Wednesday 9 December 2015

Άφησε το παιδί της να πεθάνει...!
Νοιαζόταν μόνο για το Facebook

«Ήθελε να σκοτώσει το παιδί της! 
Λίγα ήταν τα ισόβια!»
Ποινή ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου στην μητέρα από τη Λέρο που είχε αφήσει το 38 ημερών βρέφος της να πεθάνει από ασιτία. Η γυναίκα κρίθηκε κατά πλειοψηφία ένοχη ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο.

Η Εισαγγελέας της έδρας Κυριακή Κλιάμπα ήταν καταπέλτης στην αγόρευση της. Υποστήριξε ότι η κατηγορούμενη ήταν ένα άτομο χωρίς ηθικές αναστολές, που ψεύδεται συνεχώς, αναφερόμενη στο γεγονός ότι παρίστανε την αστυνομικό στην μικρή κοινωνία της Λέρου και στον σύντροφό της από τον οποίο απέκρυψε ότι ήταν έγκυος από άλλον άντρα και του το αποκάλυψε μόνο την ημέρα που την μετέφερε στο νοσοκομείο για να γεννήσει.

Ισχυρίστηκε ακόμη ότι ψεύδεται και για το γεγονός ότι δεν θήλασε το παιδί εφευρίσκοντας διάφορες προφάσεις και συγκεκριμένα ότι είτε είχε έλλειψη ασβεστίου, είτε ότι δεν είχε γάλα, ενώ ουσιαστικά το άφηνε χωρίς τροφή και χωρίς φροντίδα με αποτέλεσμα να καταλήξει. Πρόσθεσε μάλιστα ότι το μόνο της ενδιαφέρον ήταν να περιηγείται το Facebook.

Στη δίκη κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας παιδίατρος του νοσοκομείου της Λέρου, που ξέσπασε σε δάκρυα κατά τη διάρκεια της Εισαγγελικής αγόρευσης αλλά και ο πρώην σύντροφός της, στρατιωτικός, που ήταν εμφανώς συγκινημένος και περιέγραψε το τι είχε συμβεί, ομολογώντας, όταν του επιδείχθηκαν φρικιαστικές φωτογραφίες του βρέφους ότι δεν γνώριζε ότι είχε εξελιχθεί έτσι η υγεία του.
Η υπόθεση είχε συγκλονίσει την κοινωνία το 2013, όταν το βρέφος μεταφέρθηκε στην Παιδιατρική Κλινική του Κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου και έφερε ενδείξεις ασιτίας, έλλειψη καθαριότητας και προφανή απώλεια βάρους σε σχέση με τη γέννησή του.
για περισσότερα, αν το αντέχετε,  εδώ

Ο Νικόλας και η Μαρία γίνονται φίλοι…
αν και είναι διαφορετικοί...- "Cuerdas" 01

Η Μαρία είναι ένα μικρό κορίτσι που πηγαίνει σχολείο. Παρακολουθεί τα μαθήματά της, παίζει με τις φίλες της, κάνει ότι και οι συμμαθητές της. Μία μέρα έρχεται στην τάξη ένα μικρό αγόρι, ο Νικόλας, που δεν κάνει τίποτα απ’ ότι κάνουν οι συμμαθητές του.
Ένα αγόρι «αλλιώτικο» από τα άλλα!

Ο Νικόλας κινείται με αναπηρικό καροτσάκι και δεν μπορεί να εκφραστεί όπως τα άλλα παιδιά της ηλικίας του. Και ενώ όλοι οι υπόλοιποι συμμαθητές του τρομάζουν μπροστά στην αναπηρία του και απομακρύνονται, η Μαρία είναι η μόνη που του δίνει σημασία, γίνεται φίλη και μικρή «δασκάλα» για τον Νικόλα.

Οι ιδιαιτερότητες του αγοριού δεν πτοούν τη μικρή Μαρία η οποία εφευρίσκει πρωτότυπους τρόπους για να παίξει μαζί του, αποκτώντας σιγά σιγά ένα σπάνιο δέσιμο, το οποίο αντιλαμβάνεται και το αγόρι, παρότι δεν μπορεί να το εκφράσει.
Μία μέρα το αγόρι «φεύγει» από το σχολείο… και η Μαρία βρίσκει στο άδειο του αναπηρικό καροτσάκι το σχοινί που αποτέλεσε το μέσο για να έρθουν πιο κοντά τα δύο αυτά παιδιά. Από εκείνη τη στιγμή το σχοινί θα βρίσκεται πάντα στο χέρι της Μαρίας να της θυμίζει τον Νικόλα και τη φιλία τους. Η στιγμή αυτή είναι καθοριστική για την Μαρία και το μέλλον της. 

Αποφασίζει να γίνει Δασκάλα σε παιδιά με ιδιαιτερότητες!

Η αθώα ψυχή ενός παιδιού μπορεί να αποτελέσει κινητήρια δύναμη όχι μόνο για όλη τη ζωή του αλλά και για τη ζωή των γύρω του. Η ευαισθησία, η αυταπάρνηση, η άγνοια της ιδιοτέλειας, διδάσκουν δύναμη και όχι αδυναμία…

Και ο πόνος της απώλειας στην τρυφερή παιδική ηλικία μπορεί να σημαδέψει για πάντα το δρόμο της ευθύνης, το δρόμο της ζωής του καθενός μας…
Η μικρού μήκους ταινία «Cuerdas» (Χορδές), του Ισπανού σκηνοθέτη Pedro Solis, η οποία μάλιστα απέσπασε βραβείο «Goya» ως καλύτερη μικρού μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων, πραγματεύεται την τρυφερότητα και τη φιλία ανάμεσα σε δύο παιδιά, ένα εκ των οποίων πάσχει από εγκεφαλική παράλυση.
Τα συμπεράσματα και τα συναισθήματα στο βίντεο, που ακολουθεί δικά σας…

Οι λοιμώξεις του χειμώνα ΔΕΝ είναι πάντοτε αθώες
για τα παιδιά - Αποστήματα φάρυγγα

Την προσοχή των γονιών για τις λοιμώξεις του Χειμώνα οι οποίες μπορεί να αποδειχτούν επικίνδυνες για την υγεία αλλά ακόμη και για την ζωή των παιδιών εφιστούν οι Ωτορινολαρυγγολόγοι!

Tonsillitis in Children: Not Just a Sore Throat!

«Οι συχνές αλλαγές του καιρού και οι μεταπτώσεις της θερμοκρασίας ευνοούν, κατά την διάρκεια του Χειμώνα, την ανάπτυξη λοιμώξεων του αναπνευστικού (στόματος, λάρυγγα, πνευμόνων) οι οποίες ΔΕΝ είναι πάντοτε αθώες» αναφέρει ο διαπρεπής Χειρουργός - Ωτορινολαρυγγολόγος Μηνάς Ν. Αρτόπουλος, υπεύθυνος του Τμήματος Χειρουργικής Τραχήλου-Θυρεοειδούς της ΩΡΛ κλινικής του «ΜΗΤΕΡΑ» και προσθέτει.
«Οι γονείς θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η διάρκεια των ιώσεων δεν ξεπερνά συνήθως τις πέντε ημέρες. Αν η ίωση επιμείνει τότε είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει επιλοίμωξη στο παιδί και πιθανώς κάποιο απόστημα, μια ταχύτατα εξελισσόμενη κατάσταση με δυνητικά επικίνδυνες επιπλοκές»
Στην περίπτωση αυτή, σύμφωνα με τους Ωτορινολαρυγγολόγους, το παιδί θα πρέπει να εξεταστεί άμεσα από γιατρό χωρίς να χαθεί πολύτιμος χρόνος. Κι αυτό γιατί είναι αναγκαία η έγκαιρη διάγνωση, η ενδοφλέβια αντιβιοτική αγωγή και η σωστή χειρουργική αντιμετώπιση για το απόστημα που ενδεχομένως έχει δημιουργηθεί.

ΑΠΟΣΤΗΜΑΤΑ ΦΑΡΥΓΓΑ
Τα αποστήματα μπορεί να δημιουργηθούν από:
* Φλεγμονή των αμυγδαλών και των αδενοειδών εκβλαστήσεων (κρεατάκια). Το 70% των αποστημάτων οφείλεται σε αυτή την αιτία.
* Οδοντικές λοιμώξεις
* Μόλυνση ή απόφραξη των σιελογόνων αδένων
* Ξένα σώματα

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΑΠΟΣΤΗΜΑΤΟΣ

Οι γονείς μπορούν να αντιληφθούν την δημιουργία του αποστήματος από τα παρακάτω συμπτώματα που θα εμφανίσει το παιδί, αλλά και την κλινική του εικόνα. 

Τα κύρια συμπτώματα είναι:
Διόγκωση στον τράχηλο, το 85% των περιπτώσεων
Άλγος στον τράχηλο, το 78% 
Πυρετός, το 69% 
Δυσφαγία, το 41% 
Δυσκαταποσία, το 30% 
Αναπνευστική δυσχέρεια, το 5%

Η κλινική εικόνα που εμφανίζουν τα παιδιά μετά από μακρά ίωση και την δημιουργία αποστήματος στο φάρυγγα είναι:
Λεμφαδενοπάθεια
Μειωμένη κινητικότητα στον τράχηλο
Ραιβόκρανο (το κεφάλι γέρνει στο πλάι)
Αμυγδαλίτιδα
Μετατόπιση της αμυγδαλής
Τρισμός (δεν ανοίγει καλά το στόμα)
Σιελόρροια
Ακροαστικά ευρήματα
Συριγμός
Δύσπνοια

Ο γιατρός αφού εξετάσει την κλινική εικόνα του παιδιού θα πρέπει να το υποβάλλει σε μια σειρά εξετάσεων προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος και η θέση του αποστήματος. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων είναι εκείνα που θα βοηθήσουν τον γιατρό στην επιλογή του τρόπου αντιμετώπισης και θεραπείας.
Οι βασικές εξετάσεις στις οποίες πρέπει να υποβληθεί το παιδί είναι:
Γενική αίματος
Δείκτες φλεγμονής
Υπερηχογράφημα τραχήλου
Αξονική τομογραφία τραχήλου
Μαγνητική τομογραφία τραχήλου


«Από τα αποστήματα του τραχήλου, αυτά του φάρυγγα είναι πολύ συχνότερα στα παιδιά από ότι στους ενήλικες» εξηγεί ο κ. Αρτόπουλος και συνεχίζει «συνήθως η κλινική διάγνωση τους είναι δυσχερής, αλλά η παρουσία πυρετού με τρισμό, δυσκαμψία στον αυχένα ή ραιβοκράνου βοηθούν στη διάγνωση του αποστήματος. Οι γονείς θα πρέπει να είναι υποψιασμένοι και να απευθυνθούν άμεσα στον ιατρό τους».


Η αντιμετώπιση είναι πάντοτε χειρουργική.

Η χειρουργική μέθοδος εξαρτάται πάντα από τη θέση του αποστήματος και από την εμπειρία του χειρουργού. Στόχος είναι η λιγότερο επεμβατική τεχνική που επιτυγχάνεται με σύγχρονα μηχανήματα, όπως οι ραδιοσυχνότητες και το Laser.

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki