Friday 19 July 2013

Brittany Nicole Harris: Παράτησε τα παιδιά της σε αυτοκίνητο, για να πάει σε... συναυλία του ράπερ Lil Wayne

Να μη χάσει...
Το γεγονός διαδραματίστηκε στην Φλόριντα των Η.Π.Α, όταν η νεαρή Brittany Nicole Harris άφησε τα δυο παιδιά της μέσα στο αυτοκίνητο σε παρκινγκ ,για να παρακολουθήσει την συναυλία του ράπερ Lil Wayne....

Brittany Nicole Harris Left 2 Kids In Car To Attend Lil Wayne Concert

Στο αστυνομικό τμήμα της Florida, και συγκεκριμένα του Palm Beach, αναφέρθηκε από εργαζομένους του Cruzan Amphitheatre ότι είδαν τα παιδιά και τα πλησίασαν για να τα ρωτήσουν γιατί βρίσκονταν εκεί. Τα παιδιά ηλικίας, τριών και πέντε χρονών αντίστοιχα, τους είπαν πως η μητέρα τους τα άφησε για να πάει στην συναυλία.
Μόλις οι αρχές βρήκαν την Harris, την ρώτησαν για το συμβάν. Η ίδια ισχυρίστηκε ότι είχε αφήσει τα παιδιά της στην ξαδέρφη της όμως αργότερα παραδέχτηκε ότι τα παράτησε μέσα στο αυτοκίνητο.
Η μητέρα συνελήφθη και οι κατηγορίες για την παραμέληση των παιδιών της που την βαρύνουν είναι διπλές. 

Αφέθηκε ελεύθερη πληρώνοντας εγγύηση, όμως τα παιδιά της παραμένουν υπό την επίβλεψη της πρόνοιας.
ksipnistere

Συμπτώματα της τροφικής δηλητηρίασης

Ποια είναι τα συμπτώματα της τροφικής δηλητηρίασης;Τώρα το καλοκαίρι έχουμε αυξημένα κρούσματα τροφικών δηλητηριάσεων καθώς αλλοιώνονται πιο εύκολα τα τρόφιμα πολλαπλασιάζοντας τον κίνδυνο!
Τα μικρόβια κρύβονται παντού όσο κι αν εσείς νομίζετε πως τα έχετε εξοντώσει!

Τα συμπτώματα από τους πιο κοινούς τύπους τροφικής δηλητηρίασης γενικά εκδηλώνονται 2 - 6 ώρες από την κατανάλωση του φαγητού. 
Ο χρόνος μπορεί να είναι μεγαλύτερος ή μικρότερος, ανάλογα με το αίτιο της τροφικής δηλητηρίασης.
Τα πιθανά συμπτώματα είναι:
- διάρροια
- πονοκέφαλος
- πόνοι στην κοιλιά
- ναυτία
- εμετός
- στομαχικές διαταραχές
- πυρετός
- αδυναμία
Σίγουρα όσο και να είμαστε προσεκτικοί οι κίνδυνοι ελλοχεύουν! Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να συμβουλέψετε τα παιδιά να μην τρώνε φαγητό εκτός ψυγείου, να μην επιλέγουν τρόφιμα (περιπτέρου) που είναι στον ήλιο και να πλένουν πριν από κάθε γεύμα πολύ καλά τα χέρια τους!

Εξαιρετικά βίαια τα … «παιδικά» προγράμματα
του Nickelodeon

Μείζον ζήτημα για τη ψυχική υγεία των παιδιών αποτελεί  η μετάδοση εξαιρετικά βίαιων κινούμενων σχεδίων, από τον τηλεοπτικό σταθμό Nickelodeon, το οποίο έχει άδεια περιφερειακού σταθμού στην Αττική και μέσω της Nova, αναμεταδίδεται σε όλη την Ελλάδα. 

Το Nickelodeon είναι ο μοναδικός ελεύθερος σταθμός που μεταδίδει παιδικό πρόγραμμα, μετά και το κλείσιμο του Alter, και το λουκέτο στην ΕΡΤ και αναπόφευκτα συγκεντρώνει  τον παιδικό πληθυσμό. 
Κάθε βράδυ το κανάλι μεταδίδει κινούμενα σχέδια με πολύ βία, με μεταλλαγμένα τέρατα, έντονη επιθετικότητα και ελάχιστο λεξιλόγιο. 
Πρόκειται επίσης για ξένο πρόγραμμα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο όμως «συνδέεται» με την παράλληλη διάθεση βιβλίων και  DVD.
Οι ώρες μετάδοσης των βίαιων κινούμενων σχεδίων, έχουν υψηλή θεαματικότητα, καθώς είναι φορτωμένες» με διαφημίσεις. 
Στο ΕΣΡ, αν και υπάρχουν πολλές καταγγελίες δεν έχει ακόμη διαταχθεί η διεξαγωγή έρευνας για την ποιότητα του προγράμματος αν και αυτά που συμβαίνουν είναι εξόφθαλμα. 
Δηλαδή ασχολείται με το αν  η νεότητα απειλείται από τις αναφορές του Γ. Τράγκα ή της «Ελληνοφρένειας» στο Real FM και  όχι με το σταθμό που κατά κύριο λόγο μεταδίδει απίστευτης βιαιότητας προγράμματα.  
Η Ραδιοτηλεοπτική Αρχή περιορίστηκε την περασμένη βδομάδα, στην οικονομική διάσταση του φαινομένου,  επιβάλλοντας δύο πρόστιμα συνολικού ύψους 35.000 ευρώ για διαφήμιση παιδικών παιχνιδιών, ενώ για τη σήμανση του προγράμματος περιορίστηκε σε σύσταση. Πηγή

Τι κάνει ένα παιδί ευτυχισμένο;

Τα απλά πράγματα που δεν εξαργυρώνονται με χρήματα.
.
Στην ερώτηση αυτή οι περισσότεροι ενήλικες 
θα απαντούσαν, ένα καινούριο παιχνίδι, 
μια βόλτα στις κούνιες, ένα ποδήλατο.

Η αλήθεια είναι πως όλα αυτά μπορούν να κάνουν το παιδί να χαμογελάσει και να περάσει όμορφα, ωστόσο τίποτα από αυτά δεν σημαίνει πραγματική ευτυχία για το παιδί. 
Ένα στοργικό χάδι, ένα μπράβο, μια αγκαλιά,
μια κοινή δραστηριότητα, η αγάπη,
είναι αυτά που ζητούν για την ευτυχία.
Τι είναι αυτό που θα μπορούσε να χαρακτηρίσει ένα παιδί ευτυχισμένο αλλά και να τον μετατρέψουν σ’ έναν ευτυχή ενήλικα στο μέλλον;

Η αλήθεια είναι πως οι ειδικοί έχουν ασχοληθεί περισσότερο με τα «αρνητικά» συναισθήματα πάρα με το τι προκαλεί σ’ ένα άτομο «θετικά» συναισθήματα , αν και δεν είναι ωραίο να βάζουμε ταμπέλες.

Μια πολύ πρόσφατη έρευνα που μελέτησε την παιδική ευημερία και παρουσιάστηκε στο Γραφείο Ερευνών της UNICEF, διαπίστωσε ότι αν και η Ελλάδα καταλαμβάνει την 25η θέση στο συγκεντρωτικό πίνακα κατάταξης της παιδικής ευημερίας και την 23η θέση στη σχετική παιδική φτώχεια (από 29 χώρες), σκαρφαλώνει στην 5η θέση στο συγκεντρωτικό πίνακα Ικανοποίησης. Όταν ζητήθηκε από τα Ελληνόπουλα να βαθμολογήσουν την ικανοποίηση από την ποιότητα ζωής τους από το 1 μέχρι το 10, το 90% των παιδιών την βαθμολόγησαν από 6 και πάνω.

Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι πως τα υλικά αγαθά δεν φέρνουν την ευτυχία. Αυτό που έχει σημασία είναι οι ανθρώπινες σχέσεις. Αυτό το εύρημα έρχεται να συμπληρώσει τη θεωρία του John Bowlby, ο οποίος τόνισε ότι η σχέση γονιού-παιδιού έχει τεράστια επιρροή στη διαμόρφωση της αυτοεκτίμησης του παιδιού, στην άποψή του για τον κόσμο και αποτελεί το σημείο εκκίνησης για την ευτυχία. Τα παιδιά που διαμορφώνουν από νωρίς μια καλή σχέση με τους γονείς τους, τείνουν να αναπτύσσουν πιο καλές και θετικές σχέσεις με τους φίλους, με τους ερωτικούς συντρόφους και με τα δικά τους τα παιδιά στο μέλλον.

Ένας ακόμη παράγοντας που φαίνεται να επηρεάζει την ευτυχία είναι η πίστη στον εαυτό μας. 
Όταν τα μικρά σας νιώθουν πως τα πάνε καλά σ’ ένα τομέα, τότε νιώθουν πώς είναι σημαντικά και προσφέρουν. Ωστόσο τα παιδιά δεν θα πρέπει να εγκλωβίζονται στην ικανοποίηση στόχων που νιώθουν ότι η ευτυχία τους έχει άμεση εξάρτηση από την απόκτησή τους. Για παράδειγμα, ένα παιδί που απολαμβάνει να παίζει ποδόσφαιρο για το παιχνίδι, είναι πιο πιθανό να νιώθει ευτυχισμένο από την εμπειρία του παιχνιδιού, παρά από ένα παιδί που νιώθει ευτυχισμένο μόνο όταν κερδίζει.

Η αποδοχή επίσης παίζει μεγάλο ρόλο. 
Τα μικρά νιώθουν ασφάλεια και σιγουριά όταν τα αποδέχεστε όπως είναι. Η αυστηρή κριτική και οι ταμπέλες δεν βοηθούν. Η θετική προσέγγιση των γονιών και η αισιοδοξία για το μέλλον θα βοηθήσουν τα παιδιά να αποκτήσουν την πολυπόθητη ευτυχία.  
Τι κάνει επομένως τα παιδιά ευτυχισμένα;

Τα απλά πράγματα που δεν εξαργυρώνονται με χρήματα.
Ένα στοργικό χάδι, ένα μπράβο, μια αγκαλιά, μια κοινή δραστηριότητα, η αγάπη, είναι αυτά που ζητούν για την ευτυχία.
πηγή: jenny.gr
σχετικά:

Αφήστε τα wifi ανοιχτά!

Ας βοηθάμε ο ένας τον άλλον 
.
Μέσω της τεχνολογίας μπορούμε να εκμεταλλευόμαστε τα ασύρματα δίκτυα για να μιλάμε από τα κινητά μας δωρεάν και να μην πλουτίζουν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας! 

Κοινωνικό μήνυμα από την Ιδεοπηγή

Αλλά πρέπει όλοι μας να αφήνουμε τα δίκτυα ανοιχτά.
Ακόμα και εμείς όταν λείπουμε αφήνουμε τα wi fi ελεύθερα! Πολλές φορές όταν δεν κάνουμε κάποια σοβαρή εργασία τα αφήνουμε και πάλι ανοιχτά! Έτσι όλοι βοηθάμε ο ένας τον άλλον σε αυτούς τους δύσκολους οικονομικά και κοινωνικά καιρούς. Και η τεχνολογία είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα πως μπορεί να βοηθήσει πολύ κόσμο!
Ας ελπίσουμε ότι και πολύ Δήμοι θα αρχίσουν να προσφέρουν δωρεάν ασύρματη πρόσβαση! Βήματα γίνονται ήδη. Εμείς ελπίζουμε για το καλύτερο! 

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki