Tuesday 8 October 2013

Μαθήματα ζωής για τους γιους μας

My list of life lessons I want to teach my children 
.
1. Όταν ένα κορίτσι λέει «όχι», εννοεί «όχι».
2. Πάντα να κοιτάς τους ανθρώπους στα μάτια. Η επαφή με τα μάτια δηλώνει σιγουριά και αυτοπεποίθηση.  
3. Μη γίνεσαι φλύαρος, μιλώντας ασταμάτητα… να ακούς κιόλας, θα σου μάθει πολλά.
4. Φρόντισε για την πνευματική σου υγεία… θα κάνει καλό στην ψυχή σου.
5. Αν κάποιος σου πει: «Μην το πεις στους γονείς σου», αυτό προφανώς είναι το πιο ξεκάθαρο σημάδι για να μην τον ακούσεις.
6. Να μην ξεχνάς να κρατάς πάντα την πόρτα ανοιχτή, όταν πίσω σου ακολουθεί κάποιος άλλος.
7. Μην επιτρέπεις στο φόβο της αποτυχίας να σταθεί εμπόδιο στα όνειρά σου.
8. Να παραχωρείς τη θέση σου στους ηλικιωμένους ή σε ανθρώπους που τη χρειάζονται περισσότερο από εσένα.
9. Να έχεις καλούς τρόπους στο τραπέζι.
10. Μη δεσμεύεσαι με χρέη που ενδεχομένως να μην μπορείς να αποπληρώσεις. Ο μελλοντικός εαυτός σου θα σε ευγνωμονεί γι’ αυτό.
11. Να είσαι σωστός φίλαθλος. Η βία, ο φανατισμός και οι βρισιές δεν έχουν καμία σχέση με τον αθλητισμό.
12. Να βλέπεις τους ανθρώπους όπως πραγματικά είναι, και όχι όπως εσύ θα επιθυμούσες να είναι.
13. Να φοράς αντιηλιακή κρέμα, ακόμα κι αν πιστεύεις ότι δεν χρειάζεται. Η προστασία του δέρματος είναι απαραίτητη σε όλους, ανεξαρτήτως φύλου.
14. Ποτέ να μη στέλνεις μηνύματα στο κινητό την ώρα που οδηγείς… ΠΟΤΕ.
15. Το sexting (πράξη αποστολής/λήψης μηνυμάτων σεξουαλικού περιεχομένου) μπορεί να σε εκθέσει ανεπανόρθωτα. Πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός με τα προσωπικά σου δεδομένα.
16. Η ευτυχία είναι επιλογή. Αν η συναναστροφή σου με κάποιους σου κάνει κακό, μπορείς να τους βγάλεις από τη ζωή σου. Είναι δικαίωμά σου να αποφασίζεις εσύ και μόνο εσύ για τον εαυτό σου.
17. Είναι καλό κάθε δαπάνη να έχει έναν προϋπολογισμό. Μάθε να τον σχεδιάζεις και προσπάθησε να τον τηρείς.  
18. Να προσπαθείς η πρώτη εντύπωση να είναι και η καλύτερη, γιατί ίσως να μην έχεις ευκαιρία για δεύτερη.
19. Μάθε να μαγειρεύεις. Αυτή σου η ικανότητα θα σου φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη για όσο χρονικό διάστημα θα μένεις μόνος, και δεν υπάρχει καμιά γυναίκα στον κόσμο που να μην τη θαυμάζει.
20. Να συμπεριφέρεσαι στο κορίτσι σου με τον τρόπο που θα ήθελες ο μπαμπάς σου να συμπεριφέρεται στη μαμά σου.
21. Να αρπάζεις τις ευκαιρίες που θα σου δίνονται - ποτέ δεν θα μάθεις αν δεν δοκιμάσεις.
22. Να εμπιστεύεσαι το ένστικτό σου. Αν νιώθεις ότι κάτι είναι λάθος, προφανώς θα είναι.
23. Να μην είσαι θρασύδειλος. Να προσφέρεις τη βοήθειά σου, όταν χρειάζεται.
24. Η σύντροφός σου θα είναι το πιο σημαντικό πρόσωπο της ενήλικης ζωής σου. Διάλεξέ τη με σύνεση και προσοχή.
25. Τα μηνύματα είναι για τους φίλους. Να θυμάσαι να τηλεφωνείς στη μαμά σου. Δεν θα μένετε για πάντα κάτω από την ίδια στέγη, αλλά εκείνη δεν θα σταματήσει ποτέ να λατρεύει να ακούει τη φωνή σου.
 
*Από το blog «life without pink... just trying to survive in a testosterone-filled world!»       
imommy

Alfreda Giedrocz: Η «Φραγκογιαννού» του Chicago

.
Δεν το χωρά ο ανθρώπινος νους πως μία γιαγιά σε προάστιο του Σικάγο σκότωσε την 6 μηνών εγγονή της αντί να την προσέχει!
.
περισσότερα στις πηγές: 
madata 
chicagotribune

Κρατούσαν φυλακισμένα τα παιδιά τους
σε σπίτι - τρώγλη

Ντένβερ
Σε τραγικές συνθήκες βρήκε η αστυνομία τέσσερα αγοράκια, από δύο έως έξι ετών, σε σπίτι στο Ντένβερ, όπου έμεναν μαζί με τους γονείς τους ανάμεσα σε περιττώματα, ούρα και μύγες από την στιγμή που γεννήθηκαν.
 
Τα παιδιά ήταν υποσιτισμένα και επικοινωνούσαν μεταξύ τους με νοήματα και μουγκρίσματα αφού δεν γνώριζαν να μιλούν.
Σε βάρος των δύο γονέων, ενός 66χρονου και μίας 35χρονης, απαγγέλθηκε σωρεία κατηγοριών παιδικής κακοποίησης.
Και τα τέσσερα, ηλικίας δύο, τεσσάρων, πέντε και έξι ετών, τέθηκαν υπό αστυνομική προστασία.

madata

Το «βομβαρδισμένο» παιδικό δωμάτιο

Απλές συμβουλές και λύσεις για να μάθουμε στο παιδί μας πώς να διατηρεί το δωμάτιό του καθαρό

Θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο
και αρκούν μόνο λίγα λεπτά για να γίνει

Σίγουρα κάθε φορά που αφήνετε το παιδάκι σας να παίξει μόνο του στο δωμάτιό του σκέφτεστε την εικόνα που θα αντικρίσετε επιστρέφοντας.. και λίγο πολύ όλοι την ξέρουμε... Θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο και αρκούν μόνο λίγα λεπτά για να γίνει.
Το θέαμα ενός δωματίου με αραδιασμένα και πεταμένα βιβλία, παιχνίδια και ρούχα σίγουρα προκαλεί πανικό και σύγχυση. 

Πώς πρέπει όμως να συμπεριφερθούμε και πώς μπορούμε να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση;
Αρχικά θα πρέπει να πούμε
πως σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να φτάσουμε σε σημείο κόντρας και φυσικά να στερήσουμε στο παιδί τη δημιουργικότητα του και την ελευθερία της έκφρασης. Το παιδάκι θέλει πάντα να εξερευνά και εμείς πρέπει να το αφήνουμε να παίζει με όποιο τρόπο θέλει εκείνο με τα παιχνίδια του.
Συνεργαστείτε με το παιδάκι σας, εξηγείστε του τα πλεονεκτήματα ενός καθαρού και τακτοποιημένου δωματίου και βρείτε μαζί ευχάριστες και παιχνιδιάρικες τεχνικές που θα του δώσουν πιο εύκολα το κίνητρο να το κάνει... Τακτοποιήστε παίζοντας!
Ένα πρώτο βήμα είναι να δείξετε στο παιδάκι σας, χωρίς αυστηρότητα και φυσικά χωρίς να το μαλώσετε τα σημεία του δωματίου που είναι ακατάστατα. Στη συνέχεια συνεργαστείτε και δείτε μαζί ποια ρούχα ή παιχνίδια θεωρείτε άχρηστα (σπασμένα,χαλασμένα) ή απλά δεν χρησιμοποιεί.

Για να γίνει ακόμα πιο διασκεδαστική αυτή η διαδικασία χωρίστε τα παιχνίδια σε αυτά που είναι για πέταμα και σε αυτά που θέλει να χαρίσει σε άλλα παιδάκια, δίνοντας του δύο σακούλες και αφήστε το να τοποθετήσει τα αντικείμενα ανάλογα. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το επιβλέπετε και να λέτε τη γνώμη σας συζητώντας μαζί του για το ποια αντικείμενα μπορούν να παραμείνουν στο δωμάτιο και ποια όχι.
Αφού αδειάσει το δωμάτιο από τα περιττά και άχρηστα πράγματα μπορείτε να προχωρήσετε στις βασικές και απαραίτητες δουλειές, όπως σκούπισμα, σφουγγάρισμα και ξεσκόνισμα. Αφήστε το παιδάκι να βοηθήσει όσο του επιτρέπει το όριο ηλικίας του.
Χρησιμοποιήστε κούτες, ράφια και κουτιά αποθήκευσης και τοποθετήστε τα παιχνίδια έτσι ώστε το παιδάκι να μπορεί να πάρει με ευκολία κάτι που θέλει και να γνωρίζει που ακριβώς βρίσκεται. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε φροντίσει κι εμείς για τη σωστή οργάνωση του δωματίου. Δεν έχουν κανένα νόημα η προτροπές και οι προσπάθειές μας όταν το παιδί μας δεν έχει που να βάλει τα πράγματά του, ή τα ράφια και τα ντουλάπια είναι πολύ ψηλά για να τα φτάσει.
Ένα άλλο πολύ σημαντικό βήμα στην προσπάθεια σας είναι ο προγραμματισμός. Ορίστε μια ώρα της ημέρας που θα γίνεται η τακτοποίηση του δωματίου και μην αμελήσετε να γίνεται σε καθημερινή βάση.
Σε όλη αυτή τη διαδικασία να θυμάστε ότι δεν πρέπει να επιβάλλουμε ποτέ στο παιδάκι μας να κάνει κάτι που δεν θέλει. Σημαντικό είναι να το ενθαρρύνουμε για τις προσπάθειες του, να το επαινούμε ακόμη περισσότερο όταν κάνει κάτι μόνο του και να το επιβραβεύουμε για όσο καταφέρνει να διατηρεί το δωμάτιο του καθαρό.
Με απλά βήματα, λίγη υπομονή και έχοντας στο μυαλό μας αυτές τις χρήσιμες συμβουλές, το καθάρισμα του δωματίου θα γίνει σιγά σιγά μέρος της ρουτίνας του παιδιού μας μαζί με το φαγητό, το μπανάκι του και το παιχνίδι του.


mammyland.com
newsnowgr

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki