Saturday 9 November 2013

Παιδικά σχέδια για σταυροβελονιά - Hello kitty για κέντημα

Ελπίζουμε κάποια από αυτά τα σχέδια να σας φανούν χρήσιμα !!!

.

πολλά περισσότερα σχέδια στην πηγή: nikiad
 .
 Hello kitty για κέντημα

....


 Όλα τα σχέδια είναι μια ευγενική προσφορά
 της Κλαυδίας http://xrysomelisses.blogspot.gr/
από το υπέροχο αρχείο της, για όλες τις φίλες
που αγαπάνε τη σταυροβελονιά !!!!

 πολλές Hello Kitty ακόμα στην πηγή: nikiad

Ταξίδι σε 64 τετράγωνα με βασιλιάδες και ιππότες

Σκάκι για παιδιά
Είναι αμέτρητες οι έρευνες που δείχνουν ότι το σκάκι, όταν διδάσκεται σε μικρά παιδιά, βελτιώνει σημαντικά τις γνωστικές αλλά και τις συμπεριφορικές τους ικανότητες. Είναι επίσης εμφανής πλέον η αγάπη αρκετών Ελλήνων για το σκάκι. 
Είναι απίστευτο να τα βλέπεις
πώς παίζουν συγκεντρωμένα.
Το μεγάλο άλμα έγινε με την Σκακιστική Ολυμπιάδα που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1984. Περίπου 30 χρόνια αργότερα, η Ελλάδα μετρά περισσότερους από 100 συλλόγους και περίπου 40.000 εγγεγραμμένους αθλητές στο σκάκι κάθε ηλικίας
Απευθυνθήκαμε σε έναν άνθρωπο που ειδικεύεται στο αντικείμενο, τον σκακιστή Νίκο Κομνηνό του συλλόγου «Σκακιστική Επικοινωνία Ηρακλείου». Έναν άνθρωπο που μαθαίνει στα παιδιά σκάκι λέγοντάς τους ιστορίες για βασιλιάδες και για ιππότες με βέλη και τόξα. 
Ο κ. Κομνηνός διδάσκει σκάκι σε παιδιά από το 1997. Έχει αναπτύξει τη δική του μέθοδο για να μάθουν τα παιδιά σκάκι την οποία συνοψίζει μάλιστα και στο βιβλίο του "Η επικοινωνία στο Σκάκι", ενώ ο σύλλογος "Σκακιστική Επικοινωνία" έχει κερδίσει μέσα σε 15 χρόνια, 5 πρωταθλήματα στην Αττική για την ηλικία κάτω των 12.
Μαθήματα σκάκι για παιδιά νηπιαγωγείου
Τι είναι το σκάκι;
Είναι δύσκολο κανείς να δώσει έναν ακριβή ορισμό για το τι είναι το σκάκι. Για πολλούς, το σκάκι θεωρείται απλώς ένα επιτραπέζιο ψυχαγωγικό παιχνίδι το οποίο ίσως μετά από λίγο καιρό και να το βαρεθεί. Άλλοι θεωρούν ότι το σκάκι είναι άθλημα. Έχει σαφείς κανόνες, ένταση και άγχος στους αγώνες. Πολλοί θεωρούν ότι το σκάκι είναι μία ολόκληρη τέχνη, γιατί μια όμορφη παρτίδα είναι μία δημιουργία που θέλει φαντασία. Άλλοι πιστεύουν ότι το σκάκι είναι επιστήμη, επειδή ο αγωνιστής σκακιστής μελετά πολύ. Για κάθε παρτίδα, κάνει μία επιστημονική ανάλυση και διερεύνηση της κάθε θέσης και ψάχνει να βρει που είναι η αλήθεια, ποιος από τους δύο θα κερδίσει. Στην πραγματικότητα όμως, το σκάκι είναι κάτι παραπάνω, είναι όλα αυτά μαζί. Το σκάκι είναι τρόπος ζωής.

Τι προσφέρει το σκάκι;

Μόνο θετικά είναι αυτά που μπορεί να προσφέρει η ενασχόληση ενός παιδιού με το σκάκι. Εκτός από τη δημιουργία καινούργιων φίλων, την ψυχαγωγία του στον ελεύθερο χρόνο, αλλά και την πνευματική άσκηση, το σκάκι μπορεί να βοηθήσει και στην καθημερινή του ζωή. Με το σκάκι τα παιδιά μαθαίνουν να βάζουν στόχους, να βρίσκουν τρόπο για να τους πετύχουν, να είναι οργανωτικοί, μεθοδικοί, επιμελείς, να αναλαμβάνουν τις ευθύνες των πράξεών τους, να είναι ήρεμοι, συγκεντρωμένοι, αποφασιστικοί, να μην ενεργούν επιπόλαια, να είναι αντικειμενικοί, ομαδικοί, να αποδέχονται την ήττα, να στηρίζονται στις δυνάμεις τους. 
Επίσης, το σκάκι καλλιεργεί τη φαντασία, βελτιώνει τις μνημονικές ικανότητες, αναπτύσσει τον τρόπο σκέψης και απορροφά μέρος από την επιθετικότητα. Και για όλα αυτά υπάρχουν παραδείγματα. Ας πάρουμε την οργανωτικότητα. Για τη μελέτη του σχολείου χρειάζεται για παράδειγμα να βάλει το παιδί σε μία σειρά τα πράγματα. Θα κάνει για παράδειγμα πρώτα την εργασία, μετά τα μαθηματικά και μετά την ιστορία. Στο σκάκι, το παιδί δημιουργεί ένα σχέδιο. Αναπτύσσει για παράδειγμα πρώτα τον πύργο, μετά τον αξιωματικό και μετά τον ίππο γιατί αν πάει πρώτα τον ίππο μπορεί να τον χάσει, ενώ ο αξιωματικός θα μπορούσε να προστατεύσει τον ίππο. Το σκάκι λειτουργεί με οργάνωση και φαντασία.

Από ποια ηλικία μπορεί να ξεκινήσει ένα παιδί να παίζει σκάκι;

Ανάλογα το παιδί, αλλά νομίζω ότι στο νηπιαγωγείο ή την πρώτη δημοτικού είναι μία καλή ηλικία να ξεκινήσει. 
Δηλαδή πέντε με έξι χρονών. Τα παιδιά βεβαίως... 

Αφού υπάρχει τόσο πολλή τροφή,
γιατί πεινάνε τόσοι πολλοί άνθρωποι;

Από τη Σενεγάλη μέχρι τη Νέα Υόρκη, ο κόσμος σπαταλάει και πετάει απίστευτη ποσότητα τροφίμων κάθε χρόνο. Γιατί λοιπόν είναι τόσο δύσκολο να μειώσουμε τα αποφάγια, να συμβάλουμε στη διάσωση του περιβάλλοντος , και να ταΐσουμε τους πεινασμένους;
.

With So Much Food, Why Do So Many People Go Hungry?

 
food-hungry
Η πραγματικότητα που αποκαλύπτουν οι αριθμοί είναι το λιγότερο εκπληκτική. Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, πετιέται κάθε χρόνο περίπου το ένα τρίτο των τροφίμων που παράγονται για κατανάλωση από τον άνθρωπο. 
Σε έναν κόσμο όπου η παγκόσμια πείνα εξακολουθεί να σκοτώνει περισσότερους ανθρώπους από το AIDS την ελονοσία και τη φυματίωση μαζί, χάνονται περίπου 1,3 δισεκατομμύρια τόνοι τροφίμων κάθε χρόνο εξαιτίας της αναποτελεσματικότητας, της άγνοιας, και της κακοδιαχείρισης. Είναι απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει, αν όχι εγκληματικό.
Ο αντίκτυπος αυτής της αναποτελεσματικότητας είναι τεράστιος, επιβαρύνοντας την παγκόσμια οικονομία με εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια , αλλά και πλήττοντας τους φτωχότερους ανθρώπους που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά. Οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις είναι εξίσου σημαντικές, και ο ΟΗΕ εκτιμά ότι το αποτύπωμα διοξειδίου του άνθρακα από τα "τρόφιμα που παράγονται και δεν τρώγονται"  κατατάσσεται πίσω μόνο από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα, όταν μετριέται με βάση τις συνολικές εκπομπές. Το νερό ετησίως που απαιτείται για να παραχθεί αυτό το φαγητό που ποτέ δεν καταναλώνεται, ισούται με τρεις φορές τον όγκο της λίμνης της Γενεύης στην Ελβετία.
Το πρόβλημα των αποβλήτων τροφίμων  διακατέχει τόσο στις αναπτυγμένες όσο και αναπτυσσόμενες χώρες εξίσου , αλλά με εκ διαμέτρου διαφορετικούς τρόπους, καθώς τα τρόφιμα ταξιδεύουν μέχρι το πιάτο μας .
Για παράδειγμα, στην υποσαχάρια Αφρική τα υπολείμματα φαγητού από τους καταναλωτές είναι πολύ λίγα, σχεδόν αμελητέα. Οι φτωχότερες οικογένειες τείνουν να αγοράζουν λιγότερα τρόφιμα και επειδή οι ​​αγορές αυτές αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό ποσοστό του εισοδήματός τους, είναι πιο αποτελεσματικοί και προσεκτικοί όταν πρόκειται για την προετοιμασία και την κατανάλωση τροφίμων. Αντ 'αυτού, τα απόβλητα τροφίμων στον αναπτυσσόμενο κόσμο οφείλονται κυρίως στη διαδικασία παραγωγής .
Τα χωράφια καλλιεργούνται με  αναποτελεσματικά και ξεπερασμένα εργαλεία, και συχνά συγκομίζονται νωρίς γιατί οι αγρότες βρίσκονται υπό την πίεση της  οικονομικής και κλιματικής απειλής. Η μεταφορά του κρέατος, των φρούτων, των λαχανικών και των ψαριών στις αγορές του αναπτυσσόμενου κόσμου, γίνεται σε κακό οδικό δίκτυο, χρήση αποθηκών χωρίς την κατάλληλη ψύξη, αντιμετώπιση μεγαλύτερων κινδύνων από παράσιτα, και με πολλούς άλλους ...

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki