Monday 8 July 2019

Jair Bolsonaro fascist (ο φασίστας πρόεδρος της Βραζιλίας): «Η παιδική εργασία κάνει καλό» (!!) - defiende el trabajo infantil en Brasil

Νέα πολεμική έχει ξεσπάσει στη Βραζιλία έπειτα από δηλώσεις του Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο οποίος υπερασπίσθηκε την παιδική εργασία προβάλλοντας το προσωπικό του παράδειγμα: «εργάσθηκα από την ηλικία των 8 ετών (...) και σήμερα είμαι αυτός που είμαι».
«Δείτε, το ότι εργάσθηκα στο αγρόκτημα στα 9 ή τα 10 μου, αυτό δεν με έβλαψε καθόλου. Όταν ένα παιδί ηλικίας 9 ή 10 ετών δουλεύει κάπου, υπάρχουν πάρα πολλοί για να καταγγείλουν την 'καταναγκαστική εργασία' ή την 'παιδική εργασία'. Όμως αν καπνίζει κρακ, κανένας δεν λέει τίποτε», δήλωσε την Πέμπτη ο ακροδεξιός πρόεδρος.
«Η εργασία δίνει αξιοπρέπεια στους άνδρες και στις γυναίκες, ανεξαρτήτως ηλικίας», συνέχισε στην ζωντανή εβδομαδιαία εκπομπή του στο Facebook. 
Την επομένη, σε μια επίσημη περίσταση, πρόσθεσε:
«Εργάσθηκα από την ηλικία των 8 ετών φυτεύοντας καλαμπόκι, κόβοντας μπανάνες (...) ενώ παράλληλα σπούδαζα. Και σήμερα είμαι αυτός που είμαι. Δεν είναι δημαγωγία, είναι η αλήθεια».
Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν πολυάριθμα σχόλια οργισμένων χρηστών στα κοινωνικά δίκτυα. «Είναι το καλύτερο παράδειγμα για να παρακινηθεί ένα παιδί να μην δουλεύει, αυτό θα το εμποδίσει να γίνει ένας ενήλικας όπως αυτός (ο Μπολσονάρο): με τόσο μίσος και ανικανότητα. Η θέση των παιδιών είναι στο σχολείο», αντέδρασε στο Twitter ο βουλευτής του αριστερού κόμματος PSOL Μαρτσέλο Φρέισο.
Η βραζιλιάνικη νομοθεσία απαγορεύει την εργασία στους κάτω των 16 ετών, εκτός από τους μαθητευόμενους, οι οποίοι μπορούν να αρχίζουν στα 14 τους. 
Σύμφωνα με τα δεδομένα του Εθνικού Ινστιτούτου Στατιστικών (IBGE), στη Βραζιλία εργάζονται σχεδόν 2,5 εκατομμύρια ανήλικοι ηλικίας από 5 έως 17 ετών.

«Η αριστερά μου επιτίθεται επειδή υπερασπίζομαι την κουλτούρα της εργασίας για τα παιδιά μας από την πιο μικρή ηλικία. Αν είχα υπερασπιστεί την πρώιμη σεξουαλικότητα ή τη χρήση ναρκωτικών, οι οπαδοί της αριστεράς θα με λιβάνιζαν. Ιδού η αλήθεια!», έγραψε στο Twitter ο Μπολσονάρου. Χθες, Παρασκευή, το πρωί, η υπουργός του για θέματα των Γυναικών και τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, η ευαγγελική πάστορας Νταμάρες Άλβες, επιχείρησε να βάλει ένα τέλος στην πολεμική.

«Κοιτάξτε, η γενιά μας εργάσθηκε νωρίς, εγώ εργάσθηκα πολύ νωρίς, οι γονείς μας εργάσθηκαν πολύ νωρίς, όμως αυτό δεν σημαίνει πως θα αποποινικοποιήσουμε (την παιδική εργασία) (...) Είμαστε βέβαιοι πως η εργασία των παιδιών είναι παραβίαση δικαιωμάτων, πως δεν μπορεί να επιτραπεί», δήλωσε.
news247
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

Jeffrey Epstein: Ο δισεκατομμυριούχος διώκεται για εμπορία ανήλικων κοριτσιών

Δίωξη για σωματεμπορία ανήλικων κοριτσιών άσκησε την Δευτέρα η ομοσπονδιακή εισαγγελία της Νέας Υόρκης στον Αμερικανό χρηματιστή, δισεκατομμυριούχο και φιλάνθρωπο Τζέφρι Επστάιν, σχεδόν μία δεκαετία αφότου είχε καταλήξει σε εξωδικαστική συμφωνία με τις αρχές της Φλόριντα, αποφεύγοντας να του απαγγελθούν κατηγορίες για την υπόθεση στην Πολιτεία αυτήν.
Σε βάρος του 66χρονου Επστάιν εκκρεμούσε μία κατηγορία για εμπορία ανθρώπων και μία κατηγορία για συνωμοσία με στόχο τη διακίνηση. 
Ο επιχειρηματίας συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου και ενδέχεται να οδηγηθεί την Δευτέρα ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου για να του απαγγελθούν οι κατηγορίες. 
Ο δικηγόρος του, ο Τζακ Γκολντμπέργκερ, έχει δηλώσει ότι ο πελάτης του θα δηλώσει αθώος.

Ο Επστάιν, γνωστός για τις κοινωνικές επαφές του με πολιτικούς και μέλη βασιλικών οίκων, τέθηκε στο στόχαστρο των αμερικανικών αρχών για πρώτη φορά το 2005, όταν καταγγέλθηκε στην αστυνομία του Παλμ Μπιτς, στη Φλόριντα, ότι κακοποιούσε σεξουαλικά ανήλικες κοπέλες στην έπαυλή του. 
Τότε ο ίδιος είχε ισχυριστεί ότι οι σεξουαλικές επαφές ήταν συναινετικές και ότι νόμιζε ότι οι κοπέλες ήταν ενήλικες.
Μέχρι το 2007 ο Επστάιν ήταν αντιμέτωπος με κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση δεκάδων κοριτσιών, ηλικίας ακόμη και 14 ετών. Οι αρχές υποστήριζαν επίσης ότι πλήρωνε τους υπαλλήλους του για να του φέρνουν υποψήφια θύματα και έδινε εντολές σε άλλα πρόσωπα να κακοποιούν νεαρές γυναίκες. 
Όμως έκανε συμφωνία με τις αρχές, δηλώνοντας ένοχος για μια κατηγορία ήσσονος σημασίας. 
Εξέτισε ποινή 13 μηνών σε μια κομητειακή φυλακή και στο διάστημα αυτό του επιτρεπόταν να πηγαίνει κανονικά στο γραφείο του κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Πολλά από τα θύματά του προσέφυγαν στη δικαιοσύνη ζητώντας να ακυρωθεί αυτός ο εξωδικαστικός συμβιβασμός, υποστηρίζοντας ότι παραβιάστηκε η ομοσπονδιακή νομοθεσία που προστατεύει τα δικαιώματα των θυμάτων καθώς στερήθηκαν την ευκαιρία να ακουστεί και η δική τους άποψη. Φέτος τον Φεβρουάριο, ένας δικαστής στη Φλόριντα δικαίωσε τις γυναίκες αυτές, κρίνοντας ότι η συμφωνία παραβίαζε τον νόμο.

Παρ' όλα αυτά, το υπουργείο Δικαιοσύνης τον περασμένο μήνα έκρινε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να ακυρωθεί η συμφωνία. Να σημειωθεί ότι μεταξύ των εισαγγελέων που είχαν εμπλακεί σε αυτόν τον εξωδικαστικό συμβιβασμό πριν από δέκα και πλέον χρόνια ήταν και ο Άλεξ Ακόστα, ο νυν υπουργός Εργασίας στην κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Η εκπρόσωπος του υπουργείου αρνήθηκε να σχολιάσει τη σύλληψη του Επστάιν.

news247
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

Παιδί και έκθεση στον ήλιο – Οι κανόνες ασφάλειας ανά ηλικία

Τα παιδιά θα πρέπει να μην πάθουν κανένα έγκαυμα από τον ήλιο σε οποιαδήποτε ηλικία, δεδομένου μάλιστα ότι υπάρχει μια σειρά από πολύ αποτελεσματικές μεθόδους προστασίας από τον ήλιο που μπορούν να εφαρμόζουν οι γονείς.
Οι γονείς πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί σχετικά με την έκθεση των παιδιών τους στον ήλιο. Πολλοί γονείς δεν γνωρίζουν τους καλύτερους τρόπους για να προστατεύσουν τα μικρά παιδιά τους από τον ήλιο.
Παρακάτω, ακολουθούν οι συστάσεις του αμερικανικού Ιδρύματος Καρκίνου για τα βρέφη και τα πολύ μικρά παιδιά.

Βρέφη 0-6 μηνών
Τα βρέφη κάτω των 6 μηνών θα πρέπει να μένουν μακριά από τον ήλιο. Το δέρμα τους είναι πολύ ευαίσθητο για τα αντηλιακά. Το δέρμα ενός βρέφους διαθέτει λίγη μελανίνη, την χρωστική ουσία που δίνει χρώμα στο δέρμα, τα μαλλιά και τα μάτια και παρέχει κάποια προστασία στον ήλιο. Ως εκ τούτου, τα μωρά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στις επιβλαβείς επιπτώσεις του ήλιου.
  • Ακόμα και στο αυτοκίνητο πρέπει να βάλετε σκίαστρα στα παράθυρα, ώστε ο ήλιος να μην χτυπάει απευθείας το μωρό στο καθισματάκι του. Ακόμα καλύτερα, αν είναι εφικτό, βάλτε παράθυρα με ειδικό φίλτρο σκίασης και προστασίας από την ακτινοβολία UV (υπάρχουν τύποι που φτάνουν και το 100% προστασίας έναντι της υπεριώδους ακτινοβολίας χωρίς μείωση ορατότητας).
  • Κάντε την βόλτα με το μωρό σας νωρίς το πρωί, πριν από τις 10:00, ή αργά το απόγευμα, μετά τις 17:00, και να έχετε το παιδί σε καρότσι με έναν προστατευτικό κάλυμμα.
  • Να ντύνετε το μωρό σας με ελαφριά ρούχα που καλύπτουν τα χέρια και τα πόδια.
  • Επιλέξτε ένα πλατύγυρο καπέλο, που προστατεύει το πρόσωπο, τον λαιμό και τα αυτιά του μωρού. Ένα μωρό που φοράει ένα καπέλο κατά τη διάρκεια των πρώτων μηνών θα συνηθίσουν να το φοράει γενικότερα χωρίς να διαμαρτύρεται.
Μωρά 6-12 μηνών
Από αυτή την ηλικία και μετά είναι πλέον ασφαλές να χρησιμοποιείτε αντηλιακό στο μωρό σας. Επιλέξτε αντηλιακό ευρέος φάσματος με δείκτη προστασίας προστασίας τουλάχιστον SPF 15 σε περιοχές του δέρματος που μένουν ακάλυπτες, όπως τα χέρια του μωρού. Πολλές εταιρείες διαθέτουν και αντηλιακά “χωρίς δάκρυα” για να μην ενοχλούν το μωρό στα μάτια.
  • Εάν χρησιμοποιείτε ένα αντηλιακό σπρέι, μην το βάζετε άμεσα στο πρόσωπο του μωρού. Βάλτε πρώτα στο χέρι σας και με αυτό απλώστε το αντηλιακό στο πρόσωπο του παιδιού.
  • Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι να θυμάστε να βάζετε στο παιδί αντηλιακό 30 λεπτά προτού βγείτε έξω και να ξαναβάζετε το πολύ κάθε δύο ώρες, ή μετά από κολύμπι, ή αν έχει ιδρώσει πολύ.
Νήπια/Προσχολική Ηλικία
Η προστασία των νηπίων από τον ήλιο απαιτεί λίγο περισσότερη σκέψη και προσπάθεια. Είναι σημαντικό να εκπαιδεύσετε το παιδί για να προσέχει και μόνο του.
  • Ψάξτε για αντηλιακά ευρέως φάσματος με δείκτη προστασίας τουλάχιστον SPF 15. Εκείνα που είναι ανθεκτικό στο νερό και σε μορφή σπρέι είναι μια καλή επιλογή για τα μικρά παιδιά που δεν κάθονται συνήθως ήσυχα για να τους βάλετε αντηλιακό, αλλά μην τα ψεκάζετε ποτέ απευθείας στο πρόσωπο.
  • Βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας έχει μάθει να κάθεται στην σκιά 10 π.μ. και 4 μ.μ.. Ελέγξτε την εξωτερική περιοχή όπου το παιδί σας παίζει για να βεβαιωθείτε ότι υπάρχει επαρκής σκιά.
  • Βεβαιωθείτε ότι τα νήπια καλύπτονται από τα ρούχα τους. Ρούχα βαμβακερά με μακριά μανίκια είναι δροσερά και άνετα, ενώ, επίσης, ιδιαίτερα προστατευτικά.
  • Μην ξεχνάτε τα καπέλα και τα γυαλιά ηλίου. Επιλέξτε ένα καπέλο με πλατύ γείσο, που προστατεύει το πρόσωπο, τον λαιμό και τα αυτιά του παιδιού.
Πηγή: iatropedia.gr
dailythess.gr
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki