Θέστε το σε λειτουργία. Όταν διαλέξετε το αντικείμενο με το οποίο θα ασχοληθείτε, εξηγήστε στο παιδί τη διαδικασία και τι να περιμένει ακριβώς. Δείξτε ενθουσιασμό και μιλήστε για τη σημασία και το αντίκτυπο αυτής της κίνησης. Απαντήστε του σε όλες τις ερωτήσεις και αναφέρετε το μέρος και τους ανθρώπους με τους οποίους θα έχετε αλληλεπίδραση. Γενικά, συνδυάστε το με κάτι χαρούμενο ώστε να μην το δει καταναγκαστικά. Φάτε ένα παγωτό στη διαδρομή ή ζητήστε από μία φιλική οικογένεια να συμμετάσχει μαζί σας.
Πώς μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά:
  1. Να δωρίσουν φαγητό διαλέγοντας ένα τρόφιμο από το σούπερ μάρκετ με αυτόν το σκοπό.
  2. Να τρέξουν σε μαραθώνιο με φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Πολύ συχνά πραγματοποιούνται μαραθώνιοι με αυτόν το σκοπό και βλέπουμε οικογένειες να συμμετέχουν τρέχοντας όσο αντέχουν.
  3. Να φτιάξουν κουτιά με πράγματα για παιδιά. Γεμίστε μαζί τις κούτες με τα πράγματα που θέλετε να δωρίσετε και ζωγραφίστε τα με μαρκαδόρους για να είναι πιο παιδικά και χαριτωμένα.
  4. Να επισκεφθούν ένα νοσοκομείο και να δουν τα παιδιά με ασθένειες.
  5. Να βοηθήσουν στον καθαρισμό του πάρκου ή της παραλίας. Οργανώστε ένα πρωινό όπου θα μαζέψετε σκουπίδια και θα καθαρίσετε το πάρκο της γειτονιάς σας.
  6. Διαβάστε παραμύθια σε άλλα παιδιά. Μπορείτε να πάρετε το παιδί μαζί στο νοσοκομείο ή σε κοινότητες αστέγων με παιδιά και να σας παρακολουθήσει να τους διαβάζετε παραμύθια.
  7. Δείξτε αγάπη στα ζώα και, γιατί όχι, υιοθετήστε ένα από καταφύγιο.