Friday 3 January 2014

Αυτό το παιδάκι, που είναι τριγυρισμένο
από όπλα και σφαίρες...

είναι ο Άνταμ Λάνζα, ο μακελάρης του Κονέκτικατ,
που τον Δεκέμβριο του 2012 σκότωσε είκοσι μαθητές
και έξι καθηγητές στο Νιούταουν


Lanza as a toddler chewing on a gun

Ντυμένος με ρούχα παραλλαγής, δεν φαίνεται μεγαλύτερος από τριών ετών
Η φωτογραφία ενός μικρού παιδιού με όπλο στα χέρια και τριγυρισμένο από σφαίρες περιλαμβάνεται στις εκατοντάδες φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα ένα χρόνο μετά το μακελειό στο Νιούταουν του Κονέκτικτατ.

Τα σχόλια περιττά...

Τι γίνεται με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν για τη Μυρτώ; Θα τα δώσουν ή σκοπεύουν να τα φάνε (και αυτά);

Μια σοβαρή καταγγελία σχετικά με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν για την 16χρονη Μυρτώ, το δράμα της οποίας συγκλόνισε την Ελλάδα και την ομογένεια, κάνει δικηγόρος στην ομογενειακή εφημερίδα «PROINI.us»

Μετά το σκάνδαλο με τα χρήματα γιά τους πυρόπληκτους (2007),
η ελληνική Ομοσπονδία Βοστώνης ''ξαναχτυπά''

Η Μυρτώ Παπαδομιχελάκη νοσηλεύεται σε θεραπευτήριο της Βοστώνης έπειτα από βάναυσα χτυπήματα που δέχθηκε το καλοκαίρι του 2012 από τον Πακιστανό Αχμέτ Βακάς, ενώ βρισκόταν σε διακοπές στην Πάρο με τη μητέρα της και τη μεγαλύτερη αδελφή της.
Όπως γράφει η εφημερίδα, τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από την ομογένεια για τα ιατρικά έξοδα της θεραπείας της ανήλικης- περισσότερα από 110.000 δολάρια - τα κρατά η Ομοσπονδία Βοστώνης σε ειδικό λογαριασμό της τοπικής Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων και αρνείται να τα παραχωρήσει για τον σκοπό που συγκεντρώθηκαν.
Σύμφωνα λοιπόν με την εφημερίδα, η Ομοσπονδία με διάφορες προφάσεις θέλει να διαχειριστεί τα χρήματα, όπως αυτή κρίνει.
H ομογένεια από τη μεριά της αρχίζει να αγανακτεί, επειδή έδωσε τα χρήματα για τη Μυρτώ και δεν έβαλε «τοποτηρητή».

madata

«Έξω στον δρόμο ανοίγουν οι καρδιές»

Συνολικά 20.000 άνθρωποι ενισχύονται σε καθημερινή βάση στην πρωτεύουσα. Τους συναντάμε κάθε μέρα στον δρόμο, στις γειτονιές μας. Κάποιοι από εμάς εξακολουθούμε να τους... προσπερνάμε.


Ο κύριος Χρήστος, η κυρία Χριστίνα και η κυρία Φωτεινή είναι τρεις από τις εκατοντάδες ψυχές που βρήκαν λίγο φαγητό και ζεστασιά στο πρωτοχρονιάτικο γεύμα που φιλοξένησε το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων.

Άνθρωποι, με πληγωμένη περηφάνια που μερικές φορές μοιάζουν -παρόλα τα βάσανά τους- να παίρνουν δύναμη ακόμη και από τη λύπη τους για να συνεχίσουν να ζουν με αξιοπρέπεια.

Ο κύριος Χρήστος, οικοδόμος στο επάγγελμα, έχει πέντε χρόνια να κάνει μεροκάματο. Εκφράζει στην κάμερα του Alpha το παράπονό του: «Στο σπίτι σας, αν χτυπήσεις την πόρτα, δεν ανοίγει κανένας, αλλά έξω στον δρόμο ανοίγουν οι καρδιές».

Στο καινούργιο του «σπίτι», τα σοκάκια της πόλης, όπου βρέθηκε τέτοιες μέρες πριν από μερικά χρόνια, έχει, όπως λέει, ανθρώπους που τον σέβονται και τον αγαπάνε.

Η κυρία Χριστίνα, χωρίς κανένα εισόδημα, καθώς στην οικογένειά της είναι όλοι άνεργοι, ζει από τα συσσίτια του Δήμου. Έχει ένα δωματιάκι, ίσα-ίσα για να μη μείνει έξω, στον δρόμο.

Η κυρία Φωτεινή μένει σε ένα μικρό σπίτι στον Κολωνό και προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με μία πενιχρή σύνταξη του ΟΓΑ. Είναι μόνη της και κάποιες φορές δεν έχει άλλον τρόπο να ζήσει, όπως λέει στο Mega, από το να ζητιανέψει.

Ο δήμος Αθηναίων προσέφερε χθες περίπου 700 γεύματα σε συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται σκληρά από την κρίση: ηλικιωμένοι, άνεργοι, άποροι. Εκτός από τα καθημερινά συσσίτια, ο «κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών», στηρίζει 4.000 οικογένειες των Αθηνών με είδη πρώτης ανάγκης, μοιράζει 1.300 μερίδες φαγητού σε φτωχούς και αστέγους, ενώ 1.400 γεύματα διανέμονται σε σχολεία της πόλης, προκειμένου να στηριχθούν παιδιά που έχουν ανάγκη.
Συνολικά 20.000 άνθρωποι ενισχύονται σε καθημερινή βάση στην πρωτεύουσα. Τους συναντάμε κάθε μέρα στον δρόμο, στις γειτονιές μας. Κάποιοι από εμάς εξακολουθούμε να τους... προσπερνάμε.

madata

Αθώωσαν τον παιδόφιλο, γιατί το παιδί ήταν...
«ερωτευμένο» μαζί του!

Πολλοί διέβλεψαν σε αυτήν την απόφαση τη «νομιμοποίηση της παιδεραστίας» από την ιταλική «Δικαιοσύνη».
  
Μια πρωτοφανής απόφαση λήφθηκε από το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της Ιταλίας, αφού ακύρωσε την καταδικαστική απόφαση εις βάρος ενός 60χρονου άνδρα, που είχε κριθεί ένοχος για παιδεραστία, εκτιμώντας ότι το εφετείο είχε υποτιμήσει «την ερωτική σχέση» μεταξύ του κατηγορουμένου και του θύματός του, ενός κοριτσιού ηλικίας 11 ετών.


Cassazione, assolto un 60enne: fece sesso con una bimba di 11 anni
 
Ο λόγος για τον Πιέτρο Λαμπέρτι, υπάλληλο στις κοινωνικές υπηρεσίες της πόλης Καταντζάρο (στην Καλαβρία στα νότια της Ιταλίας), ο οποίος είχε καταδικασθεί τον Φεβρουάριο του 2011 σε πέντε χρόνια κάθειρξη, αφού κρίθηκε ένοχος για τη σύναψη σεξουαλικών σχέσεων με μια ανήλικη ηλικίας κάτω των 14 ετών, ενώ την ίδια χρονιά το εφετείο επικύρωσε την ποινή αυτή.

Όμως, όπως γράφει η εφημερίδα Il Quotidiano della Calabria, με απόφαση του ιταλικού ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου, η οποία επικυρώθηκε στις 15η Οκτωβρίου 2013, ακυρώθηκαν οι προηγούμενες δικαστικές αποφάσεις και διετάχθη η διεξαγωγή νέας δίκης.
Η εν λόγω απόφαση, σύμφωνα με το ανώτατο δικαστικό όργανο, ήταν ότι το Εφετείο δεν έλαβε επαρκώς υπόψη του τη «συναίνεση» μεταξύ του άνδρα και του κοριτσιού, «την ύπαρξη μιας ερωτικής σχέσης, την απουσία σωματικού εξαναγκασμού και το γεγονός ότι το κορίτσι ήταν ερωτευμένο» (με το δράστη).

Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, το παιδί προερχόταν από άπορη οικογένεια την υπόθεση της οποίας είχε αναλάβει ο Λαμπέρτι. Ο κατηγορούμενος και το θύμα είχαν ανταλλάξει σειρά τηλεφωνημάτων μεταξύ τους και τελικά ο 60χρονος συνελήφθη επ' αυτοφώρω με το κορίτσι στο κρεβάτι του.
Αυτή η απόφαση προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων αγανάκτησης και οργής σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, όπου πολλοί διέβλεψαν σε αυτήν την απόφαση τη «νομιμοποίηση της παιδεραστίας» από την ιταλική Δικαιοσύνη.
protothema

Κύπρος: Στις 8 και 9 Ιανουαρίου οι εγγραφές
σε νηπιαγωγεία και δημοτικά

Της Ευγενίας Σέργη 
 
Εφτάμιση χιλιάδες νέοι μαθητές αναμένεται να εγγραφούν στην πρώτη τάξη Δημοτικού για σχολική χρονιά 2014-2015. 
.Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν στις 8 και 9 Ιανουαρίου και δικαίωμα εγγραφής στην πρώτη τάξη έχουν όσα παιδιά συμπληρώνουν 5 χρόνια και 8 μήνες.
Όσα γεννήθηκαν δηλαδή από την 1η Ιανουαρίου έως και την 31η Δεκεμβρίου 2008. Ενώ για την προδημοτική θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει 4 χρόνια και 8 μήνες. 
Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο διευθυντής δημοτικής εκπαίδευσης Ελπιδοφόρος Νεοκλέους εξήγησε πως για την τοποθέτηση των μαθητών σε σχολεία που δεν θα εγγραφούν στις 8 και 9 Ιανουαρίου τότε: "Το υπουργείο παιδείας και τα επαρχιακά γραφεία δεν είναι υπόχρεα να εγγράψουν τα παιδιά στο σχολείο της περιφέρειας στην οποία ανήκει το παιδί αντιλαμβάνεστε υπάρχει πρακτική στεγαστικοί λόγοι οπόταν αυτό θα το τηρήσουμε". 
Κατά την εγγραφή των μαθητών οι γονείς θα πρέπει να προσκομίσουν πιστοποιητικό γεννήσεως, αλλά και πιστοποιητικό φοίτησης σε προδημοτική τάξη από εγκεκριμένο Νηπιαγωγείο. 
 
περισσότερα στην πηγή

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki