Wednesday 26 May 2010

Humane Award

Η Κάτια, με το όμορφο blog Marilise, λέει: "

Με λένε Κάτια, και έχω τρεις θυγατέρες, μια πριγκίπισσα της θάλασσας, ένα αξιαγάπητο ξωτικό και μια πανέμορφη νεράιδα. Χρόνια τώρα ταξιδεύω μαζί τους σε καταγάλανες θάλασσες, σε ξάστερους ουρανούς και σε ονειρεμένες μέρες γεμάτες χρυσόσκονη και ροδοζάχαρη. 
Λάτρεψα πολλά ελληνικά ιστολόγια καθώς μου θύμισαν τα μικράτα τους, τις κατασκευές τους, τις λατρεμένες κάρτες τους, την αστείρευτη φαντασία τους. Φέτος λοιπόν στα γενέθλια μου αποφάσισα να ξεκινήσω το δικό μου blog, να ασχοληθώ με όλα εκείνα που αγάπησα και αγαπώ. Συνταξιδιώτες στο όνειρο ευχαριστώ !!!!"

my beloved mermaid, my precious watergipsy and the cream of the cream fairy
Η Κάτια λοιπόν, μας χάρισε το βραβείο Humane


"Στο ιστολόγιο "To hamomilaki", όλοι όσοι δουλεύουν γι αυτό παράγουν έργο ζωής
Συγχαρητήρια για την αληθινή προσφορά σας"

Σ' ευχαριστούμε πολύ Κάτια !

Γραφέας Πεζικού


Ο αγαπητός μας "Γραφέας Πεζικού" ή Χριστόδουλος Ζησάκης, πέρασε σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του και υποβλήθηκε σε αλλεπάλληλα χειρουργεία.
Τώρα αναρρώνει και φυσικά του είναι δύσκολο να ασχολείται με τη μπλογκόσφαιρα.
Του ευχόμαστε ολόψυχα να είναι σύντομα γερός και σιδερένιος, και να χαρεί τα παιδιά και τα εγγόνια του, για να συνεχίσει να "μεγαλώνει μαθαίνοντας και να επαναλαμβάνει άφοβα τα λάθη του, χωρίς να χρειάζεται να διδάσκεται απ' αυτά".
Έτσι!!! Γιατί είναι ένας από εμάς, που "μυαλό δεν αφήνουμε να μας βάλουν άλλοι".
 
ΔΥΝΑΤΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΕ


Αναφορά σε έναν διακριτικό και σεμνό Συνοδοιπόρο
Να είσαι Πάντα Καλά Χριστόδουλε !

Βρέφος σώθηκε από θαύμα
Miracle on the tracks

Ήρωας χαρακτηρίζεται από τα Αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης ένας οδηγός τρένου που κατάφερε να ακινητοποιήσει την αμαξοστοιχία έγκαιρα στην προσπάθειά του να σώσει ένα βρέφος που είχε πέσει στις ράγες.
Η γιαγιά του μωρού αφαιρέθηκε για λίγα λεπτά με αποτέλεσμα να μην καταλάβει ότι το καρότσι με τον 15 μηνών εγγονό της έπεφτε στις ράγες του τρένου στη Μελβούρνη. Ο οδηγός φρέναρε αποφεύγοντας τα χειρότερα και το βρέφος γλίτωσε φέροντας μόνο εκδορές και μελανιές.
«Πρόκειται για θαύμα» δήλωσε στην εφημερίδα Herald Sun η νοσηλεύτρια Κέιτ Τζέσοπ, η οποία προσεφερε τις πρώτες βοήθειες στο αγοράκι.
Η νοσηλεύτρια επαίνεσε τα ταχύτατα αντανακλαστικά του οδηγού που τον έκαναν να ενεργοποιήσει τα φρένα εκτάκτου ανάγκης και να σταματήσει το τρένο νωρίτερα απ΄ό,τι αναμενόταν.
Το οπτικό υλικό από το κλειστό κύκλωμα εμφανίζει τον οδηγό να βγαίνει από την καμπίνα του και να τραβάει το αναποδογυρισμένο καρότσι από τις ρόδες της αμαξοστοιχίας.
Αυτή ήταν η δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο που ένα μωρό διασώζεται σχεδόν χωρίς γρατζουνιά μετά την πτώση καροτσιού στις γραμμές του τρένου σε σταθμό της Μελβούρνης.

"It’s not a great thing ever for our drivers to face these kinds of situations."
Metro corporate communications general manager Leah Waymark said not only did the driver’s swift actions help save the 15-month-old boy from more serious injuries, but he also jumped from the train to pull him out from being face down and under the first carriage.
"He braked, got out of his cabin as quickly as he could, making sure the train was safe, and moved the child and pram from just underneath the front of the train."
She said the pram was put back on the platform, but was unsure what had caused the pram to roll and fall onto the tracks with the train just metres away.

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki