Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2015

Χριστούγεννα χωρίς Χριστό γίνονται; Εεε, γίνονται;;;
There is No Christmas without ChristΠουθενά τα Χριστούγεννα!!


Και τα φετινά Χριστούγεννα για τους περισσότερους ανθρώπους θα εξελιχθούν όπως σχεδόν κάθε χρόνο, σε δυο μέρες αργίας και μια βδομάδα βόλτας και περιέργειας...
Πότε στα Sprider, πότε στά Jumbo, στά Πράκτικερ, στα Άλφα Βήτα, Careffour, άντε και στο κέντρο της Πάτρας και στο χιονισμένο χωριό στο λιμάνι πού τελευταία μας προέκυψε…
Χριστούγεννα εδώ, Χριστούγεννα εκεί, άντε Χριστούγεννα και παραπέρα...

ΠΡΟΣΟΧΗ, χάσαμε τον Χριστό από τα Χριστούγεννα!
There is No Christmas without Christ

Χριστούγεννα των πολυεθνικών, των διαφημίσεων, των ουίσκι και των ποτών, της Vodafon, της Cosmote, των κινητών, και των αγορών...
Αναρωτιέμαι όμως !
Χριστούγεννα Ελληνικά και γνήσια των Ορθοδόξων Χριστιανών θα δούμε πουθενά άραγε;
Κάποτε βρε αδερφέ, ακούγαμε και κανένα «Καλά Χριστούγεννα» να λέει ο κόσμος, ή βλέπαμε και ένα ξενόγλωσσο έστω «Merry Christmas» στις βιτρίνες….
Τώρα, τίποτα !
Άκρα του τάφου σιωπή, γνόφος και άχνα σε όλα…

Να φταίει η Κρίση;
Να φταίει η ανέχεια;
Ζήσαμε και μέρες Γερμανικής Κατοχής, ξέρουμε απ΄ αυτές τις αναποδιές της ζωής και της Ιστορίας, και δεν θα το 'λεγα…
Αυτό πού συμβαίνει τα τελευταία χρόνια κι΄ έχει σχέσει με τις άχρωμες και ψόφιες μεγάλες γιορτές μας έχει μέσα του και κάποιο θεολογικό παράδοξο !

Κανένας λοιπόν δεν θέλει να πει «Καλά Χριστούγεννα» λες και μας κάνει τζίζζζζ… η λέξη «Χριστούγεννα», αλλά μόνο «ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ» ακούμε, και κάτι άχρωμα και άτονα «Χρόνια Πολλά» πού βλέπουμε, βασανισμένα κι΄ αυτά, να παραμένουνε σε κάποιες βιτρίνες... 
Και τι σόι Χριστούγεννα κάνουμε αφού εκείνο που μας ενδιαφέρει περισσότερο είναι το πώς να βρούμε ένα καλό γαλί, ένα χοιρινό τροφαντό, άντε ίσως και κανένα κοκόρι! Και είναι όλα αυτά Χριστούγεννα;

Το σώμα θα το ταΐσουμε, θα το γλεντήσουμε, θα το ευχαριστήσουμε…
Την ψυχή όμως τι θα την ταΐσουμε;
- Άκου τώρα... να λέμε «ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ», μας έλεγε ο φίλος ο Θανάσης, καλή του ώρα κι΄ αυτουνού όπου κι΄ αν βρίσκεται!
Φιλόσοφος λαϊκός και «περιωπής» στους αντίστοιχους κύκλους ο φίλος ο Θανάσης και με τα όλα του μάλιστα πάνω...

περισσότερα εδώ

Όχι θα κάτσει να σκάσει :-)


Όπως και ο Μεγαλέξανδρος ...

Οι ζωές των παιδιών πάνω από το κέρδος

Έκκληση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για μείωση της τιμής του εμβολίου κατά της πνευμονίας. Η πνευμονία σκοτώνει ένα εκατομμύριο παιδιά σε όλο τον κόσμο κάθε χρόνο ενώ υπάρχει αποτελεσματικό εμβόλιο που θα μπορούσε να τα προστατεύσει.
© Magali Deppen/MSF
Ο βασικός λόγος που το 75% των παιδιών παγκοσμίως δεν εμβολιάζονται κατά της πνευμονίας είναι το κόστος του εμβολίου. Οι παρασκευάστριες εταιρίες Pfizer και GlaxoSmithKline (GSK) χρεώνουν τόσο υψηλές τιμές για αυτό το εμβόλιο που πολλές κυβερνήσεις και ανθρωπιστικές οργανώσεις δεν μπορούν να το αγοράσουν.
Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα μετά από χρόνια άκαρπων διαπραγματεύσεων και με τις δύο εταιρίες για τη μείωση της τιμής του εμβολίου,  απευθύνουν παγκόσμια έκκληση για μείωση της τιμής στα 5 δολάρια (και για τις τρεις δόσεις) για κάθε παιδί στις αναπτυσσόμενες χώρες  και καλούν τον κόσμο να υποστηρίξει την προσπάθειά τους υπογράφοντας την έκκληση εδώ.
Σήμερα ο εμβολιασμός ενός παιδιού στις αναπτυσσόμενες χώρες κοστίζει 68 φορές ακριβότερα σε σχέση με το 2001 και σχεδόν η μισή αύξηση οφείλεται στην υψηλή τιμή του εμβολίου της πνευμονίας. 
Αυτό σημαίνει ότι ένας αυξανόμενος αριθμός αναπτυσσόμενων χωρών δεν είναι σε θέση να αγοράσει αυτό το εμβόλιο και να προστατεύσει τα παιδιά τους από τη θανάσιμη ασθένεια.
Από την άλλη πλευρά οι παγκόσμιες πωλήσεις μόνο αυτού του εμβολίου έχουν αποφέρει στην Pfizer και τη GSK περισσότερα από 28 δισεκατομμύρια δολάρια καθώς το εμβόλιο της πνευμονίας είναι το εμβόλιο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο. 
Για το λόγο αυτό θεωρούμε ότι οι δύο εταιρίες μπορούν να αντέξουν οικονομικά τη μείωση της τιμής ώστε όλες οι αναπτυσσόμενες χώρες να μπορούν να προστατεύσουν τα παιδιά τους από μία βασική αιτία θανάτου.

«Ως γιατροί έχουμε δει πάρα πολλά παιδιά να πεθαίνουν από πνευμονία και γι’ αυτό δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε μέχρι να είμαστε σίγουροι ότι όλες οι χώρες μπορούν να αντέξουν το κόστος του εμβολίου», δήλωσε ο Δρ Manica Balasegaram, Διευθυντής της Εκστρατείας των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για την Πρόσβαση στα Βασικά Φάρμακα. «Ποιο είναι το νόημα ενός σωτήριου εμβoλίου εάν οι πιο ευάλωτοι άνθρωποι δεν μπορούν να το αντέξουν οικονομικά;» αναρωτιέται ο Δρ Balasegaram.
Σου ζητάμε να ενισχύσεις την παγκόσμια προσπάθεια μας υπογράφοντας την έκκλησή μας στην Pfizer και την GSK να μειώσουν την τιμή του εμβολίου της πνευμονίας.
Ένα παιδί πεθαίνει από πνευμονία κάθε 35 δευτερόλεπτα. Οι εταιρίες σας, Pfizer και GSK, παρασκεύασαν ένα αποτελεσματικό εμβόλιο για την πρόληψη της πνευμονίας, αλλά ακόμα το 75% των παιδιών σε όλο τον κόσμο παραμένουν απροστάτευτα από τη νόσο. Ένα βασικό εμπόδιο είναι η υψηλή τιμή. 
Η Pfizer και η GSK έχουν αναφέρει έσοδα περισσότερα από US $28 δισεκατομμύρια από τις παγκόσμιες πωλήσεις του συγκεκριμένου εμβολίου και μόνο. Σας ζητάμε να μειώσετε την τιμή στα $5 ανά παιδί για όλες τις αναπτυσσόμενες χώρες και τις ανθρωπιστικές οργανώσεις. Ήρθε η ώρα όλες οι χώρες να μπορούν να προστατεύσουν τη ζωή των παιδιών τους.

Υπόγραψε κι εσύ εδώ: afairshot.org
msf.gr