Sunday 18 March 2007

Με δομή οργανωμένης εγκληματικής ομάδας τα κυκλώματα παιδοφίλων - ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

Φωτογραφίες και βίντεο βγαλμένα από την πιο νοσηρή φαντασία, στα οποία απεικονίζονται ανήλικα παιδιά και βρέφη να κακοποιούνται σεξουαλικά, κατακλύζουν το Διαδίκτυο. Mόνο στη διάρκεια του τρέχοντος έτους έχουν αποκαλυφθεί 20 υποθέσεις διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας, αριθμός διπλάσιος σε σχέση με πέρυσι. Tα κυκλώματα παιδόφιλων αποκτούν πλέον δομή οργανωμένης εγκληματικής ομάδας, χρησιμοποιώντας συνδέσμους σε διάφορες πόλεις της Eλλάδας και του εξωτερικού και «στρατολογώντας» συνεργούς έναντι αδράς αμοιβής μέσα από «δωμάτια επικοινωνίας».
H παιδική πορνογραφία αποτελεί την πιο κερδοφόρα βιομηχανία του Διαδικτύου. Eίναι χαρακτηριστικό ότι ιστοσελίδες με αρκετές χιλιάδες συνδρομητές και εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες χρεώνουν τις εικόνες ανηλίκων σε σεξουαλικές πράξεις ακόμα και με 100 ευρώ το λεπτό! Φέτος (2005), για πρώτη φορά στην Eλλάδα αστυνομικοί εξάρθρωσαν κύκλωμα παιδόφιλων, που όχι μόνο διακινούσε αλλά αναπαρήγαγε το φωτογραφικό υλικό στην Eλλάδα. Aποτελούνταν από σχεδόν 30 άτομα, τα περισσότερα υπεράνω υποψίας, όπως καθηγητές, δικηγόροι και γνωστοί επιχειρηματίες.

Συχνά, μάλιστα, πίσω από την κακοποίηση παιδιών προς τέρψιν των απανταχού παιδόφιλων κρύβονται συγγενείς των ανήλικων θυμάτων. Tον Oκτώβριο, αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Δίωξης Hλεκτρονικού Eγκλήματος συνέλαβαν 5 άτομα (ενώ προέκυψε συμμετοχή 20 ακόμα Eλλήνων χρηστών), τα οποία εμπλέκονται σε μία από τις σημαντικότερες υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας. Aποδείχθηκε ότι τα μέλη του κυκλώματος είχαν τοποθετήσει τον server στη Bέροια και όχι σε κάποια πόλη του εξωτερικού, όπως συνηθιζόταν μέχρι πρότινος. Mε αυτόν τον τρόπο διακινούσαν φωτογραφίες με ανατριχιαστικό περιεχόμενο, που απεικόνιζαν παιδιά και βρέφη να κακοποιούνται σεξουαλικά, ακόμα και από ζώα. Aπό το 2001 έως σήμερα έχουν εξιχνιαστεί 50 υποθέσεις, έχουν κατηγορηθεί 119 άτομα και έχουν πραγματοποιηθεί 93 συλλήψεις.


Γιαννης Σουλιωτης

Συμβουλές στα παιδιά που αθλούνται

Όλοι συμφωνούμε ότι τα παιδιά εκτός από τις ώρες που είναι υποχρεωμένα να περνούν στο σχολείο και τις ώρες που προετοιμάζονται για τα μαθήματα της επόμενης ημέρας, είναι καλό να παίζουν αθλητικά παιχνίδια.
    • Η ανάγκη των συλλόγων αλλά και των γονιών να γίνεται περισσότερο οργανωμένη η προσπάθεια με τελικό στόχο τη μεγιστοποίηση της απόδοσης συχνά επιβάλλει την εφαρμογή αυξημένων καθημερινών προπονητικών φορτώσεων που για να ανταπεξέλθει το παιδί χρειάζεται ο απόλυτος σεβασμός σε κάποιους κανόνες σωστής διατροφής και ατομικής υγιεινής.
    • Για να έχουμε καλύτερη επίδοση στα παιδιά, οι τροφές που καταναλώνονται και μετατρέπονται σε ενέργεια πρέπει να ανταποκρίνονται στα στοιχεία της Μεσογειακής Δίαιτας.
    • Ποσοστιαία δηλαδή 60% ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ (μακαρόνια, ρύζι, πατάτες, ψωμί, όσπρια, σαλάτες, φρούτα ,λαχανικά) 25% ΛΙΠΗ (λάδι,βούτυρο,λίπη κρεάτων) 15% ΠΡΩΤΕΙΝΕΣ (κρέας, ψάρι, κοτόπουλο).
    • Το καθημερινό διαιτολόγιο πρέπει να αποτελείται από πλούσιο πρωινό, ένα κύριο γεύμα, (τουλάχιστον 3-4 ώρες πριν την προπόνηση ή τον αγώνα, ένα ελαφρύτερο, ένα βραδυνόκαι πιθανόν 1 ή 2 μικρογεύματα από φρούτα κυρίως που θεωρούνται απαραίτητα.                                                    Επεξηγηματικά:
    • Τα παιδιά που έχουν προπόνηση στις 16.30 πρέπει ή να τρώνε στις 13.00 ή αν υποχρεωτικά τρώνε αργότερα το φαγητό τους δεν πρέπει να περιλαμβάνει κρέας και βαριές σάλτσες αλλά μόνο λίγα λαχανικά,ζυμαρικά και φρούτα.Το πλήρες γεύμα θα το κάνουν στις 7 ή 8 το βράδυ.
    • Αντίθετα τα παιδιά που αρχίζουν προπόνηση στις 7.00 ή στις 21.30 θα τρώνε πλήρες μεσημεριανό και πιθανό λίγα φρούτα,κεικ ή μπισκότα και χυμούς φρούτων 1 ώρα τουλάχιστον πριν την προπόνησηκαι ένα ελαφρύ γεύμα μετά το πέρας της άθλησης πριν κοιμηθούν (σούπα,γιαούρτι,σαλάτα,φρούτα).   Το πρωινό πρέπει να περιλαμβάνει γάλα ή τσάι,ψωμί ψημένο με μέλι ή κέικ ή δημητριακά με γάλα,χυμό πορτοκάλι ή ένα τοστ με κασέρι και φιλέτο γαλοπούλα.
    • Το νερό που περιέχει ο ανθρώπινος οργανισμός αντιστοιχεί στα 2/3 του συνολικού βάρους του σώματος. Μεταφέρει θρεπτικές ουσίες, συμμετέχει στις ματαβολικές αντιδράσεις, ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματος.
    • Οι ανάγκες σε νερό εξαρτόνται από την ποσότητα που ο οργανισμός αποβάλει ημερησίως υπό μορφή ιδρώτα και κυρίως ούρων τα υγρά. Σημαντικό είναι να μην αφήσουμε το παιδί να διψάσει,χδίνοντας του υγρά με τη μορφή νερού και χυμών κατά τη διάρκεια και μετά τον αγώνα, συχνά και σε μικρές ποσότητες.
    • Η άθληση βοηθά το παιδί να αναπτυχθεί κανονικά να αισθάνεται καλά να έχει κοινωνική συμπεριφορά να σέβεται κάποιους κανόνες υγιεινής
    • Πρέπει να δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στις κλιματολογικές συνθήκες και να επιλέγουμε τα κατάλληλα ρούχα. Να μην αφήνουμε το παιδί ιδρωμένο μετά την προπόνηση, εκτεθειμένο στη βροχή ή κυρίως στον αέρα, να στεγνώνουμε τα μαλιά του πάντα μετά το τέλος και να καλύπτουμε όσο το δυνατόν περισσότερα μέρη του σώματος και κυρίως το κεφάλι.
    • Η καθαρότητα του σώματος μετά από κάθε αθλητική προσπάθεια είναι το πρώτο μέλημα του μικρού αθλητή. Συνιστούμε τα μαλιά να διατηρούνται κοντά γιατί είναι ευκολότερο να στεγνώσουν μετά την προπόνηση.
    • Για τα μάτια πρέπει να χρησιμοποιούμε κολύριο οταν έχουμε την αίσθηση του τσουξίματος του πόνου ή του δακρύσματος. Ο λαιμός δεν πρέπει να υποβάλεται σε έντονες θερμοκρασιακές αλλαγές με παγωμένα ροφήματα και να προσπαθούμε να αναπνέουμε από τη μύτη όταν είμαστε σε κρύο περιβάλον.
    • Καθημερινή καθαρότητα με συχνή αλλαγή στις κάλτσες έτσι ώστε να είναι πάντα στεγνές. Τα παπούτσια να είναι καλής ποιότητας και να πληρούν τις προδιαγραφές του αθλήματος ή των ιδιαιτεροτήτων του σώματος του αθλητή.
    • Είναι βέβαιο ότι εφαρμόζοντας αυτές τις συμβουλές τα παιδιά θα χαρούν περισσότερο το άθλημα και αποφευχθούν δυσαρεστες καταστάσεις που καθημερινά θα μπορούσαν να συμβούν και θα τα κρατούσαν μακριά από τις προπονήσεις
    δρ. Εμμανουηλίδης Όμηρος, αθλητίατρος

    Μια ιστορία παιδικής πορνογραφίας με... "happy end" ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ - ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ....

    Ήταν ακριβώς πριν από δύο χρόνια όταν ήρθε στο φως της δημοσιότητας μια μεγάλη υπόθεση διακίνησης παιδικού πορνογραφικού υλικού στο διαδίκτυο. Ως ένας εκ των "πρωταγωνιστών" συνελήφθη τότε ένας 72χρονος, στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν, πέρα από έναν κεντρικό υπολογιστή και τρεις φωτογραφικές μηχανές μεγάλης ευκρίνειας, και πλήθος φωτογραφιών (3.000), βίντεο και CD-ROM παιδεραστίας που έδειχναν σεξουαλικές πράξεις σε παιδιά από δύο έως επτά ετών!



    Επίσης βρέθηκαν δέκα πιστωτικές κάρτες, δύο βιβλιάρια καταθέσεων, έγγραφα με ιδιόχειρες σημειώσεις με πελάτες και καταγραφή κερδών, όλα ενδεικτικά της δραστηριότητας στο διαδίκτυο. Μάλιστα από τις έρευνες των αρχών διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον 5.000 μέλη από όλον τον κόσμο επισκέπτονταν καθημερινά την ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε στην Αμερική, ενώ υπήρχαν και χώροι με "ζωντανές" σκηνές. Πρόκειται για τις πιο σκληρές ιστοσελίδες παιδικής πορνογραφίας στο ίντερνετ και αυτό λόγω της απίστευτα μικρής ηλικίας των θυμάτων.

    Επιπλέον, εντοπίσθηκε και χώρος με κάμερες, στον οποίο υπήρξε η υπόνοια πως ο 72χρονος έκανε ο ίδιος την παραγωγή κάποιων βίντεο, κάτι όμως που δεν στάθηκε δυνατό να αποδειχθεί. Ο 72χρονος υποστήριξε πως διακινούσε το πορνογραφικό υλικό αποκλειστικά "για δική του ευχαρίστηση", όπως και ότι αντάλλασσε υλικό με άλλους παιδόφιλους.

    Στο δικαστήριο δεν του επιβλήθηκε καμία ποινή (!!!). Αιτία; Κατά τη διάρκεια της κύριας ανάκρισης δεν άνοιξαν οι τραπεζικοί του λογαριασμοί και οι πιστωτικές του κάρτες, με αποτέλεσμα να μην αποδειχθεί πως διακινούσε το σκληρό πορνογραφικό υλικό με σκοπό το κέρδος.



    Δίχως αυτό το στοιχείο όμως ήταν αδύνατη η καταδίκη του, καθώς ο ελληνικός νόμος, σε αντίθεση με ό,τι ισχύει στο σύνολο των ευρωπαϊκών χωρών, δεν τιμωρεί τους παιδόφιλους που διακινούν πορνογραφικό υλικό παρά μόνο στην περίπτωση που το εμπορεύονται.

    Ύστερα από μία σύντομη προφυλάκισή του στις φυλακές του Ναυπλίου, ο 72χρονος αποφυλακίστηκε, για να αθωωθεί τελικά τον περασμένο Σεπτέμβριο από το μεικτό ορκωτό δικαστήριο Χαλκίδας, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους που συνελήφθησαν για την ίδια υπόθεση στο εξωτερικό.



    Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν του επεβλήθη ποινή ούτε σύμφωνα με τις διατάξεις του παλιού νόμου περί ασέμνων που επισείει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός μηνός και χρηματική ποινή -όπως έχει συμβεί σε κάποιες παρόμοιες περιπτώσεις-, καθώς δεν του είχε ασκηθεί σχετική δίωξη.



    Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, το Μάιο του 2005 -δηλαδή λίγους μήνες μετά την πρώτη σύλληψή του- εντοπίστηκε μέσω της πιστωτικής του κάρτας και άλλη δραστηριότητά του με διακίνηση παιδικού πορνογραφικού υλικού και έτσι είναι και πάλι υπόδικος!

    © Το χαμομηλάκι | To hamomilaki