Friday 12 November 2021

Αν ήσουν στην θέση τους, πώς θα σου φαινόταν;

Απόδειξε ότι είσαι άνθρωπος, και σκέψου τους Συνανθρώπους σου, οι οποίοι κινούνται με Αναπηρικό καροτσάκι γιατί ΔΕΝ μπορούν να περπατήσουν όπως ΕΣΥ (!)
Ο Μόνος ''Δρόμος'' που μπορούν να κυκλοφορούν είναι τα ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ(!)

     Σεβάσου τον ΤΥΦΛΟ, που περπατάει στην ράμπα τυφλών πάνω στο Πεζοδρόμιο (Ναι, είναι τα κίτρινα ή κόκκινα πλακάκια που ΠΟΤΕ δεν ρώτησες σε τι χρησιμεύουν) και ΜΗΝ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙΣ με το όχημά σου στο Πεζοδρόμιο που εσύ ΒΛΕΠΕΙΣ, γιατί τον εμποδίζεις να περάσει(!)

      Σεβάσου την Μαμά με το καροτσάκι, τον Γέροντα, τον τραυματία και το ΔΙΚΑΙΩΜΑ του να κυκλοφορεί στο Πεζοδρόμιο(!)
     Πριν βρίσεις το Κράτος, τις Αρχές, τα λαμόγια, το Σύστημα (Δεν λέω ότι το κάνεις αδίκως) κάνε μια αυτοκριτική και μη γίνεσαι η τραγική αιτία για την Ταλαιπωρία ακόμα και για Θανάτους (γιατί εφόσον έχεις κλείσει το Πεζοδρόμιο με την Αμαξάρα σου αναγκαστικά ο μόνος τρόπος να συνεχίσει την πορεία του ο Πεζός, είναι να κατέβει στο οδόστρωμα κινδυνεύοντας ΕΞΑΙΤΙΑΣ σου και ΟΧΙ του Κράτους που ΠΑΝΤΑ και σε ΟΛΑ σου φταίει (Να και κάτι που Φταις ΜΟΝΟ ΕΣΥ και ΕΓΩ και ΕΜΕΙΣ)

     Αν ΔΕΝ βρίσκεις να Παρκάρεις, Πάρκαρε 2-3 Στενά πιο Πέρα. Άλλωστε, Ευτυχώς, Έχεις ΠΟΔΙΑ να περπατήσεις, Έχεις ΜΑΤΙΑ να δεις που περπατάς σε αντίθεση με κάποιους Άλλους.
     Αν ήσουν στην Θέση τους, πάνω σε ένα καροτσάκι, ΠΩΣ ΘΑ ΣΟΥ ΦΑΙΝΟΤΑΝ, να μην μπορείς να βγεις από το Σπίτι σου, εξαιτίας κάποιων Συνανθρώπων σου;

Ξέρω, θα πεις :
«Έλα μωρέ, θα το αφήσω μόνο 5 λεπτά, βαριέμαι να παρκάρω πιο πέρα»...
Δυστυχώς, όμως, το Άτομο ΜΕ Αναπηρίες ΔΕΝ μπορεί να ξέρει ποιο 5λεπτο επέλεξες ΕΣΥ, ο ΑΛΛΟΣ, ΕΓΩ να παρκάρουμε για να κλειστεί στο Σπίτι του.

Νέος Ποινικός Κώδικας: Ισόβια στους βιαστές ανηλίκων

Βαρύτερες ποινές για μία σειρά αδικημάτων όπως τα εγκλήματα που χαρακτηρίζονται ως ειδεχθή προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που ξεκίνησε να συζητείται σήμερα στη βουλή.
Με βάση το νομοσχέδιο για την βαριά εγκληματικότητα, όπως ανθρωποκτονία, βιασμός, θανατηφόρος ληστεία η προβλεπόμενη ποινή θα είναι πλέον μόνον η ισόβια κάθειρξη,

Αυστηροποιούνται τα αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής που τελούνται είτε σε βάρος ενηλίκων είτε σε βάρος ανηλίκων.
Επιπλέον, προβλέπεται ρητά για πρώτη φορά η περίπτωση βιασμού σε βάρος ανηλίκου με ποινή την ισόβια κάθειρξη.
Τα εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας, όταν αυτά τελούνται σε βάρος ανηλίκου θα παραγράφονται από την ενηλικίωσή του και για ένα έτος, εφόσον η πράξη είναι πλημμέλημα και για τρία έτη εφόσον είναι κακούργημα,

Για τα αδικήματα της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας στον εργασιακό χώρο και της προσβολής της γενετήσιας ευπρέπειας για τους ανήλικους θα διώκονται πλέον αυτεπάγγελτα.

περισσότερα εδώ

Πράγματα που κάθε παιδί με αυτισμό θα ήθελε να ξέρεις

Αν ένα παιδί με αυτισμό μπορούσε να πει όλα όσα έχει μέσα του και ήθελε να γνωρίζεις για αυτό θα ήταν ο τέλειος τρόπος για να σου δείξει πως να το βοηθήσεις.

1. Είμαι παιδί

Ο αυτισμός είναι μέρος του ποιος είμαι δεν είναι όλα όσα είμαι. Είμαι ένας άνθρωπος με σκέψεις, ιδέες, ταλέντα και όνειρα όπως και εσύ. Σαν παιδί ακόμα μαθαίνω τον εαυτό μου και ούτε εγώ και φυσικά ούτε και εσύ ξέρουμε όλα αυτά για τα οποία είμαι ικανός.

2. Οι αισθήσεις μου δεν είναι απόλυτα συγχρονισμένες

Αυτό σημαίνει ότι εικόνες, ήχοι, μυρωδιές και γεύσεις στις οποίες εσύ μπορεί να μην δίνεις σημασία για μένα είναι επώδυνες. Πολλές φορές νοιώθω το περιβάλλον μου εχθρικό. Αυτό μπορεί να με κάνει να φαίνομαι αντικοινωνικός και περίεργος αλλά το μόνο που κάνω είναι να προσπαθώ να προστατέψω τον εαυτό μου.

3. Μεταφράζω κυριολεκτικά αυτά που ακούω

Με μπερδεύεις όταν λες “κάτσε στα αυγά σου” ενώ αυτό που εννοείς είναι “κάτσε ήσυχος”. Μην μου λες “αυτό είναι παιχνιδάκι” όταν δεν υπάρχει καν κάποιο παιχνίδι στο δωμάτιο και αυτό που εννοείς είναι ότι κάτι “είναι πολύ εύκολο”. Μην μου πεις “βρέχει καρεκλοπόδαρα”, πες μου ότι “βρέχει πολύ δυνατά”. Μεταφορές και σαρκαστικά σχόλια είναι έννοιες που δεν καταλαβαίνω.

4. Δώσε προσοχή σε όλους τους τρόπους με τους οποίου προσπαθώ να επικοινωνήσω

Πολλές φορές είναι δύσκολο για μένα να σου πω αυτό που χρειάζομαι όταν δεν έχω τρόπο για να εκφράζω τα συναισθήματα μου. Δώσε προσοχή στις κινήσεις του σώματος μου. Μπορεί να πεινάω, να είμαι σαστισμένος, φοβισμένος ή ακόμα και μπερδεμένος αλλά να μην στο λέω με λέξεις. Κοίτα σημάδια που σου δίνω. Είναι εκεί.

5. Δείξε μου τον τρόπο, μην μου τον λες

Προσπάθησε να μου δείξεις τον τρόπο για να κάνω κάτι και μην μου το λες με λόγια. Προετοιμάσου να μου το δείξεις πολλές φορές γιατί η εξάσκηση με βοηθάει πολύ. Αυτός ο τρόπος είναι καλύτερος για μένα γιατί έτσι δεν έχω το άγχος του να θυμάμαι τι μου είπες ότι πρέπει να κάνω μετά. Οπτικά βοηθήματα με βοηθάνε να ελέγχω καλύτερα το πρόγραμμα μου. Οι εικόνες με βοηθάνε πολύ καλύτερα γιατί οι λέξεις είναι σαν ατμός για μένα. Εξατμίζονται πριν βγάλω κάποιο νόημα από αυτές.

6. Δώσε προσοχή σε αυτά που μπορώ να κάνω και όχι σε αυτά που δυσκολεύομαι

Όπως κάθε άνθρωπος έτσι και εγώ δεν μπορώ να μάθω όταν βρίσκομαι σε ένα περιβάλλον που νοιώθω ότι δεν είμαι καλός και χρειάζομαι “βελτίωση”. Έτσι αποφεύγω να κάνω καινούρια πράγματα. Ψάξε λοιπόν για πράγματα που μπορώ να κάνω και θα τα βρεις. Είναι πολλά.

7. Βοήθησε με στις κοινωνικές μου σχέσεις

Μπορεί να φαίνεται ότι δεν θέλω να παίξω στην παιδική χαρά με τα άλλα παιδιά αλλά στην πραγματικότητα απλά δεν έχω τον τρόπο να τα προσεγγίσω. Βοήθησε με να το κάνω και δείξε μου τον τρόπο να παίζω με άλλους. Θα με κάνει πολύ χαρούμενο αυτό

8. Προσδιόρισε τι προκαλεί τις κρίσεις μου

Μία κρίση μπορεί να συμβεί γιατί έχω ξεπεράσει το όριο των κοινωνικών μου δυνατοτήτων ή οι αισθήσεις μου είναι τόσο έντονες που δεν τις ελέγχω. Προσπάθησε να βρεις σε ποιες καταστάσεις, δραστηριότητες, χρονικές περιόδους ή ακόμα με ποιους ανθρώπους παθαίνω τις κρίσεις και έτσι θα μπορέσεις να τις προλάβεις.

9. Αγάπησε με χωρίς όρους

Θυμήσου ότι δεν διάλεξα να έχω αυτισμό. Χωρίς την στήριξη σου πολύ δύσκολα θα τα καταφέρω να γίνω πετυχημένος και ανεξάρτητος σαν ενήλικος. Με την βοήθεια σου οι πιθανότητες είναι πολύ περισσότερες από όσες νομίζεις. Να έχεις υπομονή.

citypatras.gr

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki