Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2014

Ένα 3χρονο κοριτσάκι επέζησε 11 μέρες στο δάσος
χάρη στο κουταβάκι της

Τον Αύγουστο του 2014 είχε συγκλονίσει η είδηση ότι ένα κοριτσάκι τριών ετών, κατόρθωσε να επιζήσει για 11 ολόκληρες ημέρες και νύχτες, σε δάσος της Σιβηρίας το οποίο ήταν γεμάτο αρκούδες και λύκους.


Ο λόγος για την μικρή Καρίνα Τσικίτοβα που χάθηκε στις 29 Ιουλίου στο δάσος, κοντά στο χωριό Όλομ της περιοχής Ολιοκμίνσκι, στη Σάκχα της Ρωσίας, όταν μαζί με το κουταβάκι της ακολούθησε τον πατέρα της που έφευγε για ταξίδι, χωρίς ο ίδιος να το αντιληφθεί. 
Η μητέρα του κοριτσιού πίστεψε ότι κόρη και πατέρας ταξίδεψαν τελικά μαζί, ωστόσο όταν κατέστη εφικτή η επικοινωνία του ζευγαριού, λίγες μέρες αργότερα, έντρομοι οι γονείς διαπίστωσαν ότι η Καρίνα είχε εξαφανιστεί. 

Σύμφωνα με τους διασώστες, η μικρή Καρίνα τρεφόταν με μούρα, έπινε νερό από το ποτάμι και κοιμόταν σε ένα πρόχειρο κρεβάτι που είχε φτιάξει από χόρτα, κάτι που ωστόσο δυσκόλεψε τον εντοπισμό της, από τα ελικόπτερα και τα μη επανδρωμένα σκάφη που πετούσαν στην περιοχή. 
Σημαντικό ρόλο στην επιβίωσή της έπαιξε το σκυλάκι της, το οποίο για 9 μέρες την κρατούσε ζεστή, καθώς στην Τάιγκα, αυτή την εποχή, επικρατούν θερμοκρασίες γύρω στους 6 βαθμούς κελσίου.

Τις δύο τελευταίες ημέρες το κουτάβι εγκατέλειψε το 3χρονο κορίτσι μόνο στο δάσος, επιστρέφοντας στο σπίτι, «δείχνοντας» στους διασώστες προς ποια κατεύθυνση πρέπει να συνεχίσουν τις έρευνές τους. 
Τώρα, τέσσερις μήνες μετά η μικρή επανασυνδέθηκε με το σκυλάκι ήρωα και περιμένει τα Χριστούγεννα να της φέρει ο Άη Βασίλης μια κούκλα δώρα για να παίζει με τις φίλες της, όπως λέει η ίδια.
madata

Ο Άγιος Σπυρίδωνας, ο προστάτης της Μεσογείου - Γιατί μαμά, κρατάει ένα κεραμίδι που βγάζει φωτιά;

Χρόνια Πολλάααα στα χαμομηλάκια, 
μικρά και μεγάλα, που γιορτάζουν σήμερα!!
Χρόνια Πολλάααα Σπύρο και Σπυριδούλα!! 
Δείτε μαζί με τα παιδάκια σας το Ουκρανικό ντοκιμαντέρ, γυρισμένο το 2009, αφιέρωμα στον εκ Τριμυθούντος Άγιο Σπυρίδωνα τον Θαυματουργό, προστάτη της νήσου Κερκύρας και του κόσμου όλου.

Ukrainian documentary, filmed in 2009,
dedication to St. SPYRIDON
Προσωπικότητα φωτεινή, μορφή οδηγητική, αληθινός κολοσσός αρετής και φυσιογνωμία παγκόσμια είναι της Τριμυθούντος ο επίσκοπος, ο Άγιος Σπυρίδων. 
Άνθρωπος, όπως λέμε εμείς σήμερα του βουνού και του κάμπου. Άνθρωπος της υπαίθρου.
Και τέτοιος πραγματικά ήταν ο άγιος μας. Τέτοιοι ήσαν και οι γονείς του. Άνθρωποι αγρότες, φτωχοί, αλλά πολύ ενάρετοι και πιστοί. 

περισσότερα εδώ: hamomilaki
Γιατί μαμά, κρατάει ένα κεραμίδι που βγάζει φωτιά;

Λίγα γράμματα έμαθε ο άγιος. Αυτό, όμως, δεν τον εμπόδισε από του να προσέλθει και να λάβει μέρος στην Α' Οικουμενική Σύνοδο που συνεκάλεσε ο Μέγας Κωνσταντίνος τα 325 μ.Χ., για να αποστομώσει και καθαιρέσει τον Άρειο. Ο τρομερός αυτός αιρετικός, όπως ξέρουμε, δίδασκε ότι ο Χριστός δεν είναι Θεός, αλλά δημιούργημα και πλάσμα του Θεού. Κι η αιρετική του αυτή διδασκαλία είχε προκαλέσει αληθινό σάλο κι είχε συνταράξει ολόκληρη τη Χριστιανική Εκκλησία.
...................................
Τότε ο άγιος έβαλε το αριστερό χέρι στην τσέπη του κι έβγαλε ένα κεραμίδι και δείχνοντας το, έκαμε με το δεξί του το σημείο του σταυρού κι είπε:

— «Εις το όνομα του Πατρός».

Κι έσφιξε το κεραμίδι. Οι πατέρες που παρακολουθούν τη σκηνή, συγκλονίζονται κυριολεκτικά. Γιατί με τις λέξεις του αγίου, η φωτιά με την οποία ψήθηκε το κεραμίδι ανέβηκε πάνω.
«Και του Υιού»,
Πρόσθεσε. Τότε το νερό με το οποίο ζυμώθηκε το ξερό κεραμίδι, έτρεξε κάτω.

— «Και του Αγίου Πνεύματος».
Συμπλήρωσε ο πρακτικός και θεοφώτιστος διδάσκαλος. Το χώμα έμεινε στο χέρι του.

- Αδελφοί και πατέρες μου, συνέχισε ο θαυματουργός. Όπως το κεραμίδι αποτελεί ένα πράγμα μιας ουσίας και μιας φύσεως, αλλά είναι τρισύνθετο - φωτιά, νερό, χώμα — έτσι κι ο Άγιος Θεός. Αν και δεν πρέπει να παρομοιάσουμε την Άκτιστο και Υπερούσια αυτή Φύση με κτιστό και φθαρτό δημιούργημα, εν τούτοις για να κάνουμε τα ακατάληπτα καταληπτά, - ας μας συγχωρήσει το άπειρο έλεος Του - λέμε και τονίζουμε:
Ο Θεός είναι ένας κατά την ουσία και τη φύση. Αλλά κατά τα πρόσωπα ή τις υποστάσεις είναι Τριαδικός: Πατήρ, Υιός και Άγιο Πνεύμα.
.................

 Ο Άρειος κι οι οπαδοί του καταντροπιάστηκαν πραγματικά.
Ο φιλόσοφος ταπεινωμένος αναγνωρίζει κι ομολογεί φανερά την ήττα του:-Τα λόγια σου με έπεισαν, άγιε γέροντα, και το θαύμα με εβεβαίωσε, ότι έχεις δίκαιο. Πιστεύω τώρα. Πιστεύω με όλη τη δύναμη της ψυχής μου, ότι ο Ιησούς Χριστός είναι Υιός του Θεού, Θεός αληθινός κι Αυτός, ομοούσιος με τον Πατέρα.
περισσότερα εδώ: pigizois