Thursday 10 February 2022

Οι Υπεραναλυτικοί και Ευαίσθητοι Άνθρωποι / Overthinking Minds And Sensitive Hearts

Κατακλύζονται συνεχώς από ενοχές, αυτοαμφιβολίες, σύγχυση και άγχος. 
Η ζωή δεν είναι εύκολη για τους υπεραναλυτικούς και ευαίσθητους ανθρώπους.


1. Νοιάζονται πάρα πολύ για τη γνώμη των άλλων
Οι υπερβολικά σκεπτόμενοι (υπεραναλυτές) παίρνουν τα πάντα προσωπικά. 
Όσο κι αν προσπαθήσετε να τους πείτε ότι δεν πρέπει να δίνουν δεκάρα για το τι σκέφτονται οι άλλοι γι’ αυτούς, ποτέ δεν τους ακούν. 
Οι υπερβολικά σκεπτόμενοι είναι γεμάτοι από αμφιβολίες για τον εαυτό τους. Αυτό είναι που τους κάνει να παρατηρούν μόνο την αρνητική πλευρά της ζωής.

2. Θέλουν όλοι να τους αγαπούν και να τους προτιμούν
Είναι η νούμερο ένα προτεραιότητά τους στη ζωή. Θέλουν να τους φροντίζουν, να τους σέβονται και να τους χρειάζονται οι άνθρωποι στη ζωή τους. Λαχταρούν τη σύνδεση. 
Αλλά από την άλλη, αποζητούν επίσης την επικύρωση. Οι υπερβολικά σκεπτόμενοι έχουν ανάγκη να διαβεβαιώνονται για την αγάπη του συντρόφου τους. 
Διαφορετικά, δεν θα εκφράζονταν ανοιχτά στους άλλους. Αυτοί οι άνθρωποι φοβούνται μήπως τους ραγίσουν την καρδιά. Γι’ αυτό προτιμούν να παίζουν με ασφάλεια.

3. Αναζητούν πάντα το νόημα σε κάθε λέξη ή πράξη
Όταν γεννιέσαι με ένα υπερβολικά σκεπτόμενο νου και μια εύθραυστη καρδιά, συνηθίζεις να αναζητάς ένα κρυφό νόημα σε ό,τι λένε ή κάνουν οι άνθρωποι. 
Παίρνεις τα πάντα πολύ προσωπικά, επειδή ουσιαστικά ο νους σου σε αναγκάζει να το κάνεις.

4. Έχουν την τάση της εσωστρέφειας λόγω των πολλών σκέψεων
Οι υπερβολικά σκεπτόμενοι περνούν τον περισσότερο χρόνο τους ασχολούμενοι με το δικό τους χάος μέσα στο νου τους. 
Είναι το είδος των ανθρώπων που αμφισβητούν τα πάντα. Το είδος των ανθρώπων που προτιμούν να κλειστούν στο δωμάτιό τους και να περάσουν τη νύχτα τους ξεμπερδεύοντας με τις σκέψεις τους παρά να βγουν έξω και να κάνουν παρέα με φίλους.

5. Έχουν συνηθίσει να ζουν με τύψεις
Όσοι τείνουν να υπεραναλύουν, περνούν από μια πραγματικά μακρά διαδικασία όταν παίρνουν αποφάσεις. 
Και επιπλέον, δεν είναι ποτέ πλήρως ικανοποιημένοι με την τελική τους απόφαση. 
Θα μπορούσαν να ξαναπεράσουν από την ίδια κατάσταση και πάλι να μην τους αρέσει το αποτέλεσμα. Έτσι συνηθίζουν να ζουν τη ζωή τους με τύψεις.

6. Υποφέρουν από αϋπνία
Το μυαλό τους είναι ένα συνεχές χάος από παράλογες και μπερδεμένες σκέψεις που τους απασχολούν καθημερινά. Δεν μπορούν να ελέγξουν αυτό που συμβαίνει μέσα τους. 
Έτσι, όπως είναι φυσικό, ένα από τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν αυτοί οι άνθρωποι είναι η διαταραχή του ύπνου.

7. Δυσκολεύονται να ζήσουν στο εδώ και τώρα
Ως συναισθηματικοί υπερβολικοί στοχαστές, αυτοί οι άνθρωποι περνούν τη ζωή τους αναλύοντας υπερβολικά καταστάσεις και υπολογίζοντας πιθανά αποτελέσματα. 
Είναι είτε απασχολημένοι με το να συλλογίζονται είτε με το να κάνουν σχέδια για το μέλλον. Δυστυχώς, είναι οι μπερδεμένες και κουραστικές σκέψεις τους που τους εμποδίζουν να απολαύσουν το πιο σημαντικό κομμάτι της ζωής τους – το παρόν.

Πηγή
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

Κορωνοϊός: Τι είναι το σύνδρομο MIS-C που χτυπάει τα παιδιά / Multisystem Inflammatory Syndrome in Children

Τα ύποπτα συμπτώματα

Το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) ονόμασε την πάθηση πολυσυστηματικό φλεγμονώδες σύνδρομο στα παιδιά (MIS-C) και εντοπίστηκε για πρώτη φορά στα τέλη Απριλίου στη Βρετανία.
Multisystem Inflammatory Syndrome in Children

Τα ύποπτα συμπτώματα περιλαμβάνουν υψηλό πυρετό (πάνω από 38) που επιμένει για περισσότερο από ένα 24ωρο, παρουσία φλεγμονής σε τουλάχιστον δύο όργανα η οποία απαιτεί νοσηλεία, καμία άλλη προφανής διάγνωση, αλλά και πρόσφατη μόλυνση ή έκθεση στον κορωνοϊό έως και τέσσερις εβδομάδες νωρίτερα.

Τα συμπτώματα του φλεγμονώδους συνδρόμου αυτού εμφανίζονται τέσσερις με έξι εβδομάδες αφού το παιδί προσβληθεί από τον ιό και αφού έχει ήδη αναπτύξει αντισώματα. 
Οι γιατροί είναι καθησυχαστικοί τονίζοντας ότι το σύνδρομο αυτό είναι σπάνια θανατηφόρο, ενώ τα περισσότερα παιδιά αναρρώνουν.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου πάνω από 100 παιδιά έχουν παρουσιάσει συμπτώματα ή πάσχουν από το σύνδρομο. «Η σοβαρότητα της κατάστασης μειώνεται με τη γνώση της θεραπευτικής αντιμετώπισης και δεν είχαμε θανατηφόρο έκβαση» είπε.

πηγή
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

Η νικοτίνη των μεγάλων αφήνει τα «σημάδια» της στα παιδιά

Σχεδόν όλα τα μικρά παιδιά, ακόμη και εκείνα που ζουν σε σπίτια όπου κανένας δεν καπνίζει, έχουν ίχνη νικοτίνης καπνού στα χέρια, διαπίστωσε για πρώτη φορά μια αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Τα παιδάκια έχουν την τάση να πιάνουν τα πάντα -χαλιά, τραπέζια, ρούχα, παιγνίδια κ.α.- και μετά να αγγίζουν το στόμα και το πρόσωπό τους. Αυτό τα καθιστά ιδιαίτερα ευάλωτα στο παθητικό κάπνισμα από «τρίτο χέρι» (από «δεύτερο χέρι» είναι όσοι εισπνέουν τον καπνό των άλλων), ερχόμενα σε επαφή με τα απομεινάρια των χημικών ουσιών του τσιγάρου, που μένουν στη σκόνη και πάνω στις επιφάνειες των αντικειμένων.

Οι ερευνητές του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγκο και του Πανεπιστημίου του Σινσινάτι, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «JAMA Network Open», ανέλυσαν στοιχεία για 504 παιδιά έως 11 ετών και βρήκαν ότι τουλάχιστον το 97% είχαν ίχνη νικοτίνης στα χέρια τους. Μάλιστα, πάνω από το 95% των παιδιών προέρχονταν από «άκαπνα» νοικοκυριά, συνεπώς η έκθεση στη νικοτίνη οφειλόταν είτε σε επισκέπτες καπνιστές, είτε σε επαφή των παιδιών με αντικείμενα εκτός σπιτιού στα οποία είχε επικαθήσει η νικοτίνη, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τα παιδιά από οικογένειες χαμηλού εισοδήματος είχαν πιο εμφανή ίχνη νικοτίνης στα χέρια τους σε σχέση με εκείνα από οικογένειες υψηλού εισοδήματος. Οι ερευνητές επεσήμαναν την ανάγκη για προστασία των παιδιών από το παθητικό κάπνισμα στο σπίτι, στο αυτοκίνητο και σε άλλους χώρους.

koutipandoras.gr

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki