Friday 12 December 2014

Ένα 3χρονο κοριτσάκι επέζησε 11 μέρες στο δάσος
χάρη στο κουταβάκι της

Τον Αύγουστο του 2014 είχε συγκλονίσει η είδηση ότι ένα κοριτσάκι τριών ετών, κατόρθωσε να επιζήσει για 11 ολόκληρες ημέρες και νύχτες, σε δάσος της Σιβηρίας το οποίο ήταν γεμάτο αρκούδες και λύκους.


Ο λόγος για την μικρή Καρίνα Τσικίτοβα που χάθηκε στις 29 Ιουλίου στο δάσος, κοντά στο χωριό Όλομ της περιοχής Ολιοκμίνσκι, στη Σάκχα της Ρωσίας, όταν μαζί με το κουταβάκι της ακολούθησε τον πατέρα της που έφευγε για ταξίδι, χωρίς ο ίδιος να το αντιληφθεί. 
Η μητέρα του κοριτσιού πίστεψε ότι κόρη και πατέρας ταξίδεψαν τελικά μαζί, ωστόσο όταν κατέστη εφικτή η επικοινωνία του ζευγαριού, λίγες μέρες αργότερα, έντρομοι οι γονείς διαπίστωσαν ότι η Καρίνα είχε εξαφανιστεί. 

Σύμφωνα με τους διασώστες, η μικρή Καρίνα τρεφόταν με μούρα, έπινε νερό από το ποτάμι και κοιμόταν σε ένα πρόχειρο κρεβάτι που είχε φτιάξει από χόρτα, κάτι που ωστόσο δυσκόλεψε τον εντοπισμό της, από τα ελικόπτερα και τα μη επανδρωμένα σκάφη που πετούσαν στην περιοχή. 
Σημαντικό ρόλο στην επιβίωσή της έπαιξε το σκυλάκι της, το οποίο για 9 μέρες την κρατούσε ζεστή, καθώς στην Τάιγκα, αυτή την εποχή, επικρατούν θερμοκρασίες γύρω στους 6 βαθμούς κελσίου.

Τις δύο τελευταίες ημέρες το κουτάβι εγκατέλειψε το 3χρονο κορίτσι μόνο στο δάσος, επιστρέφοντας στο σπίτι, «δείχνοντας» στους διασώστες προς ποια κατεύθυνση πρέπει να συνεχίσουν τις έρευνές τους. 
Τώρα, τέσσερις μήνες μετά η μικρή επανασυνδέθηκε με το σκυλάκι ήρωα και περιμένει τα Χριστούγεννα να της φέρει ο Άη Βασίλης μια κούκλα δώρα για να παίζει με τις φίλες της, όπως λέει η ίδια.
madata

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki