Friday 25 October 2013

Κέικ κακάο µε γλάσο σοκολάτας και κρέμα γάλακτος έφτιαξε η μανούλα τέλειο ... Μμμμ

Ίσως το πιο εύκολο και το πιο νόστιμο κέικ κακάο που έχετε φτιάξει ποτέ. Δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει ψίχουλο απ' αυτό. Απλά, τέλειο!


Μερίδες: 10

Χρόνος Προετοιμασίας: 5 λεπτά

Υλικά συνταγής
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 1/2 φλυτζάνι τσαγιού φρέσκο γάλα
  • 2 βανίλιες
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού κακάο (άγλυκο)
  • 2 φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Για το γλάσο
  • 100 γραμμάρια κουβερτούρα (ή σταγόνες σοκολάτας)
  • 1/2 φλυτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος 
Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε σε ψιλή σήτα (κόσκινο) όλα τα στερεά υλικά, βανίλιες, κακάο, αλεύρι, αλάτι, μέσα στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά: βούτυρο, ζάχαρη, αυγά, γάλα. 
Σε χαμηλή ταχύτητα χτυπάμε τα υλικά για 2΄ έως ότου ενωθούν σε μείγμα. 
Δυναμώνουμε το μίξερ και χτυπάμε στην πιο δυνατή ταχύτητα για 4΄. 
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα για κέικ. Αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε το κέικ κακάο στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, στους 180οC για 50΄-55΄, μέχρι να φουσκώσει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. 
Αφήνουμε το κέικ, αφού ψηθεί, για 10΄ στη φόρμα. 
Το ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσει καλά


Για το γλάσο: 
Κομματιάζουμε τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε κατσαρόλα.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. 
Σε πολύ χαμηλή φωτιά αφήνουμε να λιώσει και να ομογενοποιηθεί το γλάσο, ανακατεύοντας πότε πότε. 
Αφήνουμε λίγο το γλάσο να κρυώσει. 
Αφού τοποθετήσουμε το κέικ σε πιατέλα, το περιχύνουμε με το γλάσο του. 
Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε αμύγδαλο φιλέ για γαρνίρισμα.

Το παιδί είναι καθρέφτης των όσων βιώνει μία οικογένεια

Το παιδί είναι καθρέφτης των όσων βιώνει μία οικογένειαΜια ζεστή αγκαλιά για κάθε παιδί, προσφέρει το εξειδικευμένο προσωπικό των παιδικών σταθμών του Δήμου Θεσσαλονίκης, καλύπτοντας τις βασικές συναισθηματικές τους ανάγκες, ιδίως δε, όσες προκύπτουν έπειτα από την ένταξή τους σε νέα περιβάλλοντα, όπως αυτά των παιδικών σταθμών.

“Οι ανάγκες των παιδιών είναι πάντα συναισθηματικές”, είπε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο ειδικός ψυχολόγος της Διεύθυνσης Παιδικών Σταθμών του κεντρικού δήμου, Ιωάννης Βαφειάδης, που εκτός από την πολύχρονη εμπειρία του, εξακολουθεί –όπως διαπιστώσαμε κατά την επικοινωνία μας– να διαθέτει τεράστια αποθέματα αγάπης και ενθουσιασμού για το λειτούργημα -όπως είπε– που επιτελεί.

Ο κ. Βαφειάδης καθημερινά επισκέπτεται τους παιδικούς σταθμούς, ενημερώνεται για την πορεία των παιδιών και παρεμβαίνει όπου απαιτείται. Βέβαια -όπως ο ίδιος διευκρίνισε- τα παιδιά έχουν ανάγκη από σταθερότητα.

Mε διακριτικότητα και ευαισθησία

Σ' αυτό το πλαίσιο, οι παρεμβάσεις του ιδίου, των παιδαγωγών και των υπόλοιπων μελών του εξειδικευμένου προσωπικού των παιδικών σταθμών, ξεκινούν από την ανάγκη περιστατικών που χρήζουν αντιμετώπισης. Πρόκειται για ορισμένα περιστατικά παιδιών με αναπτυξιακές διαταραχές, τα οποία αντιμετωπίζονται με την πρέπουσα διακριτικότητα και ευαισθησία, αλλά και για περιστατικά που εντάσσονται στη λίστα των “κλασικών” προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα λεγόμενα “πρωτάκια” των παιδικών σταθμών.

Όπως είπε ο κ. Βαφειάδης, ο ίδιος έγινε αποδέκτης εκδήλωσης συναισθημάτων ορισμένων παιδιών που τον φώναζαν “παππού” και “θείο” και έκλαιγαν, διότι, είχαν αποστερηθεί το σπιτικό περιβάλλον και δεν είχαν προσαρμοστεί στο νέο. Η προσαρμογή των παιδιών χρειάζεται, συνήθως, περίπου ένα μήνα, όμως, ορισμένες περιπτώσεις παιδιών που αντιμετωπίζουν προβλήματα στο ενδοοικογενειακό περιβάλλον (κυρίως περιπτώσεις παιδιών με διαζευγμένους γονείς), χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής. Σε τέτοιου είδους περιπτώσεις, το εξειδικευμένο προσωπικό παρεμβαίνει, αφού πρώτα κάνει τη διάγνωση, καλώντας τους γονείς για να τους ενημερώσει για την πορεία του παιδιού. Είναι αναγκαίο οι γονείς να “εκπέμπουν στην ίδια συχνότητα”, ανέφερε ο κ .Βαφειάδης, υπογραμμίζοντας τη σημασία του συντονισμού, ούτως ώστε το παιδί να μην λαμβάνει λανθασμένα μηνύματα και εντυπώσεις.

«Το παιδί είναι καθρέφτης των όσων βιώνει μία οικογένεια»

Ο κ. Βαφειάδης, από τις 15 Νοεμβρίου 2013 και κατά τις απογευματινές ώρες θα πραγματοποιεί συναντήσεις με τους γονείς των δημοτικών παιδικών σταθμών, σε ομάδες των 20-25 ατόμων, στο πλαίσιο του δωρεάν προγράμματος εξειδικευμένης συμβουλευτικής από έγκριτο ψυχολόγο σε γονείς που αντιμετωπίζουν δυσκολίες με τα παιδιά τους κατά την περίοδο ένταξής τους στον παιδικό σταθμό, που πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα ο δήμος Θεσσαλονίκης.

"Το παιδί είναι καθρέφτης των όσων βιώνει μία οικογένεια", είπε και πρόσθεσε ότι, στο πλαίσιο της ψυχολογικής υποστήριξης γονέων και παιδιών στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, εντάσσονται και τα επιμορφωτικά σεμινάρια των παιδαγωγών.

Στόχος των συναντήσεων είναι η συνεργασία των γονέων με τον ειδικό ψυχολόγο στην αναγνώριση και τη διαχείριση των δυσκολιών του παιδιού τους, έτσι ώστε να βελτιωθεί η ψυχοσυναισθηματική κατάστασή του και κατά συνέπεια η συμπεριφορά του.

Οι ενδιαφερόμενοι για το πρόγραμμα συμβουλευτικής μπορούν να καταθέτουν αίτηση συμμετοχής από την 1η Νοεμβρίου 2013 στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Με την ολοκλήρωση της κατάθεσης αιτήσεων θα γίνει ο προγραμματισμός των συναντήσεων.
Real.gr,  madata.gr

Αν σηκώσετε χέρι στο παιδί σας
μεγαλώνοντας θα γίνει επιθετικό

Προσοχή γονείς!
Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Αμερική, τα παιδιά που τα είχαν χαστουκίσει- περιστασιακά οι γονείς τους- μέχρι την ηλικία των 5 ετών πολύ πιθανό να έχουν επιθετική συμπεριφορά και αργότερα στο σχολείο να παρουσιάσουν προβληματική συμπεριφορά, αγνοώντας τους κανόνες.
.
Αν πιστεύετε ότι με το να χαστουκίσετε ένα άτακτο παιδί, μπορείτε να το οριοθετήσετε, κάνετε μεγάλο λάθος. Μια και μελέτη δείχνει ότι μόνο κακό μπορεί να κάνει στο παιδί παρά καλό.
Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τα παιδιά που τα είχαν χαστουκίσει οι γονείς τους μέχρι την ηλικία των 5 ετών είχαν διάφορα προβλήματα. Στην έρευνα συμμετείχαν 1.900 παιδιά και οι γονείς τους ρωτήθηκαν πόσο συχνά σήκωσα χέρι στο παιδί του στις ηλικίες των 3-5 ετών. Στη συνέχεια ζήτησαν από τις μητέρες αν παρατήρησαν προβλήματα συμπεριφοράς του παιδιού τους και έδωσαν στα παιδιά –ηλικίας 9 ετών- ένα τεστ λεξιλογίου.
Ο Κύκλος της Κακοποίησης
"το 70% των κακοποιημένων παιδιών
μετατρέπεται σε καταχρηστικούς ενήλικες"
Το 57% των μητέρων και το 40% πατέρων δήλωσαν ότι χαστούκισαν τα παιδιά όταν ήταν 3 ετών. Το ποσοσοτό μειώθηκε ελαφρά δηλαδή στο 52% των μητέρων και στο 33% τοις εκατό των πατέρων που χαστούκισαν τα παιδιά τους όσον αφορά την ηλικία των 5 ετών.

Τα παιδιά, λοιπό, που δέχθηκαν χαστούκια ήταν πιο επιθετικά μεγαλώνοντας, σε ποσοστό που αγγίζει το 70% όσον αφορά τις περιπτώσεις των παιδιών που οι μαμάδες τους τα χαστούκιζαν σε τακτική βάση. Επίσης παρατηρήθηκε χαμηλό επίπεδο γνώσεων σχετικά με το τεστ λεξιλογίου, που συμπλήρωσαν.

Πηγή: queen.gr

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki