Πέμπτη, 4 Σεπτεμβρίου 2014

Ένα ζευγάρι παπούτσια και μια φόρμα… Για ένα παιδί...

Επιστολή έστειλε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του football-academies.gr μητέρα παιδιού που αντιμετωπίζει έντονο οικονομικό πρόβλημα, αλλά και ο μικρός της γιος έχει κάνει εγχείρηση καρδιάς.


Ο 15χρονος γιος θέλει να παίξει ποδόσφαιρο, γιατί του αρέσει, γράφτηκε στην ακαδημία του χωριού (δωρεάν) αλλά του λείπουν τα απαραίτητα.

Ποια; Ένα ζευγάρι παπούτσια και μια φόρμα…
Όποιος επιθυμεί να βοηθήσει παρακαλούμε να στείλει e-mail στο info@football-academies.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ή στην επικοινωνία, ώστε να του γνωστοποιήσουμε τα στοιχεία επικοινωνίας, με την οικογένεια του μικρού.

Διαβάστε την επιστολή της μητέρας:
«Γεια σας. Είμαστε και οι 2 γονείς άνεργοι ενός αγοριού εφήβου 15 ετών. Το παιδί έχει προβλήματα υγείας.
Πριν λίγους μήνες έκανε επέμβαση καρδιάς ειδική.... Του αρέσει πολύ το ποδόσφαιρο και γράφτηκε δωρεάν σε τμήμα στην ομάδα εδώ στο χωριό. Όμως ζήτησαν ειδικά παπούτσια και φόρμα....
Αν έχετε μεταχειρισμένα στο νούμερό του, που είναι 45-46, σας παρακαλώ σκεφτείτε μας....
Δεν πλήρωσα χαράτσι και με απειλούν να μου κόψουν το ρεύμα.... όμως το πιο σημαντικό στη ζωή μας είναι  το παιδί να είναι καλά....
Σας παρακαλώ αν μπορείτε να βοηθήσετε επικοινωνήστε μαζί μας. Στην διάθεσή σας εκκαθαριστικό και χαρτιά επέμβασης».

football-academies

Τι άλλο θέλεις;

 
Εγώ είμαι ο πατέρας σου, εγώ ο αδερφός σου,
εγώ ο αγαπημένος, εγώ το σπιτικό, εγώ και η τροφός σου.
Εγώ το ρούχο που σε ντύνει,
εγώ στεριώνω και τη ζωή σου θεμελιώνω.

Ό,τι θέλεις και χρειάζεσαι εγώ είμαι,
τίποτα δεν θα στερηθείς.
Εγώ για σε φροντίζω,
μιας και ήρθα για να υπηρετήσω
όχι για να με υπηρετούν.

Εγώ είμαι ο φίλος και προστάτης σου,
και αδερφός και η μάνα σου.

Τα πάντα είμαι εγώ.
Από σένα μόνο την ανοιχτή καρδιά σου θέλω.

Εγώ φτωχός για σένα,
δεν έχω που το κεφάλι μου να γείρω.

Στο Σταυρό και τον Τάφο για σένα,
Στον Ουρανό για χάρη σου τον Πατέρα ικετεύω,
κάτω στη γη από τον Πατέρα
στάλθηκα για σένα να πρεσβεύω.

Πες μου, παιδί μου, φίλε και αδερφέ,
του Παράδεισου συγκληρονόμε,
κομμάτι από μένα και μέλος μου,
πες μου,
τι άλλο θέλεις;

Γιατί εμένα, την Αγάπη μου, αποστρέφεσαι;
Γιατί τόσο κοπιάζεις για του κόσμου τα μάταια;
Γιατί νερό μαζεύεις με τρύπιο πιθάρι;
Γιατί τη φωτιά με τη λανάρα παλεύεις;
Γιατί σηκώνεις τις γροθιές σου ενάντια στον άνεμο;

Βασιλική Δεδούση
Ελεύθερη απόδοση
βασισμένη στο κείμενο του Ιωάννη του Χρυσοστόμου

Αυτά που θέλουν οι δάσκαλοι να κάνουμε για τα παιδιά μας

Ο Σεπτέμβρης είναι ένας μήνας κατά παράδοση στιγματισμένος με τη έναρξη των σχολικών μαθημάτων.
Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι δάσκαλοι προσπαθούν να επιστήσουν την προσοχή των γονιών, προτρέποντάς τους να βοηθήσουν τα παιδιά τους στις σχολικές υποχρεώσεις τους με 4 απλά βήματα:


  1. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην καλή διατροφή. Βοηθάει πολύ στη μελέτη!  Έρευνες έχουν επανειλημμένως δείξει ότι η καλή διατροφή βοηθάει πολύ τα παιδιά να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του σχολείου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Φροντίστε ώστε να έχουν 4-5 γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας και δώστε πολύ μεγάλη σημασία στο πρωινό που θα του δώσει ενέργεια για την υπόλοιπη ημέρα.  
  2. Φροντίστε ώστε το παιδί σας να κοιμάται αρκετά. Έρευνες έχουν δείξει ότι όταν τα παιδιά κοιμούνται αρκετά το βράδυ έχουν τη δυνατότητα να συγκεντρώνονται πιο καλά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επιπλέον, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η κατάκτηση της γνώσης που αποκομίζει ένα παιδί κατά τη διάρκεια της ημέρας επιτυγχάνεται κατά τη διάρκεια του ύπνου.
  3. Βοηθήστε τα παιδιά με το διάβασμα και προσπαθήστε να τους διδάξετε πώς να βάζουν πρόγραμμα στις υποχρεώσεις τους. Δεν διαφωνεί κανένας πως τα παιδιά θα πρέπει να μάθουν σιγά-σιγά να είναι ανεξάρτητα, όμως στην αρχή καλό θα είναι να ασχοληθείτε μαζί τους στο θέμα μελέτης στο σπίτι και της οργάνωσής της. Τα παιδιά είναι φυσιολογικό, χωρίς εσάς δίπλα τους, να προτιμήσουν το παιχνίδι αφήνοντας το διάβασμα για αργότερα… δηλαδή ποτέ!
  4. Προσπαθήστε να έχετε τακτική επικοινωνία με τους δασκάλους. Τα παιδιά αισθάνονται πολύ πιο ελεύθερα όταν απομακρύνονται από το γονικό έλεγχο, για αυτό και η συχνή επικοινωνία με το δάσκαλο είναι απαραίτητη! Ωστόσο να είσαστε προετοιμασμένοι να ακούσετε το δάσκαλο ακόμα κι αν όσα έχει να σας πει δεν σας αρέσουν. Κανένας γονέας δεν θέλει να ακούσει κάτι κακό για το παιδί του. Είναι όμως καλύτερα να εξετάσετε ό,τι σας πουν παρά να το αγνοήσετε εξ αρχής δηλώνοντας άρνηση!
Σε κάθε περίπτωση δώστε λίγο χρόνο προσαρμογής όταν ανοίξουν τα σχολεία. Με την εναλλαγή των σχολικών βαθμίδων και το πέρασμα από την ξεκούραση του καλοκαιριού στο διάβασμα, τα παιδιά πιέζονται και χρειάζονται χρόνο να προετοιμαστούν για να αντιμετωπίσουν το χειμώνα και τις απαιτήσεις του!

thatslife

Πώς με βλέπουν τα παιδιά μου;
How do my kids see me?

«Είναι δύσκολο να απαντήσεις σ’ αυτή την ερώτηση. Όταν ρωτάω το μεγαλύτερο γιο μου, μου λέει: ‘Είσαι απλά η μαμά μου’.

Στην αρχή, ήμουν το σπίτι τους, ήμουν τα πάντα, αλλά τώρα πια, με τον καιρό, τα πράγματα άλλαξαν λίγο.
Μακάρι να μπορούσα να πω ότι με βλέπουν σαν την πιο φανταστική γυναίκα του κόσμου, ότι ακούν κάθε λέξη μου, απλά και μόνο επειδή είμαι τόσο υπέροχη… Η αλήθεια, όμως, είναι ότι, όταν ο γιος μου μου λέει ότι είμαι ‘απλά η μαμά του’, βαθιά μέσα ελπίζω ότι, περνώντας τα χρόνια, θα με βλέπει και πάλι όπως τότε, στην αρχή: σαν το σπίτι του!».

Ένα άκρως συγκινητικό βιντεάκι, με την τρυφερή εξομολόγηση της μπλόγκερ Jenifer DeMattia, με την οποία είναι βέβαιο ότι θα ταυτιστεί κάθε μανούλα!
imommy