Η ανοησία με το αντιεμβολιαστικό κίνημα έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Έχει αρχίσει και γίνεται πλέον επικίνδυνη και αυτό φαίνεται όλο και συχνότερα. Και αυτό γιατί στα διάφορα γκρουπ αντιεμβολιαστών στο facebook δίνει ο κάθε άσχετος από ιατρική τις οδηγίες του και η κάθε μητέρα τις παίρνει στα σοβαρά.
Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του η ιστοσελίδα του NBC, μια μητέρα στο Κολοράντο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ανέβασε ένα post σε ένα γκρουπ αντιεμβολιαστών στο οποίο είχε γίνει μέλος (το γκρούπ ονομάζεται «Stop Mandatory Vaccination» και έχει περισσότερα από 139.000 μέλη) και ρωτούσε να μάθει τι πρέπει να κάνει επειδή το παιδί της ήταν άρρωστο με γρίπη και ο γιατρός της είπε να πάρει το αντιβιοτικό tamiflu.
Τα μηνύματα που δέχτηκε συνοψίζονται στο εξής: 
«Μην ακούς τον γιατρό, σε καμία περίπτωση μη του δώσεις tamiflu» Αντιθέτως 49 μέλη του γκρουπ την προέτρεψαν να ακολουθήσει άλλες θεραπείες, όπως να βάλει λάδι μέντας στην κοιλιά του παιδιού και να του κάνει εντριβές, και να βάλει φύλλα λεβάντας στο κρεβάτι του γύρω γύρω. Την προέτρεψαν επίσης να δώσει στο παιδί μητρικό γάλα και φραγκοστάφυλα. (κανένα από αυτά δεν ενδείκνυνται για τη γρίπη).
Η μητέρα έγραψε: «Τέλεια. Σας ευχαριστώ, αυτό πρόκειται να κάνω». Και το έκανε αλλά η κατάσταση του μικρού επιδεινώνονταν ώρα με την ώρα και όταν αποφάσισε να το πάει στο νοσοκομείο με υψηλό πυρετό και σχεδόν χωρίς αισθήσεις, το παιδάκι πέθανε.
Οι διαχειριστές του γκρουπ διέγραψαν τα μηνύματα της μητέρας αμέσως μετά τον θάνατο του παιδιού της, αλλά η αστυνομία εντόπισε μηνύματα από το 2017 πάλι στο γκρουπ που είχε στείλει η μητέρα και δήλωνε υπερήφανη ότι δεν πρόκειται ποτέ να εμβολιάσει το παιδί της.

topontiki.gr