάδες των λαών!
Αλλά είπαμε! Εμείς περνάμε καλά!
Τα έχουμε όλα!
Όλα εκτός απο ένα!
ΤΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ!! γιατί αυτή τη ξεπουλήσαμε στο διάολο για ένα σπιτάκι και μια μοναξιά!

«Ένα δισεκατομμύριο εκατό εκατομμύρια ανθρώπους σε τουλάχιστον 37 χώρες πλήττει η πείνα και η έλλειψη τροφίμων, με αποτέλεσμα αναλυτές μιλούν ήδη για επικείμενο “πόλεμο της πείνας
ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

10 comments:

  1. ekei mas theloun...
    pou tha paei, konta einai i ora tous.

    ReplyDelete
  2. o singrafeas tou ergoy to grafi kathara...
    ma an emeis oi ellines an den sosoume to karavaki i ellas...
    kanenan navago den tha sosoume..
    antitheta apo tis teleftees metrisis..
    idi vouliazoume stin xoufta ksenon kraton...
    kai edo stin ellada iparxi poli pina.....
    dipla se tetious anthropous stekome kathe imera.

    ------------
    ma esete imar.

    ReplyDelete
  3. Σήμερα το υπέροχο post που ανάρτησες αγαπημένε μας φίλε, έγινε μάθημα, από τα καλύτερα που άκουσαν ποτέ παιδιά...
    Τα χαμομηλάκια του Α1, κάποιου Λυκείου σε ευχαριστούν...
    Έγραψαν σχόλια που σύντομα θα αναρτηθούν
    Ευχαριστούμε...

    ReplyDelete
  4. me timoun ta logia sou!
    mou lene na synexisw gi auta ta paidia, gia to diko mou paidi, gia ta paidia olou tou kosmou.
    na syneisferw oso mporw stin afypnisi!
    me timises!
    s euxaristw!

    ReplyDelete
  5. Κύριε Κρανιώτη,το γραφόμενο σας και το σχετικό βίντεο μου έριξαν άλλη "μια μπουνιά" στο στομάχι.
    Καταλαβαίνω την οργή σας γιατί έτσι νοιώθω κι εγώ με τους βολεμένους"συνΕλληνες".Και πολλές φορές γίνομαι εριστική και δύστροπη με άτομα που μιλάνε όλο έπαρση για το ακριβό κινητό ή την ψηφιακή που αγόρασαν σε χλιδάτες τιμές.

    Μου έκανε την ΤΙΜΗ ένα γλυκύτατο κοριτσάκι της Action Aid να με κάνει ανάδοχη μητέρα της!Και πολλά αδέσποτα ζώα τρώνε απο την "μανουλα την ανάδοχη"

    Ανήκω στους μεσαίους αμειβόμενους Έλληνες.Εκοψα απο τα τσιγάρα μου,έκοψα απο τα"σουβλάκια"της κόρης μου και "το όνειρο έγινε πραγματικότητα"!
    22 Ευρώ τον μήνα είναι!
    Δεν υπάρχει δεν μπορώ,υπάρχει δεν θέλω.Υπάρχει το εγώ κι ο κ....ς!Κι όσο για το ξεπούλημα της ψυχής ας μην το ψάχνουμε...θα πικραθούμε πολύ πάλι.
    Σας συγχαίρω για το εξαίρετο πόστ σας.
    Την καλησπέρα μου και τα σέβη μου σε όλη την συντροφιά του Χαμομηλιού

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  7. Η Ευαγγελία Καραϊσκου
    μαθήτρια της Α΄Λυκείου γράφει:

    "Ένα δισεκατομμύριο εκατό εκατομμύρια ανθρώπους σε τουλάχιστον 37 χώρες πλήττει η πείνα και η έλλειψη τροφίμων, με αποτέλεσμα αναλυτές μιλούν ήδη για επικείμενο “πόλεμο της πείνας“."

    Είναι γεγονός ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, ένα δισεκατομμύριο εκατό εκατομμύρια άνθρωποι σε τουλάχιστον 37 χωρες πεινάνε!! Δεν είναι δυνατόν τον 21ο αιώνα με την πρόοδο της τεχνολογίας και της επιστήμης να υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που ζουν σε υπανάπτυκτες χώρες, σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης, μη έχοντας τα βασικά εφόδια, όπως καθαρό νερό τροφή και στέγη. Ενώ εμείς στην Ελλάδα έχουμε όλα τα καλά του Θεού και δεν ανησυχούμε για τίποτα. Είναι αλήθεια ότι είμαστε οι πρώτοι σε παχυσαρκία χώρα στην Ευρώπη ενώ πολλοί λαοί της Ασίας και της Αφρικής δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τα βασικά για να ζήσουν καθώς πλήττονται κάθε τόσο από τυφώνες τσουνάμι και σεισμούς. Και είναι φυσικό να υπάρχουν τέτοια καιρικά φαινόμενα όταν όλοι μας καταστρέφουμε χωρίς περίσκεψη, χωρίς αιδώ, το περιβάλλον.
    Δεν κάνουμε τίποτα για να σώσουμε μια ζωούλα που ψάχνει μόνο για λίγο καθαρό νερό και ένα κομμάτι ψωμί έστω και πολυκαιρισμένο μια χουφτίτσα ρύζι ενώ εμείς κάθε μέρα αγοράζουμε δυο με τρεις φρατζόλες φρέσκο ψωμί. Άσε που το πετάμε την επομένη επειδή μπαγιάτεψε!!
    Θα πρέπει λοιπόν να ευαισθητοποιηθούμε περισσότερο και να κάνουμε κάτι και για τον πλησίον μας που βρίσκεται σε ανάγκη, έστω και αν αυτός ζει μακριά, δεν τον ξέρουμε ή δεν μιλάμε την ίδια γλώσσα.
    Είναι άνθρωπος κι αυτός σαν κι εμάς και δεν του αξίζει τέτοια ζωή. Ας μην ξεχνάμε ότι το λιγότερο που μπορούμε να δώσουμε γι αυτόν θα είναι το περισσότερο. Μπορούμε λοιπόν να προσφέρουμε απλόχερα ένα χαμόγελο χωρίς να στερηθούμε και πολλά.


    “Τα έχουμε όλα!
    Όλα εκτός απο ένα!
    ΤΗ ΨΥΧΗ ΜΑΣ!!
    γιατι αυτή τη ξεπουλήσαμε στο διάολο για ενα σπιτάκι και μια μοναξιά!”

    Με τους σημερινούς έντονους ρυθμούς ζωής έχουμε ξεχάσει πια να ζούμε τη ζωή. Χάσαμε το ενδιαφέρον μας για τον πλησίον μας, τη ζωή, τον Έρωτα γιατί δε ζούμε. Απλά υπάρχουμε χωρία να προσφέρουμε τίποτα σημαντικό στην κοινωνία ή στον εαυτό μας. Ξεπουληθήκαμε για το τίποτα. Δεν είμαστε ΟΝΤΑ με συναισθήματα και ψυχή, δηλαδή δε διαφέρουμε από τα άλογα όντα. Ἐχουμε χάσει τα πάντα τα σημαντικότερα πράγματα, όπως την ψυχή μας που την πουλήσαμε στο διάολο για ένα σπίτι και μια μοναξιά. Για ένα σπίτι που δεν έχει να μας προσφέρει τίποτα, δεν μπορεί να μας δώσει χαρά αγάπη στοργή, ιακανοποιηση ευχαρίστηση ή ο,τιδήποτε άλλο που θα αισθανόμασταν αν ΖΟΥΣΑΜΕ τη ζωή, ενδιαφερόμασταν για τον πλησίον μας ερωτευόμασταν με όλη μας της καρδιά.
    Ζούμε σε έναν κόσμο που φοβάται να αγαπήσει και να αγαπηθεί, που φοβάται να ζήσει.
    Ζούμε σε έναν κόσμο απόξενο απόμακρο χωρίς συναισθήματα.
    Ας αλλάξουμε τρόπο ζωής λοιπόν, ας μη φοβόμαστε πια
    ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ να αλλάξουμε ….

    9/5/08 20:26

    ReplyDelete
  8. Είμαστε καλοί γονείς, γιατί το παιδί μας των 8 ετών, από 35 κιλά που πρέπει να ζυγίζει, φτάνει το καταπληκτικό ρεκόρ των 65 κιλών!

    "Μάγκες" πατεράδες, που είναι ανίκανοι και τρέμουν, μήπως και ερωτηθούν από το παιδί τους για έρωτα, για αγώνα, για πνεύμα, για αληθινή ζωή!

    Πρέπει λοιπόν να αναθεωρήσουμε τον τρόπο με τον οποίο εκπαιδεύουμε τα παιδιά μας. Μήπως αντί για ένα παραπάνω «σουφλάκι» να τους προσφέρουμε έναν καλύτερο λόγο; Μια παραπάνω αξία; Κάτι που θα φανεί περισσότερο χρήσιμο από την απλή ικανοποίηση των πλασματικών τους αναγκών, που φαντάζει (για τους γονείς) ο καλύτερος τρόπος για να κάνουν το παιδί τους ευτυχισμένο;
    Ίσως, τελικά, το παιδί να χρειάζεται απλώς τρυφερούς γονείς που να το αγαπούν και όχι να το κακομαθαίνουν θεωρώντας ότι το κάνουν ευτυχισμένο.
    Το παιδί για να είναι ευτυχισμένο χρειάζεται μια απλή, ισορροπημένη οικογένεια που θα του μάθει ότι τα υλικά αγαθά δεν είναι η βάση που θα το οδηγήσει στην ευδαιμονία.
    Δυστυχώς όμως όλα είναι θέμα παιδείας των γονέων. Πώς αυτοί θα μεταφέρουν στο αγαπημένο τους παιδί τις αξίες και τα ήθη, αν οι ίδιοι έχουν ανάγκη από κάποιον να τους τα διδάξει;
    Τρέμε λοιπόν κοινωνία των νέων!! Τρέμε τους μάγκες πατεράδες που είναι ανίκανοι να εκπαιδεύσουν τη μέλλουσα κοινωνία, να της προσφέρουν κουλτούρα και το κάτι παραπάνω για να γίνουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ οι σημερινοί έφηβοι, που το μόνο που γνωρίζουν είναι πώς να καταναλώνουν αγαθά και να εμπλουτίζουν το λεξιλόγιό τους χρησιμοποιώντας τον «Μπαμπινιώτη-σταρ» ή οποιοδήποτε άλλο χαμηλού επιπέδου κανάλι.
    Πού είσαι τώρα σωστέ πατέρα;
    Πού είσαι τώρα που το παιδί φωνάζει ότι έχει ανάγκη από σωστό λεξιλόγιο, σωστή ΠΑΙΔΕΙΑ;
    Πού βρίσκεσαι τη στιγμή που το παιδί μαθαίνει για τον ΕΡΩΤΑ και την ΑΛΗΘΙΝΗ ΖΩΗ από τους «έμπειρους»φίλους του;
    Γιατί επιλέγεις να χάνεις αυτές τις πολύτιμες στιγμές;
    Αυτές τις στιγμές ελπίδας;
    Σώσε το παιδί και θα υπάρχει ΕΛΠΙΔΑ.

    Μάιρα Δαμιανού
    μαθήτρια Α΄Λυκείου

    ReplyDelete
  9. Καθότι το όλο κείμενο με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο και πολέμιο προφανώς της ελληνικής αυτής πραγματικότητας, έχω να κάνω ένα σχόλιο που θα έκανα σε πολλά παρόμοια κείμενα.
    Το σχόλιό μου αφορά τα εξής γραμμένα στο κείμενο:
    «»Σιγά μη δώσουμε δεκάρα για να γίνουμε ανάδοχοι σε κανα παιδί στη Σομαλία ή στην Αιθιοπία!
    Αλήθεια συνΈλληνες της μάσας, έχουμε καταλάβει οτι τα παιδιά που πεινάνε στην Αφρική ή στην Ασία, είναι όλων μας?
    Οτι όλοι μας αφήνουμε αυτά τα παιδιά να πεθαίνουν στη πείνα?
    Δεν είπα να γίνουμε όλοι καλοί Σαμαρείτες και να τρέξουμε στην Αφρική να δώσουμε το "είναι" μας σα συνάνθρωποι.»

    Το σχόλιό μου, όσον αφορά τις παραπάνω γραμμές είναι το εξής:
    Πιστεύω ότι η κατάσταση αυτή που δημιουργείται, η όλη τάση για το γνωστό (νεοελληνικό;) ωχαδερφισμό που έχει η μάζα είναι απόρροια μιας άλλης κατάστασης ριζωμένης στους αιώνες και την ιστορία. Η κατάσταση αυτή είναι το σάπιο πλέον από όλες τις απόψεις ελληνικό σύστημα. Δίχως να θεωρώ τις υπόλοιπες δυτικές κοινωνίες «τέρατα» δημοκρατικών αξιών, δικαιοσύνης κλπ θεωρώ πως με ελάχιστες εξαιρέσεις σε βάθος δυο περίπου αιώνων το ελληνικό σύστημα από τότε μέχρι τώρα έχει σαπίσει σαν κουφάρι. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον λοιπόν όπου οι έλληνες από τόπε μεγαλώνουν και εμπλουτίζουν το σύστημα αυτό με γραφειοκρατίες, λαδώματα και μίζες και άλλα ωραία, που κάνουν ένα κράτος ξεχωριστό, μεγαλώνουν και τα παιδιά τους, η γενιά μου.
    ¨έχοντας μεγαλώσει έτσι λοιπόν, μια χαρά έχουν δικαίωμα στον ωχαδερφισμό και την ευκολία ακριβώς επειδή δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς, δεν έχουν μάθει να σκάφτονται αλλιώς.
    Σ΄ αυτό λοιπόν το «εύκολο να τη βολέψεις κατά τα άλλα σύστημα», τυγχάνει να υποθάλπονται και μεγαθήρια-πλουσιωάσηδες που μια χαρά έχουν την οικονομική δυνατότητα να θρύψουν με τον ετήσιό τους τζίρο τη μισή Νιγηρία.
    Εδώ λοιπόν βρίσκεται και η βασική ,μου ένσταση όσον αφορά τον ιδεολογικό προσανατολισμό του κειμένου. Ο απλός λαός-μάζα δεν έχει καταλάβει ότι δε φταίμε εμείς, η κοινωνική τάξη των 1.500 ευρώ το πολύ, που πεινάνε τα παιδιά ανά τον κόσμο. Οι πλούσιοι και ισχυροί της γης μας έχουν κάνει να αισθανόμαστε έτσι.
    Προσωπικά δεν έχω καμιά τύψη που δε θέλω να δώσω λεφτά στην action aid.
    Μήπως φταίμε εμείς πάλι για τις κλιματικές αλλαγές;;;;
    Ε, τότε να θυμηθώ να γκρεμίσω την αλυσίδα των εργοστασίων μου που μολύνουν το περιβάλλον!!
    Μα τι καπιτάλας που είμαι τελικά::::!!!!!

    Μαθητής Α΄Λυκείου

    ReplyDelete

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki