Friday 30 January 2015

Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή ...

ΘΟΥΡΙΟΣ
Ως πότε παλικάρια να ζούμε στα στενά
μονάχοι σα λιοντάρια στις ράχες στα βουνά

Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή
Παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή

Σπηλιές να κατοικούμε,να βλέπουμε κλαδιά
να φεύγουμ’ απ’ κόσμο για την πικρή σκλαβιά

Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή
Παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή 

Να χάνουμε αδέρφια,πατρίδα και γονείς
Τους φίλους τα παιδιά μας κι όλους τους συγγενείς 

Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή
Παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή


Πόσο σημαντική είναι η Αγκαλιά για τα παιδιά;

Από τη στιγμή που το παιδί γεννιέται και σε όλη τη διάρκεια της ζωής του, η αγκαλιά της μητέρας του, παίζει τεράστιο ρόλο στη σωστή ψυχοκοινωνική του ανάπτυξη.

Στη βρεφική ηλικία, η αγκαλιά της μητέρας, σύμφωνα με πολλές ψυχαναλυτικές θεωρίες, είναι ο χώρος στον οποίο το παιδί θα δημιουργήσει τα όρια του εαυτού του, αλλά και θα γνωρίσει τον κόσμο, μέσα από το προστατευτικό φίλτρο της μητρικής αγκαλιάς.

Στην παιδική ηλικία, που το παιδί ανεξαρτητοποιείται, η αγκαλιά της μητέρας είναι το ασφαλές μέρος στο οποίο γυρίζει το παιδί, μετά από την εξερεύνηση του κόσμου γύρω του. Είναι το απαραίτητο σταθερό μέρος που του δίνει την αυτοπεποίθηση να αναμιχθεί σε νέες καταστάσεις και να μάθει καινούρια πράγματα.

Η αγκαλιά είναι η αίσθηση της παρηγοριάς και της ανιδιοτελούς αγάπης που θα συντροφεύουν το παιδί σε όλη την παιδική και ενήλική ζωή του.

Οι μητέρες ξέρουν ενστικτωδώς πότε είναι η στιγμή που το παιδί χρειάζεται την αγκαλιά τους, αλλά θα πρέπει να καταφέρουν και να αφήσουν το παιδί από την αγκαλιά τους, ώστε να αναπτυχθεί και κοινωνικά όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή.

πηγή: momyz.gr

politesoraiokastrou

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki