Saturday 8 August 2015

Ο δασκάλος που μοιράζει βιβλία στα παιδιά
ταξιδεύοντας με το τρίτροχο του

Ο συνταξιούχος δάσκαλος Αντόνιο Λα Κάβα, ταξιδεύει από το 2000 σε χωριά της Ιταλίας για να διδάξει στα παιδιά τη σπουδαιότητα των βιβλίων και το πάθος για το διάβασμα.
H ιστορία του δασκάλου που μοιράζει βιβλία στα παιδιά ταξιδεύοντας με το τρίτροχο του
Κάθε Σάββατο, ο δάσκαλος ταξιδεύει με το «Bibliomotocarro», ένα ειδικό τρίτροχο όχημα που έχει μετατρέψει σε... βιβλιοθήκη για να κουβαλάει τα περίπου 700 βιβλία που μοιράζει στα παιδιά.
Τα παιδιά που συνήθως δανείζονται βιβλία, είναι μεταξύ 8-12 ετών και πάντα περιμένουν με ανυπομονησία τη κινητή βιβλιοθήκη αφού συνήθως τα μέρη που επισκέπτεται ο Αντόνιο, δεν έχουν δημόσια βιβλιοθήκη.
Το σύνθημα ότι έφτασε ο Αντόνιο σε κάποιο χωριό, είναι η κόρνα του που την πατάει δυνατά για να καταλάβουν τα παιδιά ότι πήγε να τους επισκεφθεί. 
Κάθε μήνα διανύει περίπου 500 χιλιόμετρα και δε σκοπεύει να σταματήσει σύντομα να δίνει αυτή τη χαρά στα παιδιά.
«Τα βιβλία εξαφανίζονται στη στιγμή και τα παιδιά, αφού τα πάρουν στα χέρια τους, κάθονται στην άκρη και τα περιεργάζονται. Δημιουργείται μια μαγική ατμόσφαιρα. 
Πριν φύγουν από τη βιβλιοθήκη ανοίγονται οι "Λευκές Σελίδες", ένα βιβλίο όπου τα παιδιά μπορούν να γράψουν ό, τι θέλουν: ιστορίες και προσωπικές αφηγήσεις. Όταν μου το επιστρέφουν, το βιβλίο πέφτει στα χέρια των άλλων παιδιών που συνεχίζουν την ιστορία ή γράφουν τις δικές τους. Και είναι πάντα υπέροχες ιστορίες», λέει ο Αντόνιο.
Ο Αντόνιο Λα Κάβα, αφιέρωσε 42 χρόνια στη διδασκαλία σε δημοτικά σχολεία αλλά ποτέ δεν σταμάτησε να ενδιαφέρεται για τα παιδιά και να τους μεταδίδει γνώσεις. Ο ίδιος κατάγεται από αγροτική οικογένεια και θυμάται τον εαυτό του να διαβάζει υπό το φως ενός κεριού.
Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του στο ilbibliomotocarro.com


Πηγή: mothersblog.gr

Της είπαν να ρίξει το παιδί της επειδή έπασχε από καρκίνο

Δείτε πως αντέδρασε!

Η εγκυμοσύνη σε πολλές περιπτώσεις είναι δύσκολη, πόσο μάλλον όταν η γυναίκα που κυοφορεί διαγιγνώσκεται με καρκίνο. Ο συνδυασμός αυτός όπως μπορείς να καταλάβεις είναι καταστροφικός. Αυτή είναι και η ιστορία του 24χρονου μοντέλου από τον Καναδά Elizaveta Bulokhova, η οποία βρέθηκε αντιμέτωπη με αυτή την κατάσταση το 2014.

Ήταν μόλις λίγων μηνών έγκυος, όταν πήγε για διακοπές με τον σύζυγο της στο Άμστερνταμ και την έπιασε ένας δυνατός πονόδοντος, ο οποίος όμως έπειτα από διάφορες εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, αποδείχθηκε πως ήταν καρκίνος. Το πρώτο πράγμα που της είπαν λοιπόν οι γιατροί ήταν ότι θα έπρεπε να κάνει άμβλωση, για να μπορέσει να προχωρήσει στην χημειοθεραπεία, για το δικό της καλό.
Σε δηλώσεις της είπε πως μιλούσε με το αγέννητο παιδί της και ήταν σαν να την άκουγε, οπότε δεν μπορούσε να κάνει έκτρωση και είπε στους γιατρούς πως αν το μωρό της είναι γραφτό να γεννηθεί, θα πρέπει να γεννηθεί.

Μετά από πολλές καθυστερήσεις λοιπόν, εμφανίστηκε και μια τρίτη επιλογή για την 24χρονη, το να κάνει καισαρική και ας ήταν 10 εβδομάδες νωρίτερα από την προβλεπόμενη ημερομηνία της γέννησης του παιδιού.
Με την αρρώστια αυτή όμως της αφαίρεσαν το 95% του σαγονιού της και έπειτα υποβλήθηκε σε χημειοθεραπεία. Το παιδάκι της βγήκε υγιέστατο και η ίδια τώρα αναρρώνει.
Μετά από όλη αυτή την περιπέτεια συνεχίζει το μόντελινγκ και απολαμβάνει τις όμορφες στιγμές με τον σύζυγο και τον πανέμορφο γιο της.

Πηγή -- boredpanda.com

Έκκληση για το φάρμακο EPISTATUS (κατά της επιληψίας) για 10χρονο παιδί

Έκκληση για το φάρμακο EPISTATUS απευθύνει το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα, για παιδί 10 ετών που πάσχει από επιληψία.
Σημειώνεται ότι προηγούμενη αίτηση που είχε αναρτηθεί για το ίδιο φάρμακο, αφορούσε άλλο παιδί, οι ανάγκες του οποίου ικανοποιήθηκαν πλήρως. 
«Το ΚΙΒΦ ευχαριστεί θερμά όσους στέκονται με το έργο τους στη μάχη της αλληλεγγύης για τους χιλιάδες ανέργους και απόρους συμπολίτες μας, για το παιδί».
Στοιχεία επικοινωνίας με το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Βύρωνα (Ελλησπόντου 12, ΤΚ 162 32 Βύρωνας): 6977-747431 + 6948-175 441 ( 210-7628209 μόνο απόγευμα)

Email επικοινωνίας: kif.byrona@gmail.com
tvxs

«Έτσι την παθαίνουν όσοι έχουνε κοκόρου γνώση!»
Γεώργιος Δροσίνης - Η αλεπού καλόγρια

Σαν δεν είχε τι να φάει μια αλεπού πονηρεμένη
αποφάσισε να πάει και καλόγρια να γένει.


Τρεις κοκόροι που δεν έχουν στο κεφάλι λίγη γνώση
την πιστεύουνε και τρέχουν την ευχή της να τους δώσει.

Μπαίνουν μέσα στο κελί της, τους ξομολογά εκείνη
και κουνεί την κεφαλή της και συχώρεση τους δίνει.

Και χωρίς να χάσει ώρα, καθώς ήταν πεινασμένη,
τους αρπάζει κι είναι τώρα και οι τρεις συχωρεμένοι.

 Και η αλεπού τούς κλαίει, τους μοιρολογά και λέει:
«Έτσι την παθαίνουν όσοι έχουνε κοκόρου γνώση!»

podilato98

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki