Wednesday 19 July 2017

Έτσι έφτιαξαν το κέφι της πιστιρίκας οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό! — Doctors and nurses dance with sick child

Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο! 
Δείτε πώς κατάφεραν οι γιατροί και οι νοσοκόμοι να φτιάξουν το κέφι της πιτσιρίκας που είχε πνευμονία.
Το κοριτσάκι υπέφερε από πνευμονία και μετά από πολλές μέρες νοσηλείας, αρνούνταν να σηκωθεί από το κρεβάτι και να περπατήσει!

Οι νοσοκόμες που τόσο καιρό ήταν στο πλευρό της και οι γιατροί που ήταν αισιόδοξοι για την υγεία της, βρήκαν έναν έξυπνο τρόπο για να την σηκώσουν. 
Έκαναν όλοι μαζί έναν κύκλο, πήραν και ένα μεγάλο μπαλόνι και άρχισαν να χορεύουν και να τραγουδούν για να της φτιάξουν το κέφι. Και φυσικά η ιδέα τους λειτούργησε...
Απολαύστε τον ξέφρενο χορό στο νοσοκομείο:

Προς τους έλληνες στρατιώτες


«Είστε γενναίοι μαχητές, γιατί υπερασπίζεστε την αποστολή σας χωρίς να προκαλείτε κανέναν. Απαντάτε στις προκλήσεις όπως τους αρμόζει με το 'Μολών λαβέ'. Αλλά να θυμάστε ότι εμείς οι Έλληνες ποτέ δεν προκαλέσαμε γιατί δεν θεωρήσαμε ότι η πρόκληση είναι ίδιον της Ιστορίας μας και του χαρακτήρα μας. Απαντάμε όμως, το επαναλαμβάνω για δεύτερη φορά, στις προκλήσεις. Επομένως προς εκείνους οι οποίοι προκαλούν, εμείς εξακολουθούμε να λέμε πάντοτε το ίδιο: 
Η πρόκληση, και ιδίως η αναίτια πρόκληση, είναι ίδιον μικρότητας και ανασφάλειας. Εσείς κάθε άλλο παρά μικροπρεπείς και ανασφαλείς είστε.
...
Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι εδώ. Και φυλάσσουν πάντοτε τα σύνορα, το έδαφος και την κυριαρχία μας, αλλά και τα σύνορα, το έδαφος και την κυριαρχία της Πατρίδας μας. Η ιερή του μνήμη όμως εκπέμπει κι ένα άλλο μήνυμα προς κάθε έναν που προκαλεί και, κυρίως, προς κάθε επίδοξο εισβολέα. Το μόνο μήνυμα που μας έμαθε η Ιστορία μας και οι πρόγονοί μας: Μολών λαβέ».
...
Αυτά τα σύνορα τα φυλάτε εσείς, ως Έλληνες στρατιώτες. Υπερασπίζεσθε την κυριαρχία, το έδαφος και τα σύνορα της Ελλάδας, την κυριαρχία, το έδαφος και τα σύνορα της Ευρώπης. Και τα υπερασπίζεσθε με γενναιότητα, όπως ταιριάζει στον Έλληνα και τον Ευρωπαίο στρατιώτη.
...
«Και γενναιότητα σημαίνει ότι επιδιώκω την ειρήνη, αλλά είμαι αποφασισμένος να δώσω και την ζωή μου για να υπερασπισθώ τα σύνορα, το έδαφος και την κυριαρχία. Η γενναιότητα δε δεν συμβιβάζεται με προκλήσεις. Ο γενναίος στρατιώτης δεν προκαλεί και δη αναιτίως. Γι’ αυτό είσθε γενναίοι. Γιατί δεν προκαλείτε. Η πρόκληση είναι ίδιον μικρότητας και ανασφάλειας. Και εσείς δεν είσθε ούτε μικροί ούτε ανασφαλείς. Ας πάρουν αυτό το μήνυμα κάποιοι. Τουλάχιστον θα τους είναι χρήσιμο για την πορεία που πρέπει να διαγράψουν στο μέλλον.
...
Γιατί ο δρόμος είναι πάντα ανοιχτός. Αλλά κι εμείς είμαστε αποφασισμένοι και εσείς το αποδεικνύετε. Να έχετε δύναμη και να είσθε υπερήφανοι γι’ αυτή την μεγάλη αποστολή την οποία επιτελείτε».
19/07/2017 Πρ. Παυλόπουλος, ΠτΔ

Μόνο να δώσεις ένα κομμάτι ψωμί ...

Ελεημοσύνη δεν είναι μόνο να δώσεις ένα κομμάτι ψωμί. Ελεημοσύνη είναι να πεις και μια κουβέντα καλή. 
Εκείνη θα μείνει περισσότερο. 
Το ψωμί θα το φάει, πάει. 
Μια κουβέντα σωστή καλή που θα πεις με την αρετή σου, με την αγιότητα σου, αυτή θα μείνει. 
Αυτή αποτελεί υπέροχη ελεημοσύνη.

Περισσότερα εδώ

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki