Monday 30 March 2015

Το βίντεο που θα έκανε ακόμα και έναν Γερμανό να υποστηρίξει την Ελλάδα - Die Anstalt - Griechenland

Η τρόικα στην ελληνική στην ταβέρνα, ο επιζών από το Δίστομο και γιατί η Γερμανία πρέπει να πληρώσει και αυτή το χρέος της (Vid)
 
 
Έναν ανέλπιστο σύμμαχο βρήκε η Ελλάδα στους αγώνες που δίνει τόσο για να κατανοηθεί η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα τα τελευταία έξι χρόνια από τις πολιτικές της τρόικας όσο και στην διεκδίκηση των πολεμικών αποζημιώσεων.
Πρόκειται για το σόου Die Anstalt (To Ινστιτούτο) που προβάλλεται από ZDF, το δεύτερο κανάλι της κρατικής (!) τηλεόρασης της Γερμανίας.
Η επόμενη εκπομπή με αντικείμενο την Ελλάδα, η οποία θα προβληθεί από την γερμανική τηλεόραση αύριο Τρίτη, έχει ήδη «ανέβει» στο ίντερνετ.

 
Από τα 50 λεπτά που διαρκεί το σόου ξεχωρίζουν δύο ενότητες.
Στην πρώτη παρουσιάζεται με τον πλέον παραστατικό και σατυρικό τρόπο η κατάσταση που έχει περιέλθει Ελλάδα, η οποία εμφανίζεται ως μία ταβέρνα η οποία λειτουργεί υπό τις οδηγίες της τρόικα ενώ στο δεύτερο μέρος θίγεται με πολύ καυστικό και συγκινητικό τρόπο το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων.

Παρών στην εκπομπή είναι και ο επιζών από το Δίστομο, Αργύρης Σφουντούρης, του οποίου οι Γερμανοί εκτέλεσαν και τους δύο γονείς και αρκετούς συγγενείς.

Το Die Anstalt πηγαίνοντας κόντρα στις λαϊκιστικές φωνές της Γερμανίας έχει επανειλημμένα και στο παρελθόν παρουσιάσει το ελληνικό πρόβλημα από μία διαφορετική οπτική. Στην αυριανή εκπομπή – η οποία αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις – οι παραγωγοί καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι δεν είναι μόνο οι Έλληνες οι οποίοι πρέπει να πληρώσουν τα χρέη τους αλλά και οι Γερμανοί, χωρίς τρικ...
περισσότερα εδώ 

Μυτιλήνη: Κακοποιούσε την 11χρονη κόρη της

Μια 11χρονη μαθήτρια δημοτικού στη Μυτιλήνη έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας από την ίδια την μητέρα της.
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα της Λέσβου», το πρωί της Παρασκευής οι εκπαιδευτικοί του δημοτικού σχολείου της Μυτιλήνης που πηγαίνει η 11χρονη ενημέρωσαν την αστυνομία και σε συνεννόηση με την Εισαγγελία διατάχθηκε η σύλληψη της μητέρας.

Οι εκπαιδευτικοί είχαν διαπιστώσει ότι το παιδί φέρει εμφανή σημάδια βίας σε πρόσωπο και χέρια. Το ίδιο το παιδί μίλησε στους δασκάλους του σχολείου για τις συνθήκες που και ζει και το καθεστώς βίας  μέσα στο σπίτι.

Η μαθήτρια θα υποστηριχθεί από ψυχολόγο της διεύθυνσης εκπαίδευσης Λέσβου και του νοσοκομείου Μυτιλήνης.


madata

Θα φέρεις κουταβάκι στο σπίτι;


Μόλις έρθει το κουτάβι στο σπίτι το παιδί είναι ενθουσιασμένο και θέλει να παίξει μαζί του. Είναι πολύ φυσιολογικό.

Υπάρχουν όμως κάποιοι βασικοί κανόνες που πρέπει να εφαρμόσεις από την αρχή ώστε να αναπτυχθεί μεταξύ τους μια ασφαλής και αρμονική σχέση.

Είναι πολύ σημαντικό το κουτάβι «να κάνει παρέα με παιδιά», είναι μέρος της κοινωνικοποιήσεως του. Από την άλλη πρέπει να δώσεις στο παιδί να καταλάβει. πως το κουτάβι δεν είναι παιχνίδι. Η σχέση αυτή θα πρέπει να μπει στη σωστή βάση από την αρχή. Μη ξεχνάς πως είναι και τα δύο παιδιά!

Όταν συστήσεις το παιδί στο κουτάβι, φρόντισε να είναι και οι δύο ήρεμοι. Όχι φωνές και στριγκλιές. Τα κουτάβια στρεσάρονται και φοβούνται εύκολα. Ζήτα από το παιδί να κάτσει κάτω. Σκέψου πως θα αντιδρούσες εσύ εάν έβλεπες έναν γίγαντα να τρέχει κατά πάνω σου φωνάζοντας. Δώσε την ελευθερία στο το κουτάβι να πλησιάσει μόνο του το παιδί και μη το αναγκάσεις.
Μην αφήνεις ποτέ το κουτάβι και το παιδί μόνα τους χωρίς επίβλεψη.

Μην αφήνεις το παιδί να του τραβάει τα πόδια, τα αυτιά και την ουρά. Επίσης μην αφήνεις το παιδί να πλησιάζει τη μουσούδα του σκύλου. Τουλάχιστον στην αρχή της γνωριμίας τους.
Μην αφήνεις ποτέ το παιδί να σφίγγει το κουτάβι στην αγκαλιά του. Αυτό ισχύει και για τα "μεγαλύτερα παιδιά", τους ενήλικες. Μπορεί εμείς να το θεωρούμε ένδειξη τρυφερότητας αλλά οι σκύλοι δεν το βλέπουν έτσι.

Όταν διαπιστώσεις πως το κουτάβι κουράστηκε, στρεσαρίστηκε και δεν θέλει άλλο παιχνίδι πρέπει να το απομακρύνεις . Μην το αναγκάσεις να μείνει κοντά στο παιδί με το ζόρι.
Μην αφήνεις το παιδί να παίζει μαζί του «άγρια» διότι έτσι ενισχύονται επιθετικές συμπεριφορές.

Πολλές φορές βρίσκουμε το δάγκωμα ενός κουταβιού χαριτωμένο αλλά να θυμάσαι πως δεν θα μείνει για πάντα κουτάβι.

Μην αφήνεις το παιδί να παίζει με το κουτάβι κοντά στο σημείο που κάνει την ανάγκη του. Εάν έχεις κήπο, να καθαρίζεις συχνά.
Μην αφήνεις το κουτάβι να πηδάει πάνω στο παιδί. Αν το κάνει σε μικρή ηλικία θα το κάνει και όταν μεγαλώσει γιατί ποτέ δεν του έδωσες να καταλάβει, πως δεν θέλεις να το κάνει. Καλό είναι φυσικά να μην αφήνεις το κουτάβι να πηδάει σε κανέναν.

Μην αφήνεις το παιδί να κυνηγάει το κουτάβι. Αυτομάτως το κουτάβι θα θεωρήσει πως να το κυνηγούν είναι παιχνίδι με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο μετά να του μάθεις να έρχεται κοντά σου όταν το φωνάζεις.
Μην αφήνεις το κουτάβι να κυνηγάει το παιδί. Εάν βρεθείς σε κάποιο χώρο με παιδιά, ο σκύλος πιθανότατα να κάνει το ίδιο επειδή θα το θεωρεί παιχνίδι. Μην είσαι σίγουρος πως θα αρέσει και στους άλλους γονείς.

Μην αφήνεις το παιδί να σηκώνει το κουτάβι ψηλά. Τα κουτάβια συνήθως φοβούνται όταν κάποιος τα σηκώνει ξαφνικά στο αέρα. Επίσης υπάρχει κίνδυνος να γλιστρήσει από τα χέρια του και να τραυματιστεί.
Συμβούλεψε το παιδί να χαϊδεύει το κουτάβι στο στήθος και στα μάγουλα (όχι πάνω στο κεφάλι), κάτι που πρέπει να κάνει και με τους ενήλικους σκύλους.

Πηγή

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki