Monday 21 August 2017

Από την τρυφερή ηλικία των 10 χρόνων και για τέσσερα ολόκληρα χρόνια, εξέδιδε το ίδιο του παιδί...


... σε 67χρονο συνταξιούχο, έναντι ποσού από 5 έως 20 ευρώ την κάθε φορά! 
Κάλυμνος: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για την ανήλικη. 
Την εξέδιδε ο πατέρας για 5 ευρώ (το ευτελές ποσό δεν είναι, ασφαλώς, αυτό που σοκάρει)

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία που έκανε η 14χρονη -σήμερα- κοπέλα μαζί με δύο συγγενείς της, στις 16 Αυγούστου στο Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου. 
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η ανήλικη περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τα όσα βίωνε από τον Οκτώβριο του 2013 έως και τον Αύγουστο του 2017 που κατάφερε να βρει τη δύναμη και να μιλήσει, από τον ίδιο της τον πατέρα!

Πιο συγκεκριμένα, ο 41χρονος φέρεται να επέτρεπε στον 67χρονο συνταξιούχο να συνευρίσκεται ερωτικά με την ανήλικη κόρη του και, όταν όλα τελείωναν, εκείνος της έδινε τα χρήματα που είχε ζητήσει ο πατέρας της. 
Τα χρήματα αυτά η ανήλικη τα έδινε, όταν επέστρεφε στο σπίτι, στον πατέρα της. Μετά την καταγγελία ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας και αφού εκδόθηκαν εντάλματα από τον ανακριτή Κω, συνελήφθησαν τόσο ο 41χρονος πατέρας όσο και ο 67χρονος συνταξιούχος.
Οι δύο δράστες μεταφέρθηκαν στη Κω, όπου και ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βάρος τους για βιασμό, αποπλάνηση παιδιών και σωματεμπορία και παραπέμφθηκαν στην ανάκριση. 
Σε κάθε περίπτωση πάντως οι έρευνες των διωκτικών αρχών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο 67χρονος ήταν ο μόνος στον οποίο εκδιδόταν η ανήλικη κοπέλα, ή υπήρχαν και άλλοι.

Πώς να διδάξεις στα παιδιά το σεβασμό προς τη φύση

Παντού γύρω σου αντιλαμβάνεσαι πως υπάρχει ένας “αναβρασμός” σχετικά με το περιβάλλον. 
Κάθε πλευρά και τομέας του lifestyle στρέφεται όλο και περισσότερο προς τις πρακτικές και τις λύσεις που μπορείς να υιοθετήσεις, ώστε να έχεις έναν περισσότερο eco- friendly τρόπο ζωής. 
Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι από τη μία εξαιτίας των επιπτώσεων που έχει η κλιματική αλλαγή στον πλανήτη και κατ' επέκταση σε εμάς και τα παιδιά, αλλά και επειδή είναι τόσες και διαφορετικές οι πηγές επιβάρυνσης για τον οργανισμό μας, που είμαστε πλέον όλοι αναγκασμένοι να ενσωματώσουμε μια περισσότερο ευαισθητοποιημένη και υγιή καθημερινότητα στη ζωή μας. 
Εκείνο, όμως που είναι πολύ πιο αναγκαίο είναι να διδάξουμε κατάλληλα τα παιδιά, ώστε μεγαλώνοντας να αναπτύξουν τις σωστές γνώσεις, δεξιότητες και ενδιαφέροντα που θα τα καταστήσουν ικανά να ζήσουν μια περισσότερο “πράσινη” ζωή!
🌳🌳🌳
Ακόμη και όταν ζούμε σε μεγάλες πόλεις που κυριαρχεί το urban σκηνικό και τα παιδιά μαθαίνουν να λειτουργούν στο πλαίσιο του αστικού τοπίου, έχοντας μικρή επαφή με τη φύση και τις χάρες της, δεν σημαίνει πως δεν πρέπει ή δεν υπάρχει λόγος να διδαχθούν τη σωστή συμπεριφορά απέναντί της, αλλά και τον καλό και εποικοδομητικό τρόπο ζωής, όπως είναι η ανακύκλωση, η σωστή συλλογή απορριμάτων και ο σεβασμός στα φυσικά υλικά. 
Επιπλέον, είναι πολύ σημαντικό να “αγκαλιάσουν” από μικρή ηλικία όσα τους προσφέρει η φύση και να τα εντάξουν στη ζωή τους, όπως για παράδειγμα μέσα από την ισορροπημένη διατροφή, τη χρήση σωστός προϊόντων που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον, τη ένδυση με περισσότερο ecological υλικά και γενικά το green lifestyle. 
Φυσικά, όλα αυτά είναι πράγματα τα οποία πρέπει πρώτα να αντιληφθεί και να σκεφτεί ένας γονιός πριν το παιδί, ώστε να μπορέσει να του “εμφυσήσει” τις γνώσεις, την ευαισθησία και την καλή συμπεριφορά.
Εφόσον, λοιπόν, αντιλαμβάνεσαι την αναγκαιότητα και τη σημασία του οικολογικού τρόπου σκέψη και λειτουργίας και θέλεις να μάθεις στα παιδιά σου τις αρετές της φύσης και την ισορροπημένης ζωής, μπορείς να δεις παρακάτω μερικούς τρόπους για να το καταφέρεις.

🌳 Δώσε τους το καλό παράδειγμα
Τα παιδιά λειτουργούν μιμητικά και αυτό σημαίνει πως αν σε βλέπουν να λειτουργείς με σεβασμό απέναντι στη φύση, τότε θα μάθουν να κάνουν και εκείνα το ίδιο.
🌳 Εξήγησέ τους γιατί λειτουργείτε με αυτό τον τρόπο
Πίσω από κάθε ενέργεια και πράξη υπάρχει ένα ολόκληρο σκεπτικό, το οποίο τα παιδιά δεν γνωρίζουν. 
Επομένως, χρειάζεται να τους δώσεις να καταλάβουν για ποιο λόγο ανακυκλώνετε υλικά, σβήνετε τα φώτα ή χρησιμοποιείτε λιγότερο το αυτοκίνητο.
🌳 Υιοθέτησε την “πράσινη” ζωή στο σπίτι
Τα παιδιά θα πρέπει από μικρή ηλικία να συνηθίσουν σε ένα συγκεκριμένο μοτίβο ζωής και για αυτό είναι σημαντικό να βλέπουν στο σπίτι κάποιες πρακτικές, όπως η λιγότερη κατανάλωση νερού και ηλεκτρικού ρεύματος, η χρήση οικολογικών καθαριστικών χωρίς σπατάλες και ίσως ακόμη και διαδικασίες σαν την κομποστοποίηση των βιολογικών απορριμάτων σας.
🌳 Χρησιμοποιήστε ανακυκλωμένα και ανακυκλώσιμα υλικά
Ένα σπίτι μπορεί να χτιστεί και να διακοσμηθεί με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους, εμείς μπορούμε να φορέσουμε ρούχα διαφόρων υφασμάτων και τα αντικείμενα καθημερινής χρήσης να κατασκευαστούν από ποικίλα υλικά. 
Ανάμεσά τους είναι και τα ανακυκλωμένα και ανακυκλώσιμα που αξίζει να μάθουν τα παιδιά.

🌳 Φτιάξε έναν κήπο
Από τη στιγμή που η επαφή των παιδιών με τη φύση δεν είναι όσο συχνή θα έπρεπε μπορείς να φέρεις τη φύση στο... σπίτι! 
Θα μπορούσες να δημιουργήσεις, λοιπόν, έναν οικιακό κήπο, ένα μποστάνι ή ένα “βοτανικό” κήπο και να συμπεριλάβεις τα παιδιά σε όλα τα στάδια δημιουργίας τους, από το σχεδιασμό του χώρου και τη σπορά, μέχρι τη “συγκομιδή”, το μαγείρεμα των υλικών που καταφέρατε να καλλιεργήσετε και την ανακύκλωσή τους μέσα από τη διαδικασία της κομποστοποίησης.

tlife

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki