Thursday 10 December 2015

Αυτά τα Χριστούγεννα, μην «ξεχάσετε» ...

Το χριστουγεννιάτικο βίντεο που θα σας κάνει να κλάψετε
Η συγκινητική διαφήμιση ενός γερμανικού σούπερ μάρκετ έρχεται να μας θυμίσει πόσο σημαντικό είναι να μην εγκαταλείπουμε τους ηλικιωμένους συγγενείς μας και να προσπαθούμε, όσο δύσκολο και αν είναι, να περνάμε μαζί τους τις οικογενειακές γιορτές, όπως τα Χριστούγεννα που πλησιάζουν.

Η ιδέα απλή αλλά και αριστουργηματική!
Ένας ηλικιωμένος άντρας κάνει όλες τις καθιερωμένες προετοιμασίες -στολίζει το σπίτι, βάζει φωτάκια και μαγειρεύει- περιμένοντας την οικογένειά του για να γιορτάσουν όλοι μαζί τα Χριστούγεννα. 
Ωστόσο, καταλήγει να τρώει μόνος του την ημέρα των Χριστουγέννων γιατί τα παιδιά του δεν μπόρεσαν να τον επισκεφθούν. 
Το ίδιο συμβαίνει και την επόμενη χρονιά, παρά την υπόσχεσή τους ότι θα είναι εκεί.
Γι' αυτό, ο ηλικιωμένος άντρας αποφασίζει να λάβει τα επόμενα Χριστούγεννα κάποια δραστικά μέτρα. Στέλνει στα παιδιά του το προσκλητήριο για την... κηδεία του, ώστε να τα «εξαναγκάσει» να τον επισκεφθούν. 

Η οικογένεια πάει σπίτι πριν την κηδεία και φυσικά είναι όλοι τους συντετριμμένοι. Μόλις μπαίνουν μέσα, όμως, βλέπουν ένα οικογενειακό χριστουγεννιάτικο γεύμα να τους περιμένει. Έκπληκτοι αντικρίζουν τον άντρα να τους υποδέχεται! Πώς αλλιώς θα μπορούσε να συγκεντρώσει όλη την οικογένεια σπίτι του;
Αυτό το συγκινητικό βίντεο μας δείχνει πόσο σημαντικό είναι να μην αφήνουμε τον χρόνο να περνάει, νομίζοντας πως πάντα οι γονείς ή οι παππούδες μας θα είναι εκεί. Γι' αυτό, εκμεταλλευτείτε κάθε ευκαιρία που έχετε να τους βλέπετε και να τους κρατάτε συντροφιά. 
Όπως θα θέλατε και εσείς να κάνουν τα παιδιά σας!

από την Μαρία Κωνσταντοπούλου 
mama365.gr

Είχα έναν μαύρο σκύλο... “I had a black dog, his name was depression”

... που τον έλεγαν κατάθλιψη.

Στη χειρότερη μορφή της, η κατάθλιψη μπορεί να είναι μία τρομακτική και εξουθενωτική κατάσταση. 
Εκατομμύρια άνθρωπο στον κόσμο ζουν με κατάθλιψη. Πολλά άτομα και οι οικογένειές τους φοβούνται να μιλήσουν για αυτό που περνούν και δεν ξέρουν που να απευθυνθούν για βοήθεια.
Όμως η κατάθλιψη προλαμβάνεται και θεραπεύεται σε μεγάλο βαθμό. 
Η αναγνώριση της κατάθλιψης και η αναζήτηση βοήθειας είναι το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα προς την ανάρρωση.
Σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (World Health Organisation / WHO), ο συγγραφέας και εικονογράφος Matthew Johnstone λέει μία ιστορία για το πώς αντιμετωπίζεται ο “μαύρος σκύλος της κατάθλιψης”. 
Η φράση Μαύρος Σκύλος” έγινε γνωστή από τον Ουίνστον Τσόρτσιλ που τη χρησιμοποιούσε, όταν ήθελε να περιγράψει τις μαύρες περιόδους κατάθλιψης, που βίωνε για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του. Ο Ουίνστον Τσόρτσιλ έπασχε από μανιοκατάθλιψη.
 
Πηγή: /noesi.gr

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki