Thursday 10 October 2019

Εισβολή Ερντογάν στη Συρία - Türkei hält Offensive in Nordsyrien für rechtens Kurden

Ο Ερντογάν σκοτώνει αμάχους
Χάος στη Συρία από την τουρκική εισβολή: Νεκροί και χιλιάδες εκτοπισμένοι.
Τουλάχιστον 15 νεκροί και χιλιάδες εκτοπισμένοι από την τουρκική εισβολή στη βορειοανατολική Συρία 
– Παγκόσμια ανησυχία για γενικότερη ανάφλεξη στην περιοχή.

Μελίσσια Αττικής: Μαυροντυμένος Άνδρας επιτίθεται σε Παιδιά και τα χτυπάει

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ελληνική Αστυνομία μετά τις καταγγελίες ξυλοδαρμού ανήλικων παιδιών στα Μελίσσια.
Οι καταγγελίες που έχουν κατατεθεί στις Αρχές, σύμφωνα με την εφημερίδα «Espresso», μέχρι στιγμής είναι δύο. 

Σ’ αυτές ο φερόμενος δράστης περιγράφεται ως ένας φαλακρός, εύσωμος, μαυροντυμένος άνδρας που κυκλοφορεί σε κεντρικά σημεία της περιοχής.

Τελευταίο θύμα του αγνώστου ήταν ένα 11χρονο κοριτσάκι, στο οποίο φέρεται να επιτέθηκε την ώρα που βρίσκονταν στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου. Σύμφωνα με την καταγγελία της οικογένειας της ανήλικης, που επέστρεψε στο σπίτι της τρομοκρατημένη και σε κατάσταση σοκ, ο δράστης τραυμάτισε το 11χρονο κοριτσάκι χτυπώντας το άγρια με γροθιές στο πρόσωπο.

Το παιδί, που αιφνιδιάστηκε καθώς δεν περίμενε την αδικαιολόγητη επίθεση, έφυγε τρέχοντας και περιέγραψε φανερά ταραγμένη στους γονείς της τι είχε συμβεί.

Αμέσως ενημερώθηκαν για το περιστατικό οι Αρχές, στις οποίες έδωσαν κατάθεση τόσο η 11χρονη όσο και οι γονείς της. 
Στην Αστυνομία σήμανε συναγερμός, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», η καταγγελία για την επίθεση στη μαθήτρια ήταν η δεύτερη που δέχτηκε μέσα σε 24 ώρες για την ίδια περιοχή. 


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το βράδυ της Παρασκευής ένα 16χρονο αγόρι κατήγγειλε ότι υπέστη επίθεση με τον ίδιο τρόπο.

Σημειώνεται ότι η μητέρα της ανήλικης δημοσιοποίησε το περιστατικό στο Facebook.

Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

Παιδική Διατροφή: Οι ενδείξεις που μαρτυρούν ότι το παιδί σου δεν τρέφεται σωστά

Οι περισσότεροι γονείς αγχώνονται και ακόμα περισσότερο οι γιαγιάδες μήπως το παιδί μείνει νηστικό. 
Πολλά παιδιά αρνούνται να φάνε το φαγητό τους ή έχουν παραξενιές στο τι θα φάνε.
«Δεν θα σηκωθείς από το τραπέζι εάν δεν φας όλο το φαγητό σου». Είναι μια φράση που ακούμε πάρα πολύ συχνά από γονείς που θυμώνουν όταν τα παιδιά τους δεν τρώνε. 
Για πολλούς γονείς το καθημερινό φαγητό των παιδιών τους είναι πηγή άγχους. Συχνά αρνούνται το φαγητό που τους έχουν μαγειρέψει στο σπίτι και τις περισσότερες φορές προτιμούν τα γλυκά, τα τρόφιμα των φαστφούντ και όλα τα φαγητά που δεν προσφέρουν κάτι θρεπτικό στον οργανισμό τους. 
Πατάτες τηγανητές, μπισκότα, σάλτσες και μαγιονέζα είναι μερικές από τις διατροφικές προτιμήσεις ενός παιδιού. Όλα αυτά αρκούν για να μας προκαλέσουν ανησυχία για το αν το παιδί μας τρέφεται σωστά. 
Ας δούμε τα σημάδια που δείχνουν ότι το παιδί δεν τρέφεται σωστά:

1. Διάσπαση της προσοχής του
Ένα από τα συμπτώματα της μη υγιεινής διατροφής ενός παιδιού είναι η διάσπαση της προσοχής του και ιδίως στο σχολείο. Οταν το παιδί δεν τρέφεται σωστά, δεν μπορεί να αποδώσει στο σχολείο και νιώθει κουρασμένο. Δεν συγκεντρώνεται εύκολα και παρουσιάζει αλλαγές στην συμπεριφορά του.

2. Είναι συχνά άρρωστο
Πολύ συχνά οι ιώσεις ταλαιπωρούν τα μικρά παιδιά αλλά αν παρατηρήσετε ότι το παιδί σας είναι πολύ ευαίσθητο και αρρωσταίνει με το παραμικρό, σημαίνει ότι ο οργανισμός του δεν έχει τα απαραίτητα εφόδια για να προφυλαχτεί. Μια σωστή διατροφή μπορεί να μην προλαβαίνει 100% τις ιώσεις, ωστόσο κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό θωρακίζει τον οργανισμό ενός παιδιού και τον κάνει σαφώς πιο δυνατό ενάντια σε κάθε είδους ίωση.

3. Έχει οδοντικά προβλήματα
Η ζάχαρη καταστρέφει το σμάλτο των δοντιών, προκαλεί τερηδόνα και άλλα οδοντικά προβλήματα στα παιδιά. Και όλοι γνωρίζουμε ότι τα παιδιά λατρεύουν τη ζάχαρη.

4. Είναι κυκλοθυμικό
Όταν το παιδί σου είναι υπερκινητικό, αλλάζει συμπεριφορά μέσα στην ημέρα και δεν κοιμάται καλά, μπορεί να παίζουν ρόλο κάποια από τα τρόφιμα που καταναλώνει. Τα γλυκά και η ζάχαρη είναι οι συνήθεις ύποπτοι για τη διάθεση και την συμπεριφορά του παιδιού. Η αύξηση των επεξεργασμένων τροφών και η σημαντική μείωση των φρέσκων φρούτων και λαχανικών προκαλεί κυκλοθυμία στο παιδί. Ως αποτέλεσμα της μη σωστής διατροφής, το παιδί ταλαντεύεται μεταξύ ανήσυχων περιόδων κούρασης και αυξημένης έντασης, ευερεθιστότητας, ανησυχίας και υπερκινητικότητας, έχοντας δυσκολία να συγκεντρωθεί, να μάθει και να λειτουργήσει ομαλώς.

5. Αλλαγή του βάρους του
Το πέμπτο σημάδι είναι και το πιο προφανές. Όταν ένα παιδί δεν τρέφεται σωστά είτε θα παχύνει, είτε θα αδυνατίσει. Για την χώρα μας οι ειδικοί παρατηρούν ότι τα Ελληνόπουλα είναι από τα πιο παχύσαρκα παιδιά στην Ευρώπη. Περισσότερα από τέσσερα στα δέκα παιδιά πίνουν καθημερινά ροφήματα με ζάχαρη και ένα στα τρία δεν τρώει καθημερινά ούτε ένα φρούτο, σύμφωνα με την Παγκόσμια Έκθεση Διατροφής. Η παχυσαρκία, η ανορεξία και η εξάρτηση από το ίντερνετ είναι οι τρεις πληγές που αφορούν τα παιδιά στη χώρα μας.

bovary.gr
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki