Thursday 14 October 2021

Ξάνθη: Άγριο bullying σε μαθήτρια Γυμνασίου

Αγωγή των γονιών στη διευθύντρια
Νέο άγριο περιστατικό εκφοβισμού σε Γυμνάσιο στην Ξάνθη, με τους γονείς να καταθέτουν αγωγή κατά της διευθύντριας

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν τα περιστατικά εκφοβισμού σε σχολεία της χώρας. 

Μετά την υπόθεση bullying και εκβιασμού 13χρονου μαθητή στον Γαλατά Τροιζηνίας, καταγράφεται νέο άγριο περιστατικό σε Γυμνάσιο στην Ξάνθη, με τους γονείς να καταθέτουν αγωγή κατά της διευθύντριας.

Συγκεκριμένα, μαθήτρια τρίτης γυμνασίου σε σχολείο της Ξάνθης καταγγέλλει πως συμμαθητές της την έβριζαν, την χτυπούσαν και την μείωναν μέσα στην τάξη.

Η μαθήτρια μάλιστα λαμβάνει ψυχιατρική βοήθεια.

Οι απίστευτες προσβολές

«Πελεκάνε, γυαλάκια, ανώμαλη, λεσβία, χοντρέλα, πόρνη», ορισμένες από τις προσβολές που, σύμφωνα με τους γονείς της μαθήτριας, άκουγε επανειλημμένα η ανήλικη από τους δύο συμμαθητές της, οι οποίοι την «χτυπούσαν στα γεννητικά όργανα».

«Δημιουργήθηκε σοβαρότατο πρόβλημα στην κόρη μας, η οποία πλέον παρακολουθείται από ειδικούς και λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή προκειμένου να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της. Η κόρη μας πλέον παλεύει να αντιμετωπίσει ψυχικές ασθένειες. Έχει χάσει δύο χρόνια από τη ζωή της σύμφωνα με τη γνώμη του παιδοψυχιάτρου και χρειάζεται ακόμα δύο χρόνια θεραπείας», υποστηρίζουν στην αγωγή τους οι γονείς της ανήλικης που εστιάζουν στην ψυχική καταρράκωση του παιδιού.

Η ψυχολογία της κοπέλας είναι καταρρακωμένη, σύμφωνα με τους γονείς, οι οποίοι λένε ότι το παιδί τους κλαίει καθημερινά με λυγμούς. Έχει φτάσει, δε, στο σημείο να «χάσει τις αισθήσεις του».

«Οι αναφερόμενες στην αγωγή μας συμπεριφορές πέραν του αδικήματος του άρθρου 312 ΠΚ, μπορούν να ενταχθούν στην αντικειμενική υπόσταση και πολλών άλλων εγκλημάτων, ιδίως δε συνιστούν: Εξύβριση, δυσφήμιση, παράνομη βία, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, απλή σωματική βλάβη, απρόκλητη σωματική βλάβη», επισημαίνεται από τους γονείς στην αγωγή.

«Να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι»

Σύμφωνα με το epoli.gr, στην αγωγή τονίζεται ακόμη ότι οι γονείς των παιδιών που «διαπράττουν το αδίκημα στο πλαίσιο συμπεριφοράς bullying είναι δυνατόν να διωχθούν ποινικά για το πλημμεληματικό αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου (άρθρο 360 ΠΚ)».

«Στην περίπτωση της αγωγής μας χρήζει εφαρμογής το άρθρο 923 ΑΚ, που προβλέπει ότι όποιος έχει την εποπτεία του ανηλίκου ευθύνεται για τη ζημία που προξένησε παράνομα σε τρίτον», αναφέρεται επίσης.

Η μητέρα της ανήλικης ζητά να αποδοθεί δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν οι ένοχοι.

Οι κατηγορίες σε βάρος της διευθύντριας του σχολείου

Σύγκρουση απόψεων διαπιστώνεται, μέσα από την αγωγή, με τη διευθύντρια να διατείνεται πως δεν υπέπεσε κάτι σοβαρό στην αντίληψή της και τους γονείς να υποστηρίζουν ότι της είχαν δώσει πλήρη αναφορά για τα βασανιστήρια. Μάλιστα την κατηγορούν για ψευδείς ισχυρισμούς.

«Της είχαμε πει ότι συμμαθητής της την χτύπησε στα γεννητικά όργανα και καθημερινά της ασκούσε εντός και εκτός σχολείου λεκτική και ψυχολογική βία», επισημαίνουν οι γονείς αναφερόμενοι στην ενημέρωση προς τη διευθύντρια του σχολείου.

«Στις 20 Απριλίου του 2018 ο πατέρας και η μητέρα της μαθήτριας μού ανάφεραν ότι μαθητές του τμήματός της τρύπησαν την τσάντα», σημειώνει από την πλευρά της η διευθύντρια, δίνοντας μια άλλη εκδοχή στην υπόθεση, λέγοντας ότι η μαθήτρια δεν είχε εκφράσει παράπονο.

Όπως υποστηρίζει, τα κορίτσια δεν έκαναν την κοπέλα παρέα επειδή «είχε ψυχολογικά προβλήματα λόγω προβλήματος υγείας της μητέρας της».

Σε αυτό το σημείο, όμως, οι γονείς διαψεύδουν τη διευθύντρια λέγοντας πως η κόρη τους δεν είχε ψυχολογικά λόγω της μητέρας της, καθώς η τελευταία «δεν έπασχε από κάτι σοβαρό».

«Ενημερώσαμε για όλα όσα συνέβαιναν τη διευθύντρια και εκείνη είπε πως θα έκανε ό,τι περνάει από το χέρι της», συνεχίζουν οι γονείς. Κάνουν, ακόμη, λόγο για παράθεση ψευδών γεγονότων και προσπάθεια αποπλάνησης του δικαστηρίου από τη μεριά της διευθύντριας.

Θέλοντας να αναδείξουν τη σοβαρή διάσταση του προβλήματος, οι γονείς συμπληρώνουν ότι η κόρη τους λαμβάνει «δύο φορές την ημέρα Xanax» και παρακολουθεί «πλήθος συνεδριών από παιδοψυχολόγο».

alfavita.gr
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

Αυστηρώς Ακατάλληλη για Ανηλίκους

Αυτή είναι η εποχή μας. 
Αυστηρώς Ακατάλληλη για Ανηλίκους...
Ολόφρεσκες ειδήσεις: 

1) Βρήκαν στον Ασπρόπυργο ένα βρέφος χτυπημένο, καταμεσίς του δρόμου, ένα νήπιο κλεισμένο στο πίσω κάθισμα αυτοκινήτου και άλλα τρία κλειδωμένα στο πορτμπαγκάζ 
περισσότερα εδώ

2) Φρίκη στη Ρόδο! Βιασμός 8χρονου κοριτσιού – To παιδί νοσηλεύεται...
αν αντέχετε, διαβάστε εδώ

3) Bisexual ο νέος Σούπερμαν
     Θυμάστε τον Σούπερμαν, τον "ήρωα" των παιδικών μας χρόνων;
Γεμάτα τα συρτάρια μας με τα εικονογραφημένα του, και όλες τις ταινίες του από 10 φορές τουλάχιστον τις έχουμε δει.
Ε, λοιπόν, απέκτησε γιο. Ναι, όπως το ακούτε. Απέκτησε γιο (;) με την Λόις Λέιν, βέβαια. Έρως μέγας και σπάνιος.
Λοιπόν, ο γιόκας τους δεν είναι σαν τον μπαμπά. 
Είναι μαμά και μπαμπάς... σε ένα.
Είναι bisexual (και απ' τα δυο, που λένε στο χωριό μου).
«Πάντα έλεγα ότι όλοι χρειάζονται ήρωες, και αξίζει να βλέπουν τους εαυτούς τους στους ήρωες», επισημαίνει ο συγγραφέας. «Για τόσους ανθρώπους, το να δουν τον δυνατότερο υπερήρωα στα κόμικς να αποκαλύπτει τον προσανατολισμό του είναι απίστευτα ισχυρό».
    Στην Αμερική (πού αλλού;) έχει ήδη κυκλοφορήσει το περιοδικό.
Δεν ξέρω τι θα κάνετε, σπεύσατε να το προμηθευτείτε. 
Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να δώσετε σωστή αγωγή στα παιδιά σας, να τα προάγετε (να τα ξεβγάλετε)...
Πρέπει να μάθουν τα παιδιά, να δελεαστούν, να έχουν δυνατότητα επιλογής.... Δεν γίνεται να τα περιορίζεις, να τα εγκλωβίζεις στο φύλο τους...
Είναι απαράδεκτο, είναι και ντεμοντέ...
     Και, όταν βγει και σε ταινία/ες (γιατί θα βγει) να πας με τον γιόκα σου και την κορούλα σου να τήνε δουν, μην το παραλείψεις...
Πρέπει να ταυτιστούν από μικρά με έναν σουπερήρωα, αφού έτσι επιτάσσει ο δημιουργός.
Και, όταν στα δέκα τους (πάνω κάτω) σου ζητήσουν να τους αγοράσεις στολή σούπερμαν με στρας, πούλιες και μια τιάρα στο κεφάλι, αμέσως να τους την αγοράσεις.
Και, όταν στην εφηβεία σου δηλώσουν «είμαι bisexual», να το 'χεις καμάρι και περηφάνεια σου.
Μην φέρεις καμιά αντίρρηση, γιατί το λιγότερο που θα σου πουν είναι ότι είστε γελοίοι και ηλίθιοι (εσύ και η μάνα τους), που είστε straight... 
Ηλίθιοι και οπισθοδρομικοί...  

Το Χαμομηλάκι

Επιβλαβείς Τροφές που Δίνουμε Συχνά στα Παιδιά

Πολλά παιδιά αρχίζουν να τρώνε τροφές που περιέχουν πολλή ζάχαρη σε πολύ μικρή ηλικία. 

Αυτό προκαλεί τη μείωση της ευαισθησίας των γευστικών καλύκων του παιδιού οπότε το κανονικό φαγητό δεν φαίνεται πια ελκυστικό. 

Υπάρχουν επίσης τροφές που τα παιδιά δεν πρέπει να τρώνε λόγω των φυσιολογικών χαρακτηριστικών του σώματός τους. Υπάρχουν 7 δημοφιλείς φαινομενικά υγιεινές τροφές που δεν πρέπει να τρώνε καθόλου τα παιδιά. 

Χυμοί
Οι χυμοί είναι δημοφιλείς στα παιδιά διαφόρων ηλικιών. Είναι βολικοί και έρχονται σε πολύχρωμες συσκευασίες. Αλλά εδώ τελειώνουν τα πλεονεκτήματα του συσκευασμένου χυμού.
 Ένα ποτήρι χυμός περιέχει 5-6 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη. Η διαλυμένη ζάχαρη απορροφάται αμέσως στην κυκλοφορία του αίματος, κάτι που είναι κακό για το μεταβολισμό των υδατανθράκων.
Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής συνιστά να τρώτε φρούτα αντί να πίνετε χυμό. Χάρη στις φυτικές ίνες των φρούτων, ο χυμός απορροφάται σταδιακά. Μπορείτε επίσης να προσπαθήσετε να τους δώσετε να πιούν φρέσκο χυμό ή ένα smoothie.
Γιαούρτι
Για να επιλέξετε ένα υγιεινό γιαούρτι, πρέπει να διαβάσετε τα συστατικά. Αγοράστε γιαούρτια αντί για γλυκά επιδόρπια γιαουρτιού. 
Τα γιαούρτια με φρούτα περιέχουν πολλή ζάχαρη, λιπαρά και θερμίδες, που οδηγεί σε υπέρβαρα παιδιά και αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη.
Δημητριακά
Τα δημητριακά πρωινού φαίνονται πολύ υγιεινά σε διαφημίσεις που ισχυρίζονται ότι περιέχουν πολλές βιταμίνες και μέταλλα. 
Στην πραγματικότητα, δεν περιέχουν υγιεινά στοιχεία αλλά πολλή ζάχαρη. 
Όλα τα υγιεινά συστατικά του καλαμποκιού, του σιταριού και της βρώμης αφαιρούνται κατά την παραγωγή και απομένουν μόνο οι υδατάνθρακες.
Είναι πολύ δύσκολο να χορτάσει το παιδί οπότε λίγες ώρες αργότερα θα πεινάσει ξανά. Μια καλή εναλλακτική είναι το πλιγούρι βρώμης. Μπορείτε να προσθέσετε φρούτα και ξηρούς καρπούς για να το κάνετε πιο ελκυστικό για τα παιδιά.

Μέλι
Τα παιδιά πριν την ηλικία των 2 ετών δεν πρέπει να τρώνε μέλι. Αυτό δεν αφορά μόνο μια πιθανή αλλεργική αντίδραση, αλλά μερικές φορές το μέλι περιέχει βακτήρια που μπορούν να οδηγήσουν σε μια σοβαρή μολυσματική ασθένεια που ονομάζεται αλλαντίαση.

Σταφύλια
Τα σταφύλια περιέχουν βιταμίνες και μέταλλα που χρειάζονται τα παιδιά. Υπάρχει όμως ένας λόγος για τον οποίο δεν πρέπει να επιτρέπεται στα παιδιά να τα τρώνε: οι ρώγες γλιστράνε και μπορούν να προκαλέσουν πνιγμό στο παιδί.
Επίσης, τα σταφύλια είναι πολύ δύσκολα στην επεξεργασία από το πεπτικό σύστημα ενός παιδιού. 
Οι μπανάνες είναι μια εξαιρετική αντικατάσταση για παιδιά κάτω των 2 ετών.
Πολυβιταμίνες για παιδιά
Οι βιταμίνες είναι ένα αρκετά αμφιλεγόμενο θέμα. Το θέμα είναι ότι οι γονείς συχνά βασίζονται στη γνώση και την εμπειρία τους που είναι εντελώς λάθος και μπορεί ακόμη και να είναι επικίνδυνο αντί να συμβουλευτούν έναν ειδικό. Ανεξάρτητα από το πόσο ακίνδυνες είναι οι βιταμίνες , θα πρέπει να συνιστώνται μόνο από γιατρούς.

Τα παιδιά πρέπει να λαμβάνουν τις απαραίτητες βιταμίνες τους από τις τροφές, δεν χρειάζεται να τους δίνετε συμπληρώματα.

Μίλκσεϊκ
Αντιμέτωπος με την επιλογή μεταξύ αναψυκτικού και μιλκ-σέικ, κάθε γονέας σίγουρα θα επέλεγε το μιλκ-σέικ. Αλλά όπως αποδεικνύεται, είναι εξίσου βλαβερό καθώς περιέχει πολλά λιπαρά και ζάχαρη.

Η τελευταία έρευνα λέει ότι η τακτική κατανάλωση ενός τόσο λιπαρού ροφήματος μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη καρδιαγγειακών παθήσεων. 
Αυτό το προϊόν είναι επικίνδυνο ακόμη και για ενήλικες, πόσο μάλλον για παιδιά.

Είναι αδύνατο να μην αφήσετε τα παιδιά να τρώνε καθόλου ζάχαρη και δεν είναι απαραίτητο. Αυτό που είναι πραγματικά σημαντικό είναι να διαμορφώσουμε τη σωστή στάση απέναντι στις γλυκές τροφές. 
Εξηγήστε στα παιδιά ότι τα γλυκά είναι γλυκά και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν το κανονικό φαγητό. Εάν ένα άτομο έχει υγιεινές διατροφικές συνήθειες ως παιδί, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να τρώει υγιεινά όταν ενηλικιωθεί.

toftiaxa.gr

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki