Tuesday 15 October 2013

«Νεοναζί: Το ολοκαύτωμα της μνήμης»

Ένα ντοκιμαντέρ που πρέπει να δουν όλοι οι μαθητές 
των Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας μας
 
Πώς είναι δυνατόν κάποιοι από τους γονείς τους
να ψήφισαν τους πολιτικούς επιγόνους των δολοφόνων;

Σενάριο - Σκηνοθεσία: Στέλιος Κούλογλου

Σε μια σειρά από μαρτυρικές πόλεις της Ελλάδας, που είχαν καταστραφεί από τους ναζί και τους Έλληνες συνεργάτες τους στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής και ο πληθυσμός τους είχε εξολοθρευτεί, το κόμμα των νεοναζί κέρδισε σημαντικά ποσοστά στις πρόσφατες εκλογές.

Στο σχολείο μιας τέτοιας πόλης, προβάλλεται μια ταινία με τα εγκλήματα των ναζί.  
Γνωρίζουν οι μαθητές την ιστορία του τόπου τους; 
Πώς είναι δυνατόν κάποιοι από τους γονείς τους να ψήφισαν τους πολιτικούς επιγόνους των δολοφόνων; 
Ή μήπως δεν είναι αλήθεια ότι οι νεοναζί σημείωσαν καλά εκλογικά ποσοστά; 
Ένα ντοκιμαντέρ μέσα σ’ ένα ντοκιμαντέρ για τη μνήμη και τη λήθη.


Πηγή:www.monopoli.gr

880.000 άνθρωποι στην «πολιτισμένη» Ευρώπη ζουν υπό συνθήκες σκλαβιάς

Από διαπιστώσεις καλά πάμε...
Η Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά του οργανωμένου εγκλήματος εκτιμά σε 880.000 όσους εργάζονται σε συνθήκες σκλαβιάς στην ευρωπαϊκή επικράτεια, το ένα τέταρτο εκ των οποίων θύματα (και) σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Αυτό αναφέρεται σε έκθεση της επιτροπής CRIM του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, γνώση της οποίας επικαλείται το γερμανικό Spiegel. Η επιτροπή έχει ως αντικείμενο την έρευνα όχι μόνο του οργανωμένου εγκλήματος, αλλά και της διαφθοράς και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.
Σύμφωνα με την έκθεση, μόνο η εμπορία ανθρώπων αποφέρει στις εγκληματικές ομάδες έσοδα 25 δισ. ευρώ τον χρόνο. Μεταξύ 18 και 26 δισ. ευρώ υπολογίζονται τα «έσοδα» από παράνομη εμπορία οργάνων και άγριων ζώων.
 
Ο αριθμός των ομάδων αυτών που δραστηριοποιούνται στην ΕΕ υπολογίζεται στις 3.600, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό.

Μωρό – Σκύλος: Η αρχή μιας υπέροχης σχέσης!!

Ποτέ δεν αφήνουμε το μωρό με τον σκύλο
χωρίς επίβλεψη
Πολλά σκυλιά, δεν είναι επαρκώς εξοικειωμένα με μωρά. Ακόμα κι αν είναι σε εξωτερικούς χώρους, είναι πολύ διαφορετική εμπειρία το να υπάρχει ένα μωρό στο σπίτι. Αυτό μπορεί να τα ξενίσει. 
Η αρχή μιας υπέροχης σχέσης!!
Είναι σημαντικό να δουλέψουμε με το σκύλο μας και να τον ετοιμάσουμε για τον ερχομό του μωρού, μήνες πριν αυτό γεννηθεί (διαβάστε το άρθρο «προετοιμάστε το σκύλο σας για τον ερχομό του μωρού» εδώ). 
Αν παρόλα αυτά δεν έχει γίνει αυτή η διαδικασία, μπορούμε ακόμα και τελευταία στιγμή να κάνουμε κάποια πράγματα για να τον βοηθήσουμε να δεχτεί το νέο μέλος, με όσο το δυνατό λιγότερα προβλήματα.
1. Πριν έρθει το μωρό στο σπίτι:
Εξοικειώστε το σκύλο με τη μυρωδιά του μωρού. Δώστε του ένα χρησιμοποιημένο ρουχαλάκι του μωρού, προκειμένου να το μυρίσει και να το επεξεργαστεί. Επιβραβεύστε τον, όσο μυρίζει, για την ήρεμη αντιμετώπισή του. Πείτε σε κάποιο δικό σας να τον βγάλει βόλτα. Αν έχει διώξει τη συσσωρευμένη ενέργεια, θα είναι πιο ήρεμος όταν γυρίσετε από το μαιευτήριο.
2. Τη στιγμή που μπαίνετε στο σπίτι:
Ο σκύλος μόλις δει τη μητέρα θα ενθουσιαστεί, καθώς έχει να τη συναντήσει αρκετές μέρες. Καλό θα είναι το μωρό να το κρατάει ο πατέρας (ή κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας, που ήρθε να βοηθήσει). Πρώτα θα μπει η μητέρα με την υπόλοιπη οικογένεια, έτσι ώστε ο σκύλος να εκφράσει σε αυτούς τον ενθουσιασμό του που υποδέχεται κόσμο. Τελευταίος θα μπει αυτός που κρατάει το μωρό, ο οποίος θα το πάει σε άλλο δωμάτιο, μέχρι ο σκύλος να ηρεμήσει. Έτσι αποφεύγουμε να γίνει κάποιο ατύχημα, λόγω υπερβολικού ενθουσιασμού του σκύλου.
3. Η πρώτη επαφή είναι πολύ σημαντική:
Γι’ αυτό θα πρέπει να την οργανώσετε, προκειμένου να αποφύγετε κάποια δυσάρεστη τροπή. Ετοιμάστε κάποιες λιχουδιές, δέστε το σκύλο σας και καθίστε σε έναν ήρεμο χώρο. Ο ένας γονέας θα ασχολείται με το σκύλο και ο άλλος θα φέρει το μωρό. Καθ’ όλη τη διαδικασία θα πρέπει να παραμείνετε χαλαροί και ήρεμοι. Θέλουμε η γνωριμία να προκαλέσει ευχάριστα συναισθήματα και όχι νευρικότητα. Ο γονέας με το μωρό, καλό θα είναι να καθίσει αρχικά σε απόσταση. Αν ο σκύλος παραμένει ήρεμος και ...

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki