Thursday 8 September 2016

Οι άνθρωποι με καρδιές λουλούδια

Καρδιά λουλούδι

Ένα λουλούδι για να ανθίσει αυτό που θέλει, αφού το φυτέψεις, είναι νερό και μπόλικη αγάπη. Θα το δεις σιγά σιγά από ένα μικρό χορταράκι στο χώμα να γίνεται μια ομορφιά, μια πανδαισία χρώματος που προσπαθεί να ταιριάξει με τα υπόλοιπα του είδους του και να ανταγωνιστεί με τα άλλα ήδη υπάρχοντα.

Με τον ίδιο τρόπο μια καρδιά γίνεται όμορφη σαν λουλούδι. 
Από τη στιγμή που θα φυτευτεί ο σπόρος της καλοσύνης και θα ποτιστεί με αγάπη από τον κόσμο θα αρχίσει να μεγαλώνει. 
Τα φύλλα που είναι ανοιγμένα, πάντα διάπλατα, θα είναι τα χέρια που θα προσφέρουν. Ο κορμός θα γίνεται όσο πιο δυνατός γίνεται για να αντέξει όλες τις κακουχίες χωρίς να παραπονιέται ποτέ. Θα βγάλει αγκάθια αλλά θα πληγώνει μόνο αυτούς που θέλουν να τη πληγώσουν, για τους άλλους θα είναι μαλακά σαν βαμβάκι.

Μια καρδιά που ποτίζεται μόνο με αγάπη θα γίνει το πιο όμορφο λουλούδι στον κόσμο. Θα ευωδιάζει μια τέτοια μυρωδιά που όμοιά της δε θα έχεις μυρίσει ξανά. 

Θα είναι τόσο φωτεινή που θα ξεχωρίζει από μακριά ανάμεσα στα υπόλοιπα αγριόχορτα που τη περιβάλλουν. 
Αν πας να το κόψεις μόνο και μόνο για να το πάρεις μαζί σου επειδή σου άρεσε, θα κάνεις κακό και σε αυτό αλλά και στα υπόλοιπα που ζουν γύρω του. Δίπλα σε αυτό, νιώθουν όμορφα και τα υπόλοιπα λουλούδια και οι άλλες καρδιές.

Οι άνθρωποι με καρδιές λουλούδια δεν μιλάνε αλλά ακούνε, δεν χτυπάνε αλλά χαϊδεύουν. Αγαπάνε πολύ, ακόμα και αυτούς που τους μισούν επειδή τους ζηλεύουν. Τους ζηλεύουν γιατί είναι διαφορετικοί από όλους τους άλλους. Το να είσαι διαφορετικός και να μην ταιριάζεις με το σύνολο φοβίζει τον κόσμο και φέρεται με κακία σε ό,τι δεν καταλαβαίνει.
Προτρέπουν και τους άλλους να τους μοιάσουν, ας έχουν μεγαλώσει διαφορετικά. Ποτέ δεν είναι αργά για κανέναν. Θα δουλέψεις πολύ και θα κουραστείς αλλά θα ανταμειφτείς με χαμόγελα. Τότε θα μάθεις και εσύ να χαμογελάς αληθινά και όχι ψεύτικα. Θα είναι από καρδιάς. 
Καρδιά λουλούδι, άσε τον σπόρο σου να τον πάρει ο αέρας να το μοιράσει παντού. 
Άσε τις μέλισσες να μεταφέρουν τη γύρη σου και σε άλλα λουλούδια. Να γίνει ένα πελώριο και όμορφο λιβάδι.

«Ξεριζωμένα» - Nearly 50 million children “uprooted”

Σε περίπου 50 εκατομμύρια ανέρχονται τα παιδιά τα οποία
έχουν «ξεριζωθεί» από τις εστίες τους σε όλο τον κόσμο, ενώ ακόμη περισσότερα μεταναστεύουν με την ελπίδα να βρουν μια καλύτερη, ασφαλέστερη ζωή, σύμφωνα με νέα έκθεση της UNICEF.


Μέσω της έκθεσης «Ξεριζωμένα: Η αυξανόμενη κρίση για τα παιδιά των προσφύγων και μεταναστών», η οποία δημοσιεύθηκε την Τρίτη, η UNICEF προτείνει ενέργειες προστασίας των παιδιών.
Σύμφωνα με την οργάνωση, συχνά τραυματισμένα από τις συγκρούσεις και τη βία, τα παιδιά αντιμετωπίζουν επιπλέον κινδύνους στη διαδρομή τους προς έναν ασφαλέστερο τόπο.Μεταξύ των κινδύνων περιλαμβάνονται ο υποσιτισμός, η αφυδάτωση, η απαγωγή, οι βιασμοί, ενώ πολλά παιδιά χάνονται στη θάλασσα, προσπαθώντας να περάσουν από την Αφρική ή την Ασία στην Ευρώπη.
Η έκθεση «Ξεριζωμένα» δείχνει ότι για το 2015, περίπου το 45% όλων των παιδιών προσφύγων υπό την προστασία της Ύπατης Αρμοστείας (UNHCR) προέρχονταν από τη Συρία και το Αφγανιστάν.

Βάσει της έκθεσης, 28 εκατομμύρια παιδιά έχουν εκδιωχθεί από τα σπίτια τους από τις συγκρούσεις και τη βία εντός και εκτός συνόρων, και περίπου 17 εκατομμύρια παιδιά παραμένουν εκτοπισμένα στο εσωτερικό των χωρών τους, έχοντας την ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας.
Η UNICEF παρατηρεί ότι όλο και περισσότερα παιδιά διασχίζουν τα σύνορα μόνα τους.

Το 2015, πάνω από 100.000 ασυνόδευτοι ανήλικοι υπέβαλαν αίτηση για άσυλο σε 78 χώρες – τριπλάσιος αριθμός σε σχέση με το 2014.
Τα ασυνόδευτα παιδιά είναι μεταξύ εκείνων που διατρέχουν τον υψηλότερο κίνδυνο εκμετάλλευσης και κακοποίησης.
Περίπου 20 εκατομμύρια ακόμη παιδιά – διεθνείς μετανάστες έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένων της ακραίας φτώχειας ή της βίας των συμμοριών.
Πολλά διατρέχουν ιδιαίτερο κίνδυνο κακοποίησης και κράτησης, επειδή δεν διαθέτουν καθόλου χαρτιά και έχουν αβέβαιο νομικό καθεστώς.
Η έκθεση υποστηρίζει ότι όταν υπάρχουν ασφαλείς και νόμιμες διαδρομές, η μετανάστευση μπορεί να προσφέρει ευκαιρίες τόσο για τα παιδιά που μεταναστεύουν όσο και για τις κοινότητες που θα ενταχθούν.
Όμως ένα παιδί πρόσφυγας είναι πέντε φορές πιο πιθανό να μείνει εκτός σχολείου από ένα παιδί μη-πρόσφυγα, σύμφωνα πάντα με την έκθεση, η οποία στέκεται επίσης στην ξενοφοβία που αντιμετωπίζουν τα προσφυγόπουλα.
Στην Ελλάδα το 38% (60.000 από σύνολο 160.000) των αφίξεων προσφύγων ήταν παιδιά ενώ στην Ιταλία ήταν μόνο 16% (15.000 από σύνολο 94.000).
Πρώτη χώρα προέλευσης για την Ελλάδα είναι η Συρία (48%), ενώ για την Ιταλία η Νιγηρία (20%).

από την αγαπημένη μας Ιδεοπηγή

tribune

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki