Tuesday 28 September 2021

Η ασφάλεια για την παιδική ηλικία στο διαδίκτυο με το kids@safety

Συμβάλει στην ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων και στη δημιουργία του υπεύθυνου ψηφιακά πολίτη του αύριο

Με βάση πρόσφατες στατιστικές τα ελληνόπουλα αφιερώνουν 32 ώρες την εβδομάδα στο διαδίκτυο και εννέα στους δέκα 15χρονους έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο στο σπίτι. Η καθοδήγηση των παιδιών γίνεται ακόμα πιο επιτακτική, ώστε να αναπτύξουν ψηφιακές δεξιότητες νωρίς στην παιδική ηλικία, να διασφαλιστεί η ψηφιακή τους ασφάλεια, η ορθή και αποτελεσματική χρήση των ψηφιακών τεχνολογιών στο σπίτι και στο σχολείο, αλλά και αργότερα στη ζωή τους στο χώρο εργασίας. Η WIND έχει αναπτύξει την ιστοσελίδα www.kidsatsafety.gr η οποία παρέχει χρήσιμες πληροφορίες, ειδήσεις και οπτικοακουστικό υλικό με συμβουλές προς τους γονείς, τα παιδιά και τους εφήβους.

Παράλληλα στηρίζει από το 2011 την ειδική εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα (ios και android) CYBERKID της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την ιστοσελίδα www.cyberkid.gr της. Μέσα από τη Γραμμή Cyber Alert της εφαρμογής, τα παιδιά μπορούν από το κινητό τους τηλέφωνο να επικοινωνούν άμεσα (touchscreen call) και σε πραγματικό χρόνο σε περίπτωση κινδύνου ή απειλής, με το Κέντρο Επιχειρήσεων Διαδικτυακών Απειλών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η WIND είναι η πρώτη εταιρεία τηλεπικοινωνίων στην Ελλάδα που πριν από 11 χρόνια αναγνώρισε την ανάγκη να παρέχει σε γονείς, κηδεμόνες και παιδιά συστηματική ενημέρωση πάνω στις νέες τεχνολογίες για ασφαλή, ορθή και αποτελεσματική χρήση τους, δημιουργώντας πλατφόρμες και ενημερωτικά προγράμματα.

Περισσότερες πληροφορίες στο https://www.wind.gr και στο www.kidsatsafety.gr.

protothema.gr

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki