Tuesday 14 May 2019

Μαμά μια ζωή: Μια υπέροχη ταινία μικρού μήκους αφιερωμένη στη μητέρα

Η μητέρα είναι αυτό το μαγικό πλάσμα που δίνει ζωή, που μεταλαμπαδεύει γνώση και χαρά, που μπορεί με ένα φιλί της να γιατρέψει τον κάθε πόνο, που δίνει αγάπη χωρίς όρους και όρια στο παιδί της.
Ένα βίντεο αφιερωμένο στη μάνα που μας πονάει πιο πολύ από όλους που θα μας αγαπάει πάντα και που ποτέ δεν θα μας γυρίσει την πλάτη ότι κ αν της κάνουμε, ότι και αν γίνουμε. 

Δείτε το 12λεπτο βίντεο που ακολουθεί που περιγράφει τον κύκλο της ζωής, μέσα από τη ματιά μιας μάνας!
Η ζωή είναι όμορφη
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

Tomasz and Marek Sekielski - TELL NO ONE: Ντοκιμαντέρ ξεμπροστιάζει τους παιδεραστές, ρασοφόρους της Καθολικής εκκλησίας, στην Πολωνία

Το ντοκιμαντέρ του ανεξάρτητου δημοσιογράφου Τόμας Σεκίλσκι κατηγορεί την ιεραρχία της καθολικής εκκλησίας για τη χαλαρή αντιμετώπιση των ρασοφόρων που κατηγορούνται για παιδεραστία, στην ουσία την απουσία κυρώσεων εναντίον τους, ενώ θέτει και το ζήτημα της έλλειψης αντίδρασης από τον πάπα Ιωάννη Παύλο Β’.
Με τίτλο «Απλώς μη το πείτε σε κανένα», ένα μέρος του ντοκιμαντέρ έχει γυριστεί με κρυφή κάμερα. Πολλοί από τους ιερείς που εμφανίζονται σε αυτό, και οι οποίο πλέον είναι πολύ ηλικιωμένοι, ζητούν συγγνώμη για τη συμπεριφορά τους, ενώ κάποιοι προτείνουν να δώσουν χρήματα στα θύματα.

Το ντοκιμαντέρ κυκλοφόρησε οκτώ μήνες μετά την ταινία «Ο κλήρος», το οποίο είχε προκαλέσει σοκ στην Πολωνία, μια χώρα όπου η πλειονότητα των 38 εκατομμυρίων κατοίκων είναι καθολικοί πιστοί, καταγγέλλοντας τις αμαρτίες των ρασοφόρων, ανάμεσα στις οποίες και η παιδοφιλία.

Δύο εβδομάδες πριν τις ευρωεκλογές το ντοκιμαντέρ ενδέχεται να επιφέρει πλήγμα στο συντηρητικό κυβερνών κόμμα Νόμος και Δικαιοσύνης (PiS), που βρίσκεται στην εξουσία από το 2015 και τονίζει τη στενή του σχέση με την καθολική εκκλησία.
Χωρίς να σχολιάσει άμεσα το ντοκιμαντέρ, ο επικεφαλής του PiS Γιάροσλαβ Κατσίνσκι δήλωσε την Κυριακή ότι οι δράστες σεξουαλικών επιθέσεων εναντίον ανηλίκων θα τιμωρούνται αυστηρά, ακόμη κι αν πρόκειται για ιερείς ή διάσημους. Αναφέρθηκε μάλιστα, χωρίς να τον κατονομάσει, στην περίπτωση του Ρόμαν Πολάνσκι.

«Είμαστε έτοιμοι να τροποποιήσουμε τον ποινικό κώδικα, κάτι που σημαίνει ότι αυτό το έγκλημα (η παιδεραστία) θα τιμωρείται πολύ αυστηρά δεν θα υπάρχει αναστολή στις ποινές, θα υπάρχουν αυστηρές ποινές, ίσως και έως και 30 χρόνια κάθειρξη», τόνισε ο Κατσίνσκι.

Προς το παρόν η σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων κάτω των 15 ετών τιμωρείται με έως και 12 χρόνια κάθειρξη.
Η ανακοίνωση του Κατσίνκσι έγινε εν μέσω έντασης μεταξύ των φιλελεύθερων, που πιστεύουν ότι η εκκλησία έχει μεγάλη εξουσία στην Πολωνία, και τους συντηρητικούς, που θεωρούν ότι η καθολική πίστη είναι βασικό στοιχεία της εθνικής ταυτότητας και ότι η επιρροή της πρέπει να διαφυλαχθεί.
...............
Η αντίδραση της εκκλησίας στο ντοκιμαντέρ ήταν μετριοπαθής.
«Είμαι βαθιά συγκινημένος από τα όσα είδα στην ταινία του Τόμας Σεκίλσκι. Ζητώ συγγνώμη για όλα τα τραύματα που προκάλεσαν άνθρωποι της εκκλησίας», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Πολωνίας Βότσιεκ Πόλακ σε ανακοίνωσή του.

Ωστόσο η Άννα Φράνκοφσκα της οργάνωσης "Have no fear" που στηρίζει θύματα κακοποίησης, κατήγγειλε ότι η καθολική εκκλησία της Πολωνίας δεν έχει λάβει συγκεκριμένα μέτρα για να προσαχθούν οι παιδόφιλοι ιερείς στη δικαιοσύνη.

«Πρόκειται για μία ακόμη συγγνώμη, μοιάζει σαν η ανακοίνωση να είχε προετοιμαστεί προτού οι αξιωματούχοι της εκκλησίας δουν το ντοκιμαντέρ», πρόσθεσε.

περισσότερα εδώ: iapopsi
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

Πανελλαδικές εξετάσεις: Τα παιδιά σας είναι φτιαγμένα για πολύ σπουδαιότερα πράγματα στη ζωή τους, από ένα διαγώνισμα

Και, σας παρακαλώ, μην πιστέψετε ποτέ ότι οι γιατροί και οι μηχανικοί είναι οι μόνοι ευτυχισμένοι άνθρωποι στον πλανήτη.
Αγαπητοί γονείς,
Οι εξετάσεις των παιδιών σας θα ξεκινήσουν σύντομα. Ξέρω, ότι είστε όλοι τρομερά αγχωμένοι, προκειμένου το παιδί σας να τα πάει καλά σε αυτές.
 

Σας παρακαλώ, όμως, θυμηθείτε, ότι ανάμεσα στους μαθητές που θα κάθονται ο ένας δίπλα στον άλλον την ημέρα των εξετάσεων, υπάρχει ένας καλλιτέχνης, ο οποίος δεν χρειάζεται να ξέρει άριστα Μαθηματικά… Υπάρχει ένας επιχειρηματίας, ο οποίος δεν νοιάζεται ιδιαίτερα για την Λογοτεχνία… Υπάρχει ένας μουσικός, του οποίου οι βαθμοί στη Χημεία δεν θα έχουν ποτέ καμία σημασία… Υπάρχει ένας αθλητής, του οποίου η καλή σωματική κατάσταση είναι πιο σημαντική από τις γνώσεις του στη Φυσική…
 

Αν το παιδί σας φέρει υψηλούς βαθμούς στις εξετάσεις, αυτό θα είναι σπουδαίο! Αν δεν τα καταφέρει, όμως… σας παρακαλώ, μην του στερήσετε την αυτοπεποίθηση και την αξιοπρέπειά του. Πείτε του, ότι ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ, είναι απλά μία εξέταση!
 

Τα παιδιά σας είναι φτιαγμένα για πολύ σπουδαιότερα πράγματα στη ζωή τους, από ένα διαγώνισμα.
Πείτε του, πως ό,τι βαθμό κι αν φέρει, εσείς θα το αγαπάτε και δεν θα το κρίνετε.
 

Σας παρακαλώ, κάντε το αυτό και, αφού το κάνετε, παρακολουθήστε πώς το παιδί σας θα κατακτήσει τον κόσμο. Ένα διαγώνισμα ή ένας χαμηλός βαθμός δεν μπορούν να στερήσουν από το παιδί σας τα όνειρα και τα ταλέντα του.

Με θερμούς χαιρετισμούς,
Ο Διευθυντής του Σχολείου»


kynoclub
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki